Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Miškoviću produžen pritvor

Specijalni sud u Beogradu produžio je danas za još 30 dana pritvor vlasniku "Delta holdinga" Miroslavu Miškoviću, njegovom sinu Marku, vlasniku "Nibens grupe" Milu Đuraškoviću i predsedniku Skupštine akcionara PZP "Niš" Dejanu Jevtiću.

Funkcioneri u Srbiji vole "audije"

Prema broju službenih vozila koje koriste državni i lokalni predstavnici vlasti, rukovodioci javnih preduzeća, sudije i tužioci, kao i svi drugi koji zvanično spadaju u državne funkcionere, Srbija se nalazi u samom vrhu evropske lestvice.

36 ljudi stradalo u odronu u Kini

Najmanje 36 ljudi, uključujući sedam članova jedne porodice, poginulo je danas kad se iznenada sručila zemlja na 16 kuća u udaljenom selu na jugozapadu Kine.

Kredit za Železnice Srbije

Ministar finansija i privrede Srbije Mlađan Dinkić potpisao je danas u Moskvi sa ruskim ministrom finansija Antonom Siluanovom ugovor o kreditu od 800 miliona dolara za potrebe Železnica Srbije.

"Platforma o Kosovu nema vrednost za EU"

Specijalni izaslanik Evropske unije i šef kancelarije EU na Kosovu, Samuel Žbogar izjavio je da su zaključci evropskih ministara iz decembra prošle godine jedina platforma za razgovore Beograda i Prištine, a da platforma Srbije za EU "nema vrednost".

Šeik kupuje osam poljoprivrednih kombinata

Ministar finansija i privrede Mlađan Dinkić izjavio je da će već u nedelju u Abu Dabiju biti potpisan prvi ugovor oko zajedničkih ulaganja u poljoprivredu sa kompanijom Al Dahra, šeika Muhameda bin Zajeda al Nahjana, iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Nemačkoj potrebni lekari

Zbog nedostatka lekara i ostalog medicinskog osoblja u bolnicama, Nemačka sve više "uvozi" tu vrstu stručnjaka iz zemalja jugoistočne Evrope.

Zašto su kamate u Srbiji visoke?

Banke u Srbiji imaju skoro najveće kamate na kredite u Evropi i nema naznaka da će one u doglednoj budućnosti biti smanjene, zato što ih pravdaju rizikom zemlje, a glavni razlog za visoke kamate je mali broj transakcija zbog vrlo male kupovne moći, tako da banke naplaćuju visoke kamate i marže da bi ostvarile profit.

Dinar sutra slabiji za osam para

Dinar će sutra ojačati prema dolaru i neznatno oslabiti prema evru i to za 0,1 odsto ili osam para, tako da će zvanična srednja vrednost biti 111,9826 dinara za evro.

Zaplenjena tona skanka

Carinici su jutros na graničnom prelazu Batrovci, na izlazu iz zemlje u kamionu, makedonske registracije, pronašli 908 kilograma marihuane, namenjene tržištu Švajcarske.