Autor: 021.rs

Novi Sad
26.11.2018.
11:48 > 13:38
Inicijativa Limanaca "Ne damo park" pozvala je građane da u četvrtak, 29. novembra dođu u Skupštinu grada na sednicu Komisije za planove kako bi učestvovali u javnoj raspravi o urbanističkom planu za taj deo grada.
  • Nebojša

    29.11.2018 18:01
    Bezidejni likovi
    Prvo zabaraniti izdavanje građevinskih dozvola ukoliko nema obezbeđeno najmanje za svaki stan po 1 parking mesto i za svakih 20m2 poslovnog prostora po 1 parking mesto.
    Mercator se prodaje pa neka ga kupe i naprave garažu a pored njega je i građena garaza koja i ne radi.
    Da imaju iole znanja i obrazovanja bez kuoljenih dioloma i da nis politicki vec znanjem na funkcijama onda svakako da bi se grad rasteretio teškog saobracaja onda bi se uradilo sledece:
    Bulevar produžetak iz Futoga do izlaska iz Begeča
    Bulevar sentandrejski do Čeneja
    Bulevar do Bačkog Jarka
    Fruškogorski koridor(država)
    MOST Begeč Beočin koji bi sav saobracaj usmerio van grada
    Ne zaboravite da su Bulevar Evrope prema autoputu koji je bio projektovan celom dužinom kao autoput sa 3 trake skasapljen na samo po 2 trake i sa malim kružnim tokom pre mosta pa je krkljanac neminovan svaki dan i totalno zagušenje
    Produžiti bulevar kejom izgradnjom mosta preko kanala do nadvoznjaka za stari Kaćki put a stari Kaćki put napraviti sa po dve trake u svakom smeru.
    PA TEK ONDA NA KRAJU BI MOŽDA TREBAO DA SE GRADI OVAJ MOST PREKO RIBARCA KAO POSLEDNJI VELIKI PROJEKAT.
    TELEP NEMA KANALIZACIJU KAO I MNOGI DELOVI GRADA.
  • Zligor

    27.11.2018 11:38
    Liman
    Aktuelnu vlast baš zabole za zelenilo i mišljenja građana, oni su bahati i prema ljudima i prirodi, jedino se klanjaju novcu i sveznajućem vođi.
  • Cale

    27.11.2018 09:24
    Pogledajte zadnju svinjariju koju su gradska vlast i Urbanizam aminovali a zove se Promenada. Niz nepravilnosti, nezavrsen, nebezbedan objekat, stetan po okolinu, zgrade u blizini... Pogledajte prvobitni plan i kako sad izgleda. Da li mislite da ce garaze biti zaista besplatne i "zelene". Da li ste se zapitali da li ce na parcelama predvidjenim za garaze i vrtic na kraju biti komercijalni privatni objekti? Grad raspolaze sa zemljistem koje ce radije da proda privatnim investitorima a posle na ove oaze javnih parcela bi jos da ugura necije zgrade. Svinjarija! Trude sa da uzmu zadnji pedalj javne povrsine pre nego sto odu u istoriju. Nece proci!
  • @Mastodont

    27.11.2018 07:53
    Ja se iskreno nadam, iako sumnjam da si u pravu, jer od razgovora, peticija i prigovora nema ništa, svinjarije ove vrste mogu sprečiti bukvalno jedino ljudi svojim telima, a možda ni to.
  • Posmatrac

    27.11.2018 01:04
    Dobro je poznato
    Da nas pokrajinski prvi covek zna da dobro upravlja betonom, cudno je da se promenada i sve ove garaze I objekti ne zidaju kumovskim behatonom! Mozda I raskrsnicu kroz park da poplocas njime a obdanista izmesti I napravi po koji teren ( svoj naravno )
  • Fantom iz Promenade

    26.11.2018 22:53
    Vucic, Dodik, Galens, prdens..
    Unistavanje Limana je krenulo sa Promenadom sad ce ga samo dokrajciti ako im ne stanemo na put. Kamenicki Park su vec unistili.
    Inace, u planu im je da uniste i Ribarsko Ostrvo, da zidaju Novi Sad na vodi, to je provereno.
    Vreme je za motke u ruke, oni drugo ne razumeju.
    Sudice nam nasa deca ako ne slomimo konacno ovu neoradikalsku kriminalnu grupu.
  • Micika

    26.11.2018 22:39
    alo alo
    U ovom gradu vizionar do vizionara - koje bre garaze ljudima pod prozore, deci pod nos?? I ovako se gusimo, sta hocete? Betonske kanjone?? Neka se ulaze u javni prevoz, aman vise!
  • /

    26.11.2018 22:21
    /
    setih se clanka o tome kako su na avijaciji uspeli spasti parcelu od zidanja zgrade a danas im se tamo gradi benzinska pumpa

    clanak se pojavio pre mesec dana
  • Darinka

    26.11.2018 20:47
    Niko ne zna sta Limamcima treba vise od njih samih. Ako im to sto su od gradjana do sada culi nije dovoljno nek furaju proforme javne rasprave, ali pre ili kasnije bude kako narod hoce, jer nema vlasti koja je vecno ostala, pa nece ni ova.
  • Dejana

    26.11.2018 19:41
    Važnija je garaža od gluposti, u ovom gradu je uvijek muka sa parking mjestom.
    Hoćemo garažu.
  • ĐURO

    26.11.2018 18:31
    VRTIĆ u PROMENADU i SVE REŠENO
    To može Gradonačelnik da Sredi sa Menađerom!
    1500 Radnih Mesta,toliko i Parkinga!Milina jedna!
  • Protestant

    26.11.2018 18:20
    Mogu se kladiti da ce da nasade 2 objekta u Limanski park
  • Koki

    26.11.2018 17:21
    Nezahvalnici...
    ... bas su limanci nezahvalni, navrli zelenilo pa zelenilo... neko hoce da im resi problem, a oni ne daju... mada mozda su i u pravu, jer umesto parkinga bilo bi bolje na svakom Limanu izgraditi po jednu Promenadu... boze kako to sija, svetski (a nase)... a tek sto ima svega lepog za kupiti... mnogo brendova koje do sada nije bilo... sada deca mogu jos vise da se "utrkuju" ko ima bolje patike, krpice... problem je sto je deci iz vrtica to malo daleko da idu sami, pa neka bude na svakom Limanu pored vrtica jedna Promenada (Promenada-Razlicak, Promenada-Maslacak, Promenada-Novosadjance...)... u Limanskom parku umesto terena za istrcavanje pasa (ionako nije osvetljen i potpuno je bespotreban) treba da bude Pet-Promenada gde ce na krovu biti teren za pse (slicno kao i sportski tereni na postojecoj Promenadi... "samo na slici")... kakvo bi to ludilo bilo, a recimo kroz ovu Pet-Promenadu moze da ide i autoput, pa ispod Dunava pa u tunel na Fruskoj gori... u Park-City-ju ima taman mesta izmedju zgrada za jednu City-Promenadu, a u kineskoj cetvrti recimo jedna najveca Promenada-Kod Kineza... kod Doma zdravlja neka bude Promenada-Na zdravlje... naravno u svakoj Promenadi bi bio i velelepni sljasteci parking... vise muva jednim udarcem...

    STOP zelenilu (samo mu lisce opada u jesen i treba da se skuplja), hocemo limanske Promenade...
  • Nebojša

    26.11.2018 17:21
    I treba
    I treba da rade šta hoce i kako hoce jer na izbore ne izlazite pod forom da nrmate za koga da glasate ili glasate za njih.
    Odajle im toliki glasovi ako ne glasa niko za njih. Prodali ste se jadne, male i bedne materijalne interese. Prodajte glas za 4 kiligrama svinjskog buta za 4 godine što znači da vredite godišnje kao 1 kg svinjskog buta.
    A da vam neko izađe sa programom ne biste glasali za njega jer nemate šemu. Svi ste vi u LOTO sistemu. Ne želite da menjate sistem nego samo onoga ko izvlači pa računate da bi vas izvukao. Šta je radio nesposobni i bahati Pavličić pa da nije bilo primoravanja Bokana da se prebaci na SNS još bi vladao Novim Sadom
    Da li se iko od vas pobunio zbog poreza na imovinu da se barem prepolove? NIJE.
    Glasate za lidere stranaka a ne za program i garancije za sprovođenje programa ličnom imovinom.
    Neka grad kupi Mercator i neka se tu napravi garaža.
  • Mastodont

    26.11.2018 17:17
    Nema nikakve priče jer garaže neće biti izgrađene. Građevinske mašine slabo rade sa dve boce pur pena pod poklopcem, a radnici teško sabiraji koncentraciju dok izbegavaju staklene flaše sa terasa.
  • Limanac

    26.11.2018 16:51
    Miladinovicu, Miladinovicu..
    Citas li ti ove komentare?
    Dokle mislis da ces moci ovako, da urnises grad i radis protiv njegovih gradjana?
    Promenice se i ova vlast i, sta ces onda?
  • Limanac

    26.11.2018 16:50
    Miladinovicu, Miladinovicu..
    Citas li ti ove komentare?
    Dokle mislis da ces moci ovako, da urnises grad i radis protiv njegovih gradjana?
    Promenice se i ova vlast i, sta ces onda?
  • /

    26.11.2018 16:25
    /
    pa juce je bio glavni projektant dodik u gradu
    malo ste zakasnili da ga pitate
  • Biće veselo.

    26.11.2018 16:20
    Miladinoviću, vodu iz Promenadu neće popiti beton, kafana i garaže. Jedva čekam da vidim projektanta koji je ove gluposti potpisao.
  • Liman 1/1

    26.11.2018 16:07
    Toalet papir.
    Građani se ne pitaju, sve je to još jedna "igranka". Više uticaja su imali u doba SKJ! Svaka spremaljka je mogla da kaže jasno i glasno ko krade toalet papir. Zato je pre tri decenija jogurtima i "MITOlogijom" uvedena demokratija, da deca tih koji su krali toalet papir mogu bez posledica pokrasti celu državu! Ovde će građani doći u Skupštinu grada Novog Sada da čuju da se ništa ne pitaju i da za njih nema toalet papira.
  • Podbarac Original

    26.11.2018 15:52
    Nista od ovoga
    Potpisujem da se nece usvojiti nijedna primedba gradjana,dzaba vam peticija ili bilo sta drugo a posebno je problem ako razmisljate svojom glavom i to racionalno.Ovo je vec bilo na Podbari,nije usvojena nijedna primedba a na sledecoj sednici skupstine grada je skinuta obeveza izgradnje parking mesta pa je zbog tzv.investitora dozvoljena izgradnja novih zgrada bez ijednog parkinga.Ovo je sistemski problem odlucivanja u gradu pa ce na javnu raspravu doci i svemoguci g.Miladinovic da brani interes grada i gradjana u SNS stilu da svi koji daju primedbe su izdajnici,strani placenici,hohstapleri...i da rade protiv inetresa gradjana i razvoja grada.Voleo bih da bude drugacije i da se jednom stane na put samovolji i despotizmu vlasti ali najiskrenije ne verujem u to.
  • :)

    26.11.2018 15:42
    @av
    “.. Što ne grade u veterniku ili na tatarskom brdu? .. “

    Неће тамо, тамо су им циљне групе.
    :)
  • Novosadista

    26.11.2018 15:04
    Limanski šta?
    Kako to više može biti park, ako nema metar trave i ni jednog drveta? UGOSTITELJSKI objekat (možda sele onaj s Kopaonika), put koji se spaja sa Mostom Slobode, pa neka zgrada.... Šta će da ostane od parka???

    BETON, BETON, samo BETON!!!
  • O krmcima

    26.11.2018 14:14
    Pigs on the wings
    Čekajte, Đoka Rođa misli da zaradi sa tom garažom, naplaćujući okolnim stanarima parkiranje u njoj.
    A šta briga Đoku Rođu za vaš park i gde će vam se deca igrati?
    Bitno je da Đoka Rođa ima novca za Bahame i džipove.
    Pa d amože da kaže kako je uspešan, jer se bavio politikom.

    Lepo su Flojdovi predvideli da će svinje dobiti krila i poleteti.
    O, kako su nam sve predvideli, i za mašine koje će nas kontrolisati.... sve.
  • av

    26.11.2018 13:14
    avavav
    Poznati su po tome da slušaju narod i stručno mišljenje.
    Što ne grade u veterniku ili na tatarskom brdu?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna