Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Preporuka da se povodom Dana primirja nosi cvet Natalijina ramonda

Novoustanovljeni praznik u Srbiji, Dan primirja u Prvom svetskom ratu, 11. novembar, na inicijativu predsednika Republike i odlukom Vlade, obeležiće se na vidljiv i upečatljiv način i preporučuje se da se na vidnom delu garderobe nosi amblem na kome je cvet Natalijina ramonda.

Dekan kažnjen zbog zapošljavanja familije

Prekršajni sud u Nišu kaznio je dekana Medicinskog fakulteta u tom gradu Milana Višnjića sa 60.000 dinara zbog toga što nije na vreme obavestio pretpostavljene i Agenciju za borbu protiv korupcije da je na tom fakultetu zapošljavao članove svoje familije.

Dinar sutra jači za 0,4 odsto

Dinar će u petak ojačati prema evru za 0,4 odsto, tako da će zvanični srednji kurs biti 112,8242 dinara za jedan evro, saopštila je Narodna banka Srbije.

Prvi put žena na čelu Interpola

Francuskinja Mirej Balestrazi izabrana je za predsednicu Interpola kao prva žena koja će biti na čelu te međunarodne organizacije za policijsku saradnju.

Usvojen Zakon o amnestiji

Skupština Srbije usvojila je danas Zakon o amnestiji, prema kome će 3.600 osuđenika biti oslobođeno ili dobiti manje kazne.

Lešanović daje izjavu 4. decembra

Pavle Lešanović (47) iz Beograda, koji optužuje predsednika LSV Nenada Čanka da ga je sa dvojicom telohranitelja pretukao 23. septembra ispred kafane "Tako je suđeno", biće saslušan 4. decembra u Osnovnom sudu u Novom Sadu.

Sedmoro stradalih u požaru u Rusiji

U požaru koji je jutros izbio u stambenoj kući u selu Sars, u ruskoj oblasti Perm, poginulo je sedam osoba, od čega je troje dece, uzrasta 8, 11 i 16 godina.

Dačić: Par koraka napred u pregovorima

Premijer Srbije Ivica Dačić, posle drugog sastanka sa kosovskim premijerom Hašimom Tačijem, u prisustvu visoke predstavnice EU, rekao je da je napravljeno nekoliko koraka napred i najavio sledeći susret za početak decembra.