Autor: Gorica Nikolin - gorica@021.rs

Novi Sad
05.08.2016.
09:09 > 15:12
Mali trgovci, ugostitelji, zanatske radnje i frizerski saloni i dalje su mesta u Novom Sadu u kojima je moguće platiti namirnice "na crtu".
  • Ako

    06.08.2016 10:03
    Dobro ljudi, nije važno. Sve te dugove će Beograd da plati, od naših para.
  • VV

    05.08.2016 19:17
    Samo napreDNO!.
  • someone

    05.08.2016 16:10
    @pera_kabanicar
    generalizacija i relativizacija, glupo je banalizovati kad je problem mnogo dublji, socijalni. ima i te kako njih iz GRADA koji hoce da beru voce i idu da beru voce i da rade sta stignu, nego je pravo pitanje zasto nema nikog na selu da bere voce. odgovor, vrlo jednostavan: POBEGOŠE SVI U NOVI SAD! otud nam i tolika nezaposlenost, garantujem da bar polovina nezaposlenih sa VSS na birou u NS nije iz NS, nego su ovde ostali posle studija. poznajem ih na desetine, ovde su nezaposleni ili zive od onoga sto im posalju sa sela, kazu ne isplati im se da budu tamo, ovde im se isplati dok salju njihovI hranu i pare. kljuc je u sledecem: NA SELU IMA POSLA, U GRADU NEMA! ako i ima, slabo je placen, sto je nedovoljno za osnovne troskove, otud i sve te veresije, nezaposlenost velika, sto znaci da je cena rada niska, zakon trzista.
  • Sremac

    05.08.2016 14:52
    Uzas..
    Jad i beda gradjanska, bruka i sramota drzavna.
  • Pera_Kabaničar

    05.08.2016 14:31
    Teška su vremena
    Razumem da je teško sastaviti mesec sa našim primanjima. Logika bi bila da se prvo plate računi, izdvoji za hranu, za decu (škola, odeća, obuća...) i još neke osnovne potrebe, pa ako prelije, onda za ostalo. Međutim, ima onih koji ujutro moraju imati za cigare i to odmah plate, pa oni koji moraju piti kafu u kafiću i to odmah plate, pa npr.domaćice koje ne rade kupuju burek i picu (umesto da umese same, ali imaju vremena za pink i komšijski trač), a ostalo na veresiju. Zatim, ima nezaposlenih, ali ne možeš naći radnike za poslove branja voća u okolini NS, jer je lakše sedeti i kukati nego raditi. Tako, ako vidim da muž i žena puše (pravdajući se da im je to jedino zadovoljstvo, a to je bolest zavisnosti), on ide u kladionicu i na pivo, ona kupuje gotovu hranu umesto da kuva, a da rade nešto dodatno, neće, boli me uvo za takve, to je jedan bezobrazan sloj lenjih ljudi. Dao bih ja njima veresiju "po nosu".

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna