Autor: Katarina Mišić

Novi Sad
02.05.2019.
15:03 > 15:55
Pojedini haustori Zmaj Jovine i Dunavske ulice sačuvali su ponekog časovničara, krznara, šeširdžiju ili berberina.
  • Podbarac1

    03.05.2019 21:36
    Oteli nam penzioni fond
    Vratite nam penzioni fond zuti ga oteli sa 260 miliona eu. Sada finansiramo ovaj radnicki propali fond penzije prepolovili 80god.smo napraviliza 50 porodica kuce u temerinu. Danas nam je izjednaceno status sa ovima koji nisu dinar svoj dali drzavi DOSTA JE HOCEMO NAS FOND ZA NASU DECU.
  • konfiskacija=TITO

    03.05.2019 12:20
    nacionalizacija=TITO
    ...radnike i seljake u fabrike, a fabrike radnicima!!!
    ZANATLIJA JE PRIVATNIK, KULAK, LOPOV, NEPRIJATELJ PARTIJE,...TI i TAKVI NAMA NE TREBAJU.
    "soc-savez" i drustvo je odredjivalo sudbinu mnogim samostalnim privrednicima...tako su prosli lekari, apotekari, trgovci, pekari, mesari, kolari, kovaci, satleri, stolari, mlinari...STA je OSTALO i KO je OSTAO i ZASTO je OSTAO !?!
    sve je unisteno...od gradjanskog drustva do tehnicke intelegencije; a kojekavi sloseri i "politicki komesari" NISU imali poverenja ni u same sebe, kamoli da nadomeste ono "to je nama nasa borba dala".
    ratni profiteri cuvaju generacijama ratni plen!
    kome se ne svidja, nek' vadi "napredan" pasos i dovidjenja...
  • Zikica

    02.05.2019 22:29
    Nije nam zanatlije unistila sluzba vec jeftina (kineska) roba: kupuje se jeftino, kad se pokvari/pocepa/raspadne to se baca i kupuje se novo (po mogucstvu jos jeftinije).

    Mi smo nacija koja ne ceni kvalitet i to je vidljivo na svakom koraku. Jevreji imaju izreku koja kaze: "nisam toliko bogat da kupujem jeftine stvari".
  • Labud

    02.05.2019 20:45
    A zasto se zantlije ne prilagode vremenu u kome zive, pa bi mozda povecali sanse za opstanak. Oni bi lepo mogli da nude svoje usluge i on line, uz pametno osmisljenu strategiju. Vreme kalifa je iza nas. Ne moze ceo svet da ide napred a oni da ostanu u proslosti.
  • /

    02.05.2019 20:38
    /
    smisljeno ih je unistila sluzba da bi mogla raditi sa velikima to sta radi

  • Sadsagj

    02.05.2019 18:33
    Smišljeno su nam uništili zanatstvo, da ne bi ništa znali da radimo, osim da budemo jeftina radna snaga, što danas i jesmo, robovi. Sve su to smišljeno uradili u svim sferama života u zadnjih 30 godina. Oni imaju dugogodišnjeg iskustvo u uništavanju jedne države i naroda, kolonoziranje, al na moderan način.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna