Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

I Kanada povukla Novartisove vakcine

Nakon Italije, Švajcarske, Francuske, Austrije i Nemačke i Kanada je iz preventivnih razloga obustavila distribuciju "Novartisovih" vakcina protiv gripa.

Ženu pokosio autobus na Klisi

Novosađanka J.K. (46) poginula je jutros oko 7:20h na Sentandrejskom putu kada je na nju naleteo "Lastin" autobus, saznaje Radio 021.

"VANU će preživeti"

Predsednik Vojvođanske akademije nauka i umetnosti (VANU) Julijan Tamaš izjavio je da će ta institucija preživeti uprkos činjenici da je Ustavni sud Srbije osporio nadležnost pokrajinskih vlasti da je finansiraju.

Gaza: Raketiranje se nastavlja

Izraelske vazduhoplovne snage napale su jutros mesto odakle Palestinci u pojasu Gaze ispaljuju rakete na jug Izraela i vojska je saopštila da je to odgovor na konstantnu raketnu i minobacačku vatru sa te palestinske teritorije.

"Poskupljenje gasa moguće od januara"

Direktor "Srbijagasa" Dušan Bajatović izjavio je danas da do Nove godine sigurno neće biti poskupljenja gasa, a da je od 1. januara moguće poskupljenje tog energenta.

Pobeda socijaldemokrata u Litvaniji

Opozicione socijaldemokrate, koje se zalažu za okončanje mera štednje i veća socijalna davanja, pobednici su parlamentarnih izbora u Litvaniji.

Nadošla Sava zaustavila Krško

Zbog povećanog vodostaja reke Save i gomila lišća i granja koje ona nosi, nuklearna elektrana Krško (NEK) zaustavila je rad, a očekuje se da će ponovo u pogon biti puštena narednih dana.

Nove žrtve sukoba u Siriji

Tokom napada sirijskih pobunjenika na položaje vladinih snaga, i vojnih aviona koji bombarduju gradove blizu Damaska, poginulo je 16 ljudi.

Jovanović: EU ideja nikad slabija

LDP neće podržati novu platformu o Kosovu jer je ona izraz politike koja je uništila Srbiju, izjavio je predsednik ove stranke Čedomir Jovanović i upozorio da su sve ideje na kojima je građena Srbija fatalno ugrožene a da evropska ideja nikada nije bila slabija.

Nestao ruski brod u Tihom okeanu

Ruski brod sa 11 članova posade nestao je u nevremenu na Tihom okeanu, saopštilo je danas Ministarstvo za vanredne situacije Rusije.