Autor: 021.rs

Novi Sad
12.08.2019.
12:45
Komunalni inspektori i komunalna policija izrekli su na licu mesta osam prekršajnih kazni od po 25.000 dinara Novosađanima koji su bacali smeće na javne površine.
  • Vlada

    14.08.2019 15:14
    @Kaća

    Kakav se smrad širi od toga što nekoliko desetina pasa istisne po decilitar morkaće na prostoru od par hiljada kvadrata? Evo jel mogu ja da pogodim, jel nepostojeći?
  • Dejan

    14.08.2019 09:48
    E moji komunalci, kada uđeš u Novi Sad pre Najlona dočekate te deponija koja se redovno godinama obnavlje.Da li ste tamo nekoga kaznili.
    A vama što deca na keju smetaju selite se na selo.
  • Kaća

    13.08.2019 15:29
    ?
    Zašto nemamo kontejnere za separciju otpada: staklo, papir, tekstil, plastika, ostalo?
  • Kaća

    13.08.2019 15:17
    Pitanja
    Kako sprečiti da vlasnici pasa po naseljima, prazne svoje pse ispred prozora i blizu zgrada po ono malo zelenila po kome se igraju deca - možete misliti kakav nesnosan smrad od tolike mokraće se širi sada kada ugreje ili kada je sparno? Kako sprečiti da komšije bacaju stvari/smeće kroz prozor - o ostalom otpadu (kese od potrošenog sadržaja, prazne flaše, opuške)koje bacaju po javnim površinama, da ne pričam? Jasno je da bi kazna po džepu bila najefektnija, ali kako dokazati Komunalnoj ko je to uradio - nećemo stajati i čekati kada će neko to uraditi pa to snimiti?
  • dzo

    13.08.2019 08:39
    Nego, šta mislite gde završi to gradsko đubre uklonjeno iz vidokruga? Na deponiji naravno onoj ogromnoj neuređenoj zaostaloj iz prošlog veka.. pa onda kiše to sve speru u njive, požari u pepeo i čađ, ptice zobaju plastiku, lekovi i hemija se kuvaju na suncu. I čemu onda kazne i čemu kao "čuvamo orlove krstaše" kad ne čuvamo ni svoj a kamoli njihov lanac ishrane. Godinama unazad pričam da ovoj zemlji treba PRVO ona nemačka tehnologija da kontrolisanog sagorevanja otpada i pravljenja el. struje pritom. Može i ruska ako imaju, bitno je rešavati se otpada pametno.
  • Za Darka i gradonače

    12.08.2019 18:23
    Na keju je normalno da se šeta, ali ne da se urla pod prozorima spavaćih soba jadnika koji žive na keju, jer stvarno je jadno danas tamo živeti - smrad, buka od turiranja motora tokom noći, a kao šlag na torti bezosećajna omladina koja urla, pušta muziku s uređaja, parkira se na keju koji je ustvari nasip za odbranu od poplava. Za informaciju, to je javna površina, a javni red i mir podrazumeva tišinu od ponoći do 7h ujutro. Za kej i pojedine lokacije po gradu to izgleda ne važi, tamo očito može da radi svako šta hoće, dok gradonačelnik brine o provodu omladine. Da omladinu tamo neko kontroliše, u vidu stalne patrole policije, ne bi bilo ni buke ni đubreta. Ali to je već viša matematika.
  • programerka

    12.08.2019 17:39
    @Ja
    "Kerovi" nisu krivi! Vlasnici su nevaspitani i bezobrazni. I to potvrđujem kao odgovorni vlasnik par udomljenih kuca i maca.
    I za za sve ostalo ste u pravu! Nezamisliva količina smeća se baca svuda po prirodi.
    U to ime imam pitanje: ima tome godina, u kvart su nam ubacili neke konterjnere rešetkaste sa džakovima unutra, uredno značene da tu odlažemo plastiku. E ja bila kreten i odvajala sve po kući, uredno punila fiški kontejner. I onda dođe kamion JKP Čistoća i sve to što sam ja uredno izdvojila ubaci u kamion sa ostalim komunalnim otpadom. Nije prošlo mnogo, dođu pripadnici nacionalnih manjina koji još uvek smeju da voze zaprege po gradu pa izvade one džakove i uredno ih okače na sklepana vozila i u njih trpaju karton i sve ostalo što se prodati može.
    Pitanje je očigledno: kako je takvo šta uopšte moguće da se desi? Ko gleda kroz prste onima što i danas na sklepanim vozilima KROZ grad voze pokupljeno iz kanti ?
    Ko se to našalio sa građanima KOJI ŽELE da odvajaju otpad pa je dozvolio da se sve sakupljeno trpa u isti kamion?
    Sigurna sam da bismo svi kao građani bili mnooogo odgovorniji da ne gledamo sve što sam gore navela.
  • Rade

    12.08.2019 17:32
    Male su to kazne za olos koji zivi medju nama pored novca drustveno koristan rad da cisti ulice .
  • MarkoNS

    12.08.2019 17:26
    Do devedesetih...
    Novosadjane je bilo sramota da bace bilo sta, nosili smo stapic od sladoleda ili koriscenu maramicu u ruci sve do prve kante ili cak do kuce ukoliko ne naidjemo na kantu. Takodje smo postovali pesacke prelaze i semafore, a cigara se nije ni palila na ulici. Ustajalo se starijima u autobusu i placali autobusku kartu...
  • Комша

    12.08.2019 17:21
    Поставите више контејнера за крупни отпад по граду. Тренутно је сезона радова, људи реновирају све и свашта и има много више смећа него иначе. Много њих не зна где то да остави, а неки неће да плате чак 2000 динара да изнајме велики контејнер. За шта плаћамо сваки месец одношење смећа, ако не може да се изнајми велики контејнер без плаћања чак 2000 динара што је превише? Да је неких симболичних 300 динара па би људи и звали, али уз једва скрпљене паре за неку реновацију још и 2000 динара је превише за нешто што већ сви плаћају кроз информатику. Овако Ћистоћа односи све то смеће без додатне наплате свакако.
  • Nemanja

    12.08.2019 16:50
    Trula koalicija
    Cistoca mora postaviti (daleko) vise kontejnera za krupan i gradjevinski otpad!!!
    Napravili su problem sa ovim podzemnim kontejnerima, pored svakog se nalazi mini deponija, jer krupniji otpad jednostavno nema gde da se odlaze!!!
  • Daca

    12.08.2019 16:34
    A da nam objasne šta da radimo sa krupnim otpadom? Znam da može da se naruče veliki kontejneri za oko 3000 din, a da li se naplaćuje da građani sami odnesu otpad na deponiju?
  • Ja

    12.08.2019 15:49
    Molim
    Najlepše, da se dovedu u red "kerovi", a sa njima i vlasnici. Zauzeli su čovekov prostor, a ne čovek njihov.
    Kad to obavimo, preći na sređivanje reka, na pristojnost u saobraćaju, na strogu primenu zakona i...
  • deda

    12.08.2019 15:10
    jedini nacin ...treba ovo na sva zvona objaviti valjda ce onda neko i razmisliti, uostalom nemci i briti nisu fini po genetici vec su ih u red doveli uzasnim kaznama....
    danas se deca radjaju sa sa tabletima, telefonima, notbukom kompom, uce se informatickoj pismenosti a mame i tate im se prave ludi kad dete baci ogrizak ili papir na ulici, sve iz kuce polazi..
    naravno sad ce i neki krembil da se oglasi sa...mene odrali za dve kese a tamo kamion djubreta..
  • Neko

    12.08.2019 14:52
    Komunalsi
    Nek dodju uvece pred trg republike 4 od 20-3 ujutro imaju puno ruke posla sa galamom i odpadom ...
  • Smeće ima ime

    12.08.2019 13:59
    Svaka kesa sa smećem
    ...ima ime i prezime. Neka naplate i utvrdjivanje identiteta i sklanjanne i kaznu za "nezaborav". Pa neće sledeći put.
  • Dark Veber

    12.08.2019 13:56
    Za druge narode ne znam, ali naš samo udari po džepu!
  • Limanoid

    12.08.2019 13:49
    Samo po džepu udariti one koji prljaju i skrnave grad, nema drugog načina.
  • /

    12.08.2019 13:46
    /
    @Darko
    ako se secate, bila je kampanja za okupljanje na keju

    rezultati su vidljivi
  • Djole

    12.08.2019 13:42
    Trebali su poceti u vreme EXIT
    Prosao sam ujutro kolima pored keja i mogu reci da je ono bilo strasno! Divim se ljudima koji su uklanjali one tone smeca. Ali se mora reci da nije postavljen niti jedan kontejner a zna se da ce tu biti tone smeca.
  • Darko

    12.08.2019 13:26
    Mogli bi malo da kazne i nasu omladinu na keju sto ostavljaju svako vece tonu smeca. Gradonacelnik kaze, pa sta hocemo li da zabranimo okupljanja na keju? Niko ne kaze da se deca ne druze i piju, ali moraju se nauciti da ne ostavljaju za sobom smece.
  • beekay

    12.08.2019 13:23
    ta mante
    Neka prođu ujutru mojom ulicom i nahvataće toliko ljudi koji ne skupljaju za svojim kučićima...
  • Tanja

    12.08.2019 13:21
    Predlog
    Predlog za bolje organizovanje odnosenja krupnog otpada kojim je grad sve više zatrpan je da JKP Čistoća kupi više kontejnera za krupni otpad i češće ih postavlja po gradu.... Ovako se dešava da djubre po dva tri meseca stoji pored kontejnera i utisak je da komunalci ne rade svoj posao. Nikad grad nije bio ovako prljav.
  • Du plesis

    12.08.2019 13:07
    Valjda ce ih to dovesti u red!
    Ako vec nemaju osnovnu kulturu i svest o nekim stvarima, neka se onda makar zbog novca ponasaju kao sav normalan svet..

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna