Autor: 021.rs

Novi Sad
08.02.2017.
14:47 > 14:49
Gradska vlast danas nije prihvatila ni primedbe ni predloge građana u vezi sa planom da se sruši deo Kineske četvrti, a koji je bio na javnom uvidu u decembru prošle godine.
  • kaljuga

    12.02.2017 10:53
    Sve sto su dohvatili, pretvorili su u Grand i kaljugu. laze teleckog je imala sjajna mesta za izlazak dok je nisu ruinirali. Da li su oni svesni da razlicitost cini lepotu. Ostavite prostore za urbane sugrađane. Za alternativu. Novi Sad je mala varoš. Poznata je bila po alternativi ( i Balaševiću, pride). Uložite u te prostore i izmestite šljunkaru. Pogledajte šta je uradio Radulovački u Sremskim Karlovcima. Zar baš niko od vas na vlasti ne voli naš grad?
  • x

    11.02.2017 10:50
    Basovi i Bubnjevi
    Kada krenu glasni basovi a leti do kasno u jutro,mi iz okoline sami bi smo vas srusili.
    Samo da se podigne nesto,MIRNE i TIHE delatnosti !!!
    I Strand nam je dosta sa svojom glasnom muzikom i DDj koji opet napanji bubnjeve..pa pevaljke sa broda Cristal uz Ribarko...Razglasi iz kafanica i fals pevaci koji se deru u mikrofon!!!
    Pa ti spavaj ako mozes....a mzes tek posle 04 ujutro !!!!!
    Letnje a i zimsko ludilo sve do Narodnog Fronta!!!!!UZAS
  • mix

    11.02.2017 03:19
    rušenje
    Gledam i nikako da shvatim koliko će para da se uzme na ovome što rade???Da li iko od svih Vas po tim kancelarijama i arhitekte i građevinci zajedno kao i ovi što misle nešto da znaju omaju pojma zašto se to zove kineska četvrt???A pod brojem 2 želim da napomenem da mo0st slobode gubi garanciju ako postave bilo kakvu mašinu u blizinu,da li se svi oni dobro zajebavaju ili će da unište i to malo što imamo???dvesta metara od mosta ništa od gradnje,kopanja,miniranja,nabijanja stubova,pa das li je moguće da su sve vollovi nepismeni u gradu???ima li neko gram mozga koji mu služi za razmišljanje,zato i nije bilo rušenja od kada je prvi put most i pušten u saobraćaj...bože mili pa bruka.Da nam se smeje ceo svet na ovakvim glupostima,radio na mostu pa znam šta pišem,a gospoda otimači para i pisači projekata uzimaju pare nizašta ma mozga samo da jedu i idu po pare i tačka,užas!imate pozdrav od bbr koji kontroliše šta mislite da radite,ako izgubimo garanciju ko će popravizi bilo šta ana njemu i kontrolisati???Baba Vuka Zviždana prva topaloviĆ???Volovi!
  • NLO

    11.02.2017 00:15
    nebeski narod
    Pa, mi smo vec bure baruta. Pitanje je ko ce baciti iskru?
  • /

    10.02.2017 21:21
    /
    pola radnog dana
    eto kakvi ste.
    nadjite komentare nekoliko vasih arhitektonskih moralista koji su zagovarali rusenje umesto renoviranja ulice jovana subotica.

    manite se i vi udbaskog aktivizma.
    iste ovakve magacine ste imali i u radnickoj ulici.
    dopustaju vam da kao nesto branite da bi zauzvrat rusili drugo.

    pa branili ste montazni market u strazilovskoj ulici kada su rusili nisovu pecurku.
    a prekoputa tog montaznog marketa je sada gradiliste




  • Оловни војник

    10.02.2017 17:57
    !!!
    Садашња власт је показала да зна само да руши све објекте који су под заштитом државе. Оваква бахатост је заиста нечувена. Срушили су зграду банке прекопута главне поште, срушили су тршчаре у Улици Краљевића Марка а сад хоће и Кинеску четврт да руше, а све по истом принципу. Прво следи укидање степена заштитите са објекта па рушење под маском да ће се задржати оригинални изглед, па онда следи комплетно рушење објекта и изградња неког архитектонског ругла без икаквог јавног тендера или консултације са струком.
  • Monparnas

    10.02.2017 15:26
    Vrše vlast U Novom Sadu, nestručni neškolovani ruše zaštićeno,, zidaju i narušavaju svaki ambijent. Kada im građani, pre svega poznati novosadski arhitekti stave primedbe, ne osvrču se.
    Imaju svoje izvođače radova, ugradili su se u svaki objkat i vozaju.
    Uskoro su predsednički izbori, kaznimo ih.
  • Trt

    10.02.2017 08:37
    @Branislav

    A što samo "levo i desno od domova"? Pa ako ćemo iseljavati pacove i ono što smeta građanima, prvo bi trebalo srušiti domove, sve ostalo može i da ostane.
  • Ziv bio druze Tito!

    09.02.2017 20:46
    Vec viđeno
    Rusimo tj. prodajemo Sinisi Zarinu kako bi svoju kompaniju mogao da izgradi i preseli.
    Kraj i tačka
  • Ja

    09.02.2017 19:55
    E
    @Branislav i razni
    Luksuzno? Arhitektonski vredno? Kad si zadnji put video da se u NS izgradilo nešto arhitektonski vredno?! Jedino što ja vidim su odvratne jeftine stambene zgrade šarenih fasada i lošeg kvaliteta ili "savremena" staklena rugla sa bulevara. Zbogom urbanističkom planu, zbogom zelenilo.
    Što se luksuza tiče - da, to baš treba prosečnom građaninu i njegovoj platežnoj sposobnosti, da se oseti kao svoj na svome. Možda si ti sav luksuzan, pa ti onda lepo idi u Dubai.
    A Novom Sadu bi valjalo da ostane ikakav alternativni kulturni sadržaj, ako misli da opravda tu kvazi-titulu.
  • Branislav

    09.02.2017 18:39
    Češki vredi a ostalo je Pavcovgrad. Sravniti sa zemljom, kreativne zgubidane iseliti na periferiju i sagraditi nešto luksuzno i arhitektonski vredno. Obavezno iseliti i onu šljunkaru ili štogođ da je. Da se ja pitam leteo bi i stadion Kabela.Ruglo eto šta je sve to. I levo i desno od domova. Iseliti i kasarnu i brodogradilište.
  • Podbarac Original

    09.02.2017 17:30
    Vec vidjeno
    Dragi moji sugradjani,ovo je vec vidjen nacin odluke u Novom Sadu.Prvo se organizuje javna rasprava na kojoj uopste nema nikakve rasprave,samo zekljucak i objava VLASTI da je to sve dogovoreno i da ce biti kako VLAST odluci.Kao potporu za to,dovedu renomiranog arhitektu Darka Polica koji ce za izvesnu svotu novaca da se namaze fekalijama i da malo trpi prozivke,kao onomad arhitekta Miladinovic prilikom objave za Pupinovu palatu,njega su cak i pljuvali,ali on se obrise i nastavlja po svom.Urbanizam,kao leglo i start svih koruptivnih radnji ima za direktora nekog klinca koji je izazvao tesku saobracajnu nesrecu za koju nije odgovarao a onaj prosli je zbog druge saobracajke gde je ubio coceka bio samo malo u zatvoru a tata mu je napravio trzni centar bez ijednog papira.Zvuci vam poznato.To se onda da skupstini grada na usvojanje a tomo sede:covek sa 6 razreda osnovne skole,dve dame lakog morala,propali biznismen,kontroverzni biznismen,propali muzicar,osudjeni kriminalac za finansijske malverzacije..... I ovo vam zvuci poznato zar ne ?
  • Mastodont

    09.02.2017 14:41
    @Naslovisu

    Kao neko ko živi odmah pored tog 'smrada', mogu ti reći da taj film nećeš gledati. Stajaće Kineska četvrt tu i kada tebe budu jeli crvi.
  • Stari

    09.02.2017 13:47
    Providne su to lazi za narod,navodno gradnja kulturnog distrikta.Sve ce porusiti i prodati investitorima.Dobra lokacija,pogled na Dunav,Frusku.Tada ce krenuti da nicu prelepe sarene zgrade od stiropora sa sto vise betona okolo.
  • ĐURA

    09.02.2017 13:10
    RADNIČKI
    Sada ima PARA,
    koji vam je sada izgovor!?
  • ovdasnji vojvodjanin

    09.02.2017 13:10
    ..a ti investitori su neki matijevici,dobroje,kuzmani ...i ostali stari novosadjani...
    fuj !!!
  • -

    09.02.2017 12:27
    /
    po samoj gluposti koju ste napisali vidi se da niste ni bili na raspravi.
    arhitekte se bune oko toga šta opis u planu predstavlja, jer može da se gradi "savremeno ili tradicionalno industrijsko nasleđe sa početka XX veka" što znači jedno veliko "može kako hoćete". nemojte posle da pričate kako imate radijator među starim fasadama sa kojih su poskidani ukrasi i kako su drugi krivi dok vi prangijate 30 sekundi za tastaturom, a neko drugi gubi pola radnog dana za javni interes.
  • đokica

    09.02.2017 12:10
    NEMOJTE
    Ni slućajno da tražite da se Kineska četvrt ili bilo koji drugi objekt
    u Novom Sadu,stavlja pod zaštitu Države!!!
    OVI OBOŽAVAJU da RUŠE SVE ŠTOJE POD ZAŠTITOM ISTE...
  • optimista

    09.02.2017 11:53
    privedeno nameni
    svima je jasno kakva je ovo providna namestaljka,grad samo pozuruje da srusi pola kineske i napravi prostor za investitore, bez ikakvog utvrdjivanja provere ili osnove, Zato i tako ubrzavaju planove koji su neosnovani. No, jednom kad sruseno, tad je sve vec gotovo i reseno. iskreno se nadam da rasprava koja se desila i koja je jasno dala do znanju komisiji kakva je ovo situacija,ce imati uticaja i ti koji odlucuju ce odluciti u ime gradjana i za dobrobit kineske. Uprotivnom ukoliko se ovaj plan prihvati, rusenje ce nastupiti u rekordnom roku, a i vrlo moguce po principu sava mala...
  • ljosa

    09.02.2017 11:24
    Niti nam treba ovakva kineska cetvrt niti novi "Laza". Treba dobro razmisliti. Turizam, kultura, njima je mesto na Tvrdjava,soping po celom gradu Floskule suveniri zabava provod sport su da taj deo postane seljana tokom vremena, jer narod ce imati samo para za kafu ,eventualno. A po mraku oralni seks, jer pusimo odavno na raznom mestima u NS pa bi mogli na jednom svi zajedno
  • VileNS

    09.02.2017 10:59
    Zašto prvo ne srede zgradu poštanske štedionice u centru? Poluizgrađene zgrade na bulevaru Cara Lazara? Stare kasarne? To im ne smeta? Drže sve poluge vlasti kao niko od Tita naovamo, mogli bi za sekund da "srede" imovinske odnose. Ili da krenu u noćne radove. Čim negde ima kreativnosti, neke slobodnije misli, tu ruše, potpaljuju, šalju policiju.
    A stoti tržni centar nam ne treba kad su 98 već mrtvi i prazni prostori. Kao i prazni hoteli.
  • Čika

    09.02.2017 08:51
    Bilo je i vreme
    Nažalost retko imam razlog da podržim poteze i odluke vlasti. Ali, ovoga puta moram se složiti da je krajnje vreme bilo da se jedna od najatraktivnijih lokacija u gradu oslobodi rugla u obliku "industrijskog nasleđa". Pa, nije sve što je staro samim tim lepo i vredno zaštite i čuvanja! U stvari najčešće je obrnuto, pa i u slučaju "kineske četvrti". Sasvim je drugo pitanje kako će se taj prostor iskoristiti, o tome vredi raspravljati. Bilo bi lepo kada bi se uspostavio mehanizam koji bi građanima omogućio da u ozbiljnoj meri učestvuju u odlučivanju šta će se graditi na mestima sličnim ovom.
  • Marko

    09.02.2017 08:38
    Što reče jedan zakupac na raspravi: "Srušiće nas preko noći kao Savamalu!"
  • Liman

    09.02.2017 08:18
    Sad će da krenu botine.
    Da nas ubede da je Kineska ruglo grada, te da je mnogo bolje napraviti novi tržni centar ili hotel.

    Moraćete mnogo više da se potrudite jer se ovo neće završiti samo na prigovorima komisiji. Nije vam Kineska četvrt pomoćni teren Voše, ovde postoje ljudi, radnička klasa kojoj hoćete da otmete sve što je sama stvorila i koja vas prezire. Nemojte misliti da će vam ovo proći bez otpora besramnici bezdušni.
  • nebeski narod

    09.02.2017 07:16
    Kada ce se Novosadjani skupiti kao Rumuni da se bore za bolji zivot.
  • Naslovisu

    09.02.2017 01:41
    Ako je plac pored stadiona prodat za 30, onda ovaj plac ide za min 20 mln.e. Pod hitno al pod hitno sravniti sa zemljom taj smrad u najlepšem delu N.Sada. Može neka hotelčina poput Ramada World Budapest sa pokrivenim aqua parkom i vrhunski uređenom okolinom a ne ovaj smrad. To nek premeste iza kaćke petlje pa nek se tamo skupljaju i rade šta im je volja. Tako treba uraditi jer je to isuviše vredno zemljište. Stvari se menjaju i to treba prihvatiti. Novac od prodaje tih placeva treba uložiti za izgradnju tramvaja u gradu jer je Novi Sad previše zagađen. Tako
  • M

    09.02.2017 01:00
    Nece tu biti puno od kulturnog distrikta.Siguran sam da ce se vecina kompleksa pretvoriti u kic,pecenjare,kladionice,nocne klubove,seljane.Unistice poslednji bastion kulture u gradu.Zasto grad ne zeli misljenje gradjana,zasto ga ne uvazava.Jasno je da su opet pare u igri.
  • Bili Piton

    08.02.2017 23:26
    ??
    Pa sta ste ocekivali? Rade sta hoce. Dosli sa koca i konopca, iz kojekakvih gudura. Razvaljuju zelene povrsine, istorijski centar grada i sad kao nesto ce da se zabrinu za Kinesku cetvrt.
  • Novosatkinja

    08.02.2017 22:52
    Godina industrijskog nasleđa je kao stvorena da se svi ostaci industrijskog nasleđa u NS poruše. Kako mogu mere zaštite da isteknu? Da li je to uopšte ikad stavljeno pod zaštitu i zašto nije? Gradski zavod za zaštitu služi izgleda da ozakoni svako rušenje, a mi budale se malo bunimo, a onda ćutimo do iduće prilike. Kada se jednog dana probudimo i izađemo na ulice, kao što su to Rumuni uradili, neće više biti ni ulica, ni kuća, samo staklo i behaton i Novi Sad na vodi, odnosno u blatu. OTPOR, STOKO!
  • /

    08.02.2017 22:45
    /
    i ove akademske folirante zagovornike da nije arhitektonski moralno graditi zgrade nalik porusenima treba podsetiti da je cela srednja evropa bila sravnjena posle ww2
  • BELENYI

    08.02.2017 21:11
    Xxxx
    Ovi su zaslužili Nobelovu nagradu za URBOCID !
  • Panonicum

    08.02.2017 19:59
    shoping mall
    želeo bih da podsetim zagovornike rušenja na to kako bi izgledao napr antički Rim da se "rušilo ruglo grada" i da su se gradile nakazne montažne staklenke za prodaju "renomiranih modnih brendova", kako bi izgledao npr Monmarte da su neki pametnjakovići srušili "udžerice" i ponudili umetnicima "modernije gradjevine", na šta bi ličili npr Madrid, Firenza, Seville itd, itd. Ako neko želi da gradi, neka izvoli kupiti na obodu grada neki prazan plac jer takva mesta priliče za otvaranje komercijalnih hangara ali i za nakardne stambene objekte "grbavičasto-novo-detelinarskog" tipa.
  • Kapetan plovidbe

    08.02.2017 19:09
    Ravnanje Ujvideka
    Posle Vojvode Mišića, čujem da spremaju oveća rušenja i u Miletićevoj ulici.
    Kažu, ima loših uspomena iz istorije, pa da malo poprave imidž i poravnaju to.
  • Perica

    08.02.2017 18:55
    #####
    Neću da se nerviram,još malo pa izbori...

    Ali ipak proverite barem tunel koji vodi sa
    Limana 4...Kad mi već trošite novce...ili kad vas već plaćam
  • Milan

    08.02.2017 18:16
    Ta ista kineska cetvrt je ruglo Novog Sada. I treba je srusiti. Jedino je sporno trosenje para iz budzeta. Ali sta nije sporno u ovoj truloj drzavi.
  • biciklisti

    08.02.2017 17:23
    @Nsadista
    na sednici je bilo reči o više planova, a ranije podnete primedbe biciklista su se odnosile uglavnom na planove univerzitetskog kampusa, pravosudnog kompleksa i limane
  • nikola

    08.02.2017 17:15
    @Nsadista
    Nsadista, mešaš dve stvari, NSBI su slali primedbe na drugi plan, ne za KInesku četvrt, danas je bila rasprava u Skupštini o više različitih planova.
  • nikola

    08.02.2017 17:12
    kad se sve u ovoj državi radi naopako.. ljudi više od 20 godina održavali i sačuvali te prostore od propadanja, od kineske spontano stvorili autentičan kvart u gradu, a ovi prave urbanistički plan kao sa kruške da su pali - nit su proveli 5 min u toj kineskoj niti pokušali sa nekim da stupe u kontakt.. izmišljaju kule i gradove na mestu žive četvrti, pune ljudi, a sve kao za kulturu, a ni sa ljudima iz kulture se nisu konsultovali.. kao da nisu mogli bilo koji "mrtav" deo ns-a da uzmu (a ima i praznih parcela i napuštenih objekata) pa da prave svoje fensi IT+Exit "art kvartove"..
  • Observer

    08.02.2017 16:40
    Sramota
    Po Gradu su sve interpolirane lokacije već *Preuredili*, ostaje im izgleda samo još *Novi sad na vodi*. Ako bi se proveo javni konkurs, onda bi pobedio najbolji, pa bi parice ostale u kovertima. Na ovaj način se inače rastače i ono malo što je ostalo od Države !
  • Behatoniranje....

    08.02.2017 16:29
    SRS-SNS- jedno slovo razlike
    Ako ovaj most bude srušen. mi ćemo ga napravimo za 3 sata, jer tako smo u mogućnosti.
  • Lola

    08.02.2017 16:11
    DS
    Znam mnogo časnih,stručnih i korektnih ljudi u DS , ali niko od njih nije sluga SNSu.Oni drugi jesu.
  • Perica

    08.02.2017 16:10
    #####
    Jabi taj teren dobro proverio,!Da nema Groblje,
    a i neki tuneli se se tuda muvali...
  • Vojvosadjan

    08.02.2017 16:09
    Imam predlog za gradonacelnika, neka pozove beogradskog kolegu i neka se posavetuje sa njim sta mu je ciniti u ovakvim slucajevima. Mora da postoji resenje. "Logistike i opreme" su prepuni (i jedni i drugi) to znam sigurno.
  • fantomke

    08.02.2017 16:08
    operacija mali
    Da li je na redu novosadska Sava mala??? Zalosno i primitivno ponasanje gradske vlasti. Sami ste birali.
  • poznavalac

    08.02.2017 16:07
    prilila
    Tamara Zelenovic Vasiljevic je bivsi clan Karićeve stranke, pa DSa I sada snazno podrzava SNS. U kulturu se ne razume pa nije jasno otkud u EP2021. Verovatno preko Dalibora Rozica jer oboje vole samo vlast.
  • RIZBO

    08.02.2017 16:05
    ANDREJEVO
    radni naziv za novi kvart! Uostalom čovek zaslužio, niko drugi ni ne radi u ovoj Srbiji. Dobro, on i njegov brat, i to je to!
  • Goran

    08.02.2017 16:01
    A, kako drugačije
    Naslagali se oni nafatirani, uzeli provizijice, kupili stančiće, automobilčiće i vilice i odlučili da, uz Dunav, može da (g)radi ko šta hoće.
    Ne vidim razlog da propustimo priliku za proteste.
  • Nsadista

    08.02.2017 15:57
    Nesto sam propustio
    Mediji: "Nije prihvaćeno 99% zahteva."
    NSBI: "Prihvatili su sve naše zahteve!"

    Molim? :-D
  • Ima toga još

    08.02.2017 15:52
    Burno je bilo i krajem prošle godine kada je grad odlučio da proda deo ulice Braće Krkljuš investitoru koji ju je pregradio i preko nje gradi zgradu.Ulice su javna dobra i ne mogu se prodavati.
  • boban

    08.02.2017 15:48
    Tacno mi se povraca od ovih iz exit fondacije, ep2021 i slicnih lovaca u mutnom! To nije nikakav aktivizam a jos manje omladinski. Eto ona je sada jako pametna i resila da malo prospe tu pamet za stvar koja je se uopste ne tiče! Kao mi smo sisali vesla i njoj,koja je u kulturi i "nema veze s politikom" cemo verovati, a svi vrlo dobro znamo od koga dobija uputstva.
  • Kiki

    08.02.2017 15:42
    Opet Dodik?????
  • pera

    08.02.2017 15:40
    nagrado pitanje: ko ce dobiti dozvolu da gradi u zoni zabranjenoj za gradnju zbog garancije na most ?
    Ja znam, jel znate vi ?
    Mala pomoc: Oni sto su kupili brodogradiliste. Sta ni to ne znate, cccc, pa vi ne znate nista.
  • /

    08.02.2017 15:35
    /
    kao sto sam vec opisao sugradjanr.
    tako ste se kao fol bunili i za onaj montazni market a osratak grada porusili
  • Kornelije

    08.02.2017 15:29
    Ja predležajem da sve ostane isto! Nič da se ne mijenja, jerbo će se narušiti sadašnji savršeni izgled Kineske četvrti!
    I da obavezno da se vrnu sve titule grada i sve da se obustavi. Mi nećemo da se ništa menja, nego ovako kako je. Lepota provincijalizma.

    Milinica.

    Vaša Kornelijica
  • Zeleni Jova

    08.02.2017 15:25
    Struka
    Darko Polić i Tamara Vasiljević... dzaba vam doktorska struka kada svojim potpisom sramotno stajete iza devastiranja ovog grada -.-
    Lepe plate u Urbanizmu?
  • BOKI2

    08.02.2017 15:20
    napredno jel ima još nešto da daju mafijašima da univerzitet
  • Salamander

    08.02.2017 15:17
    Ukoliko se rusi bilo sta
    Oko mosta Slobode
    Most ostaje bez garancije.
    Doklegod oni koji odlucuju, ne budu svojom licnom imovinom garantovali za svoje odluke- ovako ce biti u Srbiji!
  • JC

    08.02.2017 15:05
    Steta
    Ne mora bas SVE da ima komercijalnu notu i da bude iskljucivo u interesu profita. Duh grada nekada cine i neki stari objekti, koji cak i nemaju nikakvu svrhu. U suprotnom, sve porusite, i napravite jednu veliku "Grbavicu". Zgrade jedna do druge po sistemu lokal-stan-lokal-stan, bez drveca, skoro bez parkinga, jer najbitnija je kvadratura. A posle cemo jedni drugima da gledamo u prozore.
  • Babasera

    08.02.2017 14:58
    Već je neko dobìo pare za to i ta priča je završena. Nažalost možemo se buniti do sutra
  • Vlada

    08.02.2017 14:54
    ---
    Članove gradske vlasti i Komisiju za planove, skinuti sa funkcija. Da ne kažem - obezglaviti.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna