Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Korhec neće podneti ostavku

Predsednik Nacionalnog saveta Mađara Tamaš Korhec izjavio je da neće podneti ostavku na tu funkciju i rekao da su ostavku tražile "mađarske partijice".

Turska prekida saradnju sa Izraelom

Turski premijer Redžep Tajip Erdogan najavio je "potpuni prekid" vojne i trgovinske saradnje sa Izraelom i "nove mere odmazde" prema toj zemlji.

Šabić traži veća ovlašćenja

Poverenik za informacije od javnog značaja Rodoljub Šabić ocenio je da je potrebno proširiti ovlašćenja Poverenika, ako se žele ozbiljniji efekti Zakona o dostupnosti informacija.

Troje poginulih u dva udesa

U saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u nedelju, oko 23:30h, u Obrovcu, poginula su dvojica meštana, Branislav Stanojev (1981) i Milan Savić (1986).

Držao ćerku kao taoca

Posle nekoliko sati završena je drama u Australiji. Pedesetogodišnjak koji je kao taoca držao ćerku je uhapšen, a devojčica je oslobođena.

Perišiću 27 godina zatvora

Sudsko veće Haškog tribunala osudilo je u prvostepenom postupku bivšeg načelnika Generalštaba Vojske Jugoslavije Momčila Perišića na 27 godina zatvora za pomaganje i podržavanje zločina počinjenih u Zagrebu i BiH u periodu od 1993. do 1995. godine.

Kurs franka vezan za evro

Švajcarska nacionalna banka (SNB) odlučila je danas da fiksira kurs razmene na 1,20 franaka za evro i kaže da će, bez obzira na rizik, kupovati neograničene sume evra da bi održala fiksiranu vrednost.

Zakoni o restituciji i svojini idu u skupštinu

Vlada Srbije utvrdila je danas Predlog zakona o vraćanju imovine i obeštećenju, uz prateće izmene Zakona o vraćanju imovine crkvama i verskim zajednicama, kao i Predlog zakona o javnoj svojini, izjavio je potpredsednik Vlade Božidar Đelić.

Srbiji rečeno: U EU ne pre 2019.

Prema najnovijim depešama koje je objavio Vikiliks, nemačka kancelarka Angela Merkel rekla je predsedniku Srbije Borisu Tadiću još 2009. godine da prijem Srbije u EU nije moguć pre 2019.

Analiza poslovanja javnih preduzeća

Posebna vladina komisija, koja je počela da "češlja" poslovanje javnih preduzeća, trebalo bi, kako se očekuje, da do kraja septembra objavi analizu poslovanja JP, saznaju Novosti.

Poginuo motociklista

Novosađanin Isidor Fodor (1982) poginuo je u subotu uveče u saobraćajnoj nesreći kod sremskog mesta Jarak.  

Zaštita svedoka zabrinjavajuća

"Stanje u Jedinici za zaštitu svedoka jeste zabrinjavajuće, ali Tužilaštvo je samo korisnik usluga Jedinice", kaže Vladimir Vukčević, tužilac za ratne zločine.

Italija u generalnom štrajku

Milioni članova najvećih italijanskih sindikata danas će stupiti u jednodnevni generalni štrajk, protestujući protiv najnovijih vladinih mera štednje.

Pobunjenici mirno ulaze u Bani Valid

Libijski pobunjenici ući će mirno u jako uporište snaga lojalnih pukovniku Moameru Gadafiju, libijski pustinjski grad Bani Valid, pošto je rano jutros postignut dogovor s predstavnicima grada da se izbegnu oružani sukobi, javila je televizija Al Džazira.

U petak o slanju misije UN u Libiju

Savet bezbednosti UN u petak treba da razmotri pitanje slanja misije UN na tri meseca u Libiju kako bi pomogla novim vlastima da sprovedu reforme u policiji i pravosuđu i pripreme izbore, saopšteno je u Tripoliju.