Autor: Gordana Ćosić (gocacosic@021.rs)

Novi Sad
30.09.2016.
12:35 > 20:15
U Vojvodini u 96 odsto slučajeva nakon brakorazvodnih parnica deca pripadnu majci, te očevi iako žele da se bore za svoju decu, smatraju da je ta bitka unapred izgubljena
  • Ok

    31.10.2020 23:54
    Moj samohrani otac
    Moja majka je mog oca karakterisala kao nasilnika i alkoholicara. Pet puta ga je ostavljala, mene vodila sa sobom, "borila" se da budem sa njom. Zadnji put kad ga je ostavila našla je drugog, a mene vratila, imala sam 12 godina. Bog neka blagoslovi dušu mom milom pokojnom ocu i hvala nebesima što sam ostala sa njim i što sam ga imala do svoje 34. godine. Nije nam bilo lako, ali se svidjam sebi, a sve što jesam jesam radi njega. Nikad se nije oženio, a osoba kojoj se poverio i koja mi je to prenela nakon njegove smrti, ostao je sam da mene ne bi niko popreko gledao u mojoj kući. Pitam se, da taj drugi nije naišao, da me majka nije vratila, verovatno bi ja ostala zadojena mržnjom prema biću koje je bilo moj spas. A da je htela da me zadrži uspela bi, jer je sistem radio protiv mog tate, kao što piše gore u tekstu.
  • dzo

    01.10.2016 19:33
    ajde opet o jednakostima i jednakijima, ne postoji losa zena ili muskarac, musliman, madjar, srbin, amerikanac vec samo postoje losi ljudi koji se kriju iza pola, pripadnosti naciji ili veri, zanimanju a oni su svi jednaki medju sobom, jer se koriste tudjim poverenjem kao slabostima a to je ono lose ih vise cini zivotinjama nego ljudima
  • Nenad

    01.10.2016 18:45
    Hmm
    Svojevremeno sam se nacitao nekih zenskih magazina gde se zene uvek svrstavaju kao zrtve. Kad muskarac radi i zaradjuje za porodicu, dodje kuci umoran, a zena nije zaposlene i hoce seks, ona nema razumevanja prema muskarcu koji je dosao umoran i nema snage i za nju, i to naravno zavrsi tako sto ga zena prevari, i to je opravdano, jer je njemu posao najbitniji, i ona mu nije vazna. Posle procitam drugo tekst, ali ovde je obrnuta situacija, zena radi, a muskarac ne, i on je u tom slucaju jedna lenstina, koja zivi na racun zene, i koji nema razumevanja sto je ona dosla s posla umorna, i sto nema snage da i njega zadovolji. Naravno i ovom slucaju muskaracne valja, i zena ga ostavlja. I u jednom i drugom slucaju zena je zrtva i u relanom zivotu imace pravo za starateljstvo nad detetom. Nedavno je moj drugar uhvatio svoju zenu u prevari, sumnjao je i pratio je neko vreme i uhvatio je. Naravno dete je pripalo njoj, majci kurvetini. Gomila zena se udavje iz interesa, kad prak pukne dete ostaje toj majci. Da li majka koja se udala iz interesa treba imati starateljstvo nad detotetom, ili otac koji je u taj brak usoa bez interesa? Meni je moralno otac primereniji za starateljstvo, jer majka se prakticno prodala, i po meni nije adekvatna za vaspitanje deteta. Danasnje zene znaju da su zasticene i veoma cesto prve dizu ruku, ponasaju se veoma bezobrazno, bukvalno izazivaju i traze debele batine svojim ponasanjem, ali retko koja to dobije, jer ipak vecina muskaraca nisu nasilnici.
  • opuštena

    01.10.2016 06:29
    ne biologija
    E pa gospo "Nadrndana" da bi ste radili sve ono što ste napisali ne treba da se udajete, jednostavnije je da se zaposlite kao spremačica ili kućna pomoćnica. Ako bi ste da rodite i budete samo majka ima i za to jednostavnije rešenje. Nažalost kada proradi "biologija" takve kao Vi su na sve spremne samo da bi došle do svofa cilja i pretvore se u ono što ste opisali kao "droca" . Kada ostvare svoj naum tada se sve menja. Padaju maske i pretvorite se u ono što ste same i želele. Problem je u tome što se ni vama takav život ne dopada posle kraćeg vremena i onda su za to krivi ti vaši nesretni muževi . A ako i nisu u potpunosti za to sami krivi to vaše nezadovoljstvo moraju da plate.
  • Otac

    01.10.2016 00:57
    Sistem je bolestan
    Muškarci su, često, mnogo veće žrtve od žena, samo se o tome uopšte ne piše. Feministički pokret uspeo je da usadi mišljenje da su samo žene žrtve. To ni priblizno nije realno stanje. Tortura kroz koju prolaze mnogi muškarci neprimećena je, jer raznorazna štampa o tome neće da piše. Međutim svako nasilje nad ženama bude ispraćeno DEBELIM I MASNIM SLOVIMA, sa puno detalja, fotografija, i to stvara utisak da su samo žene žrtve, a nasilje nema pol.

    PRAVDA ZA OČEVE. Drakonske kazne za majke koje se služe najvećim gadostima da bi decu zauvek odvojili od očeva. A broj takvih žena je ogroman.

    Bunite se što ono dete iz Zrenjanina treba da ide u inostranstvo? Kakva je razlika između tog odvajanja i ovog gde hiljade i desetine hiljada očeva više gotovo da i nema kontakt sa svojom decom jer je sistem takav da očevi NE POSTOJE. Osim da plaćaju alimentaciju, naravno. Majka može da radi šta god hoće, može da se iživljava do mile volje, da se sveti, da čini svakojake gadosti i UVEK ostane nekažnjena. Svako od vas ima u svom okruženju barem neki ovakav primer. Da, i obavezno majka preuzme ulogu žrtve, mučenice... Ona je beskrajno dobra, a on je beskrajno loš. Samo glup čovek to može da prihvati zdravo za gotovo.

  • Nadrndana

    30.09.2016 23:21
    Biologija
    Pa kada ih očevi budu nosili 9 meseci u sebi i kada ih budu dojili i kada se budu latili posla da ne pada sve na ženu i kada se manje budu okretali za svakom drocom i kada budu kuvali i spremali i kada budu majke, neka se onda jave i traže svoja prava.O alimentacijama da ne pričamo.
  • jaroslav

    30.09.2016 23:05
    podrska
    Velika podrska i pozdrav za Dexaju i Udruzenje Oceva.Jedan savet samo da budu uporni a sve polako na svoje dolazi...Kod mene se upravo to desava ,cerka vise nije mala i sad pocinje svojom glavom da misli.Podrska i pozdrav za sve Oceve
  • maxweber

    30.09.2016 22:37
    tranzicija
    Zajednicko starateljstvo 50/50 sud uveliko gura kao start preko u civilizaciji. Plemena po obodnim provincijama gledaju u cudu, bojazljivo i oprezno, neki cak dovode u pitanje tradicionalan sigurica simpanza model...
  • a

    30.09.2016 20:48
    Nikako ne razumem zasto ako se dvoje razvode i oboje su podjednako adekvatni kao roditelji, bez nekog poremecaja, zbog cega starateljstvo nije podeljeno na dva jednaka dela? Ovo stvarno jeste uzasna nepravda.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna