Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Crnoj Gori treba bar 15.000 sezonaca

U Crnoj Gori se tokom letnje turističke sezone posredstvom Zavoda za zapošljavanje zaposli između sedam i osam hiljada osoba, dok potražnja za sezoncima, prema nekim procenama, dostiže između 15 i 18 hiljada radnika.

Rusija: Doživotne robije zbog dizanja voza u vazduh

Okružni sud u Tveru osudio je danas desetočlanu terorističku grupu, odgovornu za bombaški napad na putnički voz na liniji Moskva - Sankt Peterburg 2009. godine, u kojem je poginulo 27 osoba, dok je 150 povređeno.

Bramerc: Negativan deo izveštaja o jatacima

Glavni tužilac Haškog tribunala Serž Bramerc izjavio je danas u Beogradu da deo njegovog šestomesečnog izveštaja neće biti pozitivan kada je u pitanju istraga mreže jataka koji su skrivali haške begunce.

Vanredno stanje u Italiji zbog zemljotresa

Italijanska vlada objavila je danas vanredno stanje u regionu Emilija-Romanja u severnoj Italiji pogođenom zemljotresom, nedugo pošto je premijer Mario Monti obećao brzu pomoć ugroženim preduzećima, naročito malim farmama i fabrikama.

Dinar i dalje "tone"

Dinar će sutra oslabiti za još 0,6 odsto ili 64 pare, iako je Narodna banka Srbije (NBS) prodala 20 miliona evra.

Krv Ronalda Regana na aukciji

Fondacija Ronalda Regana izrazila je zgražavanje zbog odluke jedne britanske aukcijske kuće da na licitaciju ponudi epruvetu sa krvlju bivšeg američkog predsednika, koja je uzeta u bolnici u kojoj je lečen nakon pokušaja atentata 1981. godine.

Parada ponosa 6. oktobra u Beogradu

Ulična šetnja u Beogradu u okviru Parade ponosa, koji organizuju predstavnici LGBT populacije, ove godine biće održana 6. oktobra, najavili su danas organizatori manifestacije.

Grčke banke dobijaju pomoć do petka

Četiri najveće grčke komercijalne banke primiće do petka 18 milijardi evra sredstava za dokapitalizaciju, izjavio je danas u Atini zvaničnik jedne od banaka.

Bivši predsednik i dalje prima platu

Bivši predsednici Srbije imaju pravo na počasni naziv "bivši predsednik Republike", naknadu plate, zatim kancelariju, savetnika i sekretara, službeni automobil sa vozačem i obezbeđenje.

Kampina odustala od Imleka

Holandska kompanija Rojal Frislandkampina (Royal FrieslandCampina) saopštila je danas da je odustala od kupovine beogradskog Imleka i Mlekare Subotica, u vlasništvu Denjub fuds grupe (Danube Foods Group).

15 mrtvih u sudaru vozova u Indiji

U sudaru putničkog i teretnog voza na jugu Indije i kasnijem požaru koji je zahvatio deo kompozicije poginulo je najmanje 15 putnika i oko 35 je povređeno.

Analitičari: Pad dinara nije u vezi sa izborima

Dalje slabljenje dinara prema evru i jučerašnja intervencija Narodne banke Srbije (NBS), koja je prodala 40 miliona evra na deviznom tržištu, nisu povezani sa rezultatima predsedničkih izbora, jer je tražnja za devizama značajno veća od ponude, a izvozni rezultati su i dalje slabi, ocenili su analitičari.

Jak zemljotres u Bugarskoj

U zemljotresu jačine između 5,8 i 5,9 stepeni Rihterove skale, sa epicentrom 30 kilometara zapadno od Sofije, koji registrovan noćas oko tri sata po lokalnom vremenu, povređeno je 30 ljudi i ima manje materijalne štete, javila je bugarska novinska agencija BTA.