Autor: 021.rs

Novi Sad
09.08.2017.
17:58 > 17:59
Devetnaestogodišnji momak na biciklu povređen je u nezgodi koja se dogodila oko 16:25, saznaje 021.
  • Komifo

    11.08.2017 10:02
    @Posmatrač

    'Biciklista nije pešak i nema prvenstvo prolaza biciklističkom trakom uz pešački prelaz'

    Е baš zbog ovakvih poremećenih budala za volanom nam se ovakve stvari i dešavaju. Testiraju oni ovakvo 'poznavanje' saobraćaja i onda plaču kad završe iza rešetaka, nažalost neko često bude povređen pritom.
  • mrk

    11.08.2017 04:12
    stojim danas na semaforu prvi, krecem na zeleno, auto malo ode u desni deo moje trake, lik na skuteru krene da svra, psuje mi sve po spisku, pokusava da udari auto u pokretu, ja se zbunio, stanem sa strane, izadjem sa svojih 130 kila i 190, reko sta je bilo. kaze pa znas, zamalo da me udaris i ode.

    sta se desilo, majstor je krenuo sa moje DESNE strane da me pretice i ja sam mu presekao put zato sto je auto otisao u desni deo trake. E, to su nasi skuterasi na besnim 150cc skuterima, provlace se, idu u mrtav ugao i drugi im kriv kad ih samelju...
  • Posmatrač

    10.08.2017 17:15
    Zakon o bezbednosti saobraćaja
    7. Prvenstvo prolaza
    Član 47, stav 6: Vozač koji pri skretanju vozila preseca biciklističku stazu ili traku, dužan je da propusti vozila koja se kreću stazom, odnosno trakom.

    U svim ostalim slučajevima bicikl se tretira kao vozilo za koji važe sva pravila ponašanja u saobraćaju (osim ograničenja brzine od 35km/h na biciklističkoj stazi). Biciklista nije pešak i nema prvenstvo prolaza biciklističkom trakom uz pešački prelaz ili ako prelazi ulicu čineći prekršaj - vožnjom po pešačkom prelazu.
  • Ma

    10.08.2017 11:44
    kod
    Ma kod nas je biciklistička i pešačka kultura 0. A u tome imaju podstrek i od države, koja je npr. pešacima napravila prelaze (sve sa betonskim pločama) kod Limanske pijace koji su udaljeni 50 metara od semafora, što je naravno protivzakonito.
    Ovi na prdavcima od skutera me obilaze sa desne strane, što je takođe nezakonito, niko ih za to ne kažnjava.
    Ja sam i vozač automobila, biciklista i pešak (prdavce ne vozim), ali kako se ljudi ponašaju u saobraćaju je katastrofa.
    Svaki put kad vozim bicikl signalizacija rukama je obavezna..........kad sam pešak prelazim na zeleno na semaforu, ali uvek pogledam levo ili desno bez obzira što je zeleno.
    Kad sam vozač automobila situacije pratim 100m unapred.......
  • Vlada

    10.08.2017 08:44
    Sve ludo

    "U blizini je bio saobraćajac i rekao biciklisti da je zeleno za pešake, a on nije pešak i da mora da sidje sa bajsa, tamo ima pored pešačkog i za bicikliste staza."

    I šta reći za saobraćajca koji objašnjava biciklisti da treba da siđe tamo gde biciklistička staza prelazi ulicu - ili je pijan ili lud. A očekujemo od vozača da se snađu u saobraćaju...
  • Iva Andrica

    10.08.2017 08:23
    Prolazak na crveno
    Vozac sam ali i pesak i biciklista. NIKAD ne prelazim na crveno , sve da je pust drum. Tako sam i decu vaspitavala. Na cuvenoj raskrsnici Iva Andrica i Heroja Pinkija, koju je projektovao neki ponavljac (izlaskom sa parkinga i skretanjem levo prema ribarcu direktno se sudarate sa kolima koja skrecu levo iz srednje trake iz Heroja Pinkija) nema dana da neki biciklista a i gomila pesaka ne prelaze redovno na crveno. Neka svi ovi koji pljuju po vozacima (a ima i njih koji ne paze i ne staju i prolaz ekroz crveno) budu iskreni i priznaju koliko puta su tu presli na crveno. Volela bih da vidim nekog od ovih koji generalizuju i prave od biciklista nevinasca da to dozive. Jeza me hvata svaki put kada prolazim pored bicikliste koji vozi bez ruku, sa slusalicama, skrece bez davanja znaka, prelazi na crveno. Nadam se da ce se momak oporaviti.
  • Sve ludo

    09.08.2017 22:44
    Evo pre pola sata u centru vozi čovek putem bajs i sve okej upali se crveno on prodje, boli ga uvo. Pre možda mesec dana devojka vozi bajs na Detelinari kod crkve raskrsnica vozi srednjom trakom po putu! Srednjom ejjj! Preseče raskrsnicu kao ništa. Noć je bila potpuno neosvetljena i sa slušalicama u ušima! Svi znamo da tuda prolaze kamioni. Šta da je neki naišao? Bio bi kriv zbog jedne glupave ćurke. Inače kod sajma je nedavno došlo do udesa bajs i auto. U blizini je bio saobraćajac i rekao biciklisti da je zeleno za pešake, a on nije pešak i da mora da sidje sa bajsa, tamo ima pored pešačkog i za bicikliste staza. Biciklisti prolaze preko staze kao blesav, ne moraju da silazi ali nek prelaze polako brzinom pešaka, a ne da prolete kao da će avion da dignu u nebo.
  • ZdravkoNS

    09.08.2017 22:03
    Žao mi je momka, i ne osuđujem ovom prilikom bicikliste, ali kao što vozači treba da budu pažljiviji, isto tako i biciklisti treba da budu dosta pažljiviji...

    Neka se ljuti ko hoće, ima normalnih biciklista, ali u saobraćaju ubedljivo najnenormalnijih ima među biciklistima, taksistima i autobusdžijama (isto kao što među njima ima i najboljih u saobraćaju)...

    Pre 3 dana idem Dugom iz pravca Petrovaradina, i skrećem sa mosta desno ka keju, bila je gužva, vozilo se polako, a na biciklističkoj stazi na mostu pored mene i malo ispred, paralelno vozi devojka bicikl.. I.od jednom.....cap! Smotala Levo na pešački ispred mene, bez signala rukom, bez gledanja, bez zastajkivanja, kao da je ceo most i sav saobraćaj samo njen....Sva sreća pa je bila gužva i išlo se polako...živ sam se preseko!!!

    Inače među biciklistima ima i onih koji nisu vozači, i tu je poveliki problem, jer oni koji voze, dosta su obazriviji i svesniji saobraćaja oko sebe, ovi drugi i deca, muzikanti sa sluškama u ušima, pamet u glavu kada ih spazite u blizini...
  • JankoNS

    09.08.2017 21:24
    @saobraćajac
    Ako si stvarno saobraćajac - pravac škola da vratiš diplomu. Svaki pešački prelaz stop? Jel znaš kako bi izgledala vožnja po gradu? Znaš šta se radi kad se naiđe na znak stop?
  • Futog

    09.08.2017 20:54
    www
    Neverovatno koliko vozaci nepaze! Kada iz sporedne ulice prelaze biciklisticku stazu retko ko stane!
  • M

    09.08.2017 20:48
    Molba redakciji da koristi izraz "prelazak biciklističke staze preko kolovoza". Vozači bi trebalo da pamte da u Novom Sadu uz pešački uglavnom postoji deo puta predviđen da biciklisti prelaze ulicu vozeći bicikl. Ne da sjašu (jer onda su pešaci), već da voze. Kao što vozači ne guraju automobil. Ako ne znaju da voze automobil i gledaju pažljivo, neka ne voze, naročito po gradu.
  • goran

    09.08.2017 20:26
    Pa kako iz mrtvog ugla?
    @hemodroid
    Vozila koja idu pravo nikako nemaju mrtav ugao u odnosu na biciklističku i pešačku stazu. Ako misliš na vozače koji skreću desno (neko vreme imaju samo uslovno zeleno), trebao bi da znaš da oni baš zbog toga tupog ugla MORAJU (to ne kažem ja nego saobraćajni propisi) da stanu i propuste sve što ide pešačkom i biciklističkom stazom.
  • Slobodan

    09.08.2017 20:15
    Genije
    Izvinjavam se. Pobrkao sam je sa ulicom Teodora Pavlovica. Na spajanju ove ulice i Bul. Evrope nema semafora i opsta je ludnica.
  • goran

    09.08.2017 19:55
    @Slobodan - Raskrsnici Bulevara Evrope i Ulice Radomira Raše Radujkova ima semafor. Oduvek.

    Ajde u 100 marki da se radilo o tome da je opel imao uslovno zeleno! Uslovno zeleno je nepremostiva prepreka za 90% vozača.
  • Vozac

    09.08.2017 19:38
    Nije da branim corsu, ali biciklisti... pogotovo neosvetljeni nocu, pesacki prelaz, sidjes sa bicikla, pogledas levo-desno, uveris se da nema nikog, preguras ga preko pesackog, a ne jurcas 200 na sat, sa slusalicama u usima i pojavis se ni od kuda. I po potrebi si pesak, po potrebi biciklista, zavisi gde je zeleno...
  • Paja

    09.08.2017 18:58
    Dajmo mesta biciklistima?
    Moraju i kolovozom biciklisti, ako neće da se vuku kao džogeri i džogerke po tzv biciklističkoj stazi. Njih ne mogu razumeti, bar tamo je tri puta širi trotoar, mogu samo da kukam na Internetu :D
  • Nole

    09.08.2017 18:55
    ima semafor
    na toj raskrsnici ima semafor
  • trolololo

    09.08.2017 18:49
    umocicu
    slobodane da li si ti svestan da navedena raskrsnica ima semafor? isto važi i za ove sto su ti dali pluseva... ako već ne znaš imaš google earth pa nauci nesto...
  • Saobracajac

    09.08.2017 18:34
    Zebra
    ili pesacki prelaz je isto sto i znak STOP! Ako nema semafor MORA da se stane pred prelaz bilo nekoga ili ne, pa onda nastavis dalje
  • DjakoN

    09.08.2017 18:32
    tuga...
    @Slobodan

    Za te genije je narod glasao!! Sad treba da uzivamo! Cenu hleba na 100din.
  • profesor

    09.08.2017 18:31
    To nije sve
    Koliko sam video oboren je izgleda i biciklista u Kralja Petra , nedaleko od policije.
  • hemodroid

    09.08.2017 18:28
    Mozda bi biciklisti trebalo da postuju zakon i sidju sa bicikla na pesackom prelazu ovako kada ti se zaleti iz mrtvog ugla nema sanse da ga vidis.
  • Smart Alex

    09.08.2017 18:14
    ???
    Slobodane na toj raskrsnici odavno postoji semafor , a momku želim brz oporavak
  • Enema

    09.08.2017 18:09
    Semafor
    Postoji semafor
  • Slobodan

    09.08.2017 17:41
    Genije
    Genije iz Urbanizma ili ZIG a napravio je plan ove raskrsnice bez semafora. Voleo bih da njegova porodica prelazi ovu raskrsnicu svakodnevno

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna