Autor: Gorica Nikolin - gorica@021.rs

Novi Sad
12.07.2019.
18:00 > 17:49
Nedavno završena biciklistička staza koja spaja Futog i Begeč postala je "prečica" automobilima.

Komentari 127

  • Pera

    31.07.2019 15:22
    da razjasnimo
    Očekujem da će se pojaviti vlasnici vikendica na tom potezu u komentarima pa da kažem prvo da je zakonom zabranjena svaka gradnja objekata u prostoru od reke do odbrambenog nasipa a i 50 metara nakon nasipa. To je gospodo zakon države u kojoj živimo a to što su ljudi stoka i koriste situaciju pa tamo prvo postave roštil, pa doteraju prikolicu pa sledeće godine raskrče i onda sledeće ozidaju celu kuću samo govori kolika su stoka.

    Nema nikakve potrebe da se vozi nasipom što se tiče hitne pomoći ili bilo kakvih službi ili radnih mašina jer postoji paralelan put za automobile a ulazak na ovu biciklističku stazu je obeležen znakovima.

    Bicikli na kolovozu u Srbiji imaju pravo da se kreću svuda osim na autoputu i motoputu i za to im je zakonom propisan jedan metar (u drugim državama i metar ipo).

    To ko je kakav i gde biciklisti voze po gradu i da li imaju zvonce i da li plaćaju porez i da li vozači poštuju ograničenje brzine u naseljenom mestu i ostala pitanja nemaju veze sa temom.
  • Aleksej

    30.07.2019 09:13
    Nije to nista
    Nije to nista kada se uzme u obzir koliko biciklista koriste kolovoz, a imaju pored stazu.
  • Ranko Trba

    18.07.2019 15:51
    balvancici
    Samo im postaviti par skrivenih prepreka da razlupaju automobile, pa ce sledeci put eventualno razmisliti.
  • /

    17.07.2019 10:10
    /
    vicu i di- diiit
  • Mille

    16.07.2019 15:17
    Aj u 100 evrića da 90% ima kroatske papiere!!!!!!
  • Vlada

    16.07.2019 12:21
    @Pera

    A to si istraživanje sam sprovodio? Pošto po realnoj situaciji na ulicama, većina biciklista ima zvono i svetlo - i dalje ne svi, što jeste problem, ali daleko više njih nego u tvojoj 'statistici'.
    I čisto da dodam, ne treba nam ni svetlo ni zvono da bi proleteli na centimetar od likova koji se šetkaju po biciklističkoj stazi da ih isprepadamo i naučimo da se tu ne bleji, niti da se zaletimo u auto koji vozi po njoj i onda naplatimo dvostruku štetu od vozača.
  • Pera

    16.07.2019 09:59
    A gde je oprema
    Bar 80 % biciklista nema zvono i svetsto, nego viču " prolaz ", dok drugi nista ne viču niti zvone, vec presecaju liniju kretanja pešaka ili automobila..Ranije je bio obavezan deo opreme bikala zvono i svetlo, ova kako je sada je neverovatno.. Kaznjavati isto kao automobile kad nemaju svetla i ostalu opremu, jer nema druge..
  • Goran K.

    16.07.2019 06:28
    Bezzakonje
    Pravili vikendice u rečnom koritu i sad se voze kolima po stazi za bicikle.
  • Perkov Milan

    16.07.2019 06:06
    Ilirska ulica 43
    U Sloveniji ima 280 km biciklistickih staza kao ova uz rijeke doline obale i brda i nikad 1 auto necete naci ili vidjeti da je koristi. Jel treba komentar? Mentalitet i geni.
  • Roki

    15.07.2019 16:24
    majmun
    Postoji odredjena vrsta majmuna kod nas koji ce voziti automobil GDE GOD je to fizicki moguce.
  • Marko

    15.07.2019 11:47
    @Ovaj što ima vikendicu
    Pa što ste kupili vikendicu tu dokle ne ide put???? Vi ste trebali o tome misliti... svašta
  • Milan

    15.07.2019 08:58
    Individualizam kroz tribalizam
    Ljudi, da li shvatate koliko su vam komentari (većinom) besmisleni??? Pešaci, biciklisti i vozači nisu nekakve homogene grupe u kojima se svako ponaša na isti način, a još manje su nekakve zavađene strane u nekom ratu. Drugo, svi smo, bar na kratko pešaci, a često i vozači automobila koriste bicikl i obratno. Nema pravila.

    Budala, na žalost, ima previše - neke voze bicikl, neke automobile, a neke idu peške. Neke od tih budala su bahati bilmezi, a neko je jednostavno glup. Ako treba da se delimo, hajde da se delimo na budale i pristojan svet, pa da pokušamo da nateramo budale pešake, budale bicikliste i budale vozače da se ponašaju pristojno i odgovorno.

  • Pedja

    15.07.2019 06:58
    1
    Jednpstavno resenje
    staviti nekoliko (6 ili 7) stubove na razmak of 1,5 metra popreko bisiklisticke staze
    da ne dozvoli auticima da prolaze
  • Biciklista

    14.07.2019 21:35
    Kukate kako vam smetamo MI,BICIKLISTI i na putu i na trotoaru?Pa kad su nas vec poceli sklanjati i sa puta i sa trotoara,sta VI,VOZACI AUTOMIBILA,trazite na biciklistickoj stazi?Drzava je napravila uslove da vam vise ne smetamo.Zasto sad vi smetate nama?
  • junior

    14.07.2019 12:29
    @Flojd
    vi ste se popeli svima na glavu svojom lenjošću i kukanjem da vam uvek fali parking i da je automobil nasušna životna potreba. ako hoćete da se vozate, idite na autoput, ako hoćete parking za vašu cigaretu na četiri točka, platite garažu i parkiranje. ostavite na miru one koji daju ovom gradu mogućnost da diše.
  • dule

    14.07.2019 12:29
    Prost svet deli ljude na pešake, bicikliste, vozače.

    Pristojan svet deli ljude na pristojan svet i prost svet.
  • Flojd

    14.07.2019 10:43
    @ Stari bciklista aman, svima ste se popeli na glavu, pokupili modu od zgubidana iz skandinavije i sad maltretirate i vozace i pesake, dosadni ste ko proliv. Nek vam naprave staze negde na fruskoj pa tamo landrajte, sto dalje od civilizacije.
  • Posmatrac

    14.07.2019 09:45
    Nikad ne idem autom po stazi, pešačkoj ili biciklističkoj, ne parkiram u zoni "sva četiri žmigavca", parkiram samo po obeleženim mestima, ne hodam po biciklističkoj stazi, ne prelazim van pešačkog, ali moram da primetim da neki biciklisti baš vole da voze trotoarom po bulevaru oslobođenja, iako imaju odlične staze sa obe strane.
  • Vidoviti Limanac

    14.07.2019 08:11
    @Razni
    Ima tu više onih koji su za odgovor ali evo za par odabranih:

    @Pera - samo pozakonu
    I treba da plaćate registraciju svake godine jer zauzimate javni prostor. Znaš ono zajedničko na ulici gde parkiraš auto?! To Pero nije samo tvoje i za zauzeće tog prostora i upotrebu infrastrukture ima da platiš! Moj bajs na mojoj terasi i za njega ništa ne plaćam, dok za auto koji na parkingu zauzima javni prostor plaćam i ja...
    Što se tiče kradenih biciklova problem jeste, ali ajde onda prvo nađi i reši sva "prekucana" vozila iz prethodnih 20 godina pa kreni sa biciklovima. A taj se problem javlja jer postoje carinici koji puštaju da ta roba uđe u zemlju, nemoj na nas bicikliste da svaljuješ problem.

    @... - ???
    Matori ja do moje vikendaje idem kolima do karina pa "donjim putem" branjenom stranom nasipa ka futogu. Verovatno i za tvoju vikendaju ima sličan put. Ako ti se ne sviđa novo rešenje menjaj vikendaju. Put je napravljen za bicikliste i takav ostaje!

    @Gojko - Za ove sa biciklima
    Ne palamudi! Zna se kako se rešavaju hitne situacije, mani se pametovanja....




  • @???

    14.07.2019 07:38
    Opet jedna neistina, pre biciklisticke staze bio je nasut agregat i to nikada nije bio kolski put, uvek je bilo zabranjeno za motorna vozila. Znaci da si zloupotrebljavao i unistavao nasip i ranije i da si sada pogodjen zbog promene.
    Kod Kaca zemljani put ide pored nasima ali je prasnjav pa ista takva gospoda voze po nasipu. Toliko su ga razrovali da postoji put i po nasipu i ja jedne i sa druge strane.
    Mislim da si kandidat za oduzimanje vozila posto ocigledno nemas nameru da postujes Zakon i pravila u saobracaju.
  • Učiteljica

    14.07.2019 07:23
    Ocenjivanje pismenog
    Gospodin koji sebe naziva "...", u svom poslednjem komentaru ima 11 slovnih grešaka. Vidimo se u avgustu, na popravnom.
  • Stari bciklista

    14.07.2019 07:04
    Info
    Bavim se biciklizmom više od 30 godina i tvrdim da su biciklisti uglavnom starosti preko 40 godina, znači zreli ljudi. Nema nas puno i nemamo puno svojih staza. Sada kada smo je konačno dobili, i nju nam oduzmite. Okrivite nas za sve probleme u ovom društvu. Vređajte nas i kačite etikete. Sve to ukazuje na činjenicu da ovde tolerancije nema, a još manje razumevanja. Predlažem da sednete na bicikl i probate da ga vozite bar mesec dana. Javite nam kakvi su utisci, i kakva su vaša nova mišljenja, o ovoj temi.
  • Komšija

    14.07.2019 06:35
    @Gojko
    Poštovani Gojko, taj predeo pokažite onom ko Vas je zlostavljao kada ste bili mali. U autu, na nasipu ili u vikendici Temu ste Vi promašili, a odgovore na Vaša pitanja ste več dobili. Da je na nasipu sagrađena pruga, da li vi i dalje tuda vozili auto, ili bi konačno shvtatili, da treba da se obratite nadležnoj službi i napravi Vam put, a ne da maltretirate mašinovođu.
  • Ivka

    14.07.2019 00:39
    Srpska posla
    Umesto da svi opletu po prekršiocima očiglednih saobraćajnih znakova, ovde većina oplela po biciklistima! E, toga samo u Srbiji ima! I onda nam je kriv ovaj i onaj, a zapravo, za svo ovo s**** koje nam se dešava, najzaslužniji smo mi! Pa gde još u svetu ima narod koji namerno ne poštuje propise? Može nam se! Kanda! Baš smo banda!
  • ...

    13.07.2019 22:33
    ???
    Alo bre Pametnjakovići,moj privatan posed je kupljen pre 10 godina i holski put je bio sad tu gde je staza,a porez uredno plaćam i dozvola dobijena tako da nemojte više komentarisati nešto što nemate blage veze,vidi se po komentarima da ništa drugo neznate da radite već da prdite u prazno...Ajmo svi na spavanje i nelupetajte gluposti višeee!
  • Flojd

    13.07.2019 22:32
    Samo se bacaju novci za kojekakve biciklisticke staze, sve bih to poravnala I prosirila kolovozne trake. U toj biciklistickoj sekti su sve sami kompleksasi, mada sumnjam I na nesto gore.
  • ...

    13.07.2019 22:29
    ???
    Alo bre Pametnjakovići,moj privatan posed je kupljen pre 10 godina i holski put je bio sad tu gde je staza,a porez uredno plaćam i dozvola dobijena tako da nemojte više komentarisati nešto što nemate blage veze,vidi se po komentarima da ništa drugo neznate da radite već da prdite u prazno...Ajmo svi na spavanje i nelupetajte gluposti višeee!
  • шојко

    13.07.2019 19:56
    гојко
    овом стазом по насипу не морате да превозите ни дете ни бабу, имате између футога и бегеча нормалан пут којим можете да идете 80 км/ч и да никога не угрожавате.
  • Gojko

    13.07.2019 19:51
    @Komšija
    Komšija, promašili ste temu sa svojim ad hominem. Poenta je da se ne može sve obaviti biciklom. Ja isto vozim bicikl, moj auto nije zadimljen a i nemam trbušinu. Ako ne verujete, pozivam vas da dođete i izbliza pogledate predeo oko i ispod nazovi trbušine, čeka vas iznenađenje.
  • v

    13.07.2019 19:07
    samo kazne
    Dok ne pocne ozbiljno kaznjavanje automobili ce biti svuda - na biciklistickim stazama, parkirani po livadama, trotoarima, kolovozima itd. Kazna mora da bude tolika, da coveku ne padne na pamet da krsi saobracajne propise, bez obzira sto nema policije u vidokrugu. A ne neka sica, pa jos sansa da naleti policajac mala, i onda se isplati rizikovati.
  • Lana

    13.07.2019 17:20
    Svaki dan na posao 10km bajsom
    Na pocetku i na kraju staze se postavi ona lepa gvozdena sipka i nema niko sem bicikala da koristi stazu. Pozdrav iz Nemacke
  • Komšija

    13.07.2019 16:51
    Jadni Gojko
    Poštovani gospodine Gojko, izgleda da ste i Vi bili zlostavljani kada ste bili mali :( Za sve nabrojano, postoji taxi, hitna pomoć, komšija. Na biciklu treba okretati pedale, probajte, korisno je i zdravo. Lako je Vama sa trbušinom u zadimljneom autu stusnuti gas i voziti jedinom biciklističkom stazom u tom delu grada. Ja sam mojoj mami uvek pomagao pa i u poslednjim trenucima njenog života. Da li je Vaša srećna, što ste joj baš Vi sin :-(
  • Gojko

    13.07.2019 15:36
    Za ove sa biciklima
    Vi što palamudite o biciklima probajte da prevezete bolesno dete ili babu u bolnicu na biciklu. U novembru mesecu. Po kiši. Ili donesite neki komad nameštaja na vikendicu. Ili kolica za bebe. Lako je praviti se pametan kad ti sve plaćaju mama i tata a tebi je jedina briga gde ćeš danas da se paradiraš na biciklu. Dok ti keva peške na peti sprat nosi bakaluk sa pijace.
  • @...

    13.07.2019 12:56
    @???
    Ovaj pametnjaković bi autom da uđe u vikendicu, da mu ne bi možda 'ladio točkove u Dunavu. Idi biciklom ko svugde što ljudi idu po normalnim državama i ne pravi se mnogo pametan.
  • @???

    13.07.2019 12:44
    Valjda si ti trebao da razmisljas kako ces da stignes do vikendice kad si je kupovao,pametnjakovicu mladji.
  • ;)

    13.07.2019 12:37
    Ombre 13.07.2019 • 10:26
    Ee
    A kad biciklisti koriste kolovoz, nikom ništa? ;)

    Pročitaj zakon o saobraćaju ako ti vec logika nije jača strana.
  • Trt

    13.07.2019 12:03
    @???
    Ako ti do vikendice ne vodi kolski put, prilično je sigurno da je u pitanju divlja gradnja, što znači da nas sve zabole kako ćeš do nje - polivaj ako ne možeš drugačije.
  • Limanac

    13.07.2019 11:49
    Kej
    Ništa bolje nije ni na keju. Tartanom voze biciklove, guraju kolica. Biciklističkom stazom voze skutere, vode kuce, puštaju samu dečicu na rolerima. Ppešačkom stazom šetaju kerovođe, dok su kuce tamo-amo, a na potezu most-moranarica ni stubića nema, pošto su ih izlomili oni koji automobilima idu u jahting klubove i čarde. Za pametne jednostavno, a za glupe nepojmljivo. Donese se zakon, postave obaveštenja i kamere na svakih 50 metara. Eto para u budžetu, za nove škole sa toaletima, za nova obdaništa, za nove bolnice, za nove staračke domove. DNO-DNA morala.
  • Naivac

    13.07.2019 11:45
    Za onog sa vikendicom
    Jel znaš da voziš bicikl?
  • Deda

    13.07.2019 11:43
    ?
    Da li saobraćajna policija osim radara i pravljenja zapisnika sa mesta nezgoda (uz naplatu) radi išta drugo?
  • Biciklista

    13.07.2019 11:34
    Fobija
    Biciklista u gradu ima svega nekoliko hiljada, a rekreativaca koji voze ovim nasipom nema više od sto_ dvesta, i onda se nadje neki pametni homofob i kaže kako postoji biciklistički lobi. Kako jadno i plitko. Ko je tebe zlostavljao kad si bio mali?
  • Ma

    13.07.2019 11:31
    Drugarice Milice, ostavi ti policiju na miru i gledaj kad voziš bajs stazama po gradu, uspori kad vidiš da pristaje bus na stanicu, svi smo mi ravnopravni učesnici u saobraćaju bez obzira čime se krećemo. Ako ti se ne dopada, ti lepo u manje mesto, u Palanku pa do mile volje vozi i zauzmi celu kolovoznu traku.
  • Neutralan

    13.07.2019 11:27
    OMG
    @...
    Ne znam da li je gluplji potez kritikovati ovde bicikliste, ili ne reagovati u mesnoj zajednici za vreme izrade ovog puta i traženja rešenja Vašeg problema. Vikendica Vam je pretpostavljam legalizovana i plaćate porez na nju i proizvode koje prodajete?
  • @???

    13.07.2019 11:25
    Mozete do vikendica uvek doci biciklom :) Sumnjam da je to jedini put. Samo je put kojim bi trebali da idete losiji pa ste odlucili da maltretirate bicikliste i da vozite biciklistickom stazom.
  • Milica

    13.07.2019 11:04
    Od lepe ideje da se napravi bezbedna i mirna staza za bicikliste bez saobracaja motornih vozila nastalo je ovo. Samo zbog nerada policija. Najveci deo gradjana je dobar ali ona losa manjina uvek maltretira vecinu.
    Ovde kao glavnog krivca vidim policiju koja ne radi svoj posao.
  • ...

    13.07.2019 10:59
    ???
    Pametnjakovići jedno pitanje za vas...Kako mi da dođemo do svojih vikendica kad je moja vikendica na pola puta gledano od stubića iz pravca Begeča pa prema čardi Dunavac...jedino neki avion i tako da dolazim do nje...Lepo je to urađeno svaka čast ali jedino preko tog puta mogu stići do svog poseda privatnog...trebalo se malo i o tome razmišljati a ne samo da ostavljate glupave komentare a neznate pravu istinu.
  • MitarNS

    13.07.2019 10:52
    Meni nije jasno, da ako postoje znakovi da je zabranjeno za motorna vozila-pa sto vozite auto tuda. Meni ne bi palo na pamet ako vidim znak da je zabranjeno. To je tako jednostavno
  • Nasip kao

    13.07.2019 10:42
    Zaštita od poplava
    Poštovani vozači automobila, imajte u vidu da se biciklistička staza nalazi na nasipu koji služi da nas zaštiti od poplava kada opasno naraste nivo Dunava.Dakle, postoji opravdan razlog zašto je automobilima zabranjen prolaz tom stazom.Težina bicikliste sa biciklom zajedno, u proseku ne prelazi 90-100 kg, dok je težina automobila 3-4-5 puta veća ! Čestim prolaženjem automobila, vibracijama i težinom nasip se oslabljuje ( narodski rečeno razdrndava).Ko se seća poplave iz 1965- te , makar iz priča, tom ne bi palo na pamet da autom ide po njemu.
  • ns

    13.07.2019 10:37
    Postali smo kao rusi na stopxam (stop douchebag na yt-u) da cemo uskoro morati objasnjavati da nije sve gde auto moze fizicki da pridje namenjeno za voznju. Po zakonu vi bicikl smete voziti po putu, kola ne smete voziti po pesackoj i biciklistickoj stazi. Ako vam je to suvise kompleksno za shvatiti promenite zakone.
  • Ombre

    13.07.2019 10:26
    Ee
    A kad biciklisti koriste kolovoz, nikom ništa? ;)
  • BulevarEvrope

    13.07.2019 10:22
    Situacija se zakuvava opasno. U cilju bezbednosti i sigurnosti najbolje bi bilo da nadlezni blokiraju do daljnjeg upotrebu tog puta ili eventualno da se pozovu strani posmatraci koji bi regulisali saobracaj (Idealni kandidati bi mozda bili oni holandski plavi slemovi sto kao nesto protestuju sada).
    Vecina razumnih ne bi volela da dodje do nekakvog veceg sukoba ali izgleda sve vuce ka tome.
    E sad, u najgorem slucaju, ukoliko bi doslo do bilo kakvog daljeg konflikta, koji ko zna u sta sve moze da eskalira, vojska bi trebablo da reaguje i da granatira komplet stazu.
    I mirna Backa ...

    Licno ovakve vesti me jako jako potresu, te idem sada da se izvozam svojim elektro-trotinetom do Rumenke a vraticu se linijskim taksijem.
  • YYY

    13.07.2019 10:22
    Nije dobro ograditi stubićima zbog službi koje tu moraju da intervenišu(vatrogasci, policija ,hitna pomoć...)Bolje je postaviti kamere i kazne slati na kućnu adresu na osnovu registracije.
  • Комша

    13.07.2019 10:07
    Lazo 13.07.2019 • 09:24
    Postaviti stubice na 4-5 mesta i resen problem. Kosta manje nego energija koja je ulozena da se o ovome pise i da ljudi komentarisu. Ne razumem u cemu je problem. Hocete da ja stavim?
    Има стубића које су поломили код Футога. Код Бегеча има капије које су увек откључане.
  • Svedok

    13.07.2019 09:49
    Pre neki dan na biciklističkoj stazi na keju ladno idu policijska kola. Kad sam im se približio, oni lepo prešli na pešačku da mi ne smetaju.
  • SaT

    13.07.2019 09:44
    Sve koji voze tamo gde im nije mesto treba na neki način prijaviti, uslikati, objaviti , pa ako ih niko ne sankcioniše....nek bar budu u medijima ...
  • Skadar na bojani

    13.07.2019 09:30
    U srbiji sto se za dana sagradi neke mracne i nepoznate sile to nocu poruse Posade cvece, neko ga do jutra pocupa, posade drvece, neko ga do jutra polomi, okreci se zgrada, neko je do jutra isara, sagradi se put za potrebe biciklista, neko da unisti voznjom kolima po njemu... I ne, ne govorim ontamo nekim fantomima i vilama. Uvek bilo tako, i uvek ce i biti. Ali vlast je kriva... Neko je jednom rekao da narod ima vlast kakvu zasluzuje, izgleda da je u slucaju srbije to 100% tacno.
  • Lazo

    13.07.2019 09:24
    Postaviti stubice na 4-5 mesta i resen problem. Kosta manje nego energija koja je ulozena da se o ovome pise i da ljudi komentarisu. Ne razumem u cemu je problem. Hocete da ja stavim?
  • Maša

    13.07.2019 09:07
    Pa i biciklisti voze cestom iako pored nje imaju super stazu namenjenu biciklistima. Baš je jak ovaj novosadski biciklistički lobi. Najglasniji su u borbi za svoja prava i obaveze.
  • bjuolo

    13.07.2019 08:59
    @M 12.07.2019 • 18:38
    "Valjda postoji policija...."

    Postoji .
    Da bi lovila babe sto prodaju jaja i da izbacuje ljude na ulicu .
  • Novosađanin

    13.07.2019 08:05
    Vozač, pešak, biciklista
    A da neki razmisle malo, pre nego što ostave komentar? Nema potrebe da teramo kontru jedni drugima. Ako ovaj ovo, onda može i onaj ono. Poenta je da se bahat i samoživ čovek kazni, bez obzira da li je vozač, biciklista ili pešak. Sve dok svi mi ne budemo imali pravo da utičemo na kulturu onih koji ne poštuju nikog i ništa, neće ovde biti puno bolje. Surova realnost u našem društvu je ta, da trenutno nema ni volje ni želje ni znanja, da se ovo društvo uredi. Moral ovde nikad nije bio niži :(
  • Ema

    13.07.2019 08:04
    Strasno
    To treba male biciklisticke rampe postaviti da auta ne mogu proci kraj price!
  • 021

    13.07.2019 07:53
    Pa gospodo draga, ovako.... mi smo pre par meseci bili u Begecu i slycajno zalutali. Vozili smo uz nasip i odjednom se nasli na nekom uzanijem putu. Ne znajuci ni gde smo, ni kyda taj put vodi, stigli smo do Futoga. Bilo nam je jako cudno, nigde oznake da je put namenjem biciklistima ili zabrane za kola. Citajuci ovaj clanak, saznao sam da je ovo biciklisticka staza. A da napomenem, nismo bili jedini na tom putu, uz put smo sreli jos par automobila.
  • Zvika

    13.07.2019 07:46
    Stoja nevaspitana. Gde je komunalna milicija u civilu?
  • *

    13.07.2019 07:43
    Begeč- Gložan
    Isti problem je na potezu bic.staze između Begeča i Gložana.S obzirom da je staza za bicikliste uža nego redovni putevi, velik je problem kada nas bicikliste obilaze automobili.Neki uspore kada nas obilaze ali ima bahatih vozača koji još i dodaju gas i projure pored vozača bicikala.Izgleda, da dok tu neko ne pogine, policije kao kontrole, neće ni biti...
  • Marko T

    13.07.2019 06:49
    /
    Inicijativa je organizovala vožnju do Begečke jame i provozala se sa 50 biciklista tuda pre nekih mesec dana. A ti Teodore?
  • Singer

    13.07.2019 03:20
    Rešenje
    Postaviti široke rampe od pocetka staze pa do kraja.Ne logično je da voze tuda, autoput je odma pored.
  • džilio

    13.07.2019 00:53
    bahato
    Danas vozeći bicikl pomenutom stazom preteklo me je šest vozila na udaljenosti od 3 km. Neka lepo patrolira tim putem policija na motorima i neka kažnjava očigledan prekršaj.Tim putem sada voze i mala deca,žene i stariji ljudi koji su jedva dočekali da nemaju strah od vozača koji ne poštuju nas bicikliste. Patrolu na drum i po džepu.
  • Univerzume

    13.07.2019 00:00
    Otvori se
    U Kralja Petra I, na uglu sa Kisackom, svaki dan voze vreko pesacke i biciklisticke staze da bi usli na "parking" koji su takodje uzurpirali. Kad padne kisa blato sa parkinga iznose na te trotoare, ali nikog nije briga!
  • Miroje Jovanovic

    12.07.2019 23:44
    Hmm
    To su FUTOZANI
  • Biciklista

    12.07.2019 23:06
    Moći će
    Joco srećo,
    I od mojih i tvojih para se pravi i autoput,i biciklistička staza i magistrala...npr. ja ne vozim auto već bicikl i imam svoju stazu a ti imaš svoju. Molim te nemoj da voziš mojom stazom,a ja neću tvojom.
  • vel

    12.07.2019 22:55
    postaviti kratke stubice duzinski na xy metara ,preko kojih auto ne moze proci.a ovi sto bi ga isekli...ne isplati se
  • Pera

    12.07.2019 22:49
    samo pozakonu
    Ocete da vozite ukraden bicikl za 50e po putu specijalno pravljenom za vas. Moze ali ima da platite tehnicki pregled i registraciju bicikla. Za auto je sve placeno i to svake godine i kroz gorivo
    svakodnevno, pa bi jos i da nam zabranite. Mi vozaci uplacujemo putarinu a biciklisti ni pekaru leba ne placaju. Trazite policiju, e i mi trazimo da proverava brojeve biciklova i poreklo.
  • Kaya

    12.07.2019 22:46
    Grade izborni put
    Bili lokalni izbori u Begeču, pa se asvaltiraju putevi. Čeka se na vrućini po 15 minuta a ljudi žure kući. Nije preče tuda nego brže. Valjda će završiti za koji dan. Pa onda za par godina opet. ☺
  • Sava

    12.07.2019 22:44
    Diskriminacija nad biciklistim
    Biciklisti su diskriminisaniji od svake manjine u ovoj zemlji!
  • Joca

    12.07.2019 22:14
    e vala nece moci
    Kako ste vi to zamisli,svi smo mi gradili taj nasip,od novaca svih nas je izgradjen put. Sada hocete samo vi da ga koristite a i ovako nema dovoljno asfaltiranog kolovoza. Pa nece moci gospodo, vidim poceli ste da pretite ovim i onim, nemojte tako sutra se ni vi necete osecati bezbedno na tom putu ako tavim pretnjama nastavite, batina ima dva kraja.
  • ns

    12.07.2019 21:58
    Molim ako niste prosli tuda ne pisite. To nije put, nema sirine da bi bio put. Nije ni gradjeno kao put. I nema potrebe da kola idu tuda, postoji paralelan put za kola sa desne strane. ovo je pitanje bahatosti samo, nista vise. Ali dobro zato smo tu gde jesmo.
  • M

    12.07.2019 21:58
    Divljina... Cak gore nego u Rusiji, tamo bar po zakonu gradjani mogu da se aktiviraju po pitanju bahatih vozaca (youtube kanal Stop Douchebag), a ovde gradjani ne smeju da diraju bahate, a institucije je bas briga.
  • Marko

    12.07.2019 21:58
    Zasto ne
    Zasto nema policije tamo da ih kazne da im uzmu pare, de je ta policija vata samo ovaj posten narod i samo nas zeza. Pola kriminalaca na slobodi i jos se zale da nemaju para. Pa znate kako imali bi vi para da ocete da radite posao kako treba.
  • dijasporac

    12.07.2019 21:54
    Rampa i stubici ce resiti situaciju? U kojoj zemlji bre vi zivite, ima da to iseku skupljaci sekundarnih sirovina dok se jos bude susila farba na njima a da ne spominjem iznervirane vozace - ko ce njima da brani da voze gde su oni naumili. Vredi pokusati ali ce biti isto kao na dolmi na N.Beogradu - tamo su isekli rampe i stubice vec nekoliko puta ( ispod te dolme u recnom koritu bivsi precednik Nikolic ima svoju vilu).

    Mislim da je bolje resenje da se okupi neka biciklisticka gomila ( inicijativa) i da blokira tu stazu pa kad im naleti neki obesni automilista ga olese od batina. I tako dan za danom, uterali bi strah manijacima u automobilima a mozda bi onda i policija reagovala. U toj zemlji samo silom mozes odbraniti nesto sto valja.
  • Pionir

    12.07.2019 21:51
    Minirati modifikovanim PT minama koje se aktiviraju na pritisak veci od 300kg.
  • Dulo

    12.07.2019 21:30
    Zasto???
    Zasto ne stave na svaki kilometar po jednu šipku u sredinu staze i nece biti kola....
  • BraneCo

    12.07.2019 21:17
    Sad kad su gradjani ukazali nadleznima na taj problem gde je Saobracajna policija da radi svoj posao i lovi nesavesne vozace na biciklistickoj stazi? Vrucina im je valjda pa ko ce jos da patrolira okolo?
    A gde je Komunalna milicija? Šepure se u uniformama po gradu kao nekada? Ili se baskare negde u debeloj ladovini ili pod klimom kafea? Gospoda su dobili dodatna nova ovlascenja kao i mogucnost da rade u civilnom odelu. Pa sada eto mogu da se setaju i u kupacim gacama i da kaznjavaju prekrsioce. Angazovanjem policije i milicije Grad ce pokazati da zaista brine o evropskoj investiciji i da stiti bicikliste na toj biciklistickoj stazi.
  • Milana

    12.07.2019 21:14
    Jedno i drugi
    Ako moze biciklista po drumu ili ako moze biciklista po pesackoj stazi i to brzom i drskom voznjom sa sve zvonjenjem i cudjem zasto mu se majka sa detetom ne sklanja. Zasto ne moze auto po biciklistickoj stazi ako vozi odgovorno polako i pazljivo.Nisu mi jasni ti novi rezoni kao i ljubomora na el.trotinete. Svako od tih lica upravlja opasnim sredstvom i odgovoran je pred zakonom. Ovde ste spremni na preventivu i sekli bi glave a u kriminalu je preventiva nula, kao i u nasilju u porodici a mrtvima se ne zna broja.
  • ja

    12.07.2019 21:04
    zašto da ne
    kada mogu biciklisti da bahato voze po trotoarima i ne vode računa o pešacima, zašto ne bi automobili išli po stazi predviđenoj za vožnju?
  • Toma

    12.07.2019 21:01
    kazne
    Nema postavljanja barikada, to je nasip koji mora biti dostupan vozilima za održavanje istog.

    Kazniti stoku.
    Za to moramo imati državu a imamo SnS jer ste za to glasali
  • Cax

    12.07.2019 20:59
    Policija na delu
    Pa, valjda bi saobraćajna policija trebalo da reaguje, pa da vidimo da li su ovi "hrabri" vozači baš spremni da plaćaju kazne. Trebalo bi i ovi policajci na motorima da se malo ovuda vozaju, a ne samo po gradu.
    Samo po džepu, pa da vidimo...
  • Tokmak

    12.07.2019 20:53
    Zar je neko očekivao da će biti drugačije?
  • Jovica NS

    12.07.2019 20:25
    Eeee...nema tih stubova i prepreka koji se ne mogu zaobići...snalažljiv smo mi narod(čitaj stoka neopevana)
  • Sale es

    12.07.2019 20:25
    Stub
    Postaviti po neki stubić na sredinu?Svakih 300m
  • abc

    12.07.2019 20:23
    izgleda da postoji potreba za putem u za automobile i za bicikliste. NIje sta se HOCE prirodno već šta je POTREBNO.
  • Cune

    12.07.2019 20:22
    Kad mi neko kaze da smo kao narod snalazljivi i lukavi...
  • ex Pezos

    12.07.2019 20:19
    ZNACI ...(@ rale)
    ... kad na Jami naprave "dolinu lopova" i ova ce biciklisticka staza dobiti saobracajne znakove , ne brinite .
  • Nenad

    12.07.2019 20:18
    Pa šta?
    Pa i biciklisti koriste puteve koji su predviđeni za automobile šta ima veze
  • Pale

    12.07.2019 20:08
    Zakolcis i resio si se bahatih vozaca.
  • Veliki maestro

    12.07.2019 20:02
    .
    Dobrodosli u Srbiju, zemlju debila
  • Vidoviti Limanac

    12.07.2019 19:58
    Ne sklanjati se
    Ne treba im se sklanjati pa neka nekog pogaze ako smeju.
    Trebali bi se organizovati i ići da se šabani organizovano nerviraju, ali obzirom da šabanwerija nema granicu treba ići u grupama od po nekoliko biciklista ako bi došlo do toga da bi neko da se bije.
    A ja ću čim uzmognem da oteram bajs tamo da se vozam i da čekam da mi neko trubi. Ima da zauzmem busiju praktično na toj razdelnoj traci i lepo 5-6 km/h pa nek me preskoči ko može....
  • ns

    12.07.2019 19:55
    Bas sam juce isao i svakih pola minuta prolazi auto, a prema begecu je staza dosta uska, vip taksi je proleteo pored mene jer se iznervirao sto sam se pravio da ga ne vidim. A i vlasnici njiva takodje to koriste. Stvarno ovde u ovoj zemlji nista lepo ne moze biti. Neki ludak se iza mene zaleteo i zamalo se zapucao direkt u karinovu blokadu od peska, valjda je nov, pa je onda vozio u rikverc krivudajuci. Komedija
  • S O Sa

    12.07.2019 19:55
    Nema policije...
    Nece policija da ih kaznjava. Sve je to njihova bratija. Pilicoja je u D. P. I u Baliju, u kaficima njihovih bivsih kolega. Tako da je nama ostslo samo da se sklanjamo, i gledamo da se ne zamerimo njihovim sponzorima.
  • Zla...

    12.07.2019 19:51
    Cuvari
    Sad ce se dosetiti da uvedu Čuvare biciklističkih staza, kao sto već postoje Čuvari kontejnera! Nažalost, nama ne pomaže ni jedan čuvar na jednog stanovnika. Jedino rešenje je žešći udarac po džepu.
  • Dragan

    12.07.2019 19:45
    Treba postaviti one betonske stubiće, pa neće moći ući.
  • Ns

    12.07.2019 19:34
    Futog, kolevka civilizacije...
  • alalvera

    12.07.2019 19:31
    ŠTO PRE, PRESRETAĆA!
    Na Biciklu!
  • /

    12.07.2019 19:27
    /
    za njih je to i pravljeno

    komentatori su ovo vec najavljivali
    mogla se inicijativa tuda provozati
  • www

    12.07.2019 19:19
    Ovo je baš isto kao i ono kad biciklisti voze trotoarima. Zgodnije im! I jednu i drugu stoku treba u tome sprečiti.
  • O moj Bože

    12.07.2019 19:13
    Ja ne znam što je ovaj narod ovoliko lud?
  • Vlada

    12.07.2019 19:10
    Bez brige, sve ce to svemocni Komunalni Milicajci da rese svojim undercover spy aktivnostima, isto kao sto su resili i sve ostale komunalne probleme u gradu.
  • +384

    12.07.2019 19:08
    Stoka smo nevidjena. Civilizacija ne postoji za ovaj narod.
  • Dragan

    12.07.2019 19:08
    Strasno
    Normalno koriste i tamo od Begeca prema Celarevu, voze kao da je autoput a ne staza za bicikle, van pameti , isto tako kritikujem nadlezne da se zakljuca rampe i postojeci metalni panjevi na stazama kako bi se zabranilo kretanje motornih vozila
  • Lemonhead

    12.07.2019 19:00
    Srbi - najpametniji narod u ovom delu sveta ponovo oduševljavaju svojom dovitljivošću i snalažljivošću.
  • Djole

    12.07.2019 18:57
    Tablice
    Upisati tablice i busiti gume, jedini nacin
  • Piško

    12.07.2019 18:56
    ...
    Dočekajmo turiste i ljubitelje rekreacije polovnim Ford karavanom u glavu.
  • rale

    12.07.2019 18:54
    Mene samo cudi kako se niko ne buni sto je nasip uz Dunav od Limana pa sve do Veternika pretvoren u pravi put sa sve saobracajnom signalizacijom? Zar nasipi nisu sredstva za odbranu od poplava koje intenzivan saobracaj ostecuje? Ali puno i ja razmisljam.
  • Biciklista

    12.07.2019 18:52
    Jednostavno
    svega ovoga ne bi bilo, kada bi postojao neko ko bi ih kaznjavao leeeepim kaznama...
  • Pera

    12.07.2019 18:51
    Sve je to uz podrsku policije koja nista ne radi. Vozaci automobila su veoma uvidjajni i trube biciklistima da se sklone sa staze da oni prodju.
  • Janko

    12.07.2019 18:49
    Tipicno
    Slike prosledite policiji pa mozda nauci.
  • Jela

    12.07.2019 18:46
    Prijava policiji
    Zapisite tablice i prijavite policiji jer drugacije nece nauciti. A automobili ce definitivno brze istrositi stazu.
  • Biciklista

    12.07.2019 18:45
    Ovako je u celoj dužini biciklističke staze, od Begeča sve do Novog Sada. Ovde policija može leeepe kazne da naplati svaki dan...
  • Cocco

    12.07.2019 18:44
    Samo je jedno rešenje: STUBOVI!
    Dobro dimenzinonisani (da ih ne mogu oboriti, polomiti i sl.) i pobijeni na više mesta (kako bi apsolutno sprečili pristup i prolaz automobilima).
    A ono, inspekcije, policije komunalne ili kakve već ne, zaboravite. To ni do sada nije dalo rezultate, pa neće ni sada...
  • Utopija

    12.07.2019 18:40
    Naravno da jeste, tako se koristila dolma koja je bila do sada u funkciji, krajnje je vreme da se uvede red u ovu nasu kasabu i da se smisli sta je efikasno da odvrati jedan deo nesavesnih gradjana kojih nazalost nemaju svest o tome za cega taj put sluzi..
  • M

    12.07.2019 18:38
    Valjda postoji policija....
  • dzungla

    12.07.2019 18:34
    Divljina
  • Петровград

    12.07.2019 18:32
    Казнити одговорне и поставити стубиће.
  • biciklista

    12.07.2019 18:22
    Samo u Srbiji...
  • Dejan

    12.07.2019 18:19
    Kamere i policajci
    tu su potrebni i civilni i redovni policajci dok ne bude uslova za kamere, drastične kazne da se opamete budaletine teške
  • Cale

    12.07.2019 18:15
    Slikajte i prijavite policiji.
  • Vladan

    12.07.2019 18:07
    Jedno je jasno, u ovoj zemlji ne postoje zakoni, policija, sudstvo... uvek se sve raspada pred nasim ocima. Ljudi na vladti vec decenijama nisu u stanju da uvedu red...
  • Bato

    12.07.2019 18:06
    Zasto nije snimio registraciju?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna