Autor: Milan Ceković

Info
22.10.2013.
08:03 > 21:10
Iako zna da danas svako može da bira kako će da diplomira, Diplomac nije to učinio da bi se krio iza diploma, već da bi stao ispred njih.
  • Mrvica

    26.11.2013 06:49
    Odlican tekst...
  • Balunko

    26.10.2013 10:42
    Ovo je već poezija...
  • labudica

    22.10.2013 20:55
    poslednja stanica
    Okaci diplomu na zid, pogledaj se u ogledalo i zapitaj, da li si srecniji? Mozda, kao pesnik koji doseze nigdinu i uziva u slatkim nektarijama zivota i u tome trazi spas.Da li je pametan diplomac srecan? On zeli da razmislja ali mu ne daju, on zeli da zna ali nema od koga da nauci,on zeli da kaze ali ga niko ne slusa samo zid i diploma.
    Labud preleti i preko zida.
  • volonteri

    22.10.2013 19:31
    lov u mutnom
    Tekst je vise nego sirok i dubok,treba znati plivati ovim cudnim i mutnim diplomama ovaj vodama,pa i ciga daje 200e popusta DIPLOMCU na diplomu ali mora pre toga malo da ga propita.Neki Diplomci i jesu "lakse"diplomirali da bi se krili iza diplome,a naspram njih su sedeli Plemeniti Diplomci i bili Diplomcevi svedoci...Tekst ti je fenomenalan,samo tako nastavi...
  • Labudica

    22.10.2013 16:19
    Brzi voz
    Diploma je karta za brzi voz koji jednom staje na usputnoj stanici na kojoj iskacu diplomci vukuci za sobom debele vezove i vezice, masuci svojim "mukom" stecenim diplomama.Voz nastavlja i juri dalje, u njemu ostaju oni najbolji diplomci koji su svesni koliko ne znaju jer mnogo znaju a zele jos vise da saznaju noseci diplome u dzepu sede i cekaju poslednju stanicu na kojoj izlaze i nestaju u polju suncokreta.Kroz fijuke vetra cuje reci koje mu govore budi crni labud.
  • Onaj Koji Pita

    22.10.2013 15:27
    Pitanje
    Diplomac se očajno pita, da li se svaka individualnost gubi pod okriljem "državnog" i "privatnog"?

    Odlicno!!!
  • Tijana

    22.10.2013 10:31
    :)
    Hahaha, inspirativno, nema šta!! I još samo treba da namesti kez i okrene bolji profil kad se slika sa tom diplomom, a da uz to ne gubi nadu u sistem vrednosti, svoje znanje i mogućnosti... I čeka svoju šansu.. I da se ne obazire što vlasnici sličnih diploma ne znaju ni kako se zove fakultet koji su završili... I da se ne ljuti što ga poistovećuju sa njima, već da stisne zube i da se dokazuje... I dako do kraja radnog veka... Ustvari, diplomac se ne postaje tako što zaslužiš diplomu, već što nađeš svrhu u životu, svoju profesiju koja te definiše i kojoj se posvećuješ od srca... Onda te nije briga da li si državno ili privatno osvešćen, i šta drugi misle. Onda si samo lično osvešćen.
  • Српски Атињанин

    22.10.2013 09:32
    Академски расизам
    Често се полемише приватни или државни. То вам је као да кажете белци су бољи од црнаца зато што их има више. Мало само више информација о томе какви су који студенти, професори. Да казаћете има мита и корупције у приватним факултетима, али ето објасните ми онда аферу "пауза 5 минута за кафу и диплому правног у Крагујевцу" ? Не правите јаз између образовања ако не желите да у тај јаз ставите нови академски свет !!!
  • Glas Razuma

    22.10.2013 09:12
    Odlično
    Svaka čast za još jedan odličan tekst.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna