Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Radnici pali sa 69. sprata

Trojica radnika poginuli su dok su radili na najvišem oblakoderu u Tajlandu, kada se prekinuo kabl na kojem je bila skela sa koje su postavljali reklamni pano, saopštila je lokalna policija.

Beduini oteli 10 mirovnjaka

Beduini na egipatskom delu Sinajskog poluostrva oteli su 10 mirovnjaka sa Fidžija i traže oslobađanje njihovih saboraca iz egipatskih zatvora, saopštio je egipatski bezbednosni izvor.

Optužnice protiv 300 Egipćana

Istražne sudije podigle su optužnice protiv 293 Egipćana zbog opiranja vlastima, uništavanja javne svojine i nošenja oružja tokom antivladinih protesta 2011.

Samaras vratio mandat

Lider grčke konzervativne stranke Nova demokratija, koja je osvojila najveći broj glasova na izborima, vratio je danas mandat za sastavljanje vlade pošto nije uspeo da dobije podršku za obrazovanje koalicione vlade.

Rumunija dobila novu vladu

Rumunski parlament izglasao je danas novu vladu od koje se očekuje da će nastaviti sa ekonomskim reformama u zemlji.

Talibani ubili vojnike i odsekli im glave

Talibani su u pakistanskom regionu Severni Vaziristan ubili 14 vojnika, svima osim jednom odsekli glave i u centru grada Miran Šah izložili dve glave, saopštili su danas zvaničnici.

Kažnjen navijač "Mladosti"

Viši sud u Zrenjaninu osudio je navijača FK "Mladost" iz Lukićeva Aleksandra K. (38) na zatvorsku kaznu od tri meseca, uslovno na godinu dana, kao i na novčanu kaznu od 10.000 dinara zbog nasilničkog ponašanja.

Sutra novi minimum dinara

Dinar će sutra oslabiti za 13 para ili 0,1 odsto i pašće na najnižu vrednost prema evru od 111,96 prema srednjem kursu, uprkos tome što je Narodna banka Srbije danas prodala 20 miliona evra.

Nožem ubio psa i pretio vlasniku

Istražni sudija Osnovnog suda u Kragujevcu odredio je pritvor Dušku T. (41) iz Bukovika kod Aranđelovca zbog sumnje da je nožem ubio psa rase "nemački ovčar" a potom pretio njegovom vlasniku Vladimiru A.

Na svadbi najmanje 100 mrtvih

Jedna svadba u Avganistanu pretvorila se u tragediju kada je u iznenadnom nevremenu život izgubilo najmanje 100 osoba, među kojima ima žena i dece, saopštila je danas avganistanska civilna zaštita.

Pad evra dan posle izbora

Vrednost zajedničke evropske valute je jutros pala usled toga što je poraz vladajućih stranaka na jučerašnjim izborima u Francuskoj i Grčkoj podstakao nervozu na azijskom tržištu u vezi dalje primene mera štednje uvedenih u cilju okončanja dužničke krize u evrozoni.

Jemen: Islamisti ubili 20 vojnika

Najmanje 20 jemenskih vojnika ubijeno je danas na jugu zemlje u napadu islamista povezanih sa Al Kaidom, saopštili su vojni zvaničnici.

Putin se danas zaklinje

Ceremonija inauguracije Vladimira Putina za predsednika Ruske federacije biće obavljena danas u podne u Velikom Kremaljskom dvorcu, gde će se novoizabrani predsednik zakleti na vernost narodu i državi i da će poštovati Ustav.