Autor: Zoran Strika - strika@021.rs

Novi Sad
16.10.2017.
08:48 > 09:13
Od uništavanja pekara u Novom Sadu, čiji su vlasnici Albanci, prošlo je tačno tri godine, a izrečeno je sedam vaspitnih mera prema maloletnicama.
  • PetarPP

    16.10.2017 21:05
    @Mirko
    Hvala što mi se obraćate sa vi te ću tako i uzvratiti, no mislim da ste promašili poentu mog komentara. Nisam pričao o Albancima kojih ima čak i raznih veroispovesti nego o mojim "pametnim" plaćenim sugrađanima koji su po naređenju iskoristili događaj potpuno neprikladan kako bi ostvarivali nekakve tuđe ciljeve. Slobodno mogu da kažem da su tim potezom ispali vrlo proračunato zlonamerni te ih od tada gledam na način kao da će me sutra ponovo napasti i ugroziti život moje porodice i mene.
    A što se tiče pekara, svaki iole inteligentan pripadnik naroda kome i sam pripadam je svestan da kupovinom kifle, hleba ili sladoleda u šiptarskoj radnji kupuje metak koji će sutra da leti prema njemu.
    Moj pradeda je inače prepešačio Albaniju, "letovao" na Krfu, probijao Solunski front pa slučajno znam da su na njega u to vreme pucali nekakvi "časni" Arnauti, ali šta vi možete znati o tome.
  • Pera

    16.10.2017 18:03
    Pera
    Na stranu to što se niko ne bavi mobingom i izrabljivanjem radnika od strane vlasnika pekara u Novom Sadu koji koriste lošu ekonomsku situaciju gradjana da se iživljavaju i gazduju nad obespravljenim radnicima, maloletnicima želim da im isto tako neko upadne u kuću i porazbija sve, a da za to dobije 40 dana društveno korisnog rada. Onima koji se sa njima saosećaju i hoće da im takvi dele pravdu, želim isto, a verovatno će im ti maloletnici na krilima ovako stroge presude, prvom prilikom zakucati na vrata, da im prave inventar po stanu.
    Nadam se da će u skorijoj budućnosti biti izglasan zakon o zaštiti privatne svojine po ugledu na onaj koji postoji u SAD. Bez griže savesti, svoju imovinu branim od svih vera i nacija, ako razbojnik preživi neka ide kod svog tate na društveno koristan rad.
  • Mirko

    16.10.2017 17:40
    @PetarBA: pričate gluposti. Bilo je Albanaca koji su bili na strani fašista a bilo je i onih koji su bili na strani komunista. Sam Enver Hodža je bio komunista. I to ortokodsni. Prihvatio je marskizam-lenjinizam i divio se Staljinu. Bio je vođa narodnooslobodilačke borbe u Albaniji. Čak je u borbama za oslobođenje Jugoslavije učestovala učestvovala 5 i 6 divizija Narodnooslobodilačke armije Albanije.
    naravno to se nekad učilo na časovima istorije u osnovnim i srednjim školama. Ne očekujem da to znate danas. Srećom pa imamo internet danas pa se dosta stvari može lako naći.
    SF SN
  • aladin

    16.10.2017 16:59
    U pekari koja je na slici ja nikad ne dobijam fiskalni račun, a kad ga tražim, dobijem odgovor da je gazda rekao da ne kucaju račune. ako je grad pomogao obnovu, zašto nas potkradaju, od tog poreza i vi i ja imamo nešto - trotoar, parking, travnatu površinu, igralište za decu. Uvek se nadam da se dobro dobrim vrati, a šta je ovo?
  • jerko

    16.10.2017 16:16
    Pitoma ravnica, tolerancija, razumevanje i tako tipično vojvođanski opušteno, a onda fljas po manjinama. A pazi tek onog tipa sa higijenom i fiskalnim računima. Pa hajde onda najbolje redom da ih sve slupamo pa da na takav način pravdamo ovakve događaje. Koliko ja znam, zbog neizdavanja fiskalnog računa se lokal zatvara na dve nedelje, a ne lupa se inventar i ne preti se hladnjačama... ili ja možda grešim?
  • PetarBA

    16.10.2017 14:34
    Sećam se "pametnih" i za to plaćenih mojih sugrađana kako marširaju Novim Sadom na Dan oslobođenja kako bi sačuvali albanske pekare.
    Dan oslobođenja je dan antifašističke borbe protiv fašista, a ako neko ne zna Albanci su bili na strani fašista i u tom ratu.
    A da, izloge su razbija maloletni "fašisti", zamislite, i sigurno su bili organizovani od strane neke ultra velike mračne srpske sile.
  • Liman Cleaner

    16.10.2017 14:13
    Klinci su normalniji od matoraca, ali, zasad je ipak sve uzalud. Jos uvek beslovesna i nepismena masa zdere splacine kod lokalnih tacijevih finansijera. Nove generacije su nam jedina nada, skoro stopostotno su antieu orijentisani, bice na kraju nesto od toga.
  • Laki

    16.10.2017 13:04
    Ne opravdavam
    ponasanje te dece,ali pitam sledece:Sa koliko i kada je poslednji puta kaznjen neki od tih vlasnika pekara, zbog neizdavanja fiskalnih racuna,zbog nehigijene,zbog neprijavljivanja radnika itd.....
  • Nisu maloletni više

    16.10.2017 12:44
    Izvinjavam se, sudjenje je trajalo TRI GODINE, ali ovo je tek prvostepena presuda. Dok se reši po žalbi ovi "maloletnici" koji sada imaju po 20 godina (1997) biće još stariji...
  • Nisu maloletni više

    16.10.2017 12:41
    U medjuvremenu su ovi "maloletnici"za sedam godina postali punoletni!!!
    Ako su rodjeni 1997 ovi momci imaju sada po 20 godina!!!!
    Koja je svrha ove presude? Zašto je sudu tebalo SEDAM GODINA da utvrdi činjenice i izrekne presudu?
    Ako je svrha kažnjavanja da se neko popravi u vaspitnom smislu, valjda su se popravili za sedam godina?
  • Novosadjanin

    16.10.2017 10:58
    @Drum
    Nije kaznjen ni OJ Simpson i jednake veze ima on kao i Taci i Haradinaj sa novosadskim pekarima. Naravno da cu da se brinem za moje sugradjane i sunarodnike koji hoce postenim radom da stvore nesto i zarade u ovom gradu i ovoj drzavi. Cik neka ti vandali probaju onima koji zasluzuju to tako nešto da urade.
  • tvrdo jezgro

    16.10.2017 10:11
    I ja sam to radio kada sam bio klinac. :) ali sam shvatio da nista time necu dobiti. Narod je i dalje nastavio tamo da jede,osiguranje im je nadoknadilo stetu,tako da je. sve to uzalud radjeno.
  • sličan slučaj

    16.10.2017 09:13
    Pre par godina, u jednom mestu u Vojvodini, maloletnici su u toku noći uništili više od 20 saobraćajnih znakova... Opština je podnela prijavu, da bi posle određenog vremena stigao odgovor da tužilaštvo neće preduzeti gonjenje iz razloga celishodnosti. Toliko o tome....
  • Drum

    16.10.2017 09:12
    Nisu kažnjeni ni Haradinaj ni Tači, a vi se sikirate oko pekara.
  • suDBa

    16.10.2017 09:08
    BIA "odradila" posao. Tak'a tura.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna