Novi Sad
12.04.2011.
06:33 > 06:42
Iako je nošenje većine sredstava za samoodbranu zakonom zabranjeno, Novosađani ovakvo oružje mogu da nađu u slobodnoj prodaji.
  • Mirko i Slavko

    03.12.2014 06:46
    bilo mi je smesno
    kad mi je snajka pricala da je ispod sedista muzevog auta nasla dzinovski noz, a koji je tamo stavio njen svekar zabrinut za bezbednost svog sina.
    Medjutim, u zadnje vreme razmisljam da i sam nabavim neko oruzje za u auto, zlu ne trebalo.
    Ono sto me donekle koci jeste da se pomalo i sebe bojim, jer kad nisam naoruzan ucinicu sve da izbegnem sukob (ako je moguce), a naoruzan mogao bi i neku glupost da napravim. Imao sam vec par situacija u kojima da sam imao nesto izazivaci bi stradali..
  • Voja

    12.04.2011 18:40
    posledice i uzroci
    Problem je što se u ovom slučaju borimo sa posledicama a ne sa uzrocima. Dokle god država ne organizuje radne akcije za one koji su prepuni energije i društveno koristan (težak) rad u trajanju od 10 godina za prvi prestup i doživotno za drugi prestup, nema mira na ulicama. Svedoci smo da se u kasne sate dešavaju napadi 10-15-oro na jednog, neka odgovorni pohvataju ove omladince i bez obzira na godine, odmah pravac na pomenuti društveno koristan rad, kakve žalbe, pritužbe i sl. glupost. E onda će se drugi zamisliti da li da se hvataju sile.
  • I_Shot _the_Sheriff

    12.04.2011 11:36
    ???
    Nedavno sam hteo da kupim devojci biber-sprej ili nesto sl. jer ju je smarao neki manijak i saznao da je to zabranjeno. U cemu je stvar, kako devojke da se odbrane od takvih spodoba kojih je sve vise u gradu? Setite se samo onog sto je skoro na Detelinari slivao devojku od 18 godina. Zna li neko gde se moze nabaviti taj alarm sto se spominje u tekstu?
  • fight back

    12.04.2011 11:18
    iz sudske prakse
    Nozevi su dozvoljeni ako je ostrica duzine do nekih 8cm (prosecna sirina sake). Samo, tesko ce se neko nozem odbraniti, posebno ako nije vican tuci/borbi itd. Biber sprej je takodje dozvoljen (sto je mozda bolje resenje, ako imate vremena da nadjete/izvadite i upotrebite), dok je suzavac strogo zabranjen kao npr. i bokseri, palice itd.
  • Lehel

    12.04.2011 07:20
    I opet...
    ....zakon štiti lopove i ostali šljam!
  • TT

    12.04.2011 06:49
    slažem se
    video sam jednom oko 23h uveče petak, baba napravila tezgu kod fut. pijace i prodaje noževe! od peroreza do onog velikog za salatu... na najlonu imate tezgu sa kopijama vojničkih noževa i sve to možete kupiti gde bilo. Zakon o oružju je takav da je običan čovek maksimalno opterećen taksama i nametima oko nabavke oružja, dok na ulici slobodno šenluče kriminalci i dobijaju u najgorem slučaju uslovne kazne zbog posedovanja naoružanja. Vi treba skoro 10.000din da date samo na birokratiju ukoliko vam odobre nabavku oružja.
  • komšija

    12.04.2011 06:43
    Ćomi, sledeći put napiši gde se tačno šta može naći :)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna