Autor: 021.rs

Novi Sad
05.12.2018.
11:20 > 13:47
Učenici u Novom Sadu skloniji su kockanju nego njihovi vršnjaci u manjim gradovima Vojvodine, a čak polovina njih oproba se u nekoj od igara na sreću već između desete i četrnaeste godine.
  • kimi

    06.12.2018 18:50
    @Sosa

    E cek cek sad polako .. ovde je 99 od 100 ljudi podrzavalo onu nastavnicu sto je vodila osnovce u Amsterdam ,izmedju ostalog i u ulicu crvenih fenjera da vide prostitutke, sex shopove, drogose po kafeterijama .. U Amsterdamu pored javne kuce imate obdanista crkve itd itd .. kako sad to da je tada svako bio uz nastavnicu , a sada ako je to stvarno tako kako kazes, smeta kad je to tako kod nas?
    Ja jos jednom postavljam pitanje, ako su sve stvari koje su zabranjene za "maloletne" sta god da to u sustini znaci, znaci ako su sve te stvari u sustini dobre ok, ne skode itd itd za odrasle, zasto skode deci?
    Su odrasli neki supermeni koji su otporni na neke stvari ili sta?
    Shvatite vec jednom da su odrasli krivi ako vam smeta sve to sto deca ne smeju da rade ,al ne zato sto im se dozvoli ,nego zasto sto odrasli to rade!
    Kada se niko ne bude kladio pusio pio drogirao se sexao preko skajpa itd ,biti kurva i uzimati brzu lovu, dakle kada im to ne bude pred facom ,nece ni oni to raditi niti ce ih to zanimati.
    Ali to ne mozete resiti zabranom i zakonom ,nego da jednostavno ni vi to ne radite.
    U suprotnom je svako brutalan licemer, za mene je besmisleno reci da je nesto za odrasle ok a za decu nije, a ovamo sve to mogu da vide i osete.
    I dok god to vide, i oni ce to hteti da rade, i ne postoji nista sto ce to moci da spreci.
  • Hm

    06.12.2018 10:02
    Ponašanje naučeno kod kuće, viđeno na srpskim (srbskim-cinično) televizijskim kanalima (veoma poučnog sadržaja), na ulici u školi... Preuzet milje ponašanja koji se nameće u društvu. Nekada smo gledali u tim godinama "Opstanak" i druge poučne emisije a danas ni Orvel ovakvu programsku šemu ne bi mogao da osmisli u najgorem scenariju. Odlazak u kladionice je samo početak onoga što nas čeka zahvaljujući ovom eksperimentu uništavanja intiligencije, morala i ljudskosti koji mediji(vlast) sprovode u našoj zemlji. Glupim, primitivnim ljudima se najlakše manipuliše
  • Voldi

    06.12.2018 08:54
    Zašto se maloletnici uopšte puštaju u kladionice?
  • Slanina

    06.12.2018 08:42
    Gajo, moze pice?
    Sta bih dao da sam policajac, pa da tako odem u Gaju, sednem i narucim besplatno pice dok besplatno igram rulet i pravim se da ne vidim maloletnike oko sebe.
  • iver klada

    06.12.2018 07:09
    Svaki peti učenik ide u kladionicu kao i svaki drugi odrastao čovek dajući primer mladima.
  • Sosa

    05.12.2018 22:55
    O cemu pricamo?
    Kakve bre kladionice došlo je do toga da imamo preko puta OŠ Branko Radičević je bukvalno javna kuća ili ti kupleraj. O čemu dalje da pričamo?
  • Gaja, Paja Vlaja

    05.12.2018 22:02
    Gaja do Tokija! Tada će nam biti najbolje. Niko neće imati mozga. Nikoga neće boleti glava.
    Svi žemo biti u jednom velikom rialitiju i zvanično.
  • Sve ide iz kuce

    05.12.2018 21:11
    Sve ide iz kuce
    Nema nikakve veze blizina kladionice sa kladjenjem! Sta, ako je kladionica na 500 metara udaljenosti, nece se kladiti, gluposti! Sve ide iz kuce! Jutro nakon utakmice izmedju Crvene Zvezde i Liverpula, u skolskom dvoristu skole Sonja Marnikovic na Grbavici, decak star 8-9 godina prica drugarima sa takvim ponosom kako je njegov tata sinoc izgubio 100 evra jer se kladio na Liverpul a svi njegovi drugari su u fazonu VAUUUU, kakav je tvoj tata kralj! Alo bre opanak (tata) , sto bi rekao Mile (protiv tranzicije) da li si ti normalan? I tome ce coveku najverovatnije smetati dve kladionice u Puskinovoj i njihova blizina ce biti razlog sto mu dete ide u kladionicu, je li? Mi cemo sedati kuci i necemo decu vaspitavati nego cemo cekati da neko donese zakon da kladionice moraju biti 30 kilometara van grada pa da smo sigurni da se nece kladiti? Samo radite i pricajte sa decom.
  • Ko što nisam

    05.12.2018 20:37
    Da sam ja na vlasti
    Prvo se raspiše poseban porez na kockarnice. Uplata na nedeljnom nivou.
    što daje povod za česte inspekcije. Pa se ustanovi koliko kockarnice kradu državu, invalide rata, trudnice, socijalno ugrožene.
    Pa se počne sa oduzimanjem dozvola za rad.
    Pa se prilikom inspekcija ustanovi ima li maloletnika,
    Pa se napišu instant kazne za zatečene malce.
    Takose uvodi red na zapdu, u pravim državama.

    Dok ovde svako ko ima značku dežele Srbije strepi od bombe pod kolima ili bilo kakve osvete kriminalaca koji vladaju državom.
    Zato je političarima lakše da ubiraju podmaz od kriminala, nego da ga suzbijaju.

    Što nas dovodi u buduću situaciju koju ima Meksiko sada.
    Dok mi imamo i druge probleme.
  • Kašanski

    05.12.2018 20:23
    Evo Aleksandre, da postednimo malo novinare, ja cu da ti odgovorim:

    Kazne o kojima govoris se izricu tu i tamo periodicno, nekoliko kazni se naplati godinje. Zapravo koliko god je moguce jer uglavnom je taj vid prekrsaja tesko dokazati posto ni maloletnici ni roditelji ni osoblje ne zeli da saradjuje, prilaze dokaze i daje izjave (bas cudno?). A sa druge strane, od tih mladin i neiskusnih kockara dolazi jako mnogo prihoda u kockarncu. Te sume novaca su toliko velike, da samo od njih one vece kockarnice imaju svoje interne namenske fondove cija je svrha da se od tih para platcaju kojekakve kazne kad budu navatani, a po zakonu se svakodnevno laganim korako gazi. Pojedini maloletnici ostave u kockarnicama i do 100 puta vise novca nego iznos svih kazni u citavom lancu kockarnica u periodu od godinu dana.
  • drStruka

    05.12.2018 19:21
    Naravno, postoji i druga strana medalje. Latte i kisela = 100 din :) :)
  • Verica

    05.12.2018 19:18
    Sradanja sa direktorima škola
    Ovo se ne može bez saradnje sa direktorima. Očiti primer takve bljutave korupcije se vidi u OŠ Jovan Popović na Limanu. Kockarnica je navodno udaljena 204 metra, od minimalnih 200 metara od ulaza u školu. No, kako zakon nalaže "od najbližeg ulaza", tada je direktorica zatvorila privremeno taj ulaz, "komisija" izmerila razdaljinu(204m) i svi zadovoljni??? Iako se reklama vidi sa udaljenosti od 500 metara!!!
    Da zlo bude još gore, sada je direktorica otvorila još bliži ulaz za parkiranje njihovih automobila... Čak 50-tak metara bliže, ali, "merenje" je prošlo...
  • Aleksandar

    05.12.2018 17:45
    Nas zakon zabranjuje maloletnicima kockanje.u koju god kladionicu da udjete zatecicete bar jedno maloletno lice.mogu da se kladim da nijedna kladionica nije zatvorena ili kaznjena zbog nepostovanja ovog zakona.gde je inspekcija?gde je zakon?za koga vazi?
    Raspitajte se gospodo novinari koliko je kazni izreceno kladionicama,po osnovu ovog zakona,pa nam to dajte kao naslov.
  • pera

    05.12.2018 17:43
    tako su ovi praznoglavi i ovi pre njih zamislili srbiju, zemlja penzionera bez penzija, motaca kablova i ispranih mozgova. ali zato ne damo davno izgubljeno kosovo opet njihovim politikama, dok decu koja rastu u nasoj zemlji pretvaramo u zavisnike.
  • kimi

    05.12.2018 17:36
    Znate sta je u sustini problem? A to je nesto sto svako izbegava da prizna zbog svog licnog sebicnog interesa!!
    Ako je kockanje legalno ,ako je cigara legalna, ako je alkohol legalan, ako je pornjava legalna, sutra trava ili kokain kao u nekim "razvijenim" zapadnim demokratijama, kako vi onda da objasnite nekom klincu da je sve to ok i legalno ai ne i za njih??
    Kako je legalno i normalno da klinac vidi caleta mortus pijanog kuci, caleta i kevu koji zapuse ceo stan da mozes dim da seces, i onda taj isti roditelj objasnjava detetu da nije dobro pusiti jer nije zdravo??
    I da je samo to .. nego onda kazes, pa to su odrasli oni mogu da urade sta zele jer razumeju i znaju.. sta znaju?? Ako je odrasla osoba pametna i bolje zna od klinca, zasto pusi onda? Zasto pije? Zasto se kocka? Zasto pravi pornice?
    Msm sve je ovo "maloletnicima" zabranjeno ali im je sve pred ocima 24/7, i ako teoretski im nije dozvoljeno da gledaju pornice do 18te ,prvi put pocinju da gledaju to sa 10-11.. i nikada niko od njih nije isao u zatvor zbog toga, a dostupno im je jednim klikom ,lakse nego ikada u istoriji covecanstva,Cak i "zvezde" danasnjice su postale poznate po pornjavi ili striptizu ,svi tetovarani, svi duvaju piju itd.. to su im idoli... ako im nije dozvoljeno da puse ali je dozvoljeno da borave u prostoriji gde odrasli puse, ,pa isto to sa svim ostalim sto sam nabrojao, zasto im onda i ostalo nije dozvoljeno? Zato sto su ljudi/odrasli licemeri,
    Nemojte vi sve to raditi ,pa nece ni oni hteti
  • lol

    05.12.2018 16:45
    Interesantno da se nisu dotakli teme uticaja porodice na sklonost ka kockanju. U mojoj okolini postoji jako puno kladionica i redovna je pojava da zateknete tatu sa sinom kako tamo came. I sta iz toga moze da nauci malo dete? Kako da se kladi, kako da laze majku gde je bilo itd. Neki zaista ne zasluzuju da budu roditelji.
  • Tomi

    05.12.2018 15:47
    Deca idu tamo da uce matematiku, sabiranje, oduzimanje, a ne da se kockaju... Sta vam pada na pamet.
  • Cale

    05.12.2018 15:44
    Od OS Jovan Popovic u krugu od 100 metara 3 kladionice. Grbavica - Puskinova ulica - 2 kladionice na manje od 150 metara od OS Sonja Marinkovic. Drzava ne zeli da se izbori sa ovim.
  • Futog

    05.12.2018 15:07
    Www
    U Futogu otvorili igraonicu preko puta skole! A cetiri kladionice rade u blizini skole!
  • Milinko

    05.12.2018 14:58
    Zlo kako se ne radi svoj poso
    Zlo je kako niko ne radi svoj posao. Po ovom tekstu ispadne da je dužnost škola da proveravaju koliko su kladionice udaljene?! Šta radi policija, šta radi ministarstvo? U stvari za policiju znam šta radi, kažnjava teroriste koji voze 56km/č jer takvi najozbiljnije ugrožavaju budućnost Srbstva, a ministarstvo verovatno izmišlja načine da satre nečastivu latinicu, pa da se deca mirno kockaju na ćirilici.
  • x

    05.12.2018 14:24
    y
    a) "...da obezbedi sredstva za troškove utvrđivanja udaljenosti pojedinih sportskih kladionica od novosadskih škola..."
    izmeriću ja besplatno, samo nek se jave nekako putem javnih glasila.
    uzmeš špagu i napred. a može to da bude i seminarski rad iz geodezije, recimo.
    ko da je nuklearna fizika, troškovi utvrđivanja, svega im.

    b) 20% učenika kog uzrasta? dalje, da li je neko pokušao da sazna zajedničku osobinu od tih 20%? da li su to deca razvedenih roditelja ili ekonomski ugrožena ili imaju nešto treće zajedničko? nema dalje analize?

    c) u tekstu nije ni pokušana da se objasni sklonost ka bolestima zavisnosti, kao ni efekat dopamina, kao ni u kom se trenutku najviše luči.

    d) postoji li neki link ka integralnom tekstu objavljenog rada? bilo bi lepo iščitati to u celosti jer je materija preobimna za pošten prikaz u vestima.

    e) "Život nije igra". peđa iz plavog peperminta se ne bi složio. :)
  • Majka 1 srednjošk.

    05.12.2018 14:19
    Bravo za tekst. Što više ovakvih tekstova jer oni najbolje govore o zemlji u kojoj živimo i onima koji je vode. Mnogo bolje od ruganja napirlitanoj ministarki koja ipak neće rušiti brdo. Ono što su počeli ratovima devedesetih, Pinkom Željka Mitrovića i Svetom Roberta Čobana, sada betoniraju drugim sredstvima kakvo je na primer i kladionica....
  • bata

    05.12.2018 14:09
    nesto najgore sto postoji na svetu su kockarnice.kakva droga kakav alkohol kakve cigare, najgora je kocka.
  • pera

    05.12.2018 14:02
    ..
    Odlican naziv centra. Sigurno ih iritira onaj debeljko koji se smesi sa bilborda posto je verovatno pre toga polomio nekom ruku, pa pokupio zaradu i sad je ulaze u omiljenoj kladionici, kao i mene. Ali sustina je da kladionice jako lepo pune budzet i podmazuju isto tako dobro, pa koga jos zabole za neke tamo zavisnike.
  • bora

    05.12.2018 13:59
    ne znam
    Za 5 god. Novi Sad ce se zvati G A J A.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna