Info
17.02.2011.
15:30 > 07:37
Ukidanje instituta blanko ostavki proizvešće novi talas korupcije u Srbiji, upozorio je analitičar Milan Nikolić.
  • Shomy

    18.02.2011 18:21
    zakon
    To samo treba urediti zakonom, pod uslovom da postoji politicka volja za tako nesto i policija neka radi svoj posao. To je najgori moguci oblik korupcije, pa ga shodno tome, trba tretirati kao org. kriminal. Koga uhvate na delu, dugogodisnja robija i oduzimanje imovine. Imunitet za tu vrstu kriminala ne treba ni odobravati.Mada ne bi trebao uopste da postoji imunitet.
  • realno

    17.02.2011 22:54
    Meni jednostavno nije jasno, a bilo bi lepo da mi neko objasni. Zašto je tolika dreka oko vlasništva mandata. Armije ljudi rade za razne stranke da bi njihovi predstavnici sedeli u parlamentu i onda neko "kupuje" ili prisiljava poslanika da promeni stranu ode u drugu stranku ili se izdvoji kao samostalan. Kad ide na izbore ide pod zastavom svoje stranke i logično je da mandat pripada stranci. Kad bi svaki poslanik u slučaju da ima problem mogao odma biti zamenjen ne bi mogli ni biti izloženi pritiscima jel ne vredi mandat ostaje stranci ili partiji koja ga je dobila.
  • zabrinuti tajkunov tata

    17.02.2011 21:36
    Kako da pomognem sinu?
    Naredna faza naše propasti je sledeća: poslanici su kupljeni odavno, sada će na mukama biti tajkuni! Ponuda podmitljivih, korumpiranih poslanika će biti veća, broj mogućih kombinacija veći pa će i podmićivanja samim tim biti novčano vrednija. Tajkuni će morati više da caluju! Rađa se nova generacija tajkuna...svi poslanici i svo političari. Ali svi! Nema izuzetka! Svi su korumpirani a Mirko Cvetković i dalje samo gleda!
  • Mita i Mitino jato

    17.02.2011 20:54
    Ma neće...nisu oni takvi!
    Sve je buđavo, korumpirano, pokvareno i smrdi! Dokle god se žmuri na Dulićeve i slične poslove i dilove, biće sve tako. Dulić je SAJT platio novcem građana 25.000 evra (ljudi, da li znate koliko inače košta izrada sajta !?) a prosečan Srbin jedva podigne kredit za krov nad glavom u tom iznosu koji će naravno doživotno otplaćivati.
  • WildOne

    17.02.2011 18:42
    Budalaština
    ...analiza iz kuhinje Đorđa Vukadinovića koji je sličan tekst napisao na sajtu "Politike" pre neku nedelju i predstavlja već uobičajeno natucanje desno orijentisanih pseudo-analitičara. Umesto da insistira na doslednom sprovođenju zakona, zatim principu da izabrani zastupnik zaista predstavlja građane koji su ga birali (i koji bi ga mogli i opozvati), Nikolić i Vukadinović nabacuju praznu priču o pijaci poslanika i slično. Tajkunima je i onako svejedno, kupuju čitave stranke, medije, korumpirana vrhuška cedi i poslednji evro zahvaljujući upravo sistemu koji postoji. Zakon Nikoliću!!! I odgovarajući mehanizam za opozivanje izabranih poslanika! To je demokratija, a ove svoje analize nosi u Belorusiju, Libiju, Uzbekistan, Rusiju itd...
  • ?

    17.02.2011 18:31
    "Kao da je sada bolje"
    Znaci sve ce ostati isto...
  • Lalla

    17.02.2011 16:37
    pogresan naslov
    Mislim da je naslov sa pogreskom,treba;
    TAJKUNI SU POKUPOVALI POLITICARE!!!!!!ili
    POLITICARI U RUKAMA- VLASTI TAJKUNA!!!!
    Da je kojim slucajem drugacije;posle ÖKTOBRA""zna s gde bi bili i tajkuni a i....
    Golac i Rankovic!!!!
  • Mlađa

    17.02.2011 15:55
    Apsolutno se slažem! Nismo mi još zreli za to!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna