Autor: 021.rs

Novi Sad
25.04.2019.
13:19 > 16:01
Dva staforda u vlasništvu M. Z. iz Čerevića preskočila su u komšijsko dvorište i tom prilikom izujedala mladića (24), koji je zadobio lakše telesne povrede.
  • Srbija

    09.05.2019 06:07
    .....
    Sve je do vlasnika...u manje slucajeva je do psa. Kao i malo dete, tako i malog psa treba vaspitati...inace odrastaju u zlo. Psi su najmanje krivi!
  • Shole

    27.04.2019 14:41
    Ponosne vlasnike ovih "čudovišta" na dugu robiju, prodati ima imovinu i nadokanditi svu štetu: Medicinski oporavak, sve medicinske troškove, troškove suda i tužioce, troškove policije, troškove veterinara...
  • Av-Av !

    26.04.2019 12:07
    Prolajah od muke
    Kuca ima prava, rek'o onaj S*roš.
    A vi se pobijte međusobno ako mislite drugačije.
    U tome i jeste svrha kucinih prava.
    Živela kuca i ranije, u ono europski neobrazovano vreme.
    I to bez prava.
    Pa joj bilo finije, niko je nije
  • Nemanja

    26.04.2019 11:19
    Lorimer
    U ovoj vesti, kao i kod onog Rota iz Karlovaca od pre neki dan, nešto jako, jako ne štima:
    - kada dva Staforda "izujedaju", to nisu "lakše telesne povrede" nego smrt ili trajni invaliditet
    - da je njegov pas "miran i mešanac" od dva Staforda koja "napadaju" bi se odbranio juče - bio bi mrtav u roku od par sekundi.
    - da se psi koje samo ograda razdvaja nikada ne "upoznaju", malo je verovatno. Da su ti Stafordi imali neki poseba "pik" na psa, to bi pokazali već sto puta ranije
    - da se komšije koje samo ograda razdvaja ne poznaju i da im psi nisu navikli na prisustvo jedni drugih?
    Ono što mi ovde deluje kao moguće je da su Stafordi bili zlostavljani životom u nekom boksu dva sa dva. Ili je "miran i mešanac" neprestano lajao na iste kroz ogradu. Ili su se "komšije", po starom običaju već dobro "zakačili" oko nečega. Ili, kombinacija svega navedenog.
    Dakle, opet je sve do vlasnika...
  • Nemanja

    26.04.2019 10:43
    @@
    @mrsavi
    U USA su zabrane na nivou lokalnih zajednica (gradova) i drzava a ne federalno. Postoje brojne organizovane grupe koje se bore protiv "breed specific legislation" koristeci jedini i glavni argument - zabranom određenih rasa se broj napada pasa na ljude i broj teških ili fatalnih posledica istih nije smanjio ni za jotu. Plus, tamo su polovina mešanaca i lutalica u pitbul tipu.
    Nikakva specijalna dozvola nije potrebna, nego se uvećava premija osiguranja koju plaćas (kao, recimo, za snaznije automobile).
    U Kanadi je slicna situacija na nivou njihovih drzava. U UK su zabranjene rase stranog porekla (Pitbul, Dogo Argentino...), ali, recimo, originalni Stafordšir, Bul terijer i Engleski mastif nisu. U Nemackoj je samo obavezna registracija u lokalnoj vlasti.
    Jazavicar kog ti imaš nije "po svojoj prirodi nesposoban" nego po fizičkoj konstituciji. Inace, ta rasa je mnogo "ujedljivija" od PB rase (što je, naravno, opet do vlasnika i vaspitanja).

    @Drum
    Ako u svom postu zameniš reči "Nemački i Belgijski ovčar" i "Retriver" sa "Američki Staford", opisao si moju Stafordku ;) Btw, Malionama i Nemcima se agresija nikada i nikako nije odgojem i selekcijom iskorenjivala kao kod Pitbula, obavezan deo svake izložbe i dresure za njih je napad na rukav. Uz to, Pitbuli su skoro pa najmanji "lajavci".
  • Mršavi

    26.04.2019 06:13
    @Nemanja
    Dragi Nemanja,
    Ti kažeš sledeće:
    "Ali, nakon toga pricas o "opasnim rasama"i trazis kaznu za vlasnike istih?!?
    Dakle, ne moze se biti odgovoran i savestan vlasnik "opasne rase"?

    Takozvane "opasne rase" pasa su ZAKONOM ZABRANJENE u mnogim evropskim zemljama, a u Kanadi i u USA morate a imate specijalnu dozvolu za držanje takvih pasa! U USA je lakše imati pištolj ili pušku nego takvu rasu psa!
    Ja lično, imam jazavičara koji sigurno, po svojoj prirodi, nije u stanju da čoveku nanese nikakvo zlo!
    A veoma su dobro poznati brojni slučajevi kada se "bebicama" ili "finim kerićima" rase pit bul, jednostavno jednog momenta nešto otkine u mozgu i oni naprave zlo... Naravno da je stvar i u ljudima, vlasnicima takvih pasa, kako ih drže, kako ih kontrolišu...
    Nisam siguran kako bih ja, kao čovek, reagovao i šta bih uradio vlasniku, da mi njegov pas ugrize lice mojih unuka, ili ne daj Bože, ozbiljno ih povredi, ili čak usmrti! Nisam siguran da li bih čekao "šta će narodni sud da kaže"...
  • patak

    26.04.2019 05:46
    cerevic psici
    Ma nema veze.to su mali psici.nema veze
  • gazde

    26.04.2019 00:02
    su
    uzroci ovakvih pasa.kao kod ljudi-kad su vodje....
  • Drum

    25.04.2019 21:21
    Treba dozvoliti samo držanje nemačkog i belgijskog ovčara, ritrivera i možda po koju normalnu rasu pasa.
    Ovo ostalo je ili suviše opasno, ili je čangrizavo. Tetkin komšija je imao nemačkog ovčara, to je bio pas za primer, deca se igrala sa njim i njegova i komšijska, ona manja su ga jahala kao konja. Ja prvi put kada sam video tog psa, ja sam se skamenio, njegova šapa veća nego moja ruka. Kada mi je prilazio ja sam mislio gotovo, pojede me, ali prišao da se mazi.
    Komšija ima ritrivera, takođe pas za primer, kada ga sretneš ne možeš da pobegneš od njega dok ga ne pomaziš, jednostavno navali i moraš ga pozdraviti.
    Drugi komšija ima pudlicu, ono je za primer, ali negativan, prokleta pudla laje po celu noć i dan, izluditi od nje. Sušta suprotnost ritrivera, kojeg čuješ možda jednom u par dana da se javi u stanu.
    Dozvoliti držati rase slične po ponašanju ritriveru, da ne laju na muvu i bilo koju sitnicu, od takvih je za izluditi ako ti je u komšiluku.

    Oni opet psi poput staforda i rotvajlera, nisu opasni ako ih gazda tako dresira, ali je problem što većina onih koji uzmi psa takvog tipa, dresiraju ih da budu opasni i agresivni.
  • /

    25.04.2019 21:08
    /
    ovo je sve posledica pink kulture
  • Rade

    25.04.2019 20:36
    Ovo postaje alarmantno, ne mozes vise izaci na ulicu od ovih krvolocnih dzukela...
  • Markp

    25.04.2019 19:22
    Vlasnik ili rasa
    Ko je kriv,vlasnik ili rasa? Nisam cuo da je neka pudla,koker,francuski buldog ili neki slican pas rastrgao coveka ili dete ali zato ovi krvolocni jesu i opet ce. Cini mi se da ovo nekom odgovara jer Ministarstvo vise vodi racuna o kradji vrabaca nego o rastrgnutim gradjanima. Menjajte propise sustinski a ne formalno ako uopste brinete o narodu.
  • Luk

    25.04.2019 18:51
    Svaki pas može biti i ovakav i onakav. To očigledno najviše zavisi od vlasnika i njegovog odnosa prema istim. Možda bi bilo logično da se za neke rase koje imaju mogućnost da značajnije ugroze zdravlje i život drugog živog bića, traži dozvola za držanje. Mislim da bi jedan psihološki pregled potencijalnog vlasnika bio dovoljan da se ovakvi ekcesi smanje na minimum.
  • +384

    25.04.2019 18:31
    Kompleks male pise
    Svako sa tzv. opasnim psom ima ozbiljan kompleks.
    Ja, recimo, drzim macke :)
  • @Mršavi

    25.04.2019 18:19
    Dotle
    Niko od vas dušebrižnika a vlasnika pasa ni minut slobodnog vremena da pokloni nekom volontiranju za obuku dece i odraslih kako da se brinu o psima... Samo naknadno kukanje... U školama deca do detalja uče o životnim ciklusima crva, riba, ptica... A o navikama pasa i mačaka ni zbora... Šta to znači imati kućne ljubimce itd.
  • Deki

    25.04.2019 18:11
    Ludilo
    Ja ne znam svaki dan neki ujedi, jel se tonostete traze ili vec sta?
  • Nemanja

    25.04.2019 17:34
    @Mrsavi
    Lepo si postavio pitanje i konstataciju o neodgovornim vlasnicima pasa, podrzavam u potpunosti.
    Ali, nakon toga pricas o "opasnim rasama"i trazis kaznu za vlasnike istih?!?
    Dakle, ne moze se biti odgovoran i savestan vlasnik "opasne rase"?
  • Aza

    25.04.2019 17:28
    + Kiseli to su srca dva
    Gde su psi? Da li su i oni na račun građana Novog Sada dok u Beočinu već godinama rade službe koje imaju samo kamion i prikolicu?
  • Sinter

    25.04.2019 17:12
    Zabraniti krvolocne pse
    Obzirom da je sve vise ovakvih slucajeva,neophodno je zabraniti pojedine rase pasa. Ovaj slucaj ce se na srecu zavrsiti na sudu a moglo je biti i mnogo gore. Posto je malo dete bilo zastitnik svog psa u svom dvoristu.
  • žao mi ljudi

    25.04.2019 16:51
    ali
    Počinjem da mislim da u državi imamo nedeljnu tematiku informisanja javnosti.. Koliko samo ujeda ove nedelje po vestima..
  • Mršavi

    25.04.2019 16:30
    Dokle ovako
    Dokle ide ovo ludilo sa NEODGOVORNIM VLASNICIMA pasa! Psi nisu krivi, već njihovi neodgovorni vlasnici!
    Dokle, dokle...
    Dok sudovi ne počnu konačno da rade svoj posao i dok se ne uvedu najstrožije kazne za vlasnike opasnih pasa!
    Pa zašto baš pit bul ili staford i slično??? Zašto, zašto?
    Narod traži najstrožije kazne za vlasnike pasa koji čine ove užase!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna