Autor: 021.rs

Novi Sad
01.03.2019.
20:10 > 07:31
Nekoliko hiljada građana okupilo se na sedmom protestu "Jedan od pet miliona" u Novom Sadu.

Komentari 177

  • Observer

    05.03.2019 19:52
    @Veverac
    Šta ti nije jasno?
    Dolaziš od samosvesnih, koji svojim neistomišljenicima lupaju glave...
    Prijatelji su ti oni, koji su nas bombardovali...
    Deliš narode na dobre i loše...
    Svađate nas sa komšijama..
    O svom narodu ne mariš.....
    Polemikom zoveš svoje izjave na nivou Informera i Kurira...
    ...i ti bi poseban tretman?

    Nego “napredni” bote i šesti put, da oladiš malo?

  • Veverac

    05.03.2019 10:28
    @Observer
    Zaista si pravi žuti bot:

    1) Dešavalo mi se da na raznim portalima polemišem, ali nikada još nisam nekome napisao da "oladi", i da ide na drugi portal, pošto je "zalutao". Eto kakva je vaša žuta, toliko hvaljena tolerancija.
    2) "i čekić BI pokvarili"; ispravno je "i čekić BISTE pokvarili". Dakle, ne umeš ni pomoćne glagole da koristiš.
    3) Glagoli "nadgorniti" i "nadgornjavati" ne postoje u srpskom jeziku.
    Veliki pozdrav, uz želju da ubuduće budeš tolerantniji i pismeniji...
  • mebendazol

    05.03.2019 07:12
    Prostak nad prostacima
    Bas me je zanimalo sta ce Sergej da kaze. Rado sam otisao ispred pozorista da ga slusam. I sta je rekao? Psovao je i psovao i nista nije rekao. Cemu sve to? Misli da ce tim prostacenjem da razbudi usnuli Novi Sad?

    Nastavljam da podrzavam protest ali dostojanstven, novosadski, bez prostacenja
  • Observer

    04.03.2019 17:54
    @Veverac
    Ponašanje ti je tipično “naprednjačko”:
    - Lepo sam ti pet putao rekao da oladiš, ali bi ti da se nadgornjavaš, a ne umeš.
    - Puna su ti usta naroda, a o narodu te nije briga.
    - Od sve politike, završio na fudbalu...

    Što je najtužnije, takvi su ti i oni svi tvoji samosvesni, koji vode ovaj brod....

    Jedina je sreća, što se narod konačno probudio, tako da kada potpišete, sve to što treba da potpišete i zbog čega ste tu gde ste, a vi lepo u istoriju, ad-acta, jer kakvi ste, i čekić bi pokvarili... :)

    Nego, lepo ti menjaj portal. Što bi rekao, Prika zalutao si ti ovde. Idi na Alo, Informer, Kurir, među svoje, tamo ćete se bar lepo razumeti...

  • Veverac

    04.03.2019 15:18
    @Observer
    Stvarno si naporan. Komšiju ne mogu da biram, ali mogu da ne komuniciram sa njim, ukoliko smatram da time samo gubim vreme. Nego, ni slovca ne reče, prika, o milogorskoj i severnomakedonskoj "demokratiji". Tu temu ne bi da dotičeš, prikane moj žuti. I opet ponavljaš da će "napredni" sa svima da posvađaju Srbiju. Gde ti živiš? Da li si čuo da su Rumunija, Bugarska, Grčka i Srbija predale zajedničku kandidaturu za svetsko prevenstvo u fudbalu 2030. i evropsko prvenstvo u fudbalu 2028? Da li si čuo da se danas održava zajednička sednica mađarske i srpske vlade? Saradnja sa komšijama - DA, ali samo sa onim komšijama koje to zaslužuju.
  • Limanac

    04.03.2019 14:50
    @/
    “vrati se na temu”

    Alo Grinch,
    Da li ti uopšte znaš na koju temu?
    Misliš li na onu tajnu, samo tebi znanu o protestima?
    ;)
  • Sergej je u pravu

    04.03.2019 13:52
    Studenti su uvek bili avangarda, suprotstavljali su se režimu , pa i Titu i na kraju vlast kaže, studenti su u pravu.
    Studenti, danas su sramota i beda ovog društva , bune se samo da produže godine studiranja i da je besplatno.
    A kada završe odu u SNS da se zaposle, ako ne završe,kupe diplomu pa u SNS.
    Oni pametni, vredni dokopaju se diplome i beže iz Srbije.

  • Observer

    04.03.2019 11:04
    @Veverac
    “...Dalje, treba da kao tvoj voljeni BoTa po svaku cenu budemo dobri sa "braćom" Hrvatima .....”

    Komšije, kao i rodbinu, ne možeš birati, a za svađu je uvek potrebno dvoje.
    Shodno tome, razmišljaj u smeru, da što si bolji sa komšijama, biće bolje i tvojima kao njihovim podstanarima.
    Drugim rečima, kome gore nego Srbima u komšijskim zemljama, ako je Srbija u svađi sa tim zemljama?
    Lako je srbovati iz Srbije....

    ... i kao poslednje, bolje je pregovarati pre rata, nego posle, jer za sto se na kraju, uvek mora sesti...

    Inače, kako ste vi “napredni” krenuli, posvađaće te nas sa svima, tako da će opet biti potreban neki BoTa i njegovi, da vade “kestenje iz vatre”.

    I ponovo, kao zaključak - oladi!
  • Original

    04.03.2019 10:48
    Rusofobija bolest
    @/
    Vi lajete. Lično vi, svojim konstantnim bezumnim i upravo šizofrenim izjavama kojim zatrpavate ove strane, kada vam nisu za nešto krivi Rusi bez obzira imali ili nemali veze sa temom obzirom da često volite da ih optužujete za sve, onda vam je kriv ceo svet, svako je kriv samo ne vi, mali savršeni arijevci. Ja zato nikada nisam išta rekao na temu "srpskog voća u slovenačkim sokovima", sada želite da ko zna čije, tuđe reči, stavite u moja usta i lajete na mene kao da sam ih ja izgovorio jer ste previše glupi da govorite argumentovano pa morate upotrebljavati falsifikate u toj patološkoj potrebi da napišete bilo šta samo da bude upereno protiv Srba i Srbije. I ponovo - u današnjoj Srbiji samo pojedini fašistički Vojvođani prete građanima da se "sele odakle su došli", i to čak ne samo zbog nacionalnosti ili mesta rođenja, već i zbog toga što su se drznuli da imaju svoje mišljenje različito od njihovog. Samo oni misle da je otvoren fašizam budućnost Vojvodine - hvala im na tome, ali to smo već imali jednom pre malo manje od jednog veka, nije bilo dobro i neće se ponoviti.
  • /

    04.03.2019 08:52
    /
    @Original
    Rusofobija bolest
    leba ti sizofreni,
    ko ono vise laje?
    pa lajete jos od vremena srpskog voca u slovenackim sokovima
    dajes tipican odgovor neprihvatanja realnosti

    @limanac
    vrati se na temu
  • Veverac

    04.03.2019 08:31
    @Observer
    Ti li si, Teofile Pančiću?
    Tolika žalopojka za vremenima u kojima se BoTa svima iz bivše nam "zajedničke države" izvinjavao spada u sferu (jugonostalgičarske) patologije. Dakle, po tebi, demokratija (Severne) Makedonije je nešto čemu treba da težimo ("demokratija" u kojoj se poslanici javno kupuju da bi se namakla dvotrećinska većina za promenu ustava). Dalje, treba da kao tvoj voljeni BoTa po svaku cenu budemo dobri sa "braćom" Hrvatima (iako oni po default-u mrze sve što je srpsko i slave kao heroje Stepinca, Luburiće, Pavelića, itd.). A, da ne spominjem milogorsku "demokratiju", u kojoj je dotični Milo tri decenije bez prekida na vlasti. Neka, hvala. Važniji su dobri odnosi sa Grcima, Mađarima, Rumunima i Bugarima.
  • Observer

    03.03.2019 22:43
    @Veverac
    “...Vidi, Srbija je danas u odličnim odnosima i sa Orbanovom Mađarskom, i sa Rumunijom, i sa Bugarskom. To što odnosi sa Crnom Gorom, Hrvatskom i Makedonijom nisu najbolji - sasvim je prirodno. ..”

    Nemoj sebi laskati i pripisivati uspehe drugih.
    Tvoji “napredni”, dok su bili u “prvom” sazivu, hteli su da budu “crna rupa” u evropskom tepihu, tako da je dobro, da se jos i sa Rumunima nisu posvađali.

    Ono što vam je “prvi” saziv pokvario, BoTa, kakav god da je bio, išao je da popravlja i... popravio je, da bi vi samosvesni “drugi” saziv, opet pokvarili (Makedonija, CG, Hrvatska..)
    Seti se, da se, čak, smirila situacija na predelu Preševa i Bujanovaca...(posredovao Borko, kome su tvoji samosvesni, polupali glavu).

    Sada već svi znaju, da su tvoji samosvesni i došli na vlast, da bi ispotpisivali sve što je potrebno za projekat zvani ‘Kosovo’, jer BoTa i žuti to nisu hteli.

    Zato, mani se priče i što se kaže, oladi po četvrti put!


  • Veverac

    03.03.2019 21:20
    @Observer
    Kažeš da se srpska država "posvađala sa okruženjem". Vidi, Srbija je danas u odličnim odnosima i sa Orbanovom Mađarskom, i sa Rumunijom, i sa Bugarskom. To što odnosi sa Crnom Gorom, Hrvatskom i Makedonijom nisu najbolji - sasvim je prirodno. Kad se raspadne država - to je kao kad "pukne" brak. Bivši supružnici teško da mogu ostati u dobrim odnosima. Pa tako i Srbi sa bivšom (raz)braćom.
  • Observer

    03.03.2019 18:36
    @Veverac
    “....Od 2012. godine Srbija je ponovo ponosna i samosvesna. ...”

    Da, možemo videti, koliko ste samosvesni vi “napredni”. Ponovo ste se uspeli posvađati sa okruženjem, čak vam i koalicija sa Haradinajem nije donela ništa dobro...

    Inače, što se tiče vašeg prijatelja Haradinaja i on vas je “preveslao”.
    Ne smem ni da pomislim, šta bi bilo, da je DS sa BoTom potpisao sve ono, što je vaš vođa ispotpisivao i dozvolio...a za uzvrat Srbija dobila jedno veliko - NIŠTA!

    Zato, po treći put, oladi još malo!
  • Limanac

    03.03.2019 18:20
    @/
    “savrseno mi je rasudjivanje”

    Grinch, zaboravio si (opet) da: Ko se hvali, taj se (lako) kvari!!!
    :)))
  • Original

    03.03.2019 17:51
    Rusofobija bolest
    @/
    Zato znači Srbija danas ima najviše etničkih zajednica kako po broju tako i po udelu od svih bivših SFRJ republika, zato što ih baš "Srbi rasteruju"? Tačno je da Srbi rasteruju, vojvođanski fašisti koji svakog dana šire mržnju i netrpeljivost prema građanima Vojvodine zbog njihove nacionalnosti ili mesta rođenja su upravo većinom Srbi, iako je moguće da tvrde da pripadaju "vojvođanskoj naciji" a ne srpskoj. A građani odlaze baš zbog tebe i takvih, zbog vas kojima je jedino dostignuće u bednim životima to što ste rođeni u Vojvodini gde vas je neko naučio da širite zlo i mržnju i čekate pečene ševe da vam ulete u lajava usta dok sami ne radite ama baš ništa čime biste pozitivno doprineli društvu u kojem živite, čak ni Vojvodini a kamoli Srbiji. Vi ste, glavom i bradom, otelotvorenje zla i svega najgoreg što je izrodio ljudski rod.
  • Veverac

    03.03.2019 17:39
    @Observer
    Naša pamet je dovoljno duga da se prisetimo perioda kada je tvoj ljubimac BoTa (Boris Tadić) bio srpski predsednik, i ponižavao se gde god je stigao (u Hrvatskoj, BiH, itd.). Od 2012. godine Srbija je ponovo ponosna i samosvesna. To, naravno, nikako ne paše NVO-autošovinistima poput tebe. Samo, nešto mi se čini da "građanski protesti" polako postaju poput latino-serije. Mnogo epizoda, patetike i smaranja, a krajnji rezultat... Jedno veeeliiikoo ništa...
  • Novosađanka

    03.03.2019 17:04
    Da li je to ST koga je Legija oslobađao vojne obaveze, da li je to ST koji je od Vučića tokom bombardovanja dobio pasoš, da li je ST koji prekida predstavu kada neko kašlje u public?
    Ako iko ima imalo mozga u tom njegovom pokretu čiji je predsednik i ako on ima imalo morala, maknuće se sa tog mesta jer samo šteti ideji. On je prosto loš čovek za taj posao. Niti je harizmatičan da bi bio vođa, niti je duhovit, niti je vispren, a ni dovoljno pamtan da se izbori sa tim zadatkom, nema čak ni gals koji je izgubio, - bukvalno.
  • Red Rabitt

    03.03.2019 16:21
    Pa SNS-u nije mogao da se stvori bolji lider od Trifunovica :-))))
    Boze ti sacuvaj...
    Ali tih faca na trgu kada su culi da je opleo dr Strsljen po autonomiji...
    Axaxaxax
  • Observer

    03.03.2019 14:14
    @Veverac
    “..Oni koji su nas bombardovali pre 20 godina sasvim sigurno nisu naši prijatelji......Saradnja sa Blerom, kažeš? Onoliko koliko mora ..”

    U pravu si, nisu naši, ali zato tvoji “napredni” jesu.
    Što se tiče Blera, njega se i njegovi odriču, tako da se ništa ne mora, ako to ne želiš, međutim, tvoji “napredni” baš to žele.
    ...i napokon Soroš, pa tvoj se vođa hvali, kako sarađuju i kako se posećuju...
    Prevešće vas vaš vođa, žedne preko vode....

    Zato, ponovo, oladi malo, nije narod tako kratke pameti, kao što je vaša “napredna”!
  • /

    03.03.2019 14:14
    /
    @Limanac
    savrseno mi je rasudjivanje
    princip sretanja sa teme i sizofrenija je ista kao njegova

    pozdravite majku rusiju
  • Veverac

    03.03.2019 11:27
    @Observer
    Oni koji su nas bombardovali pre 20 godina sasvim sigurno nisu naši prijatelji. Oni su prijatelji Tačiju, Haradinaju i NVO-botovima poput tebe. Saradnja sa Blerom, kažeš? Onoliko koliko mora, zbog trule EU. Nego, deluješ mi malko isfrustrirano. Još ti nije stigao honorar od deke Soroša, pa si nervozan?
  • Limanac

    03.03.2019 10:54
    @/
    “..na istom si zadatku kao i mr g..”

    Grinch, Grinch,..
    Dug vazalni sns odnos, loše ti utiče na rasuđivanje...


  • /

    03.03.2019 10:10
    /
    @Original
    u danasnjoj srbiji su srbi ti koji rasteruju ostale.
    obrati paznju na komentare tvoje strane

    ostali su otisli bas zbog tebe i takvih

    @limanac
    ne spinuj
    na istom si zadatku kao i mr g
  • Прави Сремац

    03.03.2019 09:20
    Честитке за Новосађане
    Свака част Новосађани!

    Пре седам недеља, било вас је између две и три хиљаде, а сада већ преко седам хиљада!!!

    Браво и само напред!
  • Liman

    03.03.2019 08:48
    @LiManDeranDolma
    “..Ishod je jasan!
    Ostali ste bez podrške građana...”

    Alo botu, tri u jedan, potpuno si u pravu, ostali ste bez podrške građana!
    :))))
  • LiMan

    03.03.2019 01:26
    Pukli ste
    Vas 400 petkara protiv 400.000 Novosađana.
    Ishod je jasan!
    Ostali ste bez podrške građana.
  • Observer

    02.03.2019 23:30
    @Veverac
    “...Kao ovejani aktivista, aktiviši se i urgiraj da u petak dovedu na proteste Andželinu Džoli, Madlen Olbrajt i Hilari Klinton. Mislim da će prisustvo ovih velikih "prijateljica" srpskog naroda doprineti daljem omasovljenju ovih vrlih građanskih protesta...”

    Malo si se prešao, Klintonovi su vaši “napredni” prijatelji, a preko Blera, vaša je i Madlenka, tako da oladiš malo...
  • Luka

    02.03.2019 19:44
    @Bns
    Srećno sa srbovanjem... Samo... Vučić bolje srbuje, vi ste svi amateri.
  • Luka

    02.03.2019 19:22
    Ubrzana srbijanizacija
    Po svemu sudeći ovo postaje četnički protest, tj. nekakva bizarna jogurt revolucija 2.0. Pa ako ćete da se takmičite sa Vučićem i Vulinom u srbovanju, leba se nećete najesti. Celi problem srpskog društva je to što se Srbija ne vojvodjanizuje, već Vojvodina srbijanizuje.
  • Ns 49

    02.03.2019 17:09
    Znači opet Beograđani dolaze u Vojvodinu da dižu bunu a brzo će nas zaboraviti kad dođu na vlast. E baš smo blentave lale.
  • Pitanje

    02.03.2019 15:16
    Da li neko može da objasni,
    Kako se zovu oni, koji su svojevremeno izjavljivali, da je potrebno trideset za jednoga ... , a sada su u koaliciji sa Ligom?
  • Jovana

    02.03.2019 15:15
    Joj ne verujem kako nas je AV sve izmajmunisao da se međusobno prepiremo umesto da se fokusiramo na to da u državi i institucijama zavedemo nekakav red i normalan rad. Tako nam i treba kad nećemo da se potrudimo da vidimo dalje od svog nosa.
  • Limanac

    02.03.2019 15:09
    @/
    “...cetnice
    nije bitno vreme vec sta si ukucao..”

    Hajde Grinch,
    Objasni šta si ti to razumeo ili si, opet, pogrešno zaključio?
    ;)
  • Silly little Momo

    02.03.2019 15:08
    @Momčilo

    Ako ste tako opasni, sto niste "zivotima svojim" branili te Srbe koji su proterani iz BiH i Hrvatske?
  • Original

    02.03.2019 15:02
    Rusofobija bolest
    @Pravi Opalim te g...
    U današnjoj Srbiji samo pojedini Vojvođani prete drugim građanima da se "sele odakle su došli" zbog pripadnosti naciji ili zbog toga gde su se rodili, tako da itekako Vojvođanin može biti nacista i fašista. U Srbiji danas, Novi Sad je najveće leglo fašizma.
  • SNS

    02.03.2019 14:38
    @Opalim te ....
    E, opalim te dobro, ako je tebi uopšte jasno, šta si hteo napisati...
    Hajde, ostav!
    Saberi se, tastaturu u ruke i sve ponovo!
  • xx

    02.03.2019 14:33
    Autonomasi u banani , niste bre vi u stanju da se odcepite ni u svojoj zgradi ili ulici , vi ste odcepljeni samo u svojim glavam , a Serdjo sa svojim cibuljavim studentima izgleda kao sou Mojti Pajtona.
  • XD

    02.03.2019 13:53
    Zašto se Sergej nije lepo učlanio u Dveri? Simpatiše Legiju, Ljotića, smeta mu autonomija... Baš bi se lepo uklopio u tu ekipu, samo što onda ne bi bio glavni, već bi bio u senci Obradovića.

    Valjda mu ovako sasvim odgovara, svojim prostaklukom je već sakupio veliki broj fanova, zna čovek kako privući najveći broj Srbalja - samo pominji g*vna i sr*nje i obožavaće te kao Boga.
  • Програмер

    02.03.2019 13:36
    Можда би и више студената било на протесту да га није шарлатана Трифуновића. Он највише и одговара овој власти.

    Студентски протести 68 су последња прави протест. Тад су то радили прави и озбиљни људи.
  • Peki

    02.03.2019 13:23
    Ligaši uživajte u "komunalnoj" koaliciji sa naprednjacima. Tišina tamo!
  • Djoka

    02.03.2019 13:20
    E neka je prozvao Čanka, Vučićevu marionetu.
  • Jela

    02.03.2019 13:15
    Ligaši prvo neka izađu iz koalicije sa SNS u Novom Sadu pa onda dođu na protest.
  • Dobri Zo

    02.03.2019 13:13
    Putinofilija bolest
    Ovo nije pitanje Čanka, već elementarnih vrednosti. Ko će biti kriv ako neka budala sutra prebije nekoga iz te stranke, ili im kamenuje prostorije, zato što su " Vučićevi" ? Pa Trifunović . Po čemu se ovo razlikuje od onog SNS lepljenja uvredljivih plakata po gradu dan pred protest ? Ni po čemu, to je isti način .

    Suština je da neko sa ovakvim nastupom NIJE alternativa ovoj katastrofalnoj vlasti..

    Ovaj je jednostavno zalutao u politiku i opoziciji, ako ima ikakve ozbiljne namere, koje se ne svode samo na menjanje vlasti , pravi štetu.
  • Nemam više ime

    02.03.2019 13:13
    Svima vama kojima smeta Vojvodina jedan predlog.Da ukinemo Vojvodinu i njene institucije:Vojvođansku skupštinu, izvršno veće, Vojvodina vode, Vojvodina šume itd.Ne plaćamo više nikakve pokrajinske takse, raspustimo zaposlene u vojvođanskim instirucijama i ni reči više o Vojvodini.Jel može patrijote aha ha.
  • Lule

    02.03.2019 13:10
    Ljigasi
    LSV je interesna grupacija, to su dokazali time što su ušli u koaliciju sa SNS i SPS u Novom Sadu.
  • @Sandra

    02.03.2019 13:06
    Prijateljski savet
    Ti si odrasla osoba čim studiraš. Ja sam u tvojim godinama bila siromašni student, bez roditelja i radila sam dva posla da bih mogla da završim studije a kasnije i magistriram. Ne znam kako te je savetovala tvoja majka ali i kad završiš fakultet, ne čeka te posao bez partijske knjižice. Zbog toga ti i ostali studenti treba da budete prvi na protestima i ne samo ovim nego treba da se bunite bukvalno zbog bilo čega inače ćete celog života biti nečiji robovi ili ćete roditelje gledati preko Skajpa i to ako imate para da ikuda odete. O tom treba tvoja majka s tobom da razgovara, kao što sam i ja sa svojim detetom, daleko mlađim od tebe. Samo ja mislim da si ti već dovoljno odrasla da misliš svojom glavom, sem ako se već nisi opredelila pa pišeš iz drugih pobuda. Želim ti sve najbolje u životu.
  • Momčilo

    02.03.2019 12:32
    Otcepljenje severa Srbije
    Svi koji su upućeniji u protestne šetnje u Novom Sadu i poznaju strukturu "šetača" lako izvlače zaključke, ko, protiv koga i čega i s kojim ciljevima tu izokola nešto pokušava.
    Iza skidanja Aleksandra Vučića i SNS sa vlasti krije se decenijska težnja ka autonomiji odnosno Republici Vojvodini i njenom konačnom odvajanju. Obratite pažnju i na ekonomski sastav šetača, mahom su to ljudi sa visokim standardom i zavidnim ekonomskim primanjima.

    Dragi i poštovani Autonomaši i svi koji želite otcepiti severni deo Srbije, od Pančeva do Subotice,

    znajte da nećete nikada, ali nikada, u tome uspeti, jer ćemo je mi, Srbi odavde zajedno sa Srbima koji su proterani iz BiH i Hrvatske, životima svojim braniti do poslednjega.
  • Neca

    02.03.2019 12:21
    Na jednoj strani vlast koja je dno dna, na drugoj ligaši, pravda za davida, đilas. Između Horgoš! Ćao drugari!
  • Pedja

    02.03.2019 12:19
    Iskreno?
    @Lenka Pogledaj sliku sa bulevara, iskrena Lenka. Pa ćeš shvatiti da se vreme dobre zarade od botovanja bliži kraju.
  • Posmatrač

    02.03.2019 12:04
    Nova definicija lustracije: da umesto "njihovih" na neka radna mesta dođu "naši"?

    Šta mi ostali imamo od toga?
  • Pravi Opalim te g...

    02.03.2019 12:01
    I tako, crna ruka, sluzba je opet uspela da progura svoje. Rumuni pomazite jer srbi obesmisle sve sto dotaknu. Pravim nacistima je glavni izgovor da su drugi nacisti. Drugo, naucite sta je nacizam a sta fasizam. U fasizmu, t.j. samo svojima i podobnima ste odavno. A Vojvodjanin ne moze biti nacista jer nije iz ,,ciste,, sredine kao neki. Nacista je fasista po automatizmu jer mu druge nacije nisu mile. Jasno?
  • Dejan

    02.03.2019 12:01
    Samo glup stanovnik Vojvodine moze da voli Srbiju koja ga ponizava i pljacka 30 godina.
  • Pera

    02.03.2019 11:40
    Treba završiti sa LSV
    LSV botovi se odjednom probudili (ili stiglo naređenje iz vrha stranke) pa se raspisaše...
    Odjednom 50 komentara.Ali džabe.Dosta je bilo dvostruke igre Čanka i LSV-a.Providni ste.Gotovi ste!!!Nafatirali su se toliko za sve ove godine.Pa nije narod glup.
  • Ленка

    02.03.2019 11:39
    Искрено
    Ето окупи се петком тих 400-500 грађана (колико максимално може и да стане на онај Позоришни трг, који је иначе и најмањи трг у Новом Саду) и шта с' тим?
    Та безначајна група опозиционих (жутих) лузера потом шета градом и шта с' тим?

    Кога то још више занима?
    Живот иде даље, а ти слаби нестају и изумиру (као диносауруси).
    Лузери остају вечито лузери.
  • svadja

    02.03.2019 11:21
    Umesto da SVI ZAJEDNO ucestvujemo u borbi protiv sistema mi se ovde svadjamo i prepucavamo .
    Tako se ne moze ostvariti uspeh .
  • Bane

    02.03.2019 11:02
    @Bns
    Jel znate da ta srpska trobojka o kojoj pricate u opste nije prava srpska trobojka? Prava srpska trobojka je ona koju koristi Repulika Srpska a nasi nespretni politicari nisu hteli da se zameraju Dodiku i da mu kazu da sada mora da menja obelezja vec smo mi kao drzava usvojili nesto totalno idiotsko da budu nasa zvanicna drzavna zastava. Toliko o cuvenoj trobojci.

    Ali to nije ni poenta, neka zastave budu kakve god. Uredjenje drzave krece iz nasih kuca, nasih ulica i nasih mesnih zajednica. A sada da vas pitam kako da krene kada mesna zajednica nema nikakvu izvrsnu moc? To je ukinuto jos za vreme Slobodana Milosevica. I sada hocetre da kazete da vama sa Telepa moze da resi problem neki garsonjeras iz skupstine tako sto ce morati da dize prste onako kako mu je naredjeno. Sto u prevodu znaci da ako vi u mesnoj zajednici niste u kliki sa snjima nikad necete dobiti nista.

    Sledece put na proteste ponesite zastavu Telepa to vam je moj savet i slobodno se oslobodite emotivno-nacionalnog, potrosackog straha koji su nam sistematski usadjivali 30 godina. Telep nije korumpiran, vrh Srbije jeste a oni predstavljaju tu trobojku.
  • Saša 39

    02.03.2019 10:58
    bogami ja video par ljudi kao obezbeđenje u žutim prslucima što su nekada bili članovi DSSa pa zaposleni u Javnim komunalnim preduzećima. Ne znam kako im ne smeta da rade tamo?
  • BVG

    02.03.2019 10:54
    1 od mnogih
    @drr
    Suštinski se slažem sa tobom ali u ovom trenutku,, sem njega, nema nikog spremnog da istupi sa dovoljno energije, hrabrosti i integriteta. Niti on želi da bude političar niti želi da bude vlast, ali da može da pomogne i da omogući da se dođe do pravih ljudi mislim da može. Zato sa moje strane puna podrška. I da ne zaboravim da pozdravim SNS-ovsku armiju i da im poželim dobrodošlicu na ovu vest.
  • Rastibudjilizovani

    02.03.2019 10:39
    Au
    Kazete neki studenti se pridruzili neki ne. I udri po onima sto nisu. Da li u vasoj "demokratiji" ima mesta za drugacije misljenje ili ne. Ako ne bem ti tu demokratiju.
  • Sandra

    02.03.2019 10:28
    Nije lepo!
    Sinoć sam se zatekla u menzi za vreme Sergejevog "performansa". Student sam na jednom od novosadskih fakulteta (ne govorim na kom zbog mogućih problema). Nikada nisam glasala za SNS i Aleksandra Vučića. Niti hoću. Nikada nisam bila na protestu. Možda hoću. Ali hoću da kažem da mi je otac umro pre 9 godina i da majka ima nas troje od kojih sam ja najstarija i jedino ja studiram. Svakog vikenda idem kući da pomažem majci kao i bratu i sestri (oko škole). Ovaj sam vikend ostala u Novom Sadu da bih završila i predala rad (koji moram da predam do utorka). Nemam mogućnost da budem loš student jer nemam nikoga iza leđa. Možda bi bilo drugačije da mi je otac živ. Ali nije! Jako me je pogodilo Sergejevo prozivanje. Sinoć sam jedva zaspala i budila sam se u toku noći. Ipak sam jutros ranim jutarnjim autobusom otišla kući da se izjadam majci i da nju pitam za savet. Jako sam tužna i nesrećna i prvi put ne znam kako da reagujem. Dođe mi da sve ostavim i da se vratim kući. Ali zbog mame (a još više zbog oca) to ne mogu. Žao mi je zbog svega, ali samo da znate: nije sve samo crno ili samo belo!
  • Mmm

    02.03.2019 10:27
    menza
    Sergejej ne jede? Ili mozda nejede u menzi nego na finijim mestima? Mozda njega treba da bude sramota i da pogleda gde zivi i kako zivi i zasto neko mora da jede u menzi a neko na boljim mestima.
  • /

    02.03.2019 10:23
    /
    @Limanac
    cetnice
    nije bitno vreme vec sta si ukucao

    spinujes po obicaju
  • Veverac

    02.03.2019 10:12
    @Vojvosađan
    Ej, prika, pošto vidim da želiš da protesti budu masovni i uspešni, evo imam za tebe dobar predlog. Naredni protest će biti osmog marta, na Dan Žena. Kao ovejani aktivista, aktiviši se i urgiraj da u petak dovedu na proteste Andželinu Džoli, Madlen Olbrajt i Hilari Klinton. Mislim da će prisustvo ovih velikih "prijateljica" srpskog naroda doprineti daljem omasovljenju ovih vrlih građanskih protesta. Naravno, treba dati šansu i mladim autošovinistima poput Milojka Pantića i Mićuna. Veliki pozdrav, sa željom da u petak bude pedesetak hiljada demonstranata...
  • AleksaBukovac

    02.03.2019 10:11
    Istina
    Napokon neko da kaže separatistima da je fašizam podsticanje na različitost i distanciranje od ostalih.

    Drugovi separatisti pomislili da ljudi koji šetaju su za nekakve autonomije i dalje podele.

    Fašizam je upravo ono što oni rade.
  • RIZBO

    02.03.2019 10:08
    LSV=SNS
    i sada botovi Prvovrođenog brane tzv autonomaše, pa ovo je za plakati od smeha!
  • Министар Јовић

    02.03.2019 10:03
    Ботови су се ужаснули речи С.Т. а добро је познато је да то стандардни речник њиховог Вође, који он свакодневно користи у вређању и омаловажавању свих грађана Србије па и самих ботова.

    Иначе, шетња је била супер, видимо се следећег петка.
  • Opa

    02.03.2019 09:49
    Hoću da kakim, neću da kakim. Ovaj mi valja, ovaj ne. Hoćemo nove face. E ne ovog, ovaj je suviše fin, dosadan. E ne ni ovog jer ovaj psuje i viče na studente. Pratim redovno komentatore na portalu i njihove lične male frustracije. Do danas je vas 99posto bilo protiv Čanka koji je najveći vojvođanski izdajnik kako zapažam i s čim se slažem. Nećete da šetate zbog ligaša. Dođe konačno neko ko isproziva i otera ligaše, sad ni to ne valja. Pa da vam se dovede Monika Beluči vama ne bi valjalo, a sami se ne trudite ni malo sem što ovde ostavljate komentare. Nije se rodio ko je narodu ugodio. Razočaran sam činjenicom koliko je malo pametnih ljudi ovde. Evo ja sam Vojvođanin i ja ne želim ocepljenje, samo autonomiju kao i ranije. Pravi Vojvođani nikad neće reći ej napolje Srbijanci, Mađari, mrzimo Albance, neće razbijati pekare kad neko vikne ajmo tri prsta gore. Vojvodina je bila i biće multikulturalna sredina u kojoj je svako ko joj dobro čini dobrodošao. Tako vaspitavam i svoju decu a trebalo bi i vi svoju jer niste ništa bolji od tih koje terate ko da vam je Vojvodina privatna prćija. A izgovora da ne šetate na pretek, pritom se na svakoj vesti žalite na aktuelnu vlast. Pa sedenje za tastaturom i kukanje još nije donelo promene a evo ima ljudi koji se trude da do njih dođe. Ja nisam išao do juče na proteste i jako me je sramota zbog toga. To ću da promenim zbog sebe, svoje dece i ljudi koje volim, pa bili to Srbijanci, Mađari ili Liliputanci. Hvala na objavi komentara.
  • VladaNS

    02.03.2019 09:37
    Psssst
    Kada je Trifunović govorio, niko od ovih što ga sada pljuju u komentarima nije smeo ni da pisne. Nijedan zvižduk nije dobio. E slabići moji, nemojte da ste glasni sada na forumu. Ili digni glas kada je bitno ili ćuti i nemoj da smaraš. I da, Segej je govorio stvari koje možda nije trebao reći ali je bar malo podigao pritisak u ovom anemičnom gradu.
  • Jovana

    02.03.2019 09:34
    Ne budite glupi, baš ovo svađanje je AV i hteo kada je aktivirao Čanaka sa tim pričama.
  • Kerefeke

    02.03.2019 09:26
    Po meni
    Ideja za otcepljenje vojvodine nastala je iz nezadovoljstva. Ludi su ovde nezadovoljni vlascu koja pljacka tu vojvodinu i vodi neprijateljsku politiku protiv stanovnika i ekonomoje te iste.
    Pre 90 ih vlast nije bila takva ili ne u ovakvoj meri prema nama pa takve zelje nije ni bilo ili je to bila zelja sacice ljudi. Narod je nemocan da promeni vladu pa pribegava ideji odceplenja. Zato treba usmeriti svu energiju na resavanje uzroka problema da nam opet bude dobro.
    Svaka podela i ova na one za i protiv otceplenja razjedinjuje ljude. A to ide vodj na ruku. Ovo je momenat kada treba biti slozan. Ove " setnje" su pokazatelj da to mozemo. Ljudi raznih oprrdeljenja i pogleds i nacionalnosti "setaki" ZAJEDNO za bolje sutra.
  • Nezavisni

    02.03.2019 09:07
    Režimski glumac. Ponavlja se Beli Preletačević. Sad će biti šetnje, ali bez Vojvodjana. Samo, sve se ovo pamti. Pa će se sve to vratiti jednog dana.
  • purgerNS

    02.03.2019 08:53
    ovde je sve mlako...
    novosadjane mrzi...piju kafu...ogovaraju...
    mora doci srbijanac da ih prodrma...ucmale
    i onda im kriva jogurt revolucija.....koliko ovde mogu presutiti to je cudo
    da nema bosanaca bilo bi dooooosadnoooo
  • purgerNS

    02.03.2019 08:42
    aj zamislimo sergeja
    kao predsednika...i onda na nekom sastanku recimo u Briselu izgubi zivce kao sto on to ume...
    pa oplete po Angeli da je stara krava i da mu moze biiiiib i biiiiim....
    Makronu da mu moze biiiip....
    onako usplahiren obrati se naciji i kaze da su svi idioti...
    ja mogu zamisliti njega tako zivcanog
    ko ne moze kontrolisati sebe ne moze ni druge
    p.s. nisam za av i bio sam ispred pozorista
  • Novi Novi Sad

    02.03.2019 08:40
    Uz ovakvu opoziciju Vučić može da vlada do kraja života. Da se čovek zapita da li je Sergej zaista politički nepismen ili ga Vučić plaća da svojim nadobudnim stavom i neartikulisanom tinejdžerskom retorikom odbija glasače opozicije.
    Ovi protesti su već propali, neće postići nikakav efekat, jer to se tako ne radi. Mislim da je protest "protiv diktature" ,koji je održan posle predsedničkih izbora, imao mnogo više šanse i bio veći trn u oku vlasti, ali se i on razvodnio i raspao nakon što su ga isti ovi "opozicionari" preuzeli od istinski nezadovoljnih, levo orijentisanih studenata i drugih levičarskih organizacija.
    Ako mislite da skidate Vučića tako što ćete biti veći desničari od njega ili više vređati građane koji vam ne iskazuju podršku, žao mi je, onda ste samo "murta" u onoj narodnoj izreci.

    A ovo za prozivanje politički polumrtvog Čanka...wtf?! On nije niša više od Vučićeve podguzne muve i lustracija, koju je često zahtevao za Vučića i slične tokom svoje karijere, ni njega ne bi smela zaobići, ali sumnjam da je taj čovek više ikakav značajan politički faktor čak i u NS. Ti separatisti, kako ih Sergej naziva, svojim delovanjem mogu samo da odbiju građane Vojvodine od bilo kakve ideje za većom autonomijom ili bar zahteva za doslednijim i potpunijim poštovanjem postojeće, a ostatak Srbije nateraju da nas ponovo gleda kao neposlušno, razmaženo dete, koje nije dobilo dovoljno batina.
  • Limanac

    02.03.2019 08:38
    @/
    Alo Grinch,
    Moj komentar je bio u 22h34’, tako da si, kao i obično, pogrešno analizirao....
    :))))

  • Nenad

    02.03.2019 08:34
    Talac
    Gospodine, Vojvodina nece biti nezavisna nikad jer nas velika vecina Vojvodjana to ne zeli niti ce ikada dozvoliti. Ali eto da nesto i kazem o tom " naucnofantasticnom scenariju" u vezi Vojvodine. Eventualno odvajanje Vojvodine je bez ikakve sumnje novi rat kao sto je na zalost bilo sa Hrvatskom i Slovenijom. A ko zeli rat neka prvo clanove svoje porodice povede pa onda huska druge. Ali nema od toga nista i dobro je sto je tako.
  • SF

    02.03.2019 08:33
    Ja sam 1 od 5 000 000
    Govor Sergeja Trifunovića, predstavnika politike ako ovo ne uspe ja se selim, "dostojan" Srpske Atine! Nemoj nam više pomogati!
  • Zika

    02.03.2019 08:32
    Trifun
    Vređanje između politickih protivnika je donekle i za narod stvar same politike, ali da se ovako stalno vređa narod koji slobodno misli to je zaista van svake pameti. Prostakluku nije mesto u drustvu koje zelimo za nasu decu. Stidi se Trifune.
  • TTelep

    02.03.2019 08:31
    Malo pišanja po Vojvođanima, a onda natrag u Repubiku Beograd. Pa zar se nije upravo grad iz kojeg je ovaj došao otcepio od cele Srbije i samo nastavio da prima uplate od svojih kolonija? Kolonije još kliču i tapšu na ovakve govore, a ne razumeju da su Janković, Milošević, Šešelj, Đilas, Trifunović, Mićunović, Vučić, Đinđić, Obradović..., pa i Čanak i Odžić na istoj strani.
  • Petar

    02.03.2019 08:16
    @Bube
    A ne kažeš koliki je % grada na ulicama kada Mirović napravi "veličanstven" miting pred 5000 "novosađana" koji su stigli sa 100 autobusa u NS
  • bili nejm

    02.03.2019 08:07
    kvadrati se povecavaju
    Jakne su sve tanje, a ljudi sve vise.
    Sve receno je ok. Ja sam oteran s posla od strane naprednih, posle sest godina rada u prosveti. Posle, ne treba da citam komentare botova da mi je jasno da napredne treba poterati i pustiti vodu za njima.
  • Obrad

    02.03.2019 07:59
    Na šta smo spali
    Da nam ovaj slepac i primitivac vodi proteste za bolje sutra. Izvredjao studente i umislio da je car. Izbor nam je katastrofa, ne podržavam ni ove kriminalce na vlasti a ni ove prostačine u opoziciji. Zar je moguće da u ovoj državi nema niko kulturan, staložen, pametan, da ne kažem sasvim običan čovek da vodi proteste. Sve mi izgleda kao neka velika nameštaljka. Pored ovakve opozicije ovi će i dalje da jašu. Ma samo neka bude Sunca, ne puno kiše i meni dosta.
  • Ja

    02.03.2019 07:41
    E tako
    Ovaj će da ojača i ujedini čankiste kao niko do sad. Ako mu je to bio cilj-uspeo je.
  • Sasa

    02.03.2019 07:38
    Bravo Sergej
    Drago mi je sto se pojavio neko ko ce da podrzi nas Vojvodjane koji nismo autonomasi. Dosta mi je stavljanja znaka jednakoji izmedju Pojma VOjvodjan i autonomas
  • bora

    02.03.2019 07:08
    razne zeme i rodice
    U studenskim domovima danas a i pre trideset god, na 100 atudenata iz CG i BIH dolazi jedan iz Vojvodine ili iz Sumadije.ZASTO pa i Vojvodini i Sumadiji ima siromasnih.Ranije svaki student
    iz Cg i BIH je dobijao Titovu stipendiju ili neku stipendiju.Koga gradjani Vojvodine finansiraju
    i ko odlucuje o ovome na NS univerzitetu.Neka objektivnija srazmera mora da postoji i vise prava za gradjane Srbije u Srbiji.
  • el prezidente kavalj

    02.03.2019 06:43
    Drzavu ti vodio marsal i bilo je puno mrtvih, posle vodio bankar pa je bilo puno opljackanih, pa posle dosao pravnik a masa ostade bez prava. Na kraju doci ce eto glumac pa vise necemo morati da glumimo ko smo i sta smo.
    Bar toliko.
  • Sloba53

    02.03.2019 06:43
    Vojvođani
    Sa Čankom nije , ali sa Vojvodinom jeste promašio temu Sergej. Ne radi se o otcepljenju već o autonomiji. Teza o otcepljenju je podmetnuta laž.
  • Toda

    02.03.2019 06:36
    Ligaši, ako mislite da sačuvate privilegije u tih par firmi po gradu - izvol'te lepo sa SNS na predizbornu listu.
    Cenzus sami ne možete više ni da sanjate, a Bogu hvala svi iz opozicije su provalili ko ste i šta ste.
  • Posmatrač

    02.03.2019 06:04
    Pokret koji ima ovakvog Triffunovića, ne treba da brine za svoju budućnost!
  • Ivan s

    02.03.2019 05:40
    Ništa novo, Srbijanci došli i pljuvali po Vojvodini i Vojvođanima. Ni reč od vlasti i opozicije nećete čuti o vojvođanskim institucijama, resursima i preduzećima, jer oni su u tome ujedinjeni.
  • drr

    02.03.2019 02:29
    nema predaje!
    Podržavam proteste, do sada nisam bio ali ću se uskoro sigurno pridružiti, zato što smatram da je veoma bitno da građani odbace strah i da se vlast plaši naroda a ne narod vlasti. Što se tiče Sergeja, nisam siguran da je pravi čovek da predvodi proteste. Prozivanje studenata u menzi zvuči arogantno, bez obzira što je suštinski u pravu. Takođe i uvrede i prostakluci koje prosipa okolo donose više štete nego koristi, iako je sa ljudske strane opet verovatno u pravu. Vučićevi batinaši ispadaju fini i kulturni pored njega. Nije cilj da se rvemo u kanalizaciji koju je sns napravila od javnog diskursa u Srbiji nego da ovu državu i narod izdignemo iz te prljavštine. Na čelo protesta treba da stane neko ko ima INTEGRITET i koga ljudi POŠTUJU. Siguran sam da ima boljih kandidata od Sergeja. Stranke i reciklirani političari bi bilo bolje da se drže podalje i da se ne pojavljuju uopšte na protestima. Inače voleo bi da grešim, ali imam utisak da se protesti možda organizuju uz prećutno odobravanje vlasti baš da bi se dao odušak frustracijama građana i da bi što bezbolnije prošli naredni izbori, promena ustava i predaja Kosova. Svaki neuspeli talas protesta dodaje na vrat naroda novi teg beznađa i apatije. Zbog toga ne sme biti predaje i povlačenja!!!
  • Luk

    02.03.2019 02:06
    Sergej je otišao na klizav teren sa ovim, iako su ga savetovali da to ne čini. Ali ako ja ovo čitam dobro, Vučić će da iskoristi Vojvodinu i iscenira neke ekcese kako bi stabio redove kod naroda i ostao na vlasti.
  • Tina

    02.03.2019 01:41
    Više hiljada građana na protes
    Jadni studenti, nit neznaju u sta ih uvlace..
  • sale ns

    02.03.2019 01:33
    sta mi smeta ?
    sto ponovno srbijanci dolaze da dan drze govore..nikakva razlika od av do sergeja..
    vojvodina vojvodjanima bez srbijanskih,bih i mne likova !
  • Bns

    02.03.2019 00:48
    Zastave i krpe
    Bila sam na prvom protestu u NS. Posle nisam isla. Smetale su mi one krpe od vojvodjanskih zastava i autonomaske i separatisticke parole. Danas su protestanti prosli ispod prozora. Vidim nema vise krpa ni parola. Sad, pod srpskom trobojkom cu se rado vratiti na proteste.
  • Lexv

    02.03.2019 00:48
    Spusti loptu covece
    Taj Sergej ce oterati sa protesta dosta miroljubivih ljudi. Odakle njemu pravo da vredja studente? Svako ima pravo da dodje ili da ne dodje na protest i nikoga zbog toga ne treba osudjivati. A Sergej se previse uziveo u ulogu vodje opozicije i preuvelicava znacaj i bitnost ovih protesta. Na Balkanu su ionako uvek drugi birali vlade i crtali granice pa tako ce biti i ubuduce. Dakle, dok neko "sa strane" ne odluci da ga skine, dzaba nam i 5 miliona ljudi na protestu. I vecina ljudi je to i shvatila. Deo njih je upravo taj sto sedi u menzi i jede. A sta bi trebalo da radi? Da ide iza Sergeja koji ne ume da se kontrolise i ima problem sa kontrolom besa? Zar takvi ljudi da nas vode? Pa uz takvu opoziciju, ovaj ce da vlada jos 30 godina. Molio bih sve normalne ljude da upute peticiju za povlacenje Sergeja Trifunovica iz politicnog zivota jer vise steti nego koristi opoziciji.
  • MM

    02.03.2019 00:44
    da pitam uvređene Vojvođane
    Izvinjavam se, da li se ja mogu smatrati Vojvođankom ako sam rođena ovde, živim preko pet decenija i nisam primetila uopšte da je Sergej vređao Vojvođane? Ja jesam primetila da je vređao Čanka, večnog dvostrukog igrača i da je govorio protiv otcepljenja Vojvodine, ali ne znam zašto me to ni najmanje nije uvredilo kao neke ovde koji imaju tapiju na pripadnost Vojvodini izgleda i koje su te izjave jako uznemirile. I ja sam, gospodo, Vojvođanka, pa ne možete govoriti da su Vojvođani uvređeni, jer vam niko ne daje pravo da govorite u ime svih nas.
  • Gaga

    02.03.2019 00:40
    I uvredama ih isprozivao u sred Novog Sada.
  • Remus

    02.03.2019 00:26
    Sergejev vokabular i ceo govor je nadmocno najbolje sto se ovome gradu desilo u poslednjih sto godina. Prekrstio se pre nego je poceo besedu i ocigledno da je imao pomoc i od gore. Ovo neko moze da prepozna a neko nece.
  • Talac

    02.03.2019 00:18
    O separatizmu
    Cetnicarenje i desnicarenje nikad. A Vojvodina ce biti nezavisna kad tad. Sreca pa se o tome ne pita ni Sergej ni Vucic. Vojvodini je mesto u EU, uz Hrvatsku i Sloveniju. A Srbiji zelim puno srece.
  • Korčagin

    01.03.2019 23:40
    Bio.
    Čitam, uzburkane strasti vezane za Čanka.
    Neko je lepo primetio da Sergej nije pomenuo Ligu. Samo Čanka i to sa razlogom.
    Za studente je potpuno u pravu. Nekada su pobune od njih kretale pa su im se pridruživali profesori, a sada je obrnuto! Studenti, saberite se i organizujte-tek je počelo, dajte novi, kvalitativni zamah.
    A za one što tupe o građanskim protestima, pa, kao, politika ih ne zanima...
    Sve je politika. Građani se okupljaju, nezadovoljni, jer imaju zahteve.
    Ti zahtevi su uvek vezani za nešto što se zove uređeni sistem. On, sistem, treba da odgovori na sva pitanja i da bude u službi građana.
    Idemo dalje, što bi rekao Gagi Nikolić, u istoimenom filmu.
  • Waikiki

    01.03.2019 23:31
    Lsv
    Na protestima ni 1 posto gradjana Novog Sada, znaci 99 posto gradjana nije za proteste.Napred Canak
  • Jovana

    01.03.2019 23:10
    Sergej je pokušao da nas upozori da se ne pecamo na Čanakovo novo 'Vojvodina republika' talasanje kojem sada nije ni vreme ni mesto i koje je toliko očigledno providno i po zadatku. Držite se zajedno. Svi smo na protestu bili zbog iste stvari, ne dozvolite da nas namagarče, trebalo bi da smo pametniji od toga.
  • Bube

    01.03.2019 23:02
    ...
    Nemam ja nista protiv protesta, neka protrstuju kolko hoce...vec su mi nelogicni ljudi koji se dice i hvale kako je bilo 7500 ljudi? pa druze da ih je bilo i 15 000 i da su sve novosadjani to je 5% grada.... to po meni nije ozbiljna brojka da se neko uplasi.
  • Ivan

    01.03.2019 23:00
    Nemam vise ime
    Gospodjo nije korektno da govorite u ime Vojvodjana jer sam i ja Vojvodjanin i Novosadjanin sticajem okolnosti i mojih roditelja. Ja se ne osecam uvredjenim i ne zelim ni Canka ni onog Odzica ni njihovu ideju o Republici Vojvodini. Pa zar je vama toliki problem da shvatite da ima i nas koji nismo za to. Ne polazete ekskluzivno pravo ni na pricu o " multikulturalnosti naseg grada" u odnosu na onog ko nije za razjedinjavanje Srbije. Imao sam i ja drugaricu Moniku u zabavistu u osnovnoj sam sedeo sa Ferencom posle u Gimnaziji i na faksu je bilo svih itd itd.. To je za mene nesto sto se podrazumeva. A nas grad je Srpska Atina.
  • ma...

    01.03.2019 22:54
    Zahvalite Sergeju, sledeće nedelje biće šaka ljudi. Jedino šta može pobuditi novi zamah je nova ludost ovih na vlasti, ali ovo što opozicija nudi je totalno kontraproduktivno. Po prvi put sam se, posle toliko godina, ponovo stavio na stranu Čanka.
    Dosta je srbovanja u Voši! Sikter! Podržavao sam do sada, ne mogu više. Ovo danas je bio okidač. Ne verujem ti više ništa, ser Joža. Smrdi na gadnu podvalu.
  • Vojvođan autonomaš

    01.03.2019 22:54
    @Nemam više ime
    “...Jako sam razočarana Sergejevim vređanjem Vojvođana...”

    Apsolutno nije tačno, Sergej nije vređao nas Vojvođane.
    Jedino, ko treba da bude uvređen, to je Čanak.
    (mada ga je nazvao pravim imenom)
  • C-3PO

    01.03.2019 22:50
    Protesti
    Dragi sugradjani, ocigledno "osobe" koje ovde komentarisu ili ne razumeju proteste ili su botovi. Jer, mene nije recimo briga ko govori na skupu jer moj izlazak na ulicu je sa jednim ciljem. Taj cilj je rusenje ovog sistema sa gospodarom na celu. Nakon toga, uspostavlja se ekspertska vlada kojoj je zadatak da pripremi teren za normalne izbore. Naravno, u medjuvremenu LUSTRACIJA. Na tim normalnim izborima koji se organizuju, neka se kandiduje ko god zeli i Djilas, i Jeremic i ko god. Ja glasam (kao i Vi) za koga god zelite. To nam je pravo. Do tada, neka na protestima prica ko god, ne dotice me. Pozdrav svima!!!
  • /

    01.03.2019 22:50
    /
    @bananarama
    salis se, koji se od njih ikada vratio
    @limanac
    pokazao si svoje pravo lice
    trebao sam pogoditi da si fajgeljovac prema tvom ponasanju
    nemas vise nikakvih argumenata
    zato si ti odstranjivao svakoga levo okrenutog
  • PreleP

    01.03.2019 22:45
    Fascinacija
    Moram jos dodati da sam fasciniran defetizmom ligasa koji od pocetka protesta pljuju druge ucesnike I zahtevaju da ih se odstrani kao da su ovi peotesti njihovi, a ne svih gradjana. Sad kad im je Sergej sasuo istinu u lice, nasli se uvredjeni, a istovremeno im ne smeta sto je canak sa seseljem vucicev kolaboracionista. Oni bi radije da rasteraju ostake ucesnike protesta. WTF?! Pitam se da nisu mozda svi oni instruisani od pape canka da sabotiraju protest jer imaju koristi od koalicije! Krtice?!
  • Vojvosadjan

    01.03.2019 22:41
    @@:)
    U tom komentaru nisi mogao da pročitaš Vojvosadjan već Vojvosađanin, te stoga se onda njemu obrati na njegov i više nego očigledno zlonamerni “potpis“. Da se nadovežem na sam tvoj komentar.. ne šetaš zbog Čanka, Odžića, Trampa ili Klingonaca već zbog svoje dece, tako da ti je razlog odnosno primedba smešna.
  • PreleP

    01.03.2019 22:38
    Hahhaha
    Kralj je ovaj trifunovic. Legenda covek. Sasuo je ustogljenim studentima istinu u lice. Ponasaju se ustogljeno I ljigavo bas onako kako i uce njihovi ljigavi yu roditelji. Ja sam o tome pricao I za vreme studija. A sva ta ljigavost se svima nama studentima konstantno obijala o glavu. Ali dzaba. YU sindrom je najcrnji robovski mentalni kod. Tesko je njih peobuditi. Lakse im je trpeti zlo I sedeti po kladionicama. Posle kukaju nema posla, nema zakona...
    Trifunovic je legenda koja govori istinu glasno I direktno, a to malkice zaboli jer je istina hrapava, a nasi studenti su navikli da yugo mame I tate podmazuju. Ali dzaba ka dje istina samo jedna I bitise kao takva te se sa njom svi sudare kada izadju sa fakulteta.
  • Limanac

    01.03.2019 22:34
    Šta Čanak pokušava?
    Sve do večeras sam smatrao, da su ljudi sa vojvođanskim zastavama članovi Lige, koji se ne slažu sa Čankovom kolaboracionističkom politikom i anti-protestnim stavom.

    Međutim, ti ljudi su napustili protest, nakon što je Sergej isprozivao Čanka.

    Šta to treba da znači, da Čanak jedno priča, a drugo radi ili pokušava da uhvati “poslednji voz”?
  • alias

    01.03.2019 22:34
    @Vojvosađanin
    Извините.
    Нисмо вас препознали.
  • Nemam više ime

    01.03.2019 22:30
    Kako se ono kaže: došli divlji i oterali pitome.Jako sam razočarana Sergejevim vređanjem Vojvođana.Ako nema političara na kamionu onda nema.Neka protestuju Srbijanci ja sam Vojvođanka i nikad više ni na jedan protest.
  • :)

    01.03.2019 22:26
    @@:)
    “Dok masa šeta, ne idu dvoje na 1m2, pre ce biti da je bilo oko 3000-3500 ljudi”

    Види пријатељу,
    Три траке на Булевару су ширине најмање 6m и по твојој рачуници је то 6 људи?!?
    Више пута сам одокативно пребројавао и било је и до 20 људи у ширини за те три коловозне трске. Нека је, ипак, у просеку 12 (а било је више) и на дужини од 650m (да се ишло један иза другог на растојању од једног метра у просеку), добија се цифра од минимум 7800 људи.

  • Gradjanin Vojvodine

    01.03.2019 22:25
    Sergeju treba lupiti zabranu ulaska u Vojvodinu.
  • 3000 za gospodina

    01.03.2019 22:25
    Prosto boli činjenica koliko je ovaj jedan napaćeni bot inteligentan, sem istih termina, čak se i.potpisuje isto.
    Veoma inteligentno
  • Novosađanka

    01.03.2019 22:22
    Gotov je!
    Novi Sad ponovo na nogama, nikad više na kolenima! Tako je, komšije moje najdivnije! :)))))

  • bananarama

    01.03.2019 22:09
    Sergej je čovek iz Beograda i on kao takav ne konta da je većina studenata u Novom Sadu, pa i u toj studentskoj menzi, iz BiH i CG. Većina njih će se posle diplomiranja vratiti u svoje krajeve pa ih shodno tome zabole za trenutnu političku situaciju u Srbiji. Onaj manji deo njih koji će posle studija ostati u Novom Sadu već su se ušemili sa vladajućim naprednjacima, samo da diplomiraju i radna mesta ih čekaju. Od takvih se i ne očekuje da se nađu u protestnoj koloni. Tek koji promil njih koji će ostati u NS posle diplomiranja je večeras bio na protestu. Da budem skroz iskren, ne pamtim kada sam poslednji put u studenjaku i njegovoj okolini čuo srpski jezik a da vuče na laloški, šumadijski, čačanski, valjevski, vranjanski,... dijalekt. Sve što čujem to su dijakti raznih delova BiH, CG. Briga njih da se šetaju protiv Vučićeve vlasti.
  • bon vivant

    01.03.2019 22:08
    Kakvo je misljenje botova o vecerasnjem protestu ?
  • Terazijski Crnogorac

    01.03.2019 22:06
    Zemlja gruva.
    Sergej Trifunovic i njegova retorika su nesto potpuno novo kod nas. Retorika l ja treba da dodje do uspavane mlade populacije a koja ce na kraju i stici do njih. Zato je ovakva retorika opasna za rezime poput Vucicevog, Dodikovog i na kraju hard core varijante rezima Mila Djukanovica. Pa nije za dzabe Sergej meta Informera, Srpskog Telegrafa i Aloa svaki dan.
  • Veliki maestro

    01.03.2019 22:00
    .
    Sergej je odrzao dobar govor i vrlo slikovito opisao nasu trenutnu realnost
  • Nenad

    01.03.2019 22:00
    Ovakve stvari, kao Sergejev "nastup", će na kraju ugasiti protest. Prostačenje i guranje prsta u oko velikom delu ljudi koji su izašli na ulice. Kakve veze ima to otrcano zastrašivanje separatizmom sa inicijalnom idejom i ciljem protesta?
  • Srdja

    01.03.2019 21:53
    Sutra
    Ponedeljak. Liga. Imaju što mana, ali su za ostale zakon.
  • Nikoletka

    01.03.2019 21:51
    Nobi Sad
    Sergej se studentima obratio kao marvi,takav bi odnos imao prema studentima
  • Ydo

    01.03.2019 21:47
    bravo protestanti .
  • Automomas

    01.03.2019 21:36
    Nije mi jasno zasto Ligaši dolaze na protest, a Čanak rekao da proteste ne podrzava, pa su se svi ti koji su danas bili na protestu (oko 10tak sa sve zastavama) okrenuli I otisli na kritiku Čanku upućenu od strane govornika. Kao mala deca.
  • Nsn

    01.03.2019 21:35
    Vučić da je hteo ne bi napravio bolju opoziciju. Strašno u kakvom vremenu živimo da ni od opozicije ni od vlasti nema nikakve koristi, sve se svodi na vređanje i optuživanje one druge strane. Dajte više nek se nađe neko normalan i neiskvaren u ovoj zemlji.
  • DekacNS

    01.03.2019 21:35
    E najzad da neko pomene Čanka i lsv. Sede na dve stolice. U vlasti sa ovima, a kao šatro su protiv av-a. Napustite ligu, ako ste protiv, i ako morate biti u nekoj stranci(tako se osećate zadovoljno), učlanite se u bilo koju iz SZS-a. A, da i izađite iz firmi i sa pozicija na kojima ste sada. Jedino tako možete malko obrisati mulj sa vas, ali nikako se oprati.
  • siba

    01.03.2019 21:34
    folklor kao pre 20 godina, nažalost. iste pesme, isti ljudi, isti slogani... besednik je štreber, izveštačen iako ima entuzijazma. u kralja petra hitna pomoć je prošla kroz kolonu kao nož kroz puter.
  • Milan NS

    01.03.2019 21:33
    Čanak i družina na dve stolice
    Konačno neko da Čanka i čelu tu družinu nazove pravim imenom.Mozda je bilo grubo ali pogodak u metu.Canak greje fotelju i u vlasti je sa SNS a šalje Novosadski LSV u proteste.Kao pametan je i lukav....Ne treba dozvoliti Ligasima i onima koji su bliski njima uopšte da protestuju!!! Zakasnio si Čanak!! On misli da je narod glup i slep.
  • Elita sa Satelita

    01.03.2019 21:33
    Protesti
    Kada su moje generacije (sugrađani NS ) izlazili na ulice revortilani , policija nas je hvatala kao zečeve i u ćorku..nije bilo davno pre deceniju i vise ..a nazivani smo klerofašistima zato što smo bili protiv otimanja Kosova i Metohije..hranili smo se u istim menzama ko sada ovi studenti..
    I onda dodje ser gay i mitinguje o šniclama i separatistima ...FARSA!!!
  • Pedja

    01.03.2019 21:32
    Impresivno
    Večeras je bila izuzetna šetnja, sa više ljudi nego što Vučić može da dovede na bilo koji svoj miting uz sve ucene i potkupljivanje. Ne podržavam Trifunovićev vokabular, ali činjenica je da su LSV i Čanak deo vlasti a ne opozicija. To je bila njihova odluka, a način kako su pokušali da sede na dve stolice je skandalozan - i krajnje providan.
  • IZNOGUD

    01.03.2019 21:30
    Branislav
    Na vazduh mogu izaci na kej ili Djačko igralište....ali da izadju da slušaju kulturnog Sergeja...ništa pametno čuti neće. Nije Saša Janković bez razloga odustao od stranke. Tu nisu potrebni Djilas i pulen Sergej...
  • lanmi

    01.03.2019 21:30
    biće rata
    Narod gladan,buni se,postaje svestan...ide 9.mart. Mrda se vlastima u Tirani,Pristini i Beogradu.Amerikanci prete izlaskom iz Bonstila.Uvodi se obavezni vojni rok,a pozivaju u rezervni sastav i oni koji nisu sluzili vojni rok.Treba topovskog mesa... Sta sve to govori : Biće opet rata da se vlast sacuva dok zajedno piju zderu i šmrču kokain ...baš kao i prosli put istorija se ponavlja.TUTANJ ODAVDE
  • @:)

    01.03.2019 21:12
    Dok masa šeta, ne idu dvoje na 1m2, pre ce biti da je bilo oko 3000-3500 ljudi.

    Ali meni je ovo najdrazi protest jer je Sergej spomenuo separatiste (Cankove i od njegovog druga Odzica), samo ih izbacite iz kolone i stize nas nekoliko novih na proteste. Dok su oni u koloni, malo koji "dodjos" ce doci na protest, a mnogi zele.
    @Vojvosadjan
    Procitaj definiciju fasizma, pa onda je usporedi sa tvojom porukom o "pravim Novosadjanima" i "onim drugima".
  • Bole

    01.03.2019 21:08
    Sergej nije pljuvao po Ligi, već po Čanku, što nije isto. No, Liga će morati da se odluči i kaže da li podržava i dalje Vučićevog podrepaša Čanka, koji pred svake izbore najednom postane veliki autonomaš, da zbuni opoziciju. U međuvremenu, živi ko Krez, kako je lepo opisao Sergej na protestu.
  • mixed emotions

    01.03.2019 21:05
    Zašto LSV dolazi na proteste dok sede u koaliciji sa SNS-om i kada ih Čanak ne podržava . Da li su fotelje na lokalnim funkcijama suviše tesne za velike LSV pozadine kada moraju da sede na više njih. I koalicija sa SNS-om i šetnje sa opozicijom, ne ide to.
  • Vojvosadjan

    01.03.2019 21:01
    @Vojvosađanin
    Kao što vidiš prika zajebo si se u nadimku jerbo nije lepo krasti. Svaki pravi Novosađanin je protiv bezumlja čija si ti prljava slika i prilika.
  • mile

    01.03.2019 21:00
    Ne diraj Vojvodinu , mozda ce ti trebati a nje nece biti.
  • zones

    01.03.2019 20:58
    svako ko je protiv sistema a pogotovo ovog za mene je junak .
    cestitka za protest .
  • Vojislav

    01.03.2019 20:47
    Do pobede!
    Odlican protest, nikad vise ljudi, Sergej je dao novu energiju. Samo napred!
  • 28021974

    01.03.2019 20:41
    Sergej neka se upiše u zveri...
  • Lalo

    01.03.2019 20:40
    ser Trojanac
    @aki @moj Novi sad

    Podržavam, ja isto mislim,. Celu šetnju sam potrošio na razmišljanje o SergejOvim rečima. Posle više stotina kilometara prepešačenih u ovih 29 godina ja odustajem.
  • :)

    01.03.2019 20:35
    Браво мој граде!!!
    Булевар ослобођења од Краља Петра до Новосадског сајма је 650m и ширине минимум 6m, што је око 3900m2.
    Ако је у просеку два човека по квадратном метру, то је око 7800 људи.

    Никад више народа прогив диктатуре!

    Браво Нови Саде, браво мој граде!!!
  • ratnici sa telepa

    01.03.2019 20:33
    zar nismo rekli
    bez političara, malo je što nas svakodnevno, msm na građane vojvodine, vređa kamarila na vlasti. sada dođe ovaj bolid iz ostosa od psg, sa službenom legitimacijom od gašića, da rastura protest. daj pali lja-kse iz našega grada. izljubi brata vulina i zajedno na terapiju.
  • Marlon Brando

    01.03.2019 20:32
    NS
    Svideo mi se buntovnicki govor Sergeja Trifunovica, ocito targetira tek punoletnu omladinu sto je jako dobro. Pricao o Nenadu Canku mi se dopala kao i mnogima.
  • jojo

    01.03.2019 20:25
    portal pun botova, znaci frka
  • perhan

    01.03.2019 20:23
    @Dobri Zo
    Koja opozicija, prosvetli nas da je i i upoznamo ?
  • APV

    01.03.2019 20:18
    Doso gedza Sergej u Vojvodinu da pljuje separatiste? More mrsh!
  • Bole

    01.03.2019 20:17
    Sergejev način obraćanja je grub i često vulgaran, no on stvari naziva pravim imenima, kako narod voli da čuje. Ne pametuje, govori iz svoje glave, kako većina misli. Kao stvoren za mitinge. Takvi govornici su potrebni da izvedu ljude na ulice.
    Ono sa čim se ne slažem sa njim je njegovo viđenje diktatora ibrata. Nije on kao papirni zmaj, pustio je korene u službama koje ga štite, kao Čaušesku, i neće otići tako lako. A to da mu je bata frajer, neka zadrži za beogradske mangupe, jer je poharao pola Srbije i drži kriminogene grupe na okupu, koji su, uz službe i botove, prilično gadna sila sa kojom se neće biti lako nositi.
  • Ime*

    01.03.2019 20:14
    Otišao kad sam čuo Sergejevo srbovanje. Hvala lepo, i Čanak mi je bolji od ovoga.
  • Ivo Andrić - citat

    01.03.2019 20:12
    Za sada bez dobrog naslova
    "Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovori, a fukara se obogati!"
  • Milena sa Limana

    01.03.2019 20:10
    Balzakova
    Bilo je mnogo bolje veceras. Do pobede!!
  • Лале

    01.03.2019 20:08
    Па,пријатно!
    Као мотивациони говор је у реду,али побогу Сергеј-културе мало,човече!
  • Vojvosađanin

    01.03.2019 20:07
    Svaki PRAVI Novosađanin je Čanak!
  • Automomas

    01.03.2019 20:06
    Nije mi jasno zasto Ligaši dolaze na protest, a Čanak rekao da proteste ne podrzava, pa su se svi ti koji su danas bili na protestu (oko 10tak sa sve zastavama) okrenuli I otisli na kritiku Čanku upućenu od strane govornika. Kao mala deca.
  • Niste

    01.03.2019 20:04
    Cepali
    Lepo od vas što ste skinuli iliti vašim rečnikom "pocepali" plakate koje ste polepili uoči šetnje.
    Jako je ružno što ste vređali studente koji su jeli u menzi, to je nedopustivo. Takvo ponašanje može da toleriše i toj retorici može da se divi neko ko je zaista ispušten i otpušten iz svih sfera ljudskosti.
    Ti isti studenti, da se vi pitate ne da ne bi jeli, već bi kao snoplje po Miletićevoj i u ulici Vojvode Bojovića ležali kao '42.
    Želje vam se neće ispuniti, sram i stid neka vas je.
  • Бајићевац

    01.03.2019 20:01
    Искрено
    Ха, ха, ха, ...па вечерас је само у тој великој мензи (испред које је био Сергеј Трифуновић), било бар три пута више студената ,него оних који су прихватили да подрже овог наивног београдског глумца и политичара у покушају, рачунајући ту и све у оне "присутне" (маторце), који свакако нису студенти, а дошли су овде (очигледно) по инструкцији својих партијских шефова.
    Студенти су се у мензи отворено смејали овој групици опозиционих активиста-петкара, који су у очају покшали да злоупотребе новосадски Универзитет, тј. новосадске студенте.
    Овај глумац међу политичарима, је био тотално изиритиран и буквално запрепаштен, видевши, како га масовно са подсмехом игноришу сви присутни студенти (они у пролазу) приликом уласка и изласка у мензу, па је истима добацивао увреде.
  • Koliko

    01.03.2019 19:53
    Je
    I šta kažete, koliko vas je bilo? A vođa u fontanu. Eeeeeeee
  • M

    01.03.2019 19:52
    Svaka cast Sergeju sto je spomenuo Canka i ostale separatiste. Bio mi je antipatican, ali sad mozda dobije moj glas. Nazalost u Novom Sadu uvek postoji podela na separatiste i kvazi patriote, dajte nekog normalnog da nije nijedno od toga. Muka mi je od naprednih radikala i od separatista, hocu trecu mogucnost.
  • Smetalo

    01.03.2019 19:50
    Procena
    Čini mi se da je ovo do sada najmasovniji izlazak gradjana na proteste '1 od 5 miliona' u NS.
    I NISU U DEBELIM JAKNAMA!
  • Saša 38

    01.03.2019 19:49
    u jednom trenutku su protestanti počeli vikati : Ustaše,ustaše.. verovatno misleći na LSV ili na nekog drugog. Sergej se nije ogradio od toga. Tada sam napustio protest.
  • /

    01.03.2019 19:47
    /
    znaci, tako stoji sa vojvodinom
    otvarate vrata dverima
  • Dobri Zo

    01.03.2019 19:38
    Putinofilija bolest
    Gledam sad na N1 da je Trifunović nešto bulaznio o separatistima iz LSV..

    Priča o stvarima o kojima nema pojma. Tip je lutajuća mina u politici. Stvarno bi neko trebalo da ga zauzda, jer pravi štetu opoziciji . Nadubudnost i arogancija nikome ništa dobro nisu donele.
  • minhen

    01.03.2019 19:37
    Nemojte odustajati vasu volju ne mogu unistiti .
  • Limanac

    01.03.2019 19:32
    Odziv odličan, plato ispred SNP je bio prepun.
    Sergejev prethodnik, sad vidim da je pobednik u besedništvu jako neuverljiv.
    Sergej je održao odličan govor!!!
    Kolaboracionistu Čanka koji ima još jednu kuću zbog orgulja je namazao g...a samo tako.


  • Isti ste

    01.03.2019 19:28
    Što se on nama obraćao kao pretpostavljeni :D Lud sam da idem da šetam za Đilasa i tebe!
  • Branislav

    01.03.2019 19:25
    IZNOGUD
    Džaba uče ako će na kraju svega toga da vise na birou. Inače baš će im nešto faliti tih 2 sata da malo izađu na vazduh gde realno mogu da vide da postoji bar neka mala šansa da im u životu bude bolje.
  • Posmatrač

    01.03.2019 19:18
    Nema sekiracije - on je, siroma, glumac...
  • Aki

    01.03.2019 19:16
    Organizatorima protesta
    Ja danas nisam bio zbog Sergeja. Plašim se da je za mene ovo kraj protesta. Ja, a i mnogi moji prijatelji, ne želimo da nam se političari obraćaju. Što se mene tiče od kada je Sergej postao predsednik Pokreta slobodnih građana može da šetaš, al ne i da govoti.
  • Moj novi sad

    01.03.2019 19:11
    Bio,čuo i napustio kad je došao Sergej,mnogo je srao
  • Student

    01.03.2019 19:07
    Student
    E moji naprednjaci dolazi vam kraj vladavine,studendi su se pridruzili protestu ovo vam.je pocetak kraja.
  • Zabava

    01.03.2019 18:47
    Šetnja vrh
    Aaaahahahahahaha ahahahahahahahahaha
  • IZNOGUD

    01.03.2019 18:44
    Sergej izgleda nije upoznat da je novosadska studentska menza mozda i najbolja u Srbiji. Isto vazi i za studenske domove.
    Ostavi studente na miru da uče i nemoj ih uvlačiti u marifetluke. Nisam te čuo u zadnjih 20 godina da te uopšte interesuju studenti.,.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna