Info
26.06.2014.
07:21 > 08:06
Subotička javna i javna komunalna preduzeća imaće nove direktore, izabrane po novom Zakonu o javnim preduzećima, krajem septembra ili u oktobru, najavio je predsednik Skupštine grada Subotice Ilija Maravić.
  • Ja

    26.06.2014 16:22
    I ovde neko mulja?
    Pa i mi smo to imali ovde u NS. Lepa priča, no istina je, ako se sećate, nešto sasvim drugo!
    Ovde su imenovali partijsku komisiju koja je izabrala „najbolje“ kandidate, tj. one iste koji su već bili imenovani za VD. Kažem „najbolje“ jer su najbolji za njih, jer su njihovi, partijski. A kako su to uspeli?
    Pa lepo. Komisija je imala kriterijume gde je više od pola bodova nosio, kako ga oni nazvaše: „utisak na komisiju“. To je u stvarnosti partijska pripadnost i rezultati podele partijskog plena po JKP. Tako da vam se moglo desiti da imate maksimalan broj poena po pitanju stručnosti, staža, referensi itd., ali dobijete od komisije minimum na utisak, dok njihov, već VD, koji ima daleko manje bodova po pitanju stručnosti i ostalog, dobije maksimalan broj na „utisak“. A kako rekoh, taj „utisak“ je nosio pola bodova i onda nemate apsolutno nikakvih šansi.
    Na sve je sistem takav da je sve tako namešteno da nemate nikakav žalidbeni rok, niti bilo kakvu pravnu mogućnost da se žalite ili dokazujete neku pravdu… Kadija presudio, pa se ti žali kadiji, mada kadija žalbe ne prima…
  • Ćirko

    26.06.2014 07:46
    Sta je to najbolji?
    "On je precizirao da će Komisija, nakon sprovedenog konkursa, od pristiglih prijava odabrati najboljeg kandidata za direktora pojedinih javnih preduzeća,..."
    Kriterijum za naziv "najbolji" je broj izlepljenih plakata, ili nesto drugo? Da li je o tome sta govorio?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna