Autor: Gorica Nikolin - gorica@021.rs

Novi Sad
15.01.2019.
10:03 > 13:24
Portal brif.rs, koji je dobio ubedljivo najviše novca na konkursu za medije u Sremskim Karlovcima 2017. godine, nije dokazao i da je zaista realizovao medijski sadržaj za koji mu je isplaćeno milion i po dinara iz lokalnog budžeta.
  • Inspektor Dragoljub

    04.07.2020 23:22
    Kakav lopovluk
    Da li neko može da objasni kako se novoizmišljeni portal Sremski Karlovci info finansira? Čujem da taj lik dobika mesečko 500 evriće preko ugovora u Turističkoj organizaciji. Pa još odbornička apanaza, pa oprema iz Pokrajine, pa komisije, naravno, sve plaćene... sve to hiljadarka. Odlična mreža za vađenje love iz budžeta.
  • Sledi repriza

    02.05.2019 10:15
    Tuga i jad
    Nije Državni revizor kontrolisao samo medijske konkurse u Karlovcima, već je pronašao na desetine spornih i kompromitujućih marifetluka. Čuveni BRIF, izmišljeni internet portal za pranje para, nije opravdao novac, ali zato svake godine iz karlovačkog budžeta isisa više novca nego što to ode za narodnu kuhinju, koja upravo zbog nedostatka novca ne radi!
    Novosadska tv dobija milion i po dinara za devastiranu emisiju od desetak minuta. To nije ona emisija koju smo pet godina gledali i uživali u raznovrsnosti i profesionalnosti. Ubogaljena i skraćena emisija košta 1,5 miliona, a pet godina je koštala manje od milion. Gde odlazi više od pola miliona kad je emisija skraćena na nivo dve muzičke pesme, a o sadržaju i da ne govorimo. Uspeli su sve da upropaste. Čestitamo!
  • Rasho

    15.01.2019 13:10
    Ko
    A vratice sve,na nos ce im izaci!
    Jos malo,samo da ode Putin....
  • Tasa 1951

    15.01.2019 12:18
    Samo bezanija odavde deco
    Sve ce to pismen,nepotkupljiv i obrazovan narod Sremskih Karlovaca sa izuzetnim pamcenjem zaboraviti za tri dana kao da nista nije ni bilo i dan pred naredne izbore opet glasati jednu te istu ekipu od politicara i jedne te iste face na politickoj sceni koje glasa 25+ godina unazad nebitno kako im se stranka sada zove,kako im se stranka u proslosti zvala i kako ce im se stranka zvati 24 sata pred izbore za litar najeftinijeg madjarskog jestivog ulja i dvesta grama najeftinije rinfuz kafe i za visedecenijsko monolog diplomatsko obecanje pred vratima nedeljom ujutro "da ce Vam cela porodica biti uposljena u drzavnoj sluzbi nista se ne radi a plata 50 hiljada dinara svakome ne treba diploma to se sredjuje u hodu rada. zakoruzite imena ta i ta..".

  • skep

    15.01.2019 11:38
    Šabiću istekao mandat. Još samo da razjure ove iz DRI-a i biće potpuno jednoumlje.
  • A sada nešto...

    15.01.2019 10:51
    O svinjama
    Sistem je takav da se oteti novac od naroda prvo šalje u Beograd u Trezor.
    Iz Trezora ga uzimaju nadležna ministarstva i šalju namenski u lokal, jer znaju kako će biti raspodeljen. Postoji plan.
    U lokalu ga opet dočekuju partijska gospoda i nameštaju tendere za partijske ljude.
    Partijski ljudi istavljaju fakture koje su mnogo veće nego što bi trebale biti.

    Kako bi sve svinje bile nahranjene, upotrebljeno kao govorna figura.

    Deo od fakture se uplaćuje u Partiju kao donacija.
    Time se obezbeđuje poziv i dobijanje sledećih tendera, kao i odsustvo inspekcija, koje takođe dobijaju instrukcije od partijske gospode.
    I onda partija završi sa 2 milijarde dinara, koje je mukotrpno zaradila.

    I ovo je princip funkcionisanja svih državnih institucija i javnih preduzeća, kako bi prikpljeni javni novac obogatio partijsku gospodu.
    Ili svinje, upotrebljeno kao govorna figura.

    Moje iskustvo je takođe iz Sremskih Karlovaca, gde sam ovo gledao svojim očima.
  • Nisam ro-bot

    15.01.2019 10:39
    DRI
    I šta se dešava dalje? Oni bi, po ugovoru koji su potpisali, morali da vrate taj novac u budžet.
    Čudno da je DRI odlučila da pročešlja baš taj konkurs u Karlovcima. Bilo bi dobro da to isto urade i sa ostalim konkursima u ostalim opštinama, a naročito gradski i pokrajinski. U poslednjih 30 godina nijedan konkurs za izradu medijskih sadržaja nije bio regularan. "Oni" su razradili šemu da finansiraju svoje ljude preko fingiranih rezultata konkursa.
    Prevara i kradja.
  • montipajton

    15.01.2019 10:31
    Zbog ovoga vas rušimo i šaljemo na robiju

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna