Info
01.08.2011.
10:48
Nezapamćeni zločin u Oslu i na ostrvu Utoja otvorio je staru dilemu da li treba vratiti smrtnu kaznu i to ne samo u Norveškoj nego i u još nekim zemljama u svetu.
  • MaloMorgen

    01.08.2011 12:21
    Aha
    "...praksa je pokazala da u zemljama koje su ukinule tu sankciju nije došlo do povećanja teškog kriminala, što se tumači time da smrtna kazna ne zastrašuje potencijalne kriminalce, jer oni pre svega računaju da neće biti otkriveni."

    Da, Brejvik se bas plasio da nece biti otkriven.

    Ali posto kazu da ukidanje smrtne kazne nije donelo do smanjivanja teskih krivicnih dela, onda neka je lepo vrate, jer onda je logicno ni da ta promena nece nista promeniti. Ali, bar ce Brejvik, ratni zlocinci, masovne i serijske ubice. kao i tipovi slicni onom sto je ubio ono dete u Ledincima imati cega da se plase.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna