Autor: Zoran Strika - strika@021.rs

Novi Sad
17.09.2019.
15:57 > 15:00
Ruinirani objekat na uglu ulica Miroslava Antića i Žarka Zrenjanina u centru Novog Sada biće srušen i na njegovom mestu biće izgrađena trospratnica.
  • pogodi

    20.09.2019 17:59
    centar
    urbanisti i ostali investitori nisu novosadjani, zato ga i ruse, a zive svi veoma lepo dosavsi sa punim koferima para
  • @Gagi

    20.09.2019 00:53
    Gagi botino, krov sa zgrade je davno otkinut kako bi zgrada propala, skunula se zakonom data zastita sa nje i na kraju srusila, to se tako radi. To sto su stanari isplaceni, ne daj boze da neko ne prihvati da ode, lose mu se pise.
  • crnjak

    20.09.2019 00:48
    @ajme invazije
    Tako je stole nije novosadjanin a vi ste gospodine, autogenocidista.
  • purgerNS

    19.09.2019 23:25
    stole
    Svaka čast na komentarima,odlično si prodrmao kavez ovim nazadnima
    originalno...svaka čast...sa ukusom i odmeren fuk
  • /

    19.09.2019 23:16
    /
    nemojte se zacuditi ako iza ovog stoleta stoji g

    malo su cudni odrazi podrske stoletu
    da je taj odavde i da je imao sukoba sa vlastima, da stvara vrednost kao sto pricate-nikada ne bi srusio tu zgradu bas zato sto je to njegova ostavstina
  • Gagi

    19.09.2019 21:21
    Gagi
    Veliki pozdrav za mog skolskog druga stoleta. Citam neki te napadaju neki hvale ali ti si ostao isti bas te briga za sve ono sto naumis i ostvaris kao kad si dobio 5 iz hemije a samo si pamtio sta nam je nastavnica pricala knjigu nisi ni otvorio. Elem sporna zgrada nije u strogom centru ns ipon je isplatio sve stanare i kupili su nove stanove. Ipon je apsolutni vlasnik cele parcele i po zakonu ima pravo da izgradi po+pr3sprata i potkrovlje. E u medjuvremenu ipon prodaje jedan deo parcele ali to nije vazno bitno daje privatno vlasnistvo i moze dase gradi uz moderne materijale. A zavod se tu nista nepita jer objekat koi se neodrzava 10god od strane istih onaj ko gradi ima pravo na korekciju izgleda zgrade.
  • Đorđević

    19.09.2019 19:27
    Bora
    E gospodine boro kada bi vam rekao zašto smo zatvorili radnju nebi verovali. Ali nije to za pisanje po portalima. Inače hvala na interesovanju.(kada vam preti neko od gore to jest vrha ns politike znali bi sve). Hteo sam samo da potvrdim o stoletu. Ništa loše nisam mislio. Hvala na razumevanju i pročitanom tekstu inače jasam praunuk naše porodice. Veliki pozdrav i poštovanje.
  • Sveta

    19.09.2019 19:17
    Stole
    Poznavao sam lično stoletovog oca i stoleta kao klinca. Mnogo su propatili zbog komunista i dosta imovine im je oduzeto na podbari i okolini. Inače stole je samo osnovnu školu završio nije ni želeo više dase školuje. Ali je bio i ostao jako vredan i ima mozga da napravi novac. Lično sam ga gledao kada je sada u svom stanu radio zajedno sa majstorima u garderobi od 1500eura i rolex na ruci od 20,000 eura. Gospodin u najboljim godinama markantan nema devojke ili žene koja nebi bila sa njim u društvu inače govori tri strana jezika perfektno. O prezimenu nebih ako on neželi da kaže. A što se tiče porekla idite u muzej kod riblje pijace tamo mu radi sestra i biće vam sve jasno. A tako piše zato što neobraća pažnju na pravopis i izražavanje bitno mu je da kaže suštinu. Dolazi u cafe"opera i petrus". Slobodno ga potražite i popričajte dosta pametan i iskusan čovek i normalan i pristupačan ja sam ga savetovao da pripazi jer mu je bio izlupan bentli namerno da nekupuje lokacije koje su pikirali ovi iz sns. A ništa nije bilo u novinama o tom dogadjaju. Ali on tera po svome živ bio.
  • @Stole

    19.09.2019 19:03
    ajme invazije
    Stole, ti nisi Novosadjanin, ti si radno sposoban i zelis i hoces i mozes da radis i da stvoris svoj posao, Novosadjani, tj. Vojvodjaneri su nesposobni i odlikuje ih lenjost i cekanje da im umre neko od rodbine da naslede nesto od imovine i tako prezivljavaju i mrste se kad je neko zaista uspesan, zato i ne vole tzv. Dodjose, jer su sposobni i radni i za 20 godina su postigli vise nego ovi za 100, a i to su postigli jer su i njihovi preci tad bili sposobni Dodjosi.
  • Hogar strasni

    19.09.2019 17:25
    MAŠO
    Draga Mašo,evo ja se javljam jer se osećam prozvanim.Smatram da se lepo izražavam i da se odlično služim srpskom gramatikom. Podržavam Stoleta ,dečko ima petlju.
    E sad,pitam ja tebe...kako ja kao neki dođoš umem da se služim srpskim jezikom,a jedan Stole kao pravi novosađanin to ne ume.
    E taj vaš novoooosadski stereotip mi ide na ....bip
    Znači li to da mesto rođenja određuje pismenost ...moja nadasve urbana Mašo.
    Stole je faca a vi skorojevići koji umišljate neku bitnost rođenjem u Betaniji i garsonjerom na limanu ste samo došli pre dve najviše tri generacije iz neke čuke u Lici ili uže Srbije.
  • bora

    19.09.2019 16:29
    @djordjevic
    Uz svo postovanje gospdina Djordjevica njegove familije i buregdjijske
    radnje nije mi jasno zasto je zatvorena najpoznatija buregdzijska radnja
    koja je imala razradjen posao a jos mi je manje jasno sta njima moze
    politika.Po meni taj burek je jaci od bilo koje stranke pa i sada kada je
    zatvorena radnja.Voleo bih da se radnja opet otvori.
  • MAŠA NS

    19.09.2019 15:53
    Stole, po stoti put
    Da li se to meni samo čini ili i Stole i svi koji ga podržavaju imaju problem sa gramatikom i pisanjem...ne smeta meni Stole, smeta mi da neko, ko se samoproklamuje kao stari Novosadjanin ima toliko problema sa izražavanjem i ispravnim pisanjem...Ne želim da me iko shvatipogrešno, ali ako neko, kao on, ima toliko para, zar nije mogao da malo poradi na svom obrazovanju i izražavanju, zašto piše kao da je školu napustio u trećem osnovne... Pare nisu sve u životu...lepo bi bilo da se on, kao vuče stare korene iz Novog Sada, kulturno i lepo izražava, kao pravi gospodin novosadski....Ovako, meni i mnogima koji ovo čitaju, sve deluje vrlo sumnjivo.....
  • Marko

    19.09.2019 15:22
    Tačno mogu po nepismenosti da se prepoznaju komentari od Stoleta ali sa drugim nadimkom... :D Bravo Stole, koji si ti car, čistio WC-e i radio ko zna šta dok nisi uleteo u neke mutne varijante napolje i sada ovde glumiš bitnog lika. A pusti to "stari novosađan"... Čak i ukoliko su vam roditelji, deda i dalje iz NS vi niste novosađanin, za to treba i malo kulture a ne samo odgovarajući poštanski broj u mestu rođenja... Pozdrav i svako dobro.
  • /

    19.09.2019 14:45
    /
    stole je botovska podmetacina kao onaj drugi koji se potpisuje sa '/'
  • Dzo

    19.09.2019 14:34
    Stole
    Nebime zcudilo daga likvidiraju jer je stole poceo da smeta malom andreju i veselinovicu. Zato sto ima dosta para ideja a nezeli da udje u pricu sa njihovim kriminalnim idejama. Stole nedaj se mozda tije spas sto imas svajcarski pasos. Ako mozes gradi bolje ti nego ova banda barem znam ovo je napravio novosadjanin. Sretno inace poznajem te povrsno sasvim si ok lik.
  • high ISO

    19.09.2019 13:44
    Stole je crveni burzuj. Pelcer ovim danasnjim zlotvorima.
  • Đorđević

    19.09.2019 13:38
    Stole
    Ako neko ima prava da kritikuje to je stole i još nekoliko starih porodica koji u novom sadu žive još od 19 veka. Sramota je da tako pišete o čoveku koga neznate moja porodica se znala sa stoletovom a mi u dunavskoj živimo 117godina. O čemu polemisati dalje mi smo stare buregđije ali smo morali zatvoriti radnju koju je moj pradeda osnovao upravo zbog politike u kojoj se nismo snašli jet nismo tako vaspitavani da budemo ološ. Ali vidim fa polako potomci starih familija bez obzira na nacionalnu i versku pripadnost žele da urade nešto za strogi centar grada nabolje i u tome ih podržavam kao sve veći broj gradjana starosedeoca. Ali vladajuća vlast ih stalno nešto sputava. Ali bogme nejće još dugo..
  • Gardru

    19.09.2019 13:19
    Stole
    Stole care svaka ti cast uspeo si u zivotu mogu samo dati zavide. Inace stoleta licno poznajem isli smo u osnovnu skolu "djura danicic". To je stara novosadska porodica bili su ucesnici u balkanskim ratovima i prvom svetskom ratu. Pradeda muje bio odlkovan i major ili pukovnik od kralja aleksandra. Dobio je stan gde je sada snp. Nazalost komunisti su im to oteli i dali su im dvosoban dvorisni stan u jevrejskoj ulici. Stole nije zavrsio srednju skolu jer je decko bio pametan i otisao u svicu kao klinac kod porodice ivkovic inace staro sedeoce novog sada. Inace njihov pradeda jovan se druzio da svetozarom mileticem. Hocu reci sledece karma je cudo ovo je stole jednom pricao u skoli na casu istorije i umalo nije bio izbacen iz skole tako moji sugradjani ili garise vi najmanje imate prava da kritikujete stoleta covek ima klikere vredan,hrabar i moram ovo reci neka se naljuti dao je decioj bolnici neke aparate iz svice i decijem selu je isto donirao dosta. E sada tuzi drzavu damu se vrati nadoknada stete od komunista sto im je bilo oduzeto a po komentarima vidim daste svi dosljaci kao i moja porodica 1947. Stoleta za gradonacelnika barem bi nesto pametno uradio za novi sad a ovaj sada gradonacelnik vec 4 puta ga izbegava dase vidi sa njim. E od takvih ljudi mozes nauciti i zaraditi i napredovati bas smo pre par dana pili kafu u kafe operi i ispricali se o svemu. Covek nemoze da veruje kakav smo narod postali kanibali umesto dase organizujemo ima par odlicnih ideja pa da radimo.
  • Bekaton

    19.09.2019 09:17
    Dali je moguće
    Baš me čudi ovi na zapadu cuvaju ovakva zdanja a mi napredni sta ce biti sa kućom srusicemo je i posaditi bekaton obavezno zeleni pazimo na ekologiju
  • Hogar strasni

    19.09.2019 09:15
    Stole je iz centra..
    Dečko je rođen gde je danas pozorište,original ovdašnji...i vidi,ne busa se i ne udara se po plućima kao ovih par sa ovog portala kojima je deda došao 1945 ko zna odakle.
    I Stole je video sveta a ne samo Limane betonske...
    I Stole ima para...i terasu u Dunavskoj gde pije kafu
    I Stole će da napravi zgradu na uglu te iste ulice...za bogatu klijentelu
    I Stoleta baš briga šta vi mislite....jer Stole je kapitalista
    I Stole ulaže svoje pare u svoj grad...i porez plaća
    vi mišovi mali možete samo da gledate kako Stole pije kafu na svojoj terasi...možda vam i mahne
    Stole vam dobro kaže..ne živite u prošlosti...gledajte napred i gradite
    Stole šampion izraziti favorit
  • MAŠA NS

    19.09.2019 09:12
    Pitanje
    Zašto sve ide ovako je pitanje za nekoga ko je nadležan za zaštitu, rušenje i gradnju. MOLIM 021 da pita odgovorne, jer drugačije nećemo dobiti odgovore, Da li je zgrada pod zaštitiom države? Jer, ako jeste, kako ju je onda Ipon gradnja mogla otkupiti i skinuti krov..Sve te institucije i firme imaju imena.... Dakle... imenom i prezimenom, ko je prodao zgradu ako je bila u procesuu restiuticije, ko je i ppod kojim uslovima kupio zgradu... Odakle mu pravo da skida krov i zašto niko na ovo nije godinama reagova... A dešava nam se tu pred nosom, preko puta Banovine....Molimo imena i prezimena... ne institucije i firme....IMENA i PREZIMENA ljudi koji su odgovorni za ovo što se dešava.....Postajemo, nažalost bosanska modernizovana kasaba... Zar kao grad kulture 2021 nismo zaslužili bolje?
  • @bibi

    19.09.2019 08:40
    Upravo to htedoh napisati.
  • high ISO

    19.09.2019 06:47
    Jos nistre shvatili? Nije cilj da se rekonstruise. Bitno je da se srusi, izbrise.
  • Novosadjanka

    18.09.2019 22:22
    N
    Stole bolje izgradi svoj vokabular
  • Stole

    18.09.2019 14:26
    Stole
    Kad stole napravi zgradu na uglu dunavske ima dase svi ponosite to zgradom ni austro ugari bolju nebi napravili. A ne zgrada koja je pored koju su gradili pokojni gojko lugonja,sinisa mihajlovic i miroslav tanjga. Nekazem lepa je dosta para je ulozeno ali nema duh starog grada. Sto tu zgradu nekomentarisete. A ja i moi partneri ulazemo nekoliko miliona i grad i grdski oci treba barem danas caste kafom sta cemo ostaviti novom sadu. Normalno tu mogu ziveti samo milioneri bez ljutnje i ljubomore. Ali sam projekat i izgled je svetski.
  • Stole

    18.09.2019 13:53
    Stole
    Stole je novosadjanin stari ovde mije i deda rodjen gde je sada narodno pozoriste. Ovo pisem za prave novosadjane a ne dodjose od 1945. Kada se srusila zgrada zarad snp nama su dali stan u jevrejskoj ulici dvorisni. E stole je 1993 otisao kao klinac u švajcarsku radio po dva posla mladost nisam imao ali sam zaradio u cirihu imam dva stana dvojno drzavljanstvo zena mije švajcarkinja imam troje dece koi jedni rade i odlicno zaradjuju a jedni se skoluju. Ja sam ulozio u svoj grad a posto bogu hvala imam i previse novaca normalno dacu kupiti u epi centru nekretninu ja lokal izdajem za 4000ojra mesecno i na sve placam porez. A vi mozete biti samo ljubomorni sto niste od zivota nista uradili zivite i dalje u stanovima koi su dobili vasi roditelji za vreme komunista po limanima naseljima itd. Zato bolje cutite ja pisem da grad treba dase razvija i gradi da ns postane metropola a ne samo pricate i zivite u proslosti. Zato treba posteno i krvavo raditi a ne cekati tata mama bake deke tetke penzije umrece deka prodacu stan. Tako se nezivi dragi sugradjani stole je radio i zaradio i sada uziva. I davas obavestim hocu da kupim kucu na uglu dunavske da napravim zgradu pa nepisite komentare jer dovodim i investitora iz švajcarske koji ostavlja novac ovom gradu a gde te pare idu osnujte neku grupu pismenih i ucenih ljudi pa nek proveravaju mene to neiteresuje hocu svom gradu da sagradim zaradim i ostavim nesto kapitalno kad vi koi se predstavljate kao novosadjani stari niste sposobni.
  • Teodora

    18.09.2019 13:30
    Strašno
    Zgrada bi trebala biti pod zaštitom države i da se restaurira, a ne ovako pustiti da propadne i onda izigravati spasioce.
  • Kasno Marko

    18.09.2019 13:28
    Ovo je potpuno normalno za narod koji stalno počinje iz nekog novog početka, za narod koji zato nema pravu elitu koja bi štitila prirodu, kulturno i nacionalno nasleđe, dizala estetske i sve druge standarde u društvu. Vojvođanski duh još jedva diše, mi smo večni skorojevići, treba se s tim pomiriti umesto da gajimo nerealne snove i mrzimo se. Trenutna vlast je proizvod svih naših nevolja, da li će nam ikad biti bolje, ne znam, ali treba biti svestan i svega dobrog što imamo - vode, struje, hrane, mira i još koječega.
  • bora

    18.09.2019 12:13
    novosadski krovovi
    U centru Novog Sada krovovi imaju tri sprata a stanovi su kao golubarnici.Po
    meni dobri su za muskatle u zimskom periodu.



  • /

    18.09.2019 12:03
    /
    Prvo skinuli krov sad nas spasavaju od rusine.
  • Isidora

    18.09.2019 09:48
    Ne zaboravimo da je krov pre desetak godina namerno skinut, kako bi zgrada postala ruina.
  • /

    18.09.2019 08:39
    /
    a limanska opozicija na ovo kaze....
    ah da oni su i zapoceli ovo
  • cubs

    18.09.2019 08:36
    U Havani na desetine zgrada propada zbog ekonomske situacije. Ima ih bez krova, ali stare fasade cuvaju. Zidovi podboceni sa metslnim sipkama cekaju investitore strance. Grade se novi hoteli na tom mestu ali spooljasnji zidovi stari,uklopljeni a zgrada iste visine. Tamo moto. Radi iz fasade sta zelis ali spolja izgled ne menjaj.
  • Praha

    18.09.2019 07:43
    U Pragu je renoviranje starih fasada kostalo 10.000€ po kvadratnom metru. Ali zato danas Prag izgleda kako izgleda. U strogom centru nema novih zgrada, vec samo starih, doteranih i osvezenih.
  • KirkaYU

    18.09.2019 07:40
    @Stole
    Stole, pošto imaš toliko novca, ne bi bilo loše da jedan deo uložiš u svoje opismenjavanje, makar da dosegneš nivo osnovne škole.
  • Ja NS

    18.09.2019 07:21
    ko te tero
    Stole što nisi otišao u Cirih nego hoćeš ti da menjaš našu Zmaj Jovinu
  • dragan perković

    18.09.2019 07:17
    Ah
    Bivši depo za lokomotive i ranžirna stanica koja je izgrađena pre 110g i nila zaštićena se raspada.Rupa u krovu nekoliko metara zjapila nekoloko decenija dok krajišnil koji je 30g bio direktor nije na to gledao.Krajem godine ceo krov se urušio i ostali samo zidovi koji će samo pitanje dana srušiti jer ovi nisu čuli za malter,kreč,crep.
  • V

    18.09.2019 06:00
    botovi
    režimski botovi su opet preko noći nalupali 100 minuseva.

    Tj. ispravka - ne botovi u množini, nego 1 bot-sendvičar koristeći program za manipulaciju minusima, što je opštepoznato.

    Neko vreme već se, nažalost, teško manipuliše minusima na 021, time se stvara lažna slika podrške nazadnim idejama. Ali svi smo dovoljno pametni (valjda) da znamo o čemu je reč i s rezervom primimo tu informaciju.

    p.s. Nedostaje mi Novi Sad (iako, apsurdno, živim u njemu), još malo pa neće ostati ništa.
  • Mile Popov

    18.09.2019 00:32
    Jasno kao dan
    Sada je vreme kada pametni ćute a oni drugi govore.
    Ovakvih primera,na žalost,u našem sve manje lepom Novom Sadu ima mnogo.
    Očigledno je da samom dozvolom da izgrađenost bude 100% stvari nisu čiste.
    U našem gradu neko može sve a neko ništa.
    Pogledajte PUTINOVU PALATU,šta će biti na mestu ELEKTROPORCELANA?
    Preko noći se menja kapacitet izgrađenosti parcela.....itd...itd.
    Naša draga braća ZEMARE rade šta hoće,grade gde i koliko hoće a mi nemo posmatramo kako nam Novi Sad gubi dušu.
    Samo vas gledamo.

  • Slobodan

    17.09.2019 23:55
    Zaboravih u proslom kometaru glavnu stvar da kazem. Ma nece se stati na toj zgradi. Ceo kvart ce da se rusi i prave se nove stambene zgrade!
  • JustinaNS

    17.09.2019 23:18
    Bez izlečenja
    U nedavnoj burnoj prošlosti, mnogi gradovi silno postradaše - VU, SRE, SA - ali izvidaše rane i uzdigoše se iz pepela. I žive. Samo naš jadničak NS svaki dan iznova ubijaju, sa toliko strasti i mržnje. Možda tako treba, krivim i sebe što na vreme nisam pokazala da ne odobravam razmere sulude bosanizacije naše Vojvodine.
  • Stole

    17.09.2019 22:52
    Stole
    Ma vi ljudi niste normalni citam sta pisete i nemogu da verujem. U cirihu su skoro sve zgrade koje su bile ugrzene srusene i napravljene identicna sa par etaza vise u epi centru ciriha. Ili ih pravi vlasnik ili investitor jos dobije pomoc od grada. Ovde kupim stan u zmaj jovinoj i lokal ispod stana ziva zaraza i ruina ulozio sam 87000ojra u adaptaciju da lici kako lici sada ali temelji puni vlage. Trazim dozvolu od grada da srusim sve i iz temelja isti objekat da napravim i cekam dase izglasa kao neka promena urbanistckog plana a u stvari cekaju novac kome cu dati. E novac neda dobro je i ovako. To se u švajcarskoj resava za dva meseca pogotovo ako je privatno vlasnistvo( to je na zapadu svetinja niko ti nemoze nista) jos hoces da napravis bolje i stabilnije i jos ostavljas novce to samo ovde ima. Ali imam bogu hvala dosta para pa mi nesmeta pijem kafu na terasi i gledam namrstena lica muskaraca i lepe devojke koje se smeju. Treba raditi i graditi to je boljitak normalno ko ima para......
  • eto

    17.09.2019 22:36
    izgleda je konacno dovoljno unistena da moze skroz nova zgrada bez novih dozvola
    zato je krov i skinut
    isto je uradjeno na cosku Sremske i Vase Stajica
    a slicna sudbina ceka i kucu u Vase Stajica pored decijeg dispanzera
  • Cile

    17.09.2019 22:25
    Cile
    Zasto grad i zavod za zastitu nije otkupio i napravio istu zgradu. Zato sto nemaju para pa normalno onaj ko ima pravi nista strasno i ta zgrada nije u strogom centru ns. Neznam dali se secate ruglo od parcele na uglu dunavske izvor zaraze pre 12godina. Tu je sada prelepa zgrada sa pogledom na park i tvrdjavu lepo za pogledati e sada sto smo ljubomorni zato sto nikada nejcemo moci ziveti u takvim zgradama niko nam nije kriv. Hocu reci treba se graditi to se radi svuda jer svi su na dobitku i stanari i investitor i grad. Treba zadrzati strogi centar ali dotrajale zgrade srusiti napravite iste e onaj koi pravi treba i da zaradi ali ce bite lepo i trajace jos duze ovo je 21 vek ns grad kulture a pacovi se setaju po dunavskoj i zmaj jovini pa nema logike.
  • VOJVOĐANIN

    17.09.2019 22:03
    I tako...
    ...dođoše divlj(ac)i i oteraše pitome. Ništa ''novo''. Za Vojvođanske ''prilike''. Životni vrhunac je doći u Vojvodinu. I ostati. Došli bezemljaši i videli zemlju. Ništa lepše. Kol'ko god da ima zemlje - malo je. Daj još. Prokletstvo pohlepe. Znači, umesto ''ruine'' diže se 6-spratnica! Ne treba zaboraviti ni sprat u podzemlju. Ništa brez podzemlja. Tu je budućnost. Kol'ko je pohlepa za zemljom prošetajte do (g)radilišta Šarplaninska-Feješ Klare na Somborskom bulevaru. Pregradiše totoar i izbetoniraše ga. Nekol'ko meteri u dužinu i meter-dva u širinu. Ne vidi se od ograde. Sutra, kad je skinu, biće kasno. A i kog' je briga? Dva dana ''zanimacije'' za blesavi narod, pa - teraj dalje. Naravno, za iste pare. E moj Novi Sade. Šta si doživeo!? Postao si grad...neznam kako da to imenujem!? Mislim da tek treba da smislimo novu ''reč'' za to što se zadesilo ovde.
  • Nezadovoljna

    17.09.2019 21:53
    Uvek je bilo da nesto staro nestane i stvori se novo,ali mi se cini da je to novo bilo kvalitetnije i lepse,.....ovo sad novo je bez stila,loseg je kvaliteta i eto nama balkanskog harlema
  • Zox

    17.09.2019 21:46
    Sramota
    Ali , kako ekipa stručno ovo radi... Prvo puste da se objekat poluraspadne do neprepoznatljivosti, da se javnost zgražava .Pa onda ide skidanje zaštite. Jer, jelte, sve je bolje od rugla, kaže skuvana javnost. Pa ide rušenje. A partijski " investitor" samo čeka.

    U Beogradu viđeno na desetine puta. Sramota. Od ovih termita i lopova ništa ne ostade.
  • Cinik početnik

    17.09.2019 21:41
    Ja mislim da treba srušiti tvrđavu i napraviti movu i lepšu od te ruine. Zvaćemo je Miloradinska Tvrđava...
  • Lala

    17.09.2019 21:26
    Znači starim vlasnicima umesto objekta obveznice sa rokom dospeća od xx godina, lumpen proleterijatu koji je stanove kupio za 100 maraka gomila evra, a nama žal za starim Novim Sadom. Pretpostavljam da se firma investitora slučajno zove slično firmi koja nam čuva kontejnere.
  • Slobodan

    17.09.2019 21:17
    Nije samo problem sto je taj objekat vredno arhitektonsko delo koje je namerno unisteno uklanjanjem crepa (mada se jos uvek moze investitoru, vlasniku narediti da gradi objekat sa ISTOM fasadom) nego i to sto je i jos uvek moze taj objekat da padne i povredi ili daleko bilo ubije nekog. Ovo je vec dugo vremena visestruko krivicno delo u toku.
  • nemoze vs. ne moze

    17.09.2019 20:44
    @Bole

    Kada je zgrada u pitanju, bolja je baba od devojke.
    Odnosno, ljudi uglavnom izbegavaju novogradnju.
  • Gnojko

    17.09.2019 20:44
    Obavezno u prizemlju nove zgrade da bude Mozzart ili neki sličan muzičar!
  • s

    17.09.2019 20:33
    Isčupaše dušu, prelepom gradu.
  • Bole

    17.09.2019 19:41
    Bole
    I ja sam nekada imao 20godina ali treba svatiti mlado menja staro tako je i sa strgim centro novog sada neka prave nove zgrade sa istim ili jos boljim fasadama. Ako nemogu ziveti u centru barem kad prosetam da vidim nesto lepo i novo od babe devojka nemoze biti.
  • purgerNS

    17.09.2019 19:38
    ex chapman
    nekako mi te dođe žao...sa jedne strane furaš priču kako si u England te kako si urban i ono..
    kako ti se deca školuju tamo negde gde je napredno
    a sa druge strane ne silaziš sa ovog portala ....
    svaki ti je komentar zatrovan mržnjom a opet nekako ...ubi te nostalgija..
    vidi se da puno patiš....džaba ti funte i što ti sve britansko milo,slatko i lepo
    cenim da ti draga engleskinja hladna i da ne razume to tvoje sedenje pred računarom
    pusti ti nas....move on chapmane..udri po alkoholu kad te primi ludilo,ostavi se komentara
    stvarno mi te žao....
  • Krle

    17.09.2019 19:33
    @Dr Macan
    Koja Pupinova palata? Ostavi Mihajla Pupina na miru i tamo gde mu je mesto, to o cemu ti pricas je DODIKOVA PALATA i za mene ce zauvek tako da se zove!
  • V

    17.09.2019 19:14
    ode Novi Sad...
    neko namerno uništava to malo starog i lepog Novog Sada jer time uništava i njegov srednjoevropski duh i stil i mic po mic pravi pogodno-glasačku balkansku kasabu i Novu Banjaluku u Panonskoj niziji.

    Skorojevići su se okomili i već uništili deo oko Katoličkog groblja gde su bile prelepe autentične austrougarske vile, a sada kič i neukus. Švapske kuće se uveliko ruše po čitavom gradu, ako ne iz temelja, onda se izbijaju vrata gde su bili prozori i autentičnost narušava ne sve druge moguće načine.

    Na kraju će ostati samo Dunavska i Zmaj Jovina, ako i to.

    Još malo pa ćemo morati da idemo u Suboticu, Sombor, Zrenjanin, Temišvar i Segedin da bismo se setili Novog Sada.
  • Lolika

    17.09.2019 19:06
    Lolika
    Neznam zasto se bunite pa u interesuje svih nas danam grad izleda novo i lepo. Ceo centar bih renovirala sa istim fasadama i boljim to ipak ostaje nasoj deci e normalno kada grad i zavod za zastitu spomenika nemaju para neka zaradi onaj koi pravi nevidim nista lose u tome to se po celom svetu radi. Bolje izgleda pupinova palata svetski e sada sto je vecina gradjana ljubomorna sto nemaju nekretnine u centru mogu samo da komentarisu. Svatite gde se gradi ima zivota ljudi,novca ,napretka bez obzira ko gradi samo napred.
  • Krle

    17.09.2019 19:01
    Novosadska Bosansko-Crnogorska gradjevinska mafija. Uzivajte Novosadjani!
  • /

    17.09.2019 17:52
    /
    sprdaju se.
    ne zaboravite da su ukrase na fasadi zgrade par metara nize ofarbali u ljubicasto

    i onda su mestani fasisti
    a ovo rusenje je i dejanovic ,vojvodjan iz krajine promasio
  • Nikola

    17.09.2019 17:47
    3+P+P+
    Trospratnica ili trospratnica sa visokim prizemljem, podrumom i potkrovljem?
  • Mirjana

    17.09.2019 17:42
    Samo neka fasada nove zgrada bude u stilu ove kuće. Nadam se da neće uništiti lepotu ovog dela grada
  • xx

    17.09.2019 17:11
    Najvise podataka i najvise se secaju svega i uvek brinu o narodu , moralu , pravdi , fasadama, krovovima , zelenulu ,bajsevima , parkinzima i psima govna koja misle samo o sebi i koja u stvari mrze sve oko sebe i koje u drustvu niko i ne voli i koji svima idu na kobaju.
  • xx

    17.09.2019 17:09
    Najvise podataka i najvise se secaju svega i uvek brinu o narodu , moralu , pravdi , fasadama, krovovima , zelenulu ,bajsevima , parkinzima i psima govna koja misle samo o sebi i koja u stvari mrze sve oko sebe i koje u drustvu niko i ne voli i koji svima idu na kobaju.
  • Puk. Ratko Puškaš

    17.09.2019 17:01
    ...
    Biće trospratnica sa dva sprata u krovu.
  • Ns

    17.09.2019 16:45
    Ovom gradu se namerno uništava identitet i kulturna baština. Pa koji bi normalan građanin ovo uradio? Umesto restauracije, oni grade neke očajne radijatore. Mogli ste bar neki mlađi objekat, a ne ovako.
  • Dr Macan

    17.09.2019 16:41
    Jesteda
    Poželjna je primena savremenog i umerenog arhitektonskog izraza, bez podržavanja elemanata istorijskih stilova i u skladnom odnosu sa okolinom",
    Nešto slično kao što je PRIMENITO i kod objekta "Palata Pupin". Ž A S U !
  • Me

    17.09.2019 16:21
    ?
    Nije mi jasno da uklanjanje ove ruine u samom centru grada to moze neko da okarakterise u bilo kom losem kontekstu?! Idite u favele neke pa zivite tamo u rusevinama i sa strepnjom da moze zid da se obrusi na vas dok setate pored...
  • Станко Србин

    17.09.2019 16:13
    ЛЕПОТА
    Као и код претходне власти. Градоначелнику неколико десетака квадрата, па инвеститору, ради шта ти срцу драго.
  • Novosadjanin

    17.09.2019 15:47
    Dok prave spomenik Momcilu Tapavici nasem prvom osvajacu olimpijske medalje i arhitekti u isto vreme ruse zgradu koju je isti taj Momcilo Tapavica projektovao. To treba zaustaviti.
  • Novosadjanin

    17.09.2019 15:43
    Dok prave spomenik Momcilu Tapavici nasem prvom osvajacu olimpijske medalje i arhitekti u isto vreme ruse ygradu koju je isti taj Momcilo Tapavica projektovao. To treba zaustaviti.
  • Pera

    17.09.2019 15:25
    Objekat je bio u odlicnom stanju. Investitor ga je kupio i naredio da se ukloni krov, od tada stoji tako sa skelama.
    Koliko se secam zasticen je izgled, sto znaci da ulicni izgled mora da ostane isti a unutra moze da se pravi kako investitor zeli. Ako je ovo ostalo onda investitor nista nije postigao unistavanjem objekta. Ako je u medjuvremenu ukinuo ili promenio uslove zastite onda ce se investitoru isplatiti sto je cekao.
  • nrzm

    17.09.2019 15:25
    Zašto
    samo 3?
  • NS Sale

    17.09.2019 15:20
    Ehhhh
    Slažem se da treba renovirati pomenutu "zgradu" predugo ruži izgled grada,ali nije mi jasno zašto mora da se zida novo zdanje-savremeno arhitektonsko rešenje????Pa svuda u svetu se takve građevine čuvaju i paze jer ipak je to strogi centar grada!!!
    Da renoviranje takvog objekta košta mnogo novca,ali zar NE MOŽEMO da sačuvamo onaj prelepi "šmek" N.Sada....
    Rođen sam tu i kako godine prolaze sve više se osećam "stranac" u N.Sadu!!!!
  • Bora

    17.09.2019 15:18
    Kriminal se isplati
    A šta ćemo sa restitucijom, više nije bitna? Skinuli krov, zazidali prozore i pustili tada zaštićenu lepoticu da propadne. Zašto je grad iselio fotokopirnicu? Jedino pravedno je narediti Ipon gradnji da zgradu vrati u stanje pre nego što su je pustili da propada.Ista sudbina čeka i kuću u Vase Stajića 7. Zlatni dani građevinske mafije.
  • Darko

    17.09.2019 15:17
    Nadam se da nece doci do promene urbanistickog plana i da ce ovde stvarno biti trospranica. Radujem se da se ova ruina konacno skloni iz centra k'o god bio investitor.
  • novosađanka

    17.09.2019 15:13
    Svaka čast. Nadam se da će investitor biti neko od Andreja ili Dodika.
  • Salamander

    17.09.2019 15:04
    gledali smo svaki dan
    neki čudni ljudi su skoro svakoga dana dolazili i skidali cigle, grede... grickali malo po malo.
    Nije se zgrada sama urušila.
    "Neko" ili "nešto", neka "viša sila" je sistematski, perfidno, rušila objekat.
    Nije to jedini slučaj.
    Zlo je veliko nastanjeno u tzv. urbanizmu.
    Parkinga nemaaaa.... a ziiiiidaaaajuuuu... samo €$£¥
    A gde su ljudi ?


  • Nesretnici...

    17.09.2019 15:04
    Doajenima urbanizma...
    Nisam ni sumnjao.
    Ono što bi zaista bilo iznenađenje za sve, i zaslužilo bold naslov, to je:

    - Porušeno to i to - izgrađen park.
    Ali, to se za vreme većina vlasti koje nisu novosadske - neće desiti.

    U međuvremenu, ova trospratnica će postati najmanje petospratnica.

    Živi bili pa videli.
  • kiki

    17.09.2019 14:59
    ta prelepa kuca je namerno ostavljena I pre toga ruinirana da propadne. Naravno zarad zarade nekog mafijasa. Nova ygrada ce apsolutno narusiti tu prelepu celinu oko Galerije MS I celog kraja. Neka je bravo za ove rusitelje na vlasti!
  • Seka Pers

    17.09.2019 14:41
    Bez podržavanja elemanata istorijskih stilova i u skladnom odnosu sa okolinom????

    Savršeno!

    Naterati ih da naprave ISTU fasadu.
  • Bibi

    17.09.2019 14:41
    Ta "ruina" je nekad bila prelepa zgrada koja se savršeno uklapala u kvart u kom se nalazi. Sa namerom je skinut krov da bi propala i danas postala "ruina" kakva jeste. U normalnoj državi se tako nešto ne bi dopustilo.
    Čemer i jad.
  • coka

    17.09.2019 14:36
    Umesto slike napuštenog i urušenog objekta uskoro bi tu mogao da nikne objekat sa podzemnom garažom, prizemljem, tri sprata i potkrovljem, koji će biti namenjen za višeporodično stanovanje.

    već planiraju petospratnicu
  • VladaN

    17.09.2019 14:34
    Ko je “ investitor”....
    ... i kolika je provizija?
  • milivoje

    17.09.2019 14:29
    Ok, ukoliko bude slična predhodnom spoljašnjem izgledu. Međutim više me brine kako su stanari dobili odštetu i da li je bila adekvatna sobzirom na lokaciju u gradu? Isto me brine ko će se setiti da se nešto uradi sa ruglom preko puta ove zgrade tj. Radničkim univerzitetom i kada će to razmatrati gradske vlasti?
  • /

    17.09.2019 14:27
    /
    ovoliko cekanje je samo dokaz da se radi o dugogodisnjoj zaveri unistavanja vrednosti ovoga kraja

    ej pa oni su u stanju unistiti i kamenu kocku
  • Limanac

    17.09.2019 14:22
    Klasičan model koji se primenjuje veće decenijama u Novom Sadu.
    Imaš nekretninu koja je pod zaštitom države, pa ne smeš da sprovodiš veće građevinske izmene na njemu. Nikakav problem!!!
    Skineš par desetina crepova i prvo malo veće nevreme će da odnese ostatak crepa i navlaži konstrukciju.
    Posle toga je sve samo pitanje vremena, odnosno količine padavina.
    Uz malo sreće, već posle godinu dana objekat kreće sam da se urušava.
    Tada se šalje zahtev gradu da se izgradi novi objekat na mestu starog jer je prethodni neuslovan za život.
    Grad daje odobrenje i na mestu trščare na Salajci/Podbari/Gdegod niče zgrada od 5-6 spratova.
  • ex chapman

    17.09.2019 14:18
    narod?
    ako se ne varam to je i bila trospratnica sa koje je neko skinuo krov kako bi što brže propala i postala podobna za rušenje i gradnju "trospratnice". na nesreću "investitora" zgrada je suviše solidno građena pa su trebale onolike godine dok se nije dovoljno ruinirala. a ovo što oni sagrade za 3 godine će izgledati kao ruina! ali koga je briga? važno da se investitor nafatirao, a i lokalni "funkciJoneri"! narod koji stalno ruši i počinje od nule nema se čemu nadati ni u budućnosti! a ovamo se ponosite svojom slavnom prošlošću! u Engleskoj ovakva svinjarija ne bi mogla da padne na pamet ni Borisu, a on je najveća svinja koju imamo! u Srbiji svaki lokalni drkoš može da radi šta god mu padne na pamet iako je to u potpunoj suprotnosti sa zakonom. tako npr. vlasnik je dužan da svoju nekretninu održava i NE DOZVOLI da ona postane takva ruina, naročito pošto na mestu na kojem je predstavlja ozbiljnu opasnost za ljude, saobraćaj i susedne objekte! dakle višestruka prekršajna odgovornost za Ipon
    a vi da ste narod, a ne stoka, vi be već davno nešto preduzeli protiv vukova koji otimaju šta god stignu!
  • Umpah Pah

    17.09.2019 14:17
    Sve što treba je tražiti da se na tom mestu gradi replika objekta.
    Može u modernim materijalima i sa modernim sistemima grejanja, rasvete itd.
  • dragan perković

    17.09.2019 14:17
    Ah
    Rušićemo sve što je za ove vlasti izgrađeno.Ovo je da je bilo kreča,maltera(šta li to bese) biti lepša od rugobe pupinove palate.Ovi bi i keopsovu piramidu srusili jer nije dovoljno nakaaradna.
  • D

    17.09.2019 14:14
    Tupav narod?
    Prvo smo smišljeno i sa namerom godinama radili na devastaciji objekta kako bi sada kumu omogućili da izgradi zgradurinu.
    Na žalost u Novom Sadu ništa novo.
    A ti naroide ćuuuuti, samo ćuti i gledaj.
    I glasaj.
  • Novosadista

    17.09.2019 14:13
    Ruina
    Jedini razlog zasto je ova zgrada ruina je taj sto gradske vlasti nisu zelele da definisu pitanje vlasnika dok objekat potpuno ne propadne. Sad kad je u nepopravljivom stanju - doci ce vec neki rodjak iz gradjevinske mafije, pa ce se "ruina" srusiti... Je l' neko stvarno veruje u ove price?
  • Пекос

    17.09.2019 14:02
    Јесте, али
    Цела јеврејска и још много (Алмашка,...) улица у Новом Саду је руинирана, намерно. Није дозвољено реновирање.
    Када одете у Европу дивите се кућама старим и неколико векова, овде се руши зграда која не верујем да има више од 80 до 100 година.
  • /

    17.09.2019 13:56
    /
    Sramota, zlotvori.
    Puj
    Sns u odlasku cini stete
  • Ja

    17.09.2019 13:51
    Bravo tako i treba.
  • Nomad

    17.09.2019 13:39
    Da se kladimo da će gradski urbanisti naknadno da predlože izmene i dozvole gradnju bar 6 spratova?
  • hm

    17.09.2019 13:35
    Bilo je pitanje vremena
    Ruiniran je jer su skinuli krov objekta pre par godina.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna