Novi Sad
23.09.2010.
14:50 > 16:22
Lista čekanja za upis dece u novosadske vrtiće značajno je smanjena.
  • Roditelj

    24.09.2010 12:04
    Normativ - Formalni
    Danas sam čula na koji način gospodin Samardžić smanjuje listu. Po novom Zakonu o predškolstvu, normativ za Mlađu jaslenu grupu je 12 dece, gospodin Direktor je našao rupu u zakonu i u jednu sobu smešta po dve grupe od po 12 dece i još dve vaspitačice ! To će se vremenom, kada se slegne prašina, opet svesti na jednu grupu od po 25-35 dece sa po dve ili tri med. sestre ! Da li iko od roditelja čije dete još nije primljeno u zabavište želi da mu dete bude u takvim uslovima ? I čemu služi taj novi zakon kada ga kroji kako ko hoće po svojim željama i ličnim motivima !?
  • gobo

    24.09.2010 11:34
    e
    lepo covek napisa sta se sada desava u vrticu u veterniku..tako je u svima..
    necu da imenujem vrtic...mi smo ga sami izabrali..naravno kad dovedes dete u 7,15h ono bude sa kuvaricom a ne sa bilo kojim vaspitacem ili sestrom...spavanje je 3 sata preko dana..ako se probudis lezis i cutis..kazu dete odlicno jelo a ono sa nama ponovo komplet ruca..kazu da su nam sva deca takva i dobro jedu..nema mene sta vaspitac ili sestra da lazu..dete vam je jelo ili nije..pa sad u drzavnom vrticu dobijem pravi i detaljan izvestaj kako se ponasa da li je jelo ili nije da li mu je nos procurio ili ne.
  • Roditelj predskolca

    24.09.2010 10:39
    @ Gobo
    Sta se to strasno radi u tom u kom si bio privatnom vrticu?

    Moje dete ide u jedan maleni vrtic na novom naselju i dete, i supruga ia smo prezadovoljni. Posto je grupa mala, super se radi, opusteno bez tenzija, vike, plakanja, itd...
  • Simo Dubajic

    24.09.2010 10:18
    Nemaju se cime pohvaliti!
    Da, lista je smanjena zato sto su nagurali na silu jos po petoro sestoro dece u svaku grupu pa nemaju gde posteno ni da legnu da spavaju, a da ne spominjem neki edukativni i kreativni rad sa decom, dobro ih ne dobijamo upisane i usrane kad dodjemo po njih, divim se vaspitacicama kako uspevaju da ih sve opsluze i organizuju. Takodje se postavlja pitanje bezbednosti dece, toliki broj nije lako sacuvati... Moje dete ima 3,5 godine i ide u vrtic u Veterniku, ovo ne pisem iz pakosti vec iz licnog iskustva. "Radosno detinjstvo" odnosno njihovo rukovodstvo nema cime da se pohvali ! Nazalost....
    Da sam na mestu direktora ja bih vise radio, a manje pricao, Samardzicu, posto su vam rezultati rada daleko od sjajnih !
  • gobo

    24.09.2010 10:03
    e
    roditelju...isli smo u privatni vrtic u jaslice par meseci i ne ponovilo se..to tek sta se tamo radi je strasno...jos kad upoznas i par drugih roditelja bude ti jasno..sa drzavnim vrticem smo odusevljeni i sto je najbitnije prezadovljni tj nase dete...i jaslenim periodom i sada sledecim...da se ja pitam podigla bi se cena boravka u drzavnim vrticima i da vidis kako vise ne bi bio haos..
  • Roditelj predskolca

    24.09.2010 06:46
    Dragi moji roditelji, nemojte se samo zaliti vec preuzmite stvar u svoje ruke. Dete sam upisao u privatni vrtic baz zbog svih gore enavedenih razloga, a ne zbog toga sto imam viska para. Ako vam je skupo izdavati za svoju decu, sa oprostenjem, niste ih ni trebali praviti.
  • rodja

    24.09.2010 05:45
    samo proverite sta i koliko deca u vrticu dobiju za obrok? pa ce vam sve biti jasno...toliko o upisu preko normativa...ma upisite i decu iz okolnih opstina ..sta mislite kako je tim vaspitacima...
  • gobo

    24.09.2010 05:43
    eh
    katastrofa...u grupama je enorman broj dece..sa njima ne moze nista da se radi..svi misle pocevsi od direktora da ce broj dece da se smanji da ce da se razbole pored sirom otvorenih prozora i sl..a istina je da vaspitaci tu ne mogu nista...da oni nisu nikad u pravu..a samo bi trebalo malo reda da se uvede i da se stvarno proveri ko je od roditelja zaposlen...
  • klupa

    23.09.2010 22:06
    iznenadjujuce
    U radosnom detinjstvu, napravili guzvu, ispisali decu 2004. pa ih opet primili, neku nisu primili, pa preko veze primili.... !? Sta je to!
    Imal tu nekog reda, kriterijuma, ko to treba da kontrolise i ko tu treba da odgovara!? Eto to je stanje u skolstvu ! A ustanova dobila Svetosavsku povelju !!! Strasno, ponizavajuce !
  • 23.09.2010 20:39
    Sada se djonom gura u vec pretrpane grupe. Normativi su prebaceni za vise od 50% (20 dozvoljeno po zakonu). Ali vecini roditelja je sve jedno sto se ne izvodi kvalitetan vaspitno-obrazovni rad. Da je drugacije oni bi se odavno zalili i uradili nesto po tom pitanju.
  • adams

    23.09.2010 19:37
    pretrpane grupe
    Da, smanjena je lista cekanja ali tako sto su sad grupe sa po 35 i vise dece, kakav je slucaj u grupi moga sina. Onda se vaspitacice, njih 2 na toliko dece, zale da su deca nemoguca, kako se sa njima ne moze raditi, cesto dolazi do incidenata-tuce, svadje, ujedi i dr. Nema kvalitetnog rada, nema prave pripreme dece za skolu, sve se svodi samo na puko cuvanje.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna