Info
02.05.2011.
19:16
Tužilaštvo Haškog tribunala pokušaće da blokira puštanje na slobodu lidera radikala Vojislava Šešelja, podnošenjem žalbe u slučaju da sudsko veće u sredu donese odluku o nedostaku dokaza za dalji nastavak procesa.
  • Kentaur

    03.05.2011 02:23
    savršeno
    Šešelj je znao da će ga, ako se sam ne preda, Srbija izručiti Hagu. Pa je otišao svojevoljno i blagovremeno - ako imamo u vidu ubistvo Đinđića u kome on, kao blizak zemunskom klanu i "kraljici" JUL-a, svakako jeste imao svoje prste. (Otišli su iz "države" nekako u isto vreme.) Natprosečno inteligentan, i po fanatizmu sličan vrhovima muslimanskih mudžahedina, uz težko dokazivu logistiku svojih sledbenika, uspeo je da SUPERIORNO pre..e čitav Haški Tribunal. Izvesno je da će ga pustiti na slobodu, pre ili kasnije. Njegova stranka (Radikali) ima nizak rejting, pošto su mu veliki deo članstva odvukli u novokomponovani SNS Toma Gladni i mali "vučić" (pleonazam, but - yebi ga). Ukoliko bi se uskoro našao u Srbiji (recimo - do 6 meseci, a svakako pred izbore), Š. ne bi bio relevantna politička opcija u ovom trenutku. Ali, u perspektivi, on bi mogao ubedljivo okretati "točak istorije" unazad, pošto ga je i sadašnja vlast okretala u istom smeru, ali koristeći se drugim floskulama (evropski put Srbije i sl.) Međutim, "sadašnji" to samo proklamuju, pošto bi ih ulazak Srbije u EU lišio mogućnosti da pljačkaju ovu zemlju bez ikakvih ograničenja. Šešelj će taj momenat svakako iskoristiti, i biće u prilici da jednu laž zameni drugom, a koja se zove "nacionalni interes", a protiv EU integracija Srbije. Nacionalno će se iznova pobrkati sa nacionalističkim (šovinističkim). U mnogome će biti u pravu (s obzirom na Libiju i "eho" na intervenciju NATO i SAD u Srbiji, 1999. godine). Ali, suština će biti izmeštena iz centra dugoročne i strateški odgovorne državne politike (prvo spoljašnje, pa onda i unutrašnje). I taj populistički radikalizam (sračunat da se uzme vlast) biće kontraproduktivan i po Republiku Srpsku, i po Kosovo, i po veze sa Rusijom (koje su, u istorijskom smislu, pretežno mitomanske, ali bi u ekonomskom i duhovnom smislu, itekako mogle imati smisla, čisto pragmatičnog, budući da se Zapad urušava i moralno i materijalno). U najkraćem, Srbija se (trula i bedna, bez sopstvenog moralnog "ogledala"), batrga između "podguzništva Zapadu" i "podaništva Istoku".
  • sale novosadjanin

    03.05.2011 01:13
    sto se mene tice
    neka ga puste sutra.
    ali neka ide u hercegovinu odakle je i dosao !
    nama faliti nece a kome hoce-neka ga prati u zavicaj !!!
  • Sima Strahota

    02.05.2011 22:08
    Samo si nam ti falio
    Nema dosta politicara-mrdomuda u Srbiji, sa tobom ce biti tek biti zuraja do jaja ... 'Ajde kazi FR bez R!
  • slobodan ristic

    02.05.2011 22:03
    sledi ono
    Utamničili su Šešelja i napravili mu nenadoknadivu štetu.Zauzvrat on je od svih napravio majmune i ostaće to do kraja života.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna