Info
08.11.2011.
12:43 > 21:19
Oko 40 odsto srednjoškolaca u Srbiji smatra da su pripadnici LGBT populacije bolesni, a oko 20 odsto misli da im nije mesto u njihovim školama i da "zaslužuju batine", rezultat je istraživanja koje je sproveo Helsinški odbor za ljudska prava.
  • Lala

    08.11.2011 21:18
    limbus..
    zaboravio si da spomenes fasisticku propagandu raznih nvo-a poput obraza, dveri i pahomija..za tebe su to prave vrednosti?? olos koji podrzava genocidne generale i pedofilsku popadiji??
  • Bata

    08.11.2011 20:44
    mladi talibani
    Po jutru se dan poznaje.
  • Scotch Bonnet

    08.11.2011 20:18
    Mainstream
    Sta ocekivati od ovakve generacije? Kakvu buducnost?

    Roditeljsko vaspitanje = 0
    Ceo edukativni sistem u Srbiji = 0
    Drustveno socijalne vrednosti = 0

    To su cinjenice a ne propagandna kako tvrde neki komentatori.
  • Lala

    08.11.2011 20:15
    novosadjanka
    zasto je problem nazvati obraz, dveri i 13.89 fasistima??mislim da su oni vece zlo nego ovi,,bolesnici,,..homoseksualci su mozda emotivno bolesni..al ovi patriJote su u glavi bolesni..zar ne??
  • Нимбус

    08.11.2011 19:42
    Муке родитељске...
    Данас дете док оде и врати се из школе суочи се са више неприлика, страха и увреда, него моји другари и ја за целу школску годину. Ако се кући врати несмркнуто и стабилно, без модрица, без нове укуцане идеје да је "геј о-кеј" или шареним флајером у руци какве проусташке NVO која је агитовала по школи, можете бити задовољни даном.
  • mimi

    08.11.2011 19:16
    e deco,deco..Jadni mi sa vama koji tako mislite..
  • bogi

    08.11.2011 19:15
    Dobra vest
    Ljudi, ovi podaci su vise nego dobri! Zasto? Jer medju odraslima skoro 70% osoba misli da su homoseksualci bolesni. Kod srednjoškolaca, znači kod omladine, kod onih koji će činiti odraslo stanovništvo sledećih 50 godina je ista ta mišljenje zastupljeno u svega 40 %. To je dobra vest i pravi pokazatelj da će negativni stavovi prema ovoj populaciji jeste da polako ali sigurno smanjiti dolaskom novih generacija :)
  • cile

    08.11.2011 18:22
    nisu kriva deca vec:
    1. roditelji i
    2. skola

    obrazovanje, vaspitanje i svakodnevnbi rad sa decom.
  • Gagi

    08.11.2011 17:20
    Problem...
    Nemam nista protiv ove populacije, ali mislim da je to neprirodno.
  • @ Novosađanka

    08.11.2011 16:26
    Ne vidim sta je tu zabrinjavajuce i sta je tu sovinisticki reci bolesniku da je bolestan. Jedino sto je zabrinjavajuce u svemu ovome je izjava da "bolesnici zasluzuju batine". Postoje nebrojeni primeri po srpskim skolama gde gej orijentisani ´ladno i bez pardona stipkaju za guzu svoje vrsnjake istog pola. Prvo se to shvati i tumaci kao zezanje, medjutim sto vreme vise odmice i to se sve ucestalije ponavlja deca pocinju da shvataju odredjene stvari i da ih krste pravim imenom. Dovoljno smo ne informisani narod pa ne znamo da takve ucenike mozemo tuziti zbog vida seksualnog uznemiravanja ucenika nad ucenikom. Ako decak koji devojcicu uhvati za grudi ili je stipne za guzu na velikom odmoru treba da odgovora zbog seksualnog uznemiravanja onda to treba da odgovara i decak koji decaka stipne za guzu. Veoma cesto to kasnije eskalira u tucu i povredjivanje. Takvom "stipacu guza" treba pomoc psihijatra jer to stvarno jeste bolest. U velikom broju skola u Juznobackom okrugu se desavaju ovakve bolesne stvari, ali direktori i kolektiv nista ne preduzimaju jer ne zele da se pojave u novinama. Lakse im je da svetu oko sebe prikazu "idilicno" stanje u svojim skolama.
  • VladaNS

    08.11.2011 15:55
    Dokle vise?!
    Sta je tu sporno, pa taj helsinski odbor i ostale im sestrinske organizacije svakodnevno pljuju po nama, i predstavjlaju nas kao najgori olos. Ne vidim nista lose u rezultatu, jer to jednostavno pokazuje sta mladi misle o tome i to je prirodna stvar, jer se kao i svima nama kroz dnevnike, dnevnu stampu i svakodnevno bombardujemo informacijama i kampanjama o LBGT populaciji, kako su oni preugrozeni, nezasticeni itd, jadni. Dosta vise o tome, ne trujte nam decu, nego se okrenite vaznijim stvarima u ovoj drzavi, a ne skrecite nam paznju na ove minorne probleme.
  • 08.11.2011 15:29
    Tako je!
    Znaci imamo zdravu buducnost.
  • 08.11.2011 14:23
    Svako ima pravo na mišljenje...
    ... dok je ono u skladu sa mišljenjem zapadnjaka i tada je to mišljenje dobro. Ako neko ne misli tako kao oni, to je onda zabrinjavajuće i nije u redu.
    To ne bilo tako strašno, da oni ne tvrde da svako ima slobodu govora i mišljenja...
  • Sta se cudite?

    08.11.2011 14:01
    Sta se 20 godina seje
    Danas se zanje...Samo, sociolog Mirko Djordjevic je dobro rekao sinoc u Zrenjaninu:
    PROCES RASPADA SFRJ JOS NIJE ZAVRSEN...
  • maja

    08.11.2011 13:58
    Mene bi jos vise od ovog zanimao presek po regionima, tj. isto ovo za svaki grad koji je ucestvovao u istrazivanju. Nagadjam rezultat, koji bi pokazao koliko ukupan prosek ne govori nista, ali bih svejedno neizmerno volela da se objavi.
  • Novosađanka

    08.11.2011 13:51
    Bogami, lepa nas budućnost čeka sa ovakvom mladošću!
  • 08.11.2011 13:49
    ns
    Srednjoskolci su ODRAZ svojih RODITELJA, u vecini slucajeva je tako ili su od roditelja
    koji mogu biti i sami gej ili lezbejke, a to zbog straha prikrivaju, a porodica im je paravan

    nisam gej, volim jako suprotan pol, i bas me briga ko je peder a ko je lezbejka, vise me briga sto nas vlast stalno j..e,i to uzduz i popreko, godinama
  • NikolaNS

    08.11.2011 13:43
    Hmmmm....
    Iako su ovo apsolutno sramotni i porazavajuci rezultati, mogu samo jedno da dodam - ja sam i vise nego zadovoljan! Pre nego sto pocnete da vicete na mene, da objasnim - kakva je kampanja vodjena zadnjih 20 godina i kakve su skole i nastavni programi i kakvi su idoli toj deci nametani, rezultati su jos i super!!! Ja sam ocekivao jos mnogo gore (jos UVEK vise od polovine njih je na dobroj strani!)!
    Jos jedno se zaboravlja - to je vec najmanje druga generacija rodjena i odrasla u "mraku" (prva je ona rodjena pocetkom devedesetih, pa i krajem/sredinom osamdesetih, to su vec ozbiljni omladinci danas, koji mozda vec i svoju decu imaju, a druga je rodjena krajem devedesetih, pocetkom dvehiljaditih.... ne zna se koja je nesretnija), tako da je ovo stvarno jos i blago kako je vrlo lako moglo biti.
    Zadnjih 20 godina imamo strasne kampanje mrznje prema svakome drugacijem (i jos traju), dobro je da ta deca nekako jos i funkcionisu. Cudi me da nema vecih ispada i izliva mrznje (ne znaci da ih nece biti..... radi se na tome!).
    Pa ovde svi sve mrze, mrze se, do istrebljenja, navijaci razlicitih fudbalskih klubova (ej!), mrze se komsije zbog boljih kola, mrze se oni sto imaju posao, mrzi se civilizovan svet, mrzi se lepo vreme, mrzi se kisno vreme, mrzi se gradjansko ponasanje/vaspitanje, mrze se one koji se ne pretvaraju da veruju u Boga, mrze se narodi oko nas, mrzi se plavo nebo, mrze se stariji, mrzi se.... nema nista sem mrznje! Pa kako da ta deca budu iole bolja od nas odraslih?? Kako tek, ako mrze sve-te-svuda-sem-kod-nas normalne stvari, da ne mrze drugacije od sebe ogledane u Romima, gay populaciji, razlicitoj veri.......??
    To nam je, a ne samo ekonomska beda, ostavstina Slobe-Slobode i to je ono za sta mu je najvise trebalo biti sudjeno! Manje vise pljacka (naravno da su ratni zlocini posebna kategorija), ali moralno i svakakvo drugo upropastavanje generacija i generacija dece...... e za to treba i mora da postoji neki visi sud.
    Situacija je vrlo tuzna i jos opasnija nego sto izgleda.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna