Autor: Milan Ceković

Info
29.10.2013.
10:30 > 09:01
Čovek koji nije optimista, rekao je pre nekoliko dana da je obrazovanje naša rak rana, koju što pre moramo izlečiti ili nam se u suprotnom crno piše.
  • Mrvica

    26.11.2013 07:00
    Najpre jedna poruka za studenta: Pa sto si placao tu istu visoku skolarinu? Mogao si besplatno da se skolujes na nekom drzavnom fakultetu. E sad u koju grupu studenata ti spadas je veliko pitanje s obzirom na tvoj komentar....Autoru sve pohvale za ovaj tekst...
  • Petar Blagojevic

    21.11.2013 02:29
    Trla baba lan
    Bla bla truć, trla baba lan da joj prođe dan. Ili, što bi reko čika Jova - Od kolevke pa do groba najlepše je đačko doba. Čudi me da to nije smislio Gete, Šekspir, Puškin, ili neki veći pesnik. A kako da smisli kada to od kolevke pa do groba naljepše je đačko doba važi jedino za nas i kod nas.

    Mi volimo našu školu,
    Najlepše je đačko doba,
    Profesor je sličan volu,
    Od kolevke pa do groba.

    Celu pesmu Đačka himna mođete pročitati na mom blogu.
  • 29.10.2013 20:23
    Osvescena
    Prosvetarima u skoli nikada nije dosadno. Oni uopste ne stizu da uce decu jer su pretrpani raznim izvestajima, piskaranjem priprema i ostalom skolskom papirologijom. A sto i da ih uce i onako ce svi dobiti petice da roditelji budu zadovoljni a to je najvaznije. Bez reforma u prosveti nema znanja ali zasto bi i bilo, kome jos treba dete puno znanja i jos pametno, ovakvom sistemu ne trebaju pametna deca nego krdo ovaca spremno na poslusnost. Sto gluplji tim laksi za manipulaciju od strane mocnika. Promena nece biti nazalost u skorijoj buducnosti a najveca promena koju nasa pametna deca vec odavno kapiraju da treba da urade je da odlaze iz ove zemlje daleko sto dalje.......
  • Ucenik :-)

    29.10.2013 19:37
    Svaka cast!
    U potpunosti realno!!!
  • Dinosaurus

    29.10.2013 18:44
    @Svetlana
    Razumljiva je vaša briga za sina za koga kažete da je neozbiljan, ali po rečima psihologa inteligentan. Vrlo je čest slučaj da je inteligentnoj deci u školi prosto - dosadno, budući da školski sistem, ovakav kakav je, vrlo lepo doprinosi ubijanju dečje mašte, kreativnosti i ličnog razvitka. Umesto grdnje i gubljenja živaca zbog neke ocene koja nije "dobra", mislim da će veći učinak imati razgovor sa detetom. Pokušajte da saznate šta ga to tera da priča na časovima, da li mu je određeno gradivo dosadno i zbog čega, i na taj način ćete doći do saznanja šta je ono što vaše dete zaista zanima. Podržite ga u njegovim interesovanjima i saslušajte njegovo mišljenje u vezi bilo čega. Negovanje takvog odnosa će i važem sinu mnogo značiti :)
    Nadam se da ovaj komentar nećete shvatiti u negativnom smislu. Previše su česti slučajevi inteligentne dece koja se po školama sa razlogom "smaraju", a pri tome je najmanje krivo dete.
  • volonteri

    29.10.2013 16:03
    Evo i volontera!Prvo da odgovorim mladom STUDENTU da pisac ovog teksta nije dolazeci vec odlazeci sa navedenog univerziteta,naravno na njegovu srecu!!!!hmmm rad u malim grupama,pa to mi zvuci tako poznato ha ha ha,usput pa ko od njih jos zeli da se razdani.Pa rad u malim grupama i to jos u mraku je domen njihovog snalazenja.Dragi Milane tekst ti je vehunski,nadam se da ce biti jos ovakvih tekstova,samo napred!!!!
  • Srbijanac

    29.10.2013 14:39
    Bravo!
    Sve rečeno je na mestu.

    Dodao bih još (a ko ne veruje, može i da proveri) da se prosek ocena škola kreće u rasponu od 4,5 do 4,7, što je, složićete se, impozantno! Nema više dobrih đaka, svi su odlični! Takođe, nema više loših nastavnika. Svi su perfektni jer im učenici "pucaju" od znanja!

    A što se tiče novca, kog treba usmeriti u školstvo, u ovdašnjim uslovima vrlo brzo bi zakrpio rupe u nečijim džepovima. Ne želim da budem maliciozan, ali, tako je!

    Toliko!
  • 29.10.2013 14:24
    Odlično zapažanje! Potpuno se slažem!
  • Student

    29.10.2013 13:37
    Odlican tekst. S obzirom da dolazite sa Univerziteta Educons mogli bi nešto od gore navedenog da tamo primenite, jer nakon zavrašetka jednog od fakulteta pomenutog Univerziteta u sećanju mi je ostala jedino visoka solarina i visoke cene polaganja ispita. Tako da imate sredstva da tako nesto primenite.
  • Dejana

    29.10.2013 12:30
    Fenomenalan tekst!Steta sto ga nije napisao ministar prosvete.
  • 29.10.2013 12:16
    Pitanje
    A ko će to da uradi? Ovi današnji prosvetari? Prvo mora sebe da obrazuju i da vole taj posao, a ne da ga "vole" zbog raspusta i dobre plate!
  • Balunko

    29.10.2013 12:01
    U začaranom krugu, šta sve dobro treba da se desi da bi nam škole bile dobre, odnosno kakve sve škole treba da budu da bi nam bilo dobro, zaključak je, nažalost, ''svejedno je kakve će nam škole biti.''
  • Dodatak

    29.10.2013 11:51
    Treba reforma i RODITELJIMA... ko shvata o cemu pricam, razumece, ko ne shvata, njemu je svejedno.
  • Glas Razuma

    29.10.2013 11:37
    Desetka
    Za nasmejati se i zamisliti se.
    Desetka za tekst
  • Glas iz škole

    29.10.2013 11:04
    Bravo!!!
    Izuzetno, smisleno, konkretno...
    Srećna, zdrava i pametna deca su naša budućnost!
  • Svetlana

    29.10.2013 11:02
    Dobri djaci
    Često se pitam sama sa sobom a i sa bliskim prijateljima gde su svi ti aj da kažem"loši đaci" kada u skoro svakom razgovoru sa poznanicima i kolegama čujem istu rečenicu"ja sa mojim detetom nemam problema" a ja se ubih vaspitavajući i grdeći moje dete da mora da uči,da škola nije za zabavu,da ima dobre ocene itd.Ali,eto moje dete i pored svega ima u 6 razredu 2,3 ,1 iz pričanja na času,iako smo svi u porodici visoko obrazovani dr nauka,profeori,inženjeri.Živci su mi pokidani zbog njegove neozbiljnosti.Vodila sam ga i kod psihologa koji kaže da je izuzetno inteligentan,zna šta hoće ,ali i principijalan.Da li će se ikada dozvati pameti,a na kraju se pitam da li ja previše ozbiljno shvatam školu?
  • trx

    29.10.2013 10:53
    Sve ce to moci da se odradi, kada u skolu prestanu da idu manijaci, koji nisu ni za civilizaciju a kamoli za obrazovanje. Kad prestanu da maltretiraju i ucenike i prosvetare, i kad roditelji nauce da vaspitaju svoju decu, a ne da za (evo primera koji se desio u skoli u kojoj ja radim) lomljenje nosa drugarici kazu - pa dete je u pubertetu.
  • No Name

    29.10.2013 10:51
    A kako da škole budu bolje kada je ovde kompletno društo u srednjem veku. A kada izađemo iz srednjeg veka ako če se to uopšte desiti, možemo da računamo na moderno obrazovanje. Sve ostalo je bajka kao i ulazak u EU.
  • Општа места

    29.10.2013 10:43
    Учићу кроз игру
    Учествоваћу у процесу важнијем од резултата
    Учио не учио није важно да ли си научио,
    већ да ли си уживао учећи
    Интернет нек зна и памти,
    ја ћу се играти и уживати
    Да је школа добра ЈБТ би је завршио
  • 29.10.2013 10:36
    Pohvala
    Odličan teks, svaka čast.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna