Autor: 021.rs

Info
01.05.2017.
08:17 > 08:12
Godinama se građani i privrednici u Srbiji, opterećeni dugom tranzicionom krizom, jadaju kako slabo zarađuju i imaju malo novca.
  • pedratni gazda

    01.05.2017 17:48
    pare na sunce
    Baš je dobro da ima para znači nema nikakvih prepreka da mi država odštetu za pokradene nekretnine iz 1945 isplati u gotovini.
  • Tm

    01.05.2017 17:37
    zašto neće
    Kamate su velike i banke traže nekoliko vrsta garancije: od žiranata, hipoteke, zaloge, polise osiguranja itd.
    Banke u Srbiji imaju velike profite i bio bi red da preuzmu deo rizika prilikom plasmana kredita
  • Deks

    01.05.2017 12:57
    "Nema motivacije ovdašnjih privrednika da pozajmljuju kapital i ulažu u razvoj" - pitanje je da li mi uopšte imamo privrednike, odnosno preduzetnike i to one poštene koji poseduju neko manje ili veće preduzeće, bave se nekom proizvodnjom koju žele da unaprede u cilju njenog povećanja pa su im potrebni krediti za nabavku opreme. Pritom zaradu preduzeća na godišnjem nivou ne troše na privatne svrhe i luksuziranje, već veći deo reinvestiraju u preduzeće. Mi jednostavno preduzetnike nemamo, pa se onda ne treba čuditi kako niko ne pozajmljuje od banaka novac namenjen privredi. Još od socijalističke Jugoslavije održali su se društveni običaji po kojima je profesija preduzetnika bauk. Niko mlade generacije ne podstiče da se upuste u te vode, čak ta profesija se smatra nedoličnom za razliku od poželjnih profesija u državnoj službi. Poslednjih godina gaji se iluzija da su rešenje za našu ekonomiju "strani investitori" a posledica toga je još umrtvljenija privredna aktivnost građana.
  • Zla...

    01.05.2017 10:14
    Dug je..
    ...zao drug, eto zato Banke vapiju za "zrtvama". Beze ljudi od zaduzivanja ,osobito u Srbiji. A koliko vidim, par dezurnih botova nije otislo na Prvomajski uranak!! Ili, pak, nikad nisu ziveli na kredit jer im je i suvise dobro?
  • Ema

    01.05.2017 09:50
    Zanimljiv tekst ukazuje na dugogodišnju pogrešnu monetarnu politiku. Kada je kurs valute nerealan, ne mogu se uspostaviti ni realni odnosi u bilo kom aranžmanu. Duboka kriza je tek pred nama...
  • hmmm

    01.05.2017 09:34
    A visina kamata?
    Naravno da ga niko neće kad su kamate astronomske...
  • Nervirach

    01.05.2017 09:05
    Kako to lepo zvuci. A u praki je drugacije. Nema se za vase rate. Ja bih ovako preveo vas tekst, uzimajte da vas oderemo. Platis dinar za kolo dva za napolje. Eto, pre nek nedelju kukaju tyuzioci, sada bankari, malo, malo pa medicinari. Sve ubogi. Eh, da vas ne znamo.
  • Jovan

    01.05.2017 09:03
    lupetanje
    Mala privreda vapi za sredstvima i dupe joj pomeraju bankari trzeci im i pertle iz cipela da bi dobili kredit. Sredstva za dnevnu likvidnost su nemoguca misija.Zasto penzioneri preko osamdeset godine ne dobijaju kredite.Zasto kredit lako dobije trgovac bele tehnike a majstorka radionica muku muci.ZNACI laz je da novac niko nece,Probudite se i pojednostavnite formu davanja novca ali pojacajte garancije.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna