Novi Sad
31.10.2017.
14:13 > 15:30
Gradske službe su dan nakon što je 021 prijavio da su nepoznate osobe (ponovo) uništile stubiće koji su sprečavali ulazak vozila u pešačku zonu iz pravca Miletićeve ulice, stubiće popravile i ponovo zaprečile prolaz automobilima.
  • gogi

    31.10.2017 21:36
    stubići
    Kao da se plašimo terorističkih napada pa se stubići postavljaju po celom gradu, a od njih hitne službe ne mogu prići građanima u nevolji. Postavite saobraćajnu signalizaciju (znakove) i angažujte komunalnu policiju, saobraćajnu policiju i još neke službe koje će da rade svoj posao kako treba i eto reda i para gradu i državi.
  • evgenije

    31.10.2017 18:01
    Ovi metalni stubići su prava komedija. To je običan gus, liveni metal, koji se ladno lomi sa par udaraca čekićem ili običnom letvom. Više su tu za ukras nego što imaju funkciju. Ako već želi da se spreči ulazak vozilima u pešačku zonu onda se izliju stubovi od armiranog betona, dužine oko 3 metra. Onda se iskopa rupa dubine 2 metra pa se u nju ubaci stub i zalije betonom tako da na površini ostane da viri 1 metar stuba. Takav stub zaustavlja i tenk a kamoli automobil ili dostavno vozilo. Nemoguće ga je razbiti, polupati, iseći. Može hiltijem, ali to je posao od po nekoliko sati po stubu. Stub je nemoguće i iskopati jer koja budala će da kopa 2 metra u dubinu oko stuba samo da bi ga izvadio i tuda prolazio kolima. Baš treba da budeš totalni debil da bi se upuštao u takvu vrstu operacije. Na kraju, kada ga i iskopaš treba da ga izvadiš iz te rupčage. Čik pa ti podigni stub od 200-300 kilograma.
  • @ odgovost

    31.10.2017 17:48
    Po starom dobrom običaju, koji vlada Novim Sadom zadnjih 15-20 godina, čeka se da se objekata Doma zdravlja u Njegoševoj ulici uruši i postane nebezbedan za prolaznike. Tada će ili biti prodat ili ustupljen nekom od poznatih investitora da objekat poruši i sazida neboder.
  • @odgovornost

    31.10.2017 17:26
    sta mislite, sta bi mogao biti razlog. prvo nam na pamet pada pljacka, i tako je, da se proda budzasto i da tu onda neko podigne zgradu od stirpora i proda je lopovima za 5000 evra po m2
  • hm

    31.10.2017 16:55
    Ako moze neke stubove ili bodlje da smaknu i divlje bicikliste koji jurcaju kroz pesacku zonu ko da nema sutra. Pa lakse mi da automobil vidim i sklonim sebe i dete, nego ove komete na dva tocka.
  • :/

    31.10.2017 16:54
    -
    Prosto je neverovatna kolicina nekulture u ovom nasem narodu.
    Nedavno su postavljeni znakovi i Postanska ulica pretvorena u pesacku zonu, ali i pored toga svi se uredno parkiraju i ponasaju kao da znak ne postoji.

    Cemu onda saobracajni znaci i propisi ako se postuje samo fizicka barijera?
  • Pavle

    31.10.2017 16:52
    Slabo
    Kad smo kod stubića, kilavijih od kočića oko novih travnjaka na Bulevaru Osl. mislim da na svetu nema. (Mogu da drže onu bestežinsku traku, ali zabodeni su centimetar)
  • Branko

    31.10.2017 16:43
    Sve one koji ne znaju kako, ili se prave blesavi, mogu da podsetim kako se to radi po Evropi ili ako vam je to daleko po Dalmaciji ili Crnoj Gori (Kotor, na primer): radi se sa posebnim vozilima, necujnim, jer su na elektricni pogon, i radi se nocu u tacno utvrdjeno vreme. Tada se i odnosi djubre a ne da ga bilo ko gomila pored kontejnera i ruzi nam grad. Sve se moze i nije tesko, a ako ne znas pogledaj druge i nije potrebno otkrivati rupu na saksiji.
  • @sdragan

    31.10.2017 15:47
    Dostave imaju kljuc i/ili karticu pa mogu da prodju, nisu oni problem. A resenje je par armirano-betonskih zardinjera + pokretni stub(ovi) kao u Modene pa nek onda lome i seku, ako mogu
  • sdragan

    31.10.2017 15:28
    resenje je?
    Ko god sta mislio o ovom problemu...niko ne nudi resenje! Ove stubice ne ruse bahati vozaci koji ce tu parkirati dok piju espreso u Dunavskoj...Nego dostavna vozila za dostavu robe za mnogobrojne kafice u Centru...Jednostavno. Ljudi parkiraju na 5-10 min da bi dostavili robu. Svi volite da sednete u bastu kafica u centru da bi popili pice... a niko se ne pita kako tao pice dodje do tog kafica. Dakle gradske vlasti bi trebale da JASNO i GLASNO kazu GDE KAD i KAKO se moze dostaviti roba kaficima u centru, i kraj price...Dakle gospodo... ustanovite pravila i pridrzavajte se njih...kraj price!
  • odgovornost

    31.10.2017 15:27
    pitanje za milion
    Sta se desava sa zgradom iseljenog doma zdravlja u Njegosevoj 32?(osim sto stakla polupanih prozora na prvom spratu provejavaju po trotoaru u vecim ili manjim komadima)Ko je nadlezan,kakva je namena objekta planirana i zasto se ne obezbedi od obrusavanja fasade,stakla i crepa?Nedavno je bila pukla i vodovodna cev u podrumu zgrade,pa je voda tekla danima...
    Zgrada je inace u dobrom stanju ali nemar je dovodi do ruiniranja(otvoreni prozori,otkinut oluk...)Da li ce sudbina ovog objekta velike kvadrature u samom centru grada biti neka sarma idr.?
  • dzungla

    31.10.2017 14:48
    Nikad civilizacija da stigne u divljinu.
  • Milan

    31.10.2017 14:41
    Centar
    Kad mogu u Modenu da ulaze kojekakve face sa "dzipovima",napucanim limuzinama, da odu do Petrusa na kaficu sto ne bi mogli i tamo..slm se..postaviti betonske barijere, ne behaton stubice,pa nek ruse jedino buldožerom.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna