Autor: RTS

Novi Sad
11.09.2019.
09:38
Institut za vinogradarstvo i vinarstvo biće izgrađen u Sremskim Karlovcima i objediniće vinogradare iz Srbije i regiona, javlja RTS.
  • Pravdoljub

    28.09.2019 19:06
    Rebalans
    Pa ovo je za rubriku "Verovali ili ne"! Karlovački opštinari spremaju rebalns budžeta jer na poziciju nema dosta para za reprezentaciju. Naime, nekoliko elitnih restorana od nedavno ima novi cenovnik hrane i piće, pa se ispostavilo da u opštinskom budžetu nema para da se komotno i bez stresa ručka i gucka do kraja godine. Da ovo nije prazna priča, molim pogledati Odluku o budžetu za 2019. godinu i predstojeći reblans, na poziciji sredstva za reprezntaciju!
  • Tokmak

    11.09.2019 21:02
    Mućka
    Treba istražiti kako se od grožđa iz Makedonije pravi fruškogorsko vino.
  • eeeeeee

    11.09.2019 18:17
    zar nijhe tamo bilo vec nesto slicno
    https://moovitapp.com/index/sr/gradski_prevoz-institut_Za_Vocarstvo_I_Vinogradarstvo-Novi_Sad-site_37398761-3848
    Данашњи Департман за воћарство, виноградарство, хортикултуру и пејзажну архитектуру, као део Пољопривредног факултета у Новом Саду, је једна од најстаријих научноистраживачких установа на територији Војводине, па и Србије. Настанак Департмана, односно његов зачетак, везује се за оснивање Покрајинског завода за виноградарство и винарство 1. априла 1947. године, са седиштем у Сремским Карловцима. Поред овог датума, за Департман је важна и 1956. година када је на две године раније основаном Пољопривредном факултету у Новом Саду формирана катедра за воћарство и виноградарство.

    До интеграције Института из Сремских Карловаца и Пољопривредног факултета из Новог Сада долази 1972. године, а Институт постаје једна од основних организација факултета. Смер за хортикултуру се оснива 1974. године.....
  • betmen

    11.09.2019 12:29
    E a da nisu odobrili onda bi bilo, evo ih seljaci i dođoši ne cene naše autohtone vojvođanske vrednosti. Hajde , budale, dosta više gluposti...
  • BAMBINO NEGRO

    11.09.2019 11:03
    dr Kišprdilov Svetislav
    Kao pre sto vekova tako danas izgleda ovaj tu deo, tu je more dolazilo i bila su dva svetionika, jedan je bio tu, jedan je bio iznad Vrdnika na kuli, bio jedan čovek radio, naš, Đorđe Čvarkov, on je im'o propusnice da pušta brodove za plovni put za Atlantidu. Ondak posle su došli Rimljani, ondak su bili balovi, makovnjače se pravilo, ondak su pili vina ko i svi Rimljani, ondak posle su došli ovi drugi i tako...
  • Dejan

    11.09.2019 10:47
    Cccc
    A tamo dulje kod ciglane loze na kameni ugalj i to poslepodne kad nema ispektora ! Okolo ni muve vise ne lete !! U sklopu Poljoprivrednog Falukteta u Novom Sadu postoji vec Departman za vocarstvo i vinogradarstvo ! Verovrano da otvore jos jedan za ove partijske mega dens kadrove ! Samo jedan mali podatak, selo Mokrin u Banatu je do pre rata imalo duplo vise podruma vina od Sr, Karlovaca i duplo vecu proizvodnju vina ! Posto su mokrincani poznati po teranju inata svima, pa tako i titu, onda ih je tile ugasio do daljeg ! Vina Sr.Karlovaca su samo izvikana zbog crkvenjaka i stihoklepaca, zatim Bermet, najveca vinska prevara, narod pao na tu glupost pa baca pare na brljotinu !!
  • ex chapman

    11.09.2019 10:23
    institut?
    zar nije pre godinu-dve trebalo Karlovci da postanu "srpski Hajdelberg"? kakvo je sad ovo srozavanje na "običan" institut?
  • Nataša

    11.09.2019 10:01
    Zakasnili ste
    Prema APR, "instituta" ima kao pečuraka posle kiše!
    Naime, zakonom je dozvoljeno ime "institut", "komitet", za bilo koji oblik organizovanja, tj DOO, preduzetnik, udruženje i sl. To znači da su mnogi "instituti" osnovani i sa osnovnom školom, iako se pod ovim pojmom podrazumeva da vam je većina zaposlenih doktora nauka...
    Zemlja prevaranata i muljatora
  • Sablažnjen

    11.09.2019 09:49
    KOJE BUDALE?
    S ovim bih takođe vezao i ovu vest:
    https://www.021.rs/story/Novi-Sad/Vesti/223211/Gradi-se-novi-naftni-terminal-u-Sremskim-Karlovcima.html

    Jer, poznato je da naftni i hemijski terminali veoma pospe[uju prinose gro\]a i njihovu popularnost na svetskom tržištu?

    Koja je budala odobrila uništenje Sremskih Karlovaca silnim rezeorvarima hemije u okolini?
    Ona dva loptasta još niko nije identifikovao niti nam objavio čiji su?
    A loptasti se grade samo za opasne materije, osetljive na grejanje.
  • hemodroid

    11.09.2019 09:43
    Kad na vrbi rodi grozdje.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna