Autor: Gorica Nikolin - gorica@021.rs

Novi Sad
03.05.2018.
08:35 > 09:41
Grupa Novosađana poziva na javni skup za očuvanje parka i zelene površine na uglu Kisačke ulice i Jovana Subotića, koja je predviđena za gradnju osmospratnice.
  • VM

    06.05.2018 08:19
    Mnogi komentatori ovde ne kapiraju da je rec o ocuvanju zelenila i protivljenje devastiranju grada,vec u kontekst ubacuju prostor za istrcavanje pasa.Podrska skupu!Ipak,nazalost mislim da ce se trend pretvaranja Novog Sada u veliki,prljavi grad nastaviti.
  • Ivana

    05.05.2018 21:54
    Zasto ste besni, ako ste u pravu?! Zasto niste tako branili ono sto nam je svetije. Branite tzv livadicu, parce puste zemlje ogradjene sa 4koca i jos manje pasa na njemu... Ako zelite ispred nosa da setate pse, kupite kuce, pa ih setajte po svojim livadicama, a do daljnjeg, dragi sugradjani protegnite noge do Keja. A nas, ostale gradjane, ostavite da mirno setamo, sredjenim ulicama.
  • Boban

    05.05.2018 00:00
    Gorko buđenje 2
    Zašto se recimo ovde toliko pljuje po SPC (lično ne mislim ništa pozitivno u tim ljudskim verskim tvorevinama širom sveta)? Ogroman broj vernika koji se poistovećuju sa SPC takođe vidi idiotizam i zlo ove vlasti! Razmislite o efektu dežurnih pljuvača na ovom sajtu, kome to ustvari ide u prilog??? Pljuju po crkvi, pljuju po dođošima, vređaju iste upotrebljujući najružnija poređenja. Samo razmislite, ne morate uopšte da poverujete, mislite li da ova vlast nije sposobna da angažuju kontra-botove (da ih tako nazovem)? Nekolicina njih, zapamtio sam Nervirača (zanimljiv nik) konstantno mesecima i godinama rade nekoliko stvari. Naglašavaju “vojvođanstvo”, “autonomaštvo”, mržnja prema SPC, mržnja prema izbeglicama, mržnja prema dođošima, mržnja prema svemu i svačemu. Konstantan jed, zloba, pljuvačina, negativnost, ali samo za tastaturom!!! Mislite da je nemoguće da su Vučićevi??? Poznati smo kao narod sa kratkotrajnom memorijom ali ne možete ni sebe ubediti da se ne sećate Čede Jovanovića, Nenada Čanka???? Mislite da se Nervirač i njemu slični razlikuju od njih? Nema promene vlasti dok jedan prosečan stanovnik Novog Sada poreklom iz Bosne, Hrvatske ili Crne Gore ne glasa protiv, i to je realnost !!! Ne terajte te ljude na “tamnu stranu” poistovećujući se sa ovim isfoliranim protvnicima Vučića. Svi smo se izmešali u ovom gradu i tu smo gde smo, niti se možemo svi iseliti niti možemo ove što su došli proterati. Nijedan narod nije loš, sve suprotno od ovog stava ima elemente nacizma.
  • Boban

    04.05.2018 23:53
    Gorko buđenje
    Uh, kako je sve ovo kompleksno ali računam na zavidan nivo intelekta posetioca ovog sajta da dokuče slojevitost obmane koju je ova vlast SPOSOBNA da izvede. Naglašavam sposobnost jer dok se gorko ne probudimo, priznamo i shvatimo njihove veštine, možemo samo da se izčuđavamo u narednim decenijama dok budemo čitali rezultate izbora tražeči odgovor na večno pitanje: - Kako neko može da glasa za ove idiote i seljake (mislim na karakternu osobinu)?
    Njihova je varka pomisliti da među takvim idiotima nema nekolicina dovoljno pametnih da sami smisle ili potroše delić svog ogromnog kapitala (stečenog krađama i prevarama sa pozicija vlasti) pa da plate nekog još pametnijeg da smišlja kako da na istoj toj vlastu ostanu. "Psihologijom mase" su se bavili veliki umovi a današnjim stručnjacima je još lakše da je primene na ovo naše podneblje i na nacionalizmom (kao jednim od najnižih oblika svesti ljudskog uma) iscepkane državice.
    Pogledajmo samo situaciju na lokalnom nivou i na ovom sajtu, par čitalaca je ostavilo komentar da je greška organizatora što je protestni skup organizovan na dan slave Svetog Đorđa (sa čim se slažem). Ukapirajte već jednom, od svoje gordosti i smešnog ponosa (diskutabilno je koliko realnog) zaslepljeni posetioci i komentatori na ovom sajtu da nema dovoljan broj ateista (uglavnom relikti propale ideologije komunizma) da bilo šta promene u ovom gradu a kamoli da sruše ovu vlast.
  • Ali jadna deca

    04.05.2018 23:01
    Podrzavam naravno
    Vi svi koji kao znate da je park za pse "prepun" izmeta ocigledno nikada niste usli u njega jer to nije istina. A bojite se najverovatnije da udjete od "krvolocnih pasa" i "alkoholicara" i "narkomana". Jadni ste jako i sto forsirate decu u ovoj prici a to uopste nema veze ni sa njima no sa psima, vec sa time da cemo se svi udaviti u prasini i betoncini.
    Podrzavam i jos vise ovakvih stvari i ajde vise da sadimo drvece neko po centru!!!!!
  • /

    04.05.2018 15:56
    /
    a gradonacelnik se sakrio u rupu.
    nema ga da cujemo zasto dodik nije ostavio mesta ni za pesacku stazu u zeleznickoj ulici
  • Cale

    04.05.2018 13:43
    Pa bolje mi da gledam 3 drveta umesto betona, zapisavali ih kerovi ili ne. Koliko ste ograniceni, cudo jedno - a mozda i nije s obzirom koliko ljudi izlazi na izbore i saginje glavu. Samo serete po sajtovima a muda vam se uvukla u cmar na najmanji povik ovih na vlasti. Zato nas i vozaju kako hoce. A vi sto vam je Djurdjevdan najbitiniji na svetu ste posebna prica.
  • /

    04.05.2018 13:09
    /
    travnjak koji je bio igraliste u skoli nikola tesla je izbetoniran
    tamo se nisu istrcavali psi.

    ujedno su izbetonirali staze za trcanje i za skakanje u dalj

    to vam takodje odgovara jadnici. razmislite sta sluzba planira o vama i vasoj betonskoj deci
  • Ivana

    04.05.2018 12:47
    Nešto lepo
    Ceo ulazak u NS izgleda, blago rečeno, tužno i neuredjeno- uključujući samoogradjenu “livadicu” na gradjevinskom zemljištu. Višespratnica, sa zelenim krovom, biće oaza grada kulture.
  • dragan

    04.05.2018 08:45
    Ma kakav park..?!!! Samoniklo rastinje koje je ogradilo gradsko zelenilo da bi se reklo kako nesto rade... nikada tu ništa pre nije bilo... super je da nam grad uredjuje grupa “ljubitelja pasa” nezgodne naravi preko fejsbuka....!!!!!
  • Sale

    04.05.2018 08:15
    Srpska Atina
    CNN je uvrstio NS u top 11 destinacija kao centar kulture i obrazovanja i u centru centra da bude wc za pse...!!! Genijalna ideja!!! Da se pokažemo u pravom svjetlu!
  • Slucajno

    03.05.2018 21:39
    Jel realno da za Djurdjevdan pravite skup, kada niko nece moci doci? Akobje slucajnost onda velika greska organizatora
  • Danilo

    03.05.2018 17:57
    Bez pasa u centru grada
    Koliko mi je zelja da se ocuva parkic ,i da se prilagodi deci i gradjanima bez pasa, toliko mi je zelja da se ulice ociste od pseceg izmeta ljubimaca nesavesnih gradjana .I da, tu se zaista samo skupljaju neki pitbulovi i alkoholicari
  • Ludilo

    03.05.2018 16:13
    Ludilo
    Ma da divna uredjena zelena povrsina za pitbulove i ostale krvoloke, narkomane i pijandure, ko je tuda prošao zna o čemu pišem, za decu ništa, ravnaj gradi i ovako nema neku svrhu sem za borbe pasa i alkoholisanje.
  • Bela ladja

    03.05.2018 15:38
    Boj se ovna boj se g....
    Isti problem ima moja porodica nas su napala na parceli dva investitora jedan nam je srusio uknjizen objekat sudove dobija jer je novos.sud zanatska radionica.Mi nikad necemo dati da na nasoj parceli nikne kokosinjac,sreca je da smo vlasnici 80 pos.uknjizenih objekata.
  • Marko Trifković

    03.05.2018 15:04
    Zahtev je u potpunosti opravdan, ceo taj ćošak treba ozeleneti. Jovana Subotića redukovati za motorni saobraćaj, urediti pristojan trotoar, biciklističke trake ili staze i postaviti ulično zelenilo koga uopšte nema. Ulica je pretvorena u betonsku pustinju i ruglo zahvaljujući motornom saobraćaju. Pešačkoj zoni je odavno potrebno proširenje i centru rasterećenje od automobila.
  • Keva

    03.05.2018 14:58
    @Mirko
    Parking? Parking nije problem, neće ga biti. Što bi kad stanari hrle sa kupe baš na toj lokaciji stan bez parkinga ( jes još 10 k e da da pa poludeo nije). Bilo bi zanimljivo da se organizuje protestna sprdnja, ne gradite nam više zgrade sa parking mestima, nama to me treba. Padaju mi na pamet samo biciklisti koji bi mogli da protestuju mada, sve manje zgrada ima i biciklane ( da budu obezbeđene pa da ne preterujemo), nekad u gradu nema gde da vežen svog ljubimca, bude prebukirano. Naravno pričam o parkinziđa koji su pod video nadzorom ( bar da znam ko ga je ćapio) a i realno nemaš gde a da nije na sred puta ili na nečija vrata.
  • Kokakole

    03.05.2018 14:33
    Ajde beži bre investitor u tri lepe. Živiš u šupi, nemaš 'leba da jedeš, ukrao si nekome net, pa bi za paštetu i dupeta dao.
  • Cane

    03.05.2018 14:13
    Samo beton bez drveta i trave jer oni dolaze iz vukojebine da kupestan u centru pa nemojda ih nesto seca na planinu...
  • Piko

    03.05.2018 13:45
    Neka
    Uzeti motornu testeru sve iseci dovesti miksere betona sve zaliti svaku travku u gradu nemoj da ostane i 20 cm bez betona ,zivecemo u betonskom getu bez drveta zelenila itd.
  • Rade

    03.05.2018 13:23
    Ne razumem ove sto protestuju ne smeta im kada je plac zarastao sa polusrusenim kucama gde se stvaraju dwponije i kada se gradi nesto sto ce biti uredno odjednom vam smeta ne smeta vam divlji parking tu na livadi nesmeta vam sto je sve puno psecih go...na a sad ste se setili kad ne budete imali gde kerove da setate da protestvujete .Pa kad su vam vazniji kerovi od kvalitetnog zivota za lude neka vam grade ispred nosa .
  • Miki

    03.05.2018 13:11
    Ja cu doci da vas gadjam jajima jer ste nesposobni i ljubomorni na sve
  • Keva

    03.05.2018 12:59
    Jako mi se sviđa što postoji inicijativa građana i smatram da je treba podržati. Ja ću lično doći. Niko se ne buni a oni ruše li ruše i prave zgrade. Bilo bi lepo da grad plati vlasniku one kuće parcelu i napravi parkić za decu i starije, da ostave park za kuce. Realno u centru osim Dunavskog parka nemaju gde deca da se sklone i igraju a da nije beton. Živim na mnogo lepšem mestu od grada ali se desi da dođem nekim poslom i gde? Na Novo Naselje da odem? Manje da budemo sebični a više udruženi za opšto dobro pa ne bi bili gde smo sad. Prošetajte i dajte podršku za jednu zelenu oazu koja je ovom gradu potrebna.
  • @Lijana

    03.05.2018 12:58
    Bolje i korov i wc za pse nego jos betoncine i haosa na vec haoticnoj raskrsnici
  • /

    03.05.2018 12:58
    /
    u sta je urbsnih sns botova.

    pa ne slaze se voznja biciklom i unistavanje zelenila
  • Nervirach

    03.05.2018 12:43
    Dolazim. Investitore, da si ti sposoban bavio bi se necim drugim, postenim,
  • Mirko

    03.05.2018 12:22
    Mirokovo
    Samo neka prave, ali molio bih bez parkinga...
  • Goja

    03.05.2018 12:21
    1 maj
    Za prvi maj razapese na medijma dečka što je posekao jedno drvo za 1 maj. prete krivično i prekršajno...
  • Lijana

    03.05.2018 12:00
    Veliko je pitanje da li treba sve da bude betonirano ili da ostavimo zelene površine ovako nepokošene kao sada da ličimo na amazonsku prašumu i postanemo leglo zmija i pacova. Živim na prvom spratu i korov mi dolazi do prozora ovi sa prizemlja su već sasvim obrasli. Najbolje bi bilo da ovde živi civilizovano stanovništvo koje bi imalo istu takvu vlast i onda bi svaki razuman dogovor bio lako postignut. Ovako šta god da se uradi uvek ostajemo divljina.
  • Caca

    03.05.2018 11:55
    Ocistite deponiju u Jovana Subotica!
  • veliki maestro

    03.05.2018 11:20
    .
    Od Novog Sada ce napraviti betonski svinjac.
  • Investitor

    03.05.2018 11:06
    Niko nikom ne poklanja te parcele vec se masno naplacuju i grad i vlasnici a ovde ce protestvovati nesposobnjakovici kojima je sve krivo u zivotu i koji nista ne rade a cinjenica je da su se poceli praviti moderni i kvalitetni objekti.Kad mi neko kaze kako se nekada bolje gradilo a limani ko lego kocke sastavljani bez termoizolacije
  • Gladius et anus

    03.05.2018 10:53
    Maximus
    Свуда у свету паметан свет, који то себи може да приушти, живи у насељима попут Сремске Каменице и сл. Ту себи могу приуштити зеленило, базен, простор за роштиљ... Наравно да такви имају барем два аутомобила од којих један, због комфора, мора бити џип. Са друге стране, у градовима а поготово у центру, живи боранија (студенти, радници, пензионери...). У Новом Саду неко се предивно сетио да онима који су дошли почетком 90-их и касније, поуваљује нове и старе станове за озбиљне паре како би преко ноћи постали "новосађани" (намерно исписано малим словом) и тако покушали да се цивилизују. Ипак, за то што они желе потребно је ипак нешто више а тога они једноставно немају...
  • rodicdejan

    03.05.2018 10:44
    Izbetonirati sve povrsine u gradu , poseci svo zelenilo i onda likvidirati preduzece zelenilo. Ipak bi se mnogo ustedelo na tome.
  • Rastibudjilizovani

    03.05.2018 10:37
    Ma da
    Ma da kod Miletica napraviti za kerove. Da li ste vise normalni. Kome treba vazduh neka ide na periferiju. Ko vas tera da zivite u centru. Na Naselje. Zelenila koliko hoces.
  • Đura

    03.05.2018 10:21
    Podržavam
    Dolazim.
  • Bosanac

    03.05.2018 10:15
    Development
    Zašto zaustavljate razvoj!!!!
  • Jovan

    03.05.2018 10:14
    Ma, dabogda vam se ceo grad pretvorio u beton! Ovaj što mu je ĐURĐEVDAN toliko bitan dan u životu, blago je reći da ti je katastrofa odgovor, ovaj što se brine za decu (je l' ti palo na pamet da ista ta deca neće imati čist vazduh kada ti se ceo grad pretvori u betončinu?!) i svi ostali koje apsolutno boli *da-ne-kažem-šta* za ovakve stvari. Samo tražite izgovore, pa kada budete imali betonsku džunglu, onda ćete kukati kako su vam sve uništili. Ma, seci, gradi, betoniraj! Ovi ljudi bolje nisu ni zaslužili, ma dabogda zabetonirali sve moguće i nemoguće zelene površine u gradu, sve parkove, sva drveća...
  • Dejan

    03.05.2018 10:10
    Manji troškovi
    Zelenilo će imati manje površina za košenje, ukoliko bude više betona, na pretestu bi trebalo da bude pola grada kad god se neka zelena površina uništava bilo gde u gradu, to je jedini način na koji se može sprečiti organizovana grupa koja ovo radi, a Đurđevdan nije dobar dan za protest
  • Mr. X

    03.05.2018 10:10
    Beton,beton samo beton
    Idealno mesto za parkić i recimo spomenik Jovanu Subotiću. Solitere gradite na Bulevaru Evrope na primer.
    Pravljenjem stambenih zgrada u strogom centru Novi Sad pretvarate u palanku.
  • Insajder

    03.05.2018 10:09
    Jkp
    Isto se dešava i sa parkom na Novom naselju, sonrali su da velike pare mogu da se uzmu na toj parceli i stali su radovi tu isyo dogodine idu zgeade a park će osraviti da bude 100 kvadrata ali će ga redovno održavati joj kad tu stigne jio 5 do 7 hiljada ljudi plus kola plus smece!!!!
  • PizzaMan

    03.05.2018 10:06
    Istina
    Pa jkp zelenilo i tipuje parcele investitorima!!!!
    Ko bre da pokosi sve to kad masa neće ni olovku tamo da drzi a kamoli trimer!!!!
  • gradjanin pokorni

    03.05.2018 09:54
    Drvo
    Ne vredi Vam okupljanje,nazalost.Toliko okupljanja i strajkova gladnih i neplacenih radnika,prevare i lazi na sve strane...ono sto su oni naumili desice se.
    Vi samo cupkate lisce i lomite po koju granu ali to drvo ima jak koren.
    Mozete li da ga iscupate?
  • Anon

    03.05.2018 09:42
    Ajde
    Tuzna prica siromaha iz okoline

    Ajde da vidimo da li ce se graditi ili ne.

    Obecavam vam zgradu vec krajem ove godine
  • Milorad

    03.05.2018 09:37
    Ljige
    To ti tipovi iz zelenila gradskog nam i zakuvavaju prodaju zelene povrsine po gradu umesto da rade svoj posao i stite ih....
    Do pre par godina je bilo nezamislivo da zelenilo da saglasnost nabtako nesto a sad su ispali novi ZiG unakaziće grad!!!!!
  • Šumski loves beton

    03.05.2018 09:07
    Utopija
    I ono malo zelenila što je preostalo izgleda kao plantaža popinog praseta, zamišljam zeleni krov i Zelenilo koje ga (ne)održava, ili još bolje neko novosnovano privatno preduzeće koje preko tendera održava zelene krovove,, kapital iz Šumske . Bedni izgovor za uništavanje i otimnje javnih zelenih površina od Novosađana. Dunavski park od Ledene šupe ne može da se oporavi, travnjaci su postali ledine, a sasušene lale i trava do kolena nas podsećaju na stanje u JKP Zelenilu. Primitivizam, diletantizam i smrad je prekrio Novi Sad.
  • Paradox

    03.05.2018 09:04
    Veca pompa se dize za wc-parkic za pse nego sto se za decu borimo,....

    Za pomenuti parkic iskreno smatram da ne treba da se cuva, ali postoje neki drugi koje treba sacuvati.
  • Podržavam ali...

    03.05.2018 08:56
    Đurđevdan
    Nedelja 6. maj je slava Đurđevdan čisto da podsetimo organizatore koji se očigledno ne razumeju preterano u crkveni kalendar i ne drže do slave. Termin za održavanje je blago reći katastrofa, pola ljudi koji bi možda i došli da podrže (recimo ja) nece doci upravo zbog toga sto je taj dan jedna od veći slava u Srbije opet da podsetimo organizatore ĐURĐEVDAN!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna