Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

BBC: Srbi veoma gostoljubivi

U tekstu "Zavodljivi šarm Srbije" novinarka BBC-ja Tamara Šivord predstavila je Guču kao festival kome nema premca, Mokru Goru kao srpski Aspen, a Kopaonik kao skijašku tajnu vrednu pažnje.

Tunel zatvoren zbog smrada kozijeg sira

Jedan tunel na autoputu u severnoj Norveškoj biće zatvoren nekoliko nedelja zbog jakih isparenja pošto se u njemu zapalio kamion koji je nosio 27 tona kozijeg sira.

Prosvetarima po 4.000 dinara

Zaposlenima u osnovnim i srednjim školama u Srbiji za Savindan biće isplaćene jednokratne nagrade u iznosu od po 4.000 dinara.

Pronađeno rešenje za "Agroživ"

Prehrambena kompanija Agroživ nesmetano će nastaviti proizvodnju, pošto je dogovoreno da se ne prodaju povezane firme u stečaju do pronalaženja strateških partnera, izjavio je danas direktor kompanije Predrag Amižić.

Počeo forum u Davosu

U švajcarskom zimskom turističkom centru Davos danas je počeo petodnevni godišnji sastanak Svetskog ekonomskog foruma (WEF) koji okuplja svetsku političku i poslovnu elitu.

Slovenija u generalnom štrajku

Carinici, prosvetni radnici, novinari državne televizije i drugi zaposleni u javnom sektoru širom Slovenije - gotovo 80.000 ljudi - danas su u generalnom štrajku, šaljući vladi poruku nezadovoljstva zbog ekonomske krize i smanjivanja zarada.

Još jedna eksplozija u Zagrebu

U samom centru Zagreba, na Trgu bana Jelačića, noćas oko 2.30 odjeknula je eksplozija. Nema povređenih ni materijalne štete.

Nerešen rezultat izbora u Izraelu

Izbori održani u Izraelu u utorak su završeni nerešeno: blok premijera Netanjahua i njegovi rivali - partije centra i levice, osvojili su po 60 mandata.