Autor: Gorica Nikolin - gorica@021.rs

Novi Sad
13.03.2019.
11:44 > 11:56
Studentski parlament Medicinskog fakulteta u Novom Sadu pozvao je studente na protest u ponedeljak, 18. marta u 14 časova, a nakon rešenja Ministarstva prosvete o izboru dekana ove ustanove.
  • Sonja

    18.03.2019 22:17
    Koja nije dala u roku, daće posle roka da bi položila.
  • Miroslav

    15.03.2019 08:12
    Procitao predlog statuta
    Predlozeni statu Medicinskog fakulteta koji srecom nije usvojen uvodi diktaturu na fakultetu, postojeci dekan i kolegijum ostaju zauvek, jedan od prodekana nasledjuje dekana u slucaju da ovaj zbog sudske presude ne moze to vise da bude, ukida se sloboda javnog govora i promovise poniznost, a rukovidstvo fakulteta moze da ostane na funkciji u nedogled. Ne cini li vam se kolege da nas guraju u prve redove da bi nasi predstavnici ostali sluge diktature zauvek (prvo kao studenti a potom kao zaposleni na fakultetu)?
  • Snaga slobode i isti

    14.03.2019 21:33
    Pravda za dekanicu
    Podraška za prof. Brkić. A vi što lupate, a ne informišete se zaista me fascinirate. Arogancija vas je uništila. Sad gledajte šta ste uradili jednoj tako bitnoj ustanovi.
  • Ares

    14.03.2019 21:20
    Na štitu ili sa štitom
    Fakultet je preporođen. Treba stati u odbranu prof. Brkić jer ovi prljavo igraju od početka i ništa im sveto nije. I statut nije odbačen od strane statutarne komisije nego prvi put u istoriji univerziteta je neko glasao protiv svoje institucije a nije došlo dovoljno članova. Malverzacije su u glavi i delovanju ovih što dele linkove youtube, a nisu informisani o zakonu o visokom obrazovanju niti o statutu. Ono što se pametan stidi budala se diči. Pričaju šta se očekuje pa ih puštaju na TV vojvodina. Imaju još jednu šansu pre odlaska, pa grebu i grizu, a u svom dvorištu su napravili svinjac!
  • Obican student

    14.03.2019 17:52
    Nije bilo kvoruma
    Da li je kolege Vama jasno da na savetu nije bilo kvoruma za izbor dekana. Sve sto treba uraditi na fakultetu je ponovo organizovati nove izbore dekana po vazecem statutu i preko nastavno naucnog veca gde imamo svoje predstavnike. Medjutim nasim kolegama povlascenim i dobro placenim studentima to ne odgovara kao ni njihovim sponzorima .
    Ne mogu da verujem da cete podrzati krsenje zakona podrzavajuci prekrsioce i manipulatore.
  • Filozof

    14.03.2019 15:28
    Mera
    Draga moja,
    "Nemanje mere je pocetak kraja" !!!
  • Razmisljajte

    14.03.2019 15:02
    O studentima
    Mozda je vreme da procitate pazljivo i da shvatite da je u svemu ovome najvaznije to sto se u celoj ovoj borbi koplje lomi na studentima. Treba li deca da budu kolateralna steta? Kako jedna visokoskolska ustanova funkcionise bez Statuta?
    Samo napred studenti, ne dajte na vas, ma ko bio dekan
  • intrige

    14.03.2019 13:31
    https://www.youtube.com/watch?v=zw-IyX0c7i0
  • Dr

    14.03.2019 09:39
    Kada se samo setim koliko doktorske dece je zavrsilo ovaj fax preko veze sa znanjem ravnim nuli,a sada sede po ordinacijama i "brinu" o zdravlju gradjana. Najkorumpiraniji fakultet u Novom Sadu bio i ostao!
  • Gospodin

    14.03.2019 09:07
    Odgovor negativnim
    Joj kako bih vas izvredjao sve tako neinformisane sto lupate gluposti i izjavljujete lazi. A i sreca sto moze samo 1500 karaktera. Pajseri jedni polupani
  • brucoš

    13.03.2019 23:42
    I komentari ovde mi jasno govore zašto je atmosfera takva na fakultetu, i zašto mi je kolega rekao ako ne dođem na protest da neću nikad položiti anatomiju... Ja nisam upisao fakultet da bih ovo preživljavao!
  • Taja

    13.03.2019 22:10
    deco moja
    Znam da ste mnogo pametniji od dekanice i njenih posilnih i da necete dozvoliti da vas uvuku u ovo blato zarad svojih interesa. Oni treba da se stide a vi da se volite !
  • podobni

    13.03.2019 21:39
    cvrc
    Ne zamajavajte poštene studente vi koji ste se umuvali u tela fakulteta na ime nekakvih studentskih organizacija. Jasno je svima nama u zemlji Srbiji da se u ta tela kao i u sva druga ulazi uz prethodni ulazak u zadnjicu onih koji ustanove vode.
  • Boki

    13.03.2019 20:49
    HAOS!
    Ovo je jedini put u istoriji Univerziteta u Novom Sadu da studenti brane pravo dekanice da po novom statutu vlada neograničeno dugo!
    Novi statut fakulteta predviđa neograničeno trajanje mandata dekanice, zato ga je i oborilo ministarstvo! Jednostavno nije po zakonu, tj. bar po zakonima u 21. veku!
    Brkićka od fakulteta pravi Severnu Koreju!
  • Marko

    13.03.2019 20:28
    Novosadski klan.
    Jadni stidenti! Ovde i po društvenim mrežama ostrašćeni, a dekanica uveliko preko njihovih leđa pregovora sa vlašću za svoju poziciju i briga je za njih! Pregovara jer će u zatvor, a vi se ložite dok ona krši zakon!
    Ona održava tih 20-tak likova iz organizacije osmeh koji idu pa pale masu, a imaju ugovore sa fakultetom, letuju na račun fakulteta... Videćete gde će letovati lideri protesta, i to na račun para vaših roditelja!
    Evo idem ja da opljačkam banku, a vi organizujte proteste sa temom "a nije on baš opljačkao, ukrao je par ogrlica i prstenja" ...jer to je ovaj protest.
  • Medicinar

    13.03.2019 20:22
    Brlog
    Pored pomenutih imena ima tu još nešto i neko ko stoji iza toga.
    MF u NS decenijama je u neravnopravnom položaju u odnosu na ostala 3 fakulteta medicine u Srbiji, po svom statusu i primanjima nastavnika i saradnika. Borba za izjednačenje traje 3 decenije i sad smo se približoli tome da i naš MF ima isti pravni i materijalni status kao MF Beograd, Niš i Kragijevac. Ali... kako dati pare Prečanima...i kako to osujetiti...uvek postoje ljudi koji će za poziciju i pare urušiti čak i elitne akademske institucije i rođene kuće u kojima rade..uništiti studente najelitnijeg i najvažnijeg zanimanja na svetu.

    Sta Vam je važnije od zdravlja?...sve dok ga ne izgubite
  • Spectator

    13.03.2019 20:09
    Povlašćeni
    Ne mogu da govorim o stanju na ovom fakultetu, ali danas čuh priču jednog od studenata koji kaže da je nedavno rukovodstvo jedne od studentskih organizacija ovog fakulteta bilo na ekskurziji po Evropi o trošku fakulteta.
  • Student

    13.03.2019 19:01
    Obican student
    Meni je zaista lepo na fakultetu. Lepo se osecam kad udjem i nije mi muka da dolazim na isti... hocu da se bavim sportom, imam priliku, sve za dz... hocu da se bavim naukom, imam priliku, sve za dz...
    Nisam od ovih "povlascenih", al opet povlascen sam sto ne placam 4 ispitne prijave, prenose ispita, cak i skijanje sto je islo preko pokrajine, drugi deo je platio fakultet...
    U cemu je vas problem, maliciozni ljudi?!?!?!
    Jel biste da kradete malkice i ovde? E pa ne moze!
  • dr ali nebitno

    13.03.2019 18:50
    SVIM BUDUĆIM I SADAŠNJIM STUDENTIMA

    ako ne znate kako se pliva u mutnim političkim vodama, niti želite naučiti ovakav put ka uspehu, da se uz svo medicinsko znanje ne biste osećali neuspešno, učite jezike, i ... nastavak ste verovatno već mnogo puta čuli
  • Alex

    13.03.2019 18:49
    Za "smena":
    Cemu ovo sirenje lazi? Imamo 11 rokova u godini za zavrsne godine i apsolvente (sto je ranije bilo samo za apsolvente), ako to nije dovoljno da se zavrsi fakultet blagovremeno, mozda da razmislite o nekom malo laksem fakultetu.
  • autonomija

    13.03.2019 18:12
    bez zakona
    zašto se Rektor UNS do sada nije oglasio, kada je ovo direktno zadiranje u autonomiju Univerziteta? Zabranjeno mu je verovatno... Podrška dekanici prof. dr Snežani Brkić i studentima Medicinskog fakulteta, ne dajte se slomiti, pravda je na vašoj strani, mada je politika sa suprotne!
  • kuvar

    13.03.2019 17:44
    Gojkovic kuva sve
    On je najveće zlo
  • Obican student

    13.03.2019 17:35
    Protest povlascenih studenata
    Ovaj protest je pazljivo spreman pre dve veceri u dekanatu, ucestvovali su prof Brkic i njeni saradnici, predstavnici studenata u savetu, nn vecu koji imaju materijalnu i nematerijalnu korist od "druzenja" bolje reci dodvoravanja rukovodstvu. Zele da ocuvaju povlasceni polozaj, a za nas ostale studente ih bas briga. Kolege studenti, da li je moguce da cete podrzati rukovodstvo fakulteta koje je krsilo pravila izbora koje je samo donelo. Dekanica i rukovodstvo je prekrsilo zakon. Kolege studenti vi kojei ste deo 1500 nepovlascenih studenata i znanjem sticete svoje ocene nemojte dati alibi 50-oro povlascenih.
  • Seka Persa

    13.03.2019 17:27
    (Nisam Sergej, mame mi, ali...Koliko se potpisanih studenata šeta petkom?)

    Možda kada bi oba kandidata upravo uzela interese studenata u pitanje i sklonila se.
    Pa onda svi lepo novo poglavlje...

    Ah. Ne. To neće biti. Ipak svako voli tur na svojoj stolici.

    (Ni o muškom, ni o ženskom kandidatu nemam lepih reči. Ono kao, možda iz bliskih izvora...)
  • Hm

    13.03.2019 16:55
    Ni gospođa Brkić nije svetica, a Vejinović mora pa mora,... Liči sve na "Basnu o dva ovna na brvnu", a niko od njih ne zeli nista drugo sem vrlo licne koristi. Mislite o tome...
  • Nema smene

    13.03.2019 16:51
    Ja ne razumem sta tebi nije jasno, iovako placaju kazne zbog 10 rokova jer je dozvoljeno 6, a ti bi jos 10, da ti skolovanje ne traje predugo, da si resila sve u roku trajao bi i manje od 6 godina
  • Jovana

    13.03.2019 16:20
    Nastavni ksdar ASISTENTI
    Pogledajte samo sastav asistenata. Vecina je profesorske dece. Pogledajte katedru za hirurgiju. Ista prezimena. Roditelji i njihova deca.
    Kriterijumi iskljucivo rodbinske veze. Zna se za koga je konkurs. Sve pod blagoslovim dekanice.
  • Akademski građanin

    13.03.2019 16:20
    Pokušaj zloupotrebe studenata
    Velika je sramota za akademsku javnost što sada bivše rukovodstvo na čelu sa prof. S.B. zloupotrebljava studente odnosno zahteva od njihovih predstavnika da organizuju skup isključivo zbog ličnih interesa. Pitajte studente koliko je to spontano pa će Vam i oni sami to reći. Spominju se propisi, a bivše rukovodstvo nije poštovalo ni propise koje je samo donelo već samo ono što im je lično odgovaralo. I upravo ovo samo potvrđuje ono što sam već ranije napisao: "Ovakvo postupanje uvek vodi u bezvlašće i zatim ka diktaturi koja je u početku poznata samo manjem broju ljudi dok se ne razvije odnosno ogoli u potpunosti".
  • Gaga

    13.03.2019 16:11
    Luj XV
    Lici mi da je dekanica umislila da je Luj XV -"DRZAVA TO SAM JA"!
  • Bravo

    13.03.2019 16:03
    Bravo
    Nema niata dok studenti ne polude...mnogo se politika zaigrala
  • Jasna dr

    13.03.2019 15:52
    Studenti samo napred! Ne dozvolite da politika svuda meša svoje prste. Jedina normalna oaza na UNS-a i bez ikakvih politickih obojenosti!
  • Dr Jaca

    13.03.2019 15:39
    Iskra na kraju tunela
    Med.fakultet je jedina iskra na kraju tunela! Ne dajte se! I to vladajucoj stranci u gradu smeta. Jedini nisu pognuli glavu! Ali sad ce po nalogu i lazima vladajucih gradskih celnika i tzv. ministara ispasti lopovi i prevaranti. Zamena teza! I koga bi oni postavili za dekana?! Profesora koji je primer za mito i korupciju . To je njihov kandidat. Bravo, ali N.Sad je mali i sve se jako dobro zna i sazna. Podrska studentima. Ne dozvolite da od vas prave marionete,jer cete takvi biti celog zivota.
  • NS

    13.03.2019 15:05
    Svako brani svoj interes
    Svako zastupa svoj interes. A interes da se proizvode kvalitetni kadrovi niko. Čak i za vreme Slobe dekan je bio čovek od nespornog stručnog i akademskog autoriteta.. Prodekani, šefovi katedri, svi. I sa fakulteta su izlazili diplomci sa upotrebljivim znanjem. Trend je na žalost išao silaznom putanjom. Medicinski fakultet danas proizvodi 90% škart, baš kakav je i nastavni kadar. To je surova realnost bez obzira koji će drpator prigrabiti funkciju.
  • Sunka sine

    13.03.2019 14:51
    Za ovog "licemeri"
    Bato, jel bila ukusna ona sunka sto si kupovao, ono, po 400g? Jel ti lepo mirisao ves, s obzirom da si prasak kupovao od studentskih para?
    Hm jel ti bilo lepo kad si svake godine dobijao po 500 dinara od svakog studenta, na racun tvoje organizacije, pa puta 4800 studenata?
    Mars u rupu iz koje si malo provirio
  • licemeri

    13.03.2019 14:10
    Osmehni se
    Hoćete posle protesta opet na viski u dekanat?
    Kao kad ste glasali za prvi mandat dotične ekipe?
  • Smena

    13.03.2019 13:50
    Nije dala da u apsolvenskom roku da rokovi budu svakog meseca,već samo tri roka godisnje,na taj način napravila problem dužeg studiranja a studente i roditelje napravila bolesnicima.I ona sama je imala svakog meseca apsolvenski rok kao i svi profesori u tom senatu taj način studiranja.Zašto je onda braniti?
  • student

    13.03.2019 13:16
    ajmo svi
    Bilo bi lepo da nas bude sto vise da pokazemo ,, naprednim'' ljudima da ne mogu uvek guraju nos tamo gde im nije mesto. Glasanje je proslo sve je jasno,dekan izabran, a ovo je necija licna igra,da opstruise fakultet. Da ne odemo na medicinijadu? Nece moci! Stop licnim interesima!
  • Sonja

    13.03.2019 13:14
    Bravo!
    Bravo!!!
    Podrska za studente i njihovu dekanicu!!!!
    Samo napred uz vas su novosadjani!
  • H

    13.03.2019 13:11
    Pad
    I sklonite te asistente, koji su dobili zvanja poslednjih godina. Neki od njih dobru ocenu videli nisu i zna se i ko su. Inace ce vam oni odlucivati o poslu i glavi.
  • Pravdoljub

    13.03.2019 12:56
    Napred
    Studenti samo napred. Taj fakultet postoji zbog Vas, a ne zbog njih. Gurajte do kraja.
  • Pedja

    13.03.2019 12:53
    Ako se ne budete...
    ...branili, zatreće vas. Kao što su sve zatrli. Neznanjem, bahatošču, agresijom i pohlepom. Samo od vas zavisi da li će uspeti da vas podjarme.
  • Bivsi student

    13.03.2019 12:44
    Bravo
    Bravo kolege! Ko ce, ako necete vi!
    Snazna podrska!!
  • NS

    13.03.2019 12:22
    Bravo deco! Ne dajte fakultet! Budite dostojini titule koju ćete nositi!
  • dr Petrović

    13.03.2019 12:12
    Sile mraka ne daju
    Ne daju da bude ljubavi, reda, nade, volje...
    Samo MOĆ i PARE ...
    Na mladima svet ostaje!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna