Autor: Milan Dobrosavljev

Info
04.03.2015.
07:41 > 18:03
Institucionalizovane cenzure nema i u tome se svi slažu, ali ipak ona lebdi u vazduhu.
  • Enna

    04.03.2015 18:07
    Diže se prašina bez razloga. Očito smo zaboravili kako zaista izgleda cenzura i šta se dešavalo 90-ih. Sada misliš, pišeš i pričaš šta i kako hoćeš bez obzira koliko neumesno i na čiji račun bilo i niko te ne dira. Toliko o cenzuri
  • Lala

    04.03.2015 13:45
    Ma dajte!
    Da cenzure ima, ne bi tako pljuvali po predstavnicima vlasti. Mediji i novinari se cenzurisu samo onda kada njima odgovara, tj. kad treba da se zale da ih neko zastiti. Da postoji cenzura i da ih neko kaznjava za to sto rade, ne bi sigurno rekli Novaku (koji se trudi da promovise Srbiju) sve ono sto su rekli. Sramota!
  • šćepan mali

    04.03.2015 10:54
    "Da li nam je čudna minutaža premijera Vučića na svim TV, a tako stoji stvar i sa naslovnicama...?" Da cenzura postoji, da li bi spominjanje premijera u tekstu bilo moguće? Koliko samo emisija ima gde se "sprdaju" sa članovima vlade, pa niko od njih ne cenzuriše.
  • kris82

    04.03.2015 10:06
    Da nema medijske slobode zar bi se o njoj toliko pisalo,zar bi moglo u svakoj humorističkoj emisiji da se ismeva rad vlade,premijer,predsednik pod parolom da je to sloboda autora emisije,zar bi na utakmicu u prenosu uživo neko smeo da na gnusan način vredja premijera?...o čemu mi ovde pričamo?
  • novosadjan

    04.03.2015 09:24
    valda udba zna sta je narodu potrebno da cuje
  • 04.03.2015 08:46
    novi trend...
    Cenzura kao "odlikovanje" i potvrda "nezavisnosti i vrednosti"..., t.j ko nije "cenzurisan" je manje vredan ili se "prodao" vlasti...
  • Veljko B. Uzicanin

    04.03.2015 08:28
    Cenzura nije antidemokratska praksa
    Pa kako da ti kazem Milane, sve si ti tu u pravu, no mašiš poentu. Mora da si mlad čovek pa se ne sećaš oficijelne cenzure koja je postojala u SFRJ gde se itekako udarao pečat. Recimo na gramofonske ploče sa šund sadržajem, ili na zabranu unošenja u zemlju i rasturanje odredjenih stranih časopisa ("Die Presse", Bec, npr). Ali SFRJ je bila urdjeni sustav i primer demokratije u odnosu na ovo sada što imamo.
    Jos od Miloševićevog Ustava imamo odredbu da je cenzura zabranjena. Posledica toga je da su nas zatrpali sadržaji koji bi inače trebali biti cenzurisini, tako da na sve strane imaš krmećake, patriJotizam, pornografiju i ostalo medijsko smeće koje se potocima valja po medijima.
    Hoću da kazem da u Srbiji zaista nema cenzure, na žalost.
    A autocenzura je odraz bezgraničnog kukavićluka srbijanskih novinara.
  • 04.03.2015 08:12
    Cenzura - kada novinari nemaju šta pametno da kažu, onda pričaju o cenzuri. Kod nas ima mnogo cenzure, jer novinari malo šta imaju da pametno kažu. Zapravo, ne znam otkuda uopšte potreba da išta govore? Posao im je da prenose vesti. Zašto je to toliko komplikovano shvatiti?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna