Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Četiri automobila izgorela u Nišu

Tri automobila potpuno su izgorela, a jedan je oštećen u požaru koji je u toku noći, nešto pre četiri časa, izbio na Bulevaru Nemanjića u Nišu, kod Tržnog centra Zona 2.

Crne liste poslodavaca samo marketinške poruke

Od početka 2018. godine, zaključno sa septembrom, u oblasti građevinarstva zabeležena su 54 slučaja rada na crno, što je dva i po puta manje nego u istom periodu 2017. godine, kada je zabeležen 141 takav slučaj, saopštilo je pre nekoliko dana Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Pismo Ajnštajna o nacistima prodato za 32.000 dolara

Pismo Alberta Ajnštajna iz 1922. godine u kojem on govori o svojim strahovima u vezi sa porastom antisemitizma u Nemačkoj, i to više od decenije pre dolaska nacista na vlast, prodato je na jednoj aukciji u Izraelu za 32.000 dolara.

Traže od Srbije da nadoknadi štetu Crnoj Gori zbog 1918.

Crnogorski pokret je predstavio inicijativu kojom od crnogorskih i srpskih vlasti traži da osnuju komisiju koja će se baviti "obračunom i nadoknadom štete" Crnoj Gori izazvane "neprijateljskim odnosom Srbije u Prvom svetskom ratu i aneksijom (Crne Gore) 1918. godine".

Kuvajt zabranio delo Dostojevskog

Kuvajtske vlasti su na književnom festivalu koji je juče počeo u toj zemlji cenzurisale skoro hiljadu knjiga, među kojima je i klasik Fjodora Dostojevskog "Braća Karamazovi", naveli su organizatori.

Ljajić: Srbija ne može da uzvrati kontramerama Kosovu

Kosovo je pre nedelju dana uvelo 10 odsto poreza na sve proizvode koji se uvoze iz Srbije i BiH, ali naša Vlada na to ne može da uzvrati kontramerama, jer kako za "Danas" kaže ministar trgovine Rasim Ljajić, za to ne postoji manevarski prostor.

Potvrđena presuda u korist Stefanovića protiv "Peščanika"

Apelacioni sud u Beogradu potvrdio je presudu Višeg suda kojom su sociološkinja Vesna Pešić i urednice portala Peščanik Svetlana Lukić i Svetlana Vuković povredile čast i ugled ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića i naložio im da mu isplate 150.000 dinara sa zateznom kamatom, umesto 200.000 kako je bilo određeno provostepenom presudom.