Autor: 021, Blic

Novi Sad
14.07.2016.
06:52 > 06:53
Igori Maksimović (29), vlasnici pitbulova koji su u ponedeljak rastrgli Đurađa Marčeta (84) iz Petrovaradina, određen je pritvor do 30 dana.
  • Bot

    18.07.2016 20:38
    Drago mi je da se javlja sve vise pametnih i savesnih ljubitelja pasa koji znaju sta znaci voleti psa (a i voleti uopste) i da je to vise od priglupog zalaganja za pseca prava i branjenja pasa na svakom koraku.

    Jedan tekst koji je napisao takav ljubitelj (Eh iz njega moze mnogo da nauci):
    https://m.facebook.com/notes/ruza-injac/dva-psa-koja-nikada-nikoga-nisu-ujela-ubila-%C4%8Doveka/1747004398912373/?refid=52
  • Marija

    18.07.2016 18:42
    Za eh
    Gospodine, koliko citam clanke i komentare vezane za pse, vi se u svakom stavljate u zastitu pasa i vlasnika.

    Mnogo vise biste postigli kada biste osudili svakodnevno nepostovanje propisa vlasnika pasa. Ili ih i sami ne postujete?

    Pre par nedelja je izujedana devojcica, a mogla je zavrsiti isto ovako. Mozda da su reci bile jace i da je nesto preduzeto do ovoga ne bi doslo. Ja sam takodje gradjanka i imam svoja prava koja vlasnici pasa ne postuju. Mislim da su mnogo vaznija dela od reci, a za postupke nesavesnih vlasnika reci nema jer ne zele da ih cuju.

    Ne moze se reci da je ovo jednostavno. Pogotovo jer se stalno desava.
  • Eh

    15.07.2016 01:05
    Nemam pita, staforda ili nešto slično, ali mi je žao kada čitam neke izjave, naslove i izlive sadizma u komentarima. Molim vas da ne potpirujete već hronično uznemireno stanovništvo korišćenjem izraza "zaklali", "rastrgali" i slično, držim da ste bolji od senzacionalističkih lešinara. Čoveka su usmrtila dva agresivna psa. Nije bitno koje su pasmine, bitno je da su agresivni. Suština je da je čovek usmrćen, nisu bitni za javnost detalji i slikovit opis koji mogu da isprovocirjua zlostavljanje životinja koje nemaju veze sa ovim slučajem i ponašanjem, što takođe predstavlja kriminal. Hvala vam unapred za profesionalizam.
  • G

    14.07.2016 14:45
    @ntn - naravno da može da iznese svoje mišljenje, no u tekstu nije bilo pomena da je dotični izneo ikakvo mišljenje na priču o mački - vaša je tvrdnja da je dotični izjavio da nije bilo nikakve mačke, što osim što je nejasno odakle vam takva informacija baca prirodnu sumnju kako je direktor Zoohigijene mogao da tvrdi da li je mačke bilo ili ne kad nije bio prisutan na licu mesta u trenutku napada. Neko, poštovani gospodine, tu laže odnosno lupeta, bilo vi bilo direktor ako je zaista to izjavio.
  • ntn

    14.07.2016 11:42
    G ugovara honorar?
    Pazi, vlasnica može da izmišlja, a čovek iz struke ne može da iznese svoje mišljenje? Još kad se doda da su psi utrenirani da napadaju, što potvrđuje višednevno posmatranje ovih pasa?
  • alo alo

    14.07.2016 10:47
    Kakva macka, o cemu pricate, pa potpuno je NEBITNO sve osim toga da su zveri ubile coveka!!!
  • G

    14.07.2016 10:22
    @ntn - da sada izvinete, ali da li je direktor Zoohigijene bio prisutan na licu mesta ako kažete tvrdi da mačke nije bilo? Ili su to psi posle ispitivanja otkrili ispitivaču da nisu vijali mačku? Optuženo lice može da tvrdi i da su vijali jednoroga, osim svoje reči nema nikakve dokaze, a nesavesno postupanje sa opasnim životinjama je nesumnjivo i stoga se nadam da će dobiti maksimalnu kaznu predviđenu zakonom.
  • joj

    14.07.2016 09:42
    Sta ce drzava/grad ucini da prevenira da se ovo ikada vise dogodi?

    Sta ce uciniti da se gradjani slobodnije osecaju kada setaju decu?
  • Zivan

    14.07.2016 07:45
    Sluccaj bi trebalo do kraja istrazziti, ukljuccujuci i vidljv pokusaj ljubitelja pitbulova da relativizuju odgovornost vlasnika, a pogotovo da umanje potencijalnu opasnost od ovakvih pasmina pasa.
  • ntn

    14.07.2016 07:38
    Verzija bez svedoka
    "u pokušaju da uhvate mačku" je po izjavi vlasnice, a prema drugim informacijama i navodima direktora Zoohigijene, nije bilo nikakve mačke!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna