Info
22.01.2011.
10:00 > 14:52
Republička radiodifuzna agencija uputila je Ministarstvu trgovine i usluga 10-ak brojeva telefona koji se koriste za igre na sreću i SMS kvizove.
  • Dejan R. Popovic, dipl. inz.

    24.01.2011 08:20
    Neobican zahtev za saradnju
    Nisam siguran da ce "Telekom Srbija" naci u Zakonu o elektronskim komunikacijama pravni osnov za oduzimanje telefonskih brojeva upotrebljavanih u programima - SMS kvizovima koji se nedozvoljeno emituju uz nedozvoljeno koriscenje radio-frekvencija, odnosno radio-stanica.

    Ne mogu da verujem da je za borbu protiv nedozviljenog emitovanja programa, odnosno nedozvoljenog koriscenja radio-frekvencija Ministarstvu za telekomunikacije i informaciono drustvo, Republickoj radiodifuznoj agenciji i Republickoj agenciji za elektronske komunikacije neophodna asistencija, pored Ministarstva unutrasnjih poslova, i pomoc nedrzavnog organa (operatora) "Telekoma Srbija".

    Valja napomenuti da "Telekom Srbija" svojevremeno nije imao interes da ukida brojeve koji su se koristili za rad tzv. bezgajtanskih telefonskih aparata na nedozvoljenim radio-frekvencijama, jer bi na taj nacin izgubio pretplatnike i dobit.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna