Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Ugašen list Press

Dnevni list Press ugašen je danas i od sutra više neće moći da se nabavi na kioscima, dok će portal pressonline.rs nastaviti da radi do daljnjeg.

Nove prijave za korupciju protiv uhapšenog lekara

Protiv neurohirurga Željka K. koji je u oktobru uhapšen zbog sumnje da je primio mito u svojoj kancelariji u Kliničkom centru Vojvodine (KCV), proširena je krivična prijava jer su se pojavili dokazi da je od još najmanje osmoro ljudi tražio novac.

Bivša direktorka Fonda: Uticaj politike na krivičnu prijavu

Bivša direktorka državnog Fonda za zaštitu životne sredine Željka Jurakić smatra da ima uticaja politike na krivičnu prijavu za nenamensko trošenje novca 2010. godine koju je protiv nje i njenih kolega podnela Državna revizorska institucija (DRI).

Musić detaljno opisao ubistvo policiji

Darijan Musić (25), osumnjičeni za ubistvo manekenke Vladislave Červenko (25), na saslušanju u novosadskoj policiji priznao je ubistvo i do detalja opisao zločin koji je, prema sopstvenim rečima, počinio iz ljubomore.

Odbijena zabrana "SNP Naši"

Ustavni sud Srbije odbio je predlog za zabranu rada udruženja građana "Srpski narodni pokret 1389" iz Beograda i udruženja građana "SNP Naši" iz Aranđelovca.

U stomaku švercovao 220 dijamanata

Dvadesetpetogodišnji mladić uhapšen je danas u Južnoafričkoj Republici, nakon što je progutao 220 ispoliranih dijamanata kako bi ih prokrijumčario iz te zemlje.

Hamas i Izrael pred novim ratom

U seriji izraelskih vazdušnih napada na pojas Gaze ubijeno je danas najmanje devet Palestinaca, uključujući komandira vojnog krila Hamasa Ahmeda Al Džabarija.

Krivična prijava protiv Olivera Dulića

Državna revizorska institucija (DRI) podnela je danas krivične prijave protiv 16 ljudi, među kojima je i bivši ministar životne sredine i prostornog planiranja Oliver Dulić zbog nenamenskog trošenja državnog novca za 2010. godinu.

Od dijabetesa u Srbiji boluje 600.000 osoba

U Srbiji od dijabetesa boluje 600.000 osoba i taj broj dramatično raste iz godine u godinu te je neophodno uložiti dodatne napore na prevenciji i ranom otkrivanju te bolesti, poručeno je danas sa Dijabetes foruma održanog u Beogradu.

Dinar sutra slabiji za 83 pare

Posle trodnevne tendencije jačanja dinara prema evru, srpska valuta će sutra oslabiti za 0,7 odsto ili 83 pare, tako da će zvanični srednji kurs biti 112,6731 dinara za jedan evro.

Strujom "lečio" građane

Policija je u Jagodini uhapsila Slobodana Rajčića (58) iz Zemuna zbog nadrilekarstva i nadriapotekarstva.