Novi Sad
09.04.2016.
15:01 > 17:05
Novosadski Dom zdravlja obeležiće 11. po redu Evropsku nedelju imunizacije od 11. do 17. aprila, tokom koje će medicinski radnici podsetiti građane na značaj vakcinacije.
  • ex chapman

    12.04.2016 11:12
    podsećaju?
    prvo nas podsećaju a kad treba da zakažeš vakcinaciju onda nema termina. ili vakcina. ili lekara. ili... ma koga zavaravate? pa zdravstvena zaštita odavno ne funkcioniše!
  • Lucky

    12.04.2016 00:27
    Postovanje, ja sam mama troje dece, najmladje ima 13 meseci, pre tri nedelje smo primili "famoznu" MMR vakcinu, osim nervoze 2-3 dana, nikakvih drugih reakcija nije bilo! I moja starija deca su vacinisana po kalendaru koji je vazio pre 23, odnosno 17 godina, vakcinisana sam i ja, pre 40, i moj supug pre 48, i moji otac i majka pre 66, cak i baka koja ima 89 godina na nadlaktici ima jasan znak da je je vacinisana. Zdravstveni sam radnik, i strasno mi je kad procitam komentare nekih ljudi. Da, farmaceuske kuce zaradjuju nevidjeno (cak i na aspirinu), da, vakcina moze da ima i nezeljena dejstva, ali, i penicilin ih ima, pa da ga ne damo deci kad im usteba, razmislite, ipak, anafilakticki sok se desava cesce nego neka ozbiljna reakcija na vakcinu? Ja za sve ove moje godine nisam cula da je bilo koje dete imalo neke ozbiljnije posledice od vakcine, osim temperature, proliva, blazih simptoma bolesti protiv koje su vacinisani, bar ne u mom okruzenju, medju rodbinom, prijateljima, kolegama, delu grada u kom zivim, a verujte, bas puno dece ima. A tuberuloze jos ima, pojavi se cesto na klinici gde radim, i dece sa cerebralnom paralizom, i ozbiljnih kompikacija od boginja, zauski, pa cak i onih najgorih... Zar bi to neko svom detetu pozeleo...
  • Nije Svejedno!

    11.04.2016 06:45
    Podsežamo lekare da pročitaju poslednje zaključke FDA (Svetske organizacije za lekove i hranu)
    O novim vakcinama, koje su sve kontraindikacije.
    I da daju svoje mišljenje ko preuzima odgovornost za negativne posledice.
    Ipak, treba pratiti najnovija svetska otkrića.
    Ovog puta, o štetnosti najnovijih vakcina.
    Još jedan dokaz da - Nije Svejedno!
    Vakcina nekad nije vakcina sada.
    Roditelj ima prava da zaštiti svoje dete od tuđih gluposti - bez obzira kakvu diplomu imali!
  • @Paja

    10.04.2016 13:38
    Dragi Pajo, kad mi dokazes da neki korumpirani i beskrupulozni majmun nije nabavio te vakcine negde gde su ispale iz kamiona ili sa isteklim rokom, onda cu dati svoje dete na vakcinaciju.
    Sve dok su nam ministri zdravlja tipa Bojic, Loncar ili ona za sva vremena
    nema teorije da rizikujem zdravlje mog deteta.
  • Paja

    10.04.2016 12:22
    pitam se
    Koliko je vas protivnika vakcinacije nevakcinisano,i da li ste zbog toga ljuti na svoje roditelje/staratelje??? Da li smatrate da vasa deca jednog dana treba da vam budu zahvalna ili ljuta na vas? Da li ste spremniji da se nosite sa rizikom da vam se dete skoro sigurno razboli zbog nevakcinacije,ili da se nosite sa malom verovatnocom da ce trpeti neku od negativnih efekata vakcunacije,najcesce temperaturom? I da,postoje mnogo gori i jaci kontraefekti vakcinacije,ali se i od komplikacija od gripa,boginja itd takodje umire!!! Da li ste svesni toga?
  • novosadjanka

    09.04.2016 21:07
    samo napred
    Svaka cast! Ovakve akcije treba organizovati cesce i na svim nivoima od vrtica, skola, fakulteta do svih lokalnih zajednica, pijaca, interneta, institucija gde se okuplja veliki broj ljudi. Negativna prica oko (ne)vakcinacije trenutno vodi samo zato sto je "glasnija". Hajde da javno i glasno govorimo o svim pozitivnim aspektima vakcinacije.
  • Ujka Vanja

    09.04.2016 18:22
    blabla
    bla, bla, bla, brbljanje u prazno

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna