Autor: Žarko Bogosavljević - zarkob@021.rs

Novi Sad
23.10.2019.
10:06 > 11:18
Hor novosadske Gimnazije "Jovan Jovanović Zmaj" pevaće u nedelju, 27. oktobra na proslavi 11 godina Srpske napredne stranke na Spensu.

Komentari 148

  • Cvikcangle

    28.10.2019 19:39
    A kad je vas matore Cicmil vodio da gledate gladne radnike onda bilo dobro sto nema nastave a licimuri. Zaboravilo se kad su bracika kertes i onaj drugi smrad rusili autonomase a skola dobila partiski zadatak da izvede decu!
  • Pekii

    27.10.2019 09:59
    Bravo deco
    Na stranu to sto je zabranjeno koristiti maloletna lica u svrhu politickog marketinga, kapa dole klincima koji su pokazali vise zdravog razuma, zrelosti i integriteta nego osobe koje bi trebale tome da ih uce i budu im primer. Zastrasujuce je kako i u ovom slucaju cela “obrazovna piramida” cuti i ide “niz dlaku” rezimu. A najtragicnije da u tome ucestvuju i osobe koje direktno rade sa decom - njihovi profesori i “horovodje”. Dzaba vam sve nagrade za “strucnjake” i “pedagoge”, kada ste pali na najvaznijem testu, testu licnog i umetnickog integriteta.
  • /

    26.10.2019 19:48
    /
    prica se da su ucenici odbili pevanje snsu!
  • Samo posmatram

    26.10.2019 09:58
    Mogu i da razumem, kada “mali” čovek, pritisnut gubitkom posla i nemaštinom, zarad golog preživljavanja menja politička uverenja (do nekog sledećeg puta), ali da neko funkcije radi, to isto čini, e to mi je dno-dna!
  • бивши ђак

    26.10.2019 06:31
    мали плезир за посебан статус
    Пре девет година на великој сцени СНП обележен је велики јубилеј 200 година школе (1810-2010). Прошле године, неким чудом, кажу директор, а за њим и министар, школа корача кроз четврти век свог посојања (???) Без икаквих научних (историјских) доказа заснованих на архивској грађи и документацији. То је био разлог да се унесе у Закон да је школа од посебног значаја и за њу не важи оно што важи за друге школе, као што је на пример запошљавање технолошких вишкова. Онај ко је осигурао тај посебан статус сада ваљда има право на мали плезир, пажњицу макар у виду наступа Хора!

    А за разумевање тога шта је злоупотреба ученика у политичке сврхе потребно је ипак мало грађанске културе, педагошких знања, али изнад свега и моралних скрупула!
  • Ljilja

    25.10.2019 23:09
    @zmajic
    Prosla generacija je isla na matursku ekskurziju u Jovinoj. Neko vas je slagao da ste vec treca generacija koja ne ide...
  • Jovinovac

    25.10.2019 07:29
    gde su ti takmičenja
    Direktoru bi bilo
    bolje da se posveti unapredjenu kvaliteta obrazovanja. Nek pogleda samo gde se nalazi Jovina gimnazija sad. Dobijaju najkvalitetniju decu a nisu u stanju ni jednu državnu nagradu da dobiju iz prirodnih nauka u poslednje dve - tri godine. Izmišljaju kojekave dvojezične smerove gde ih niti nauče strani jezik valjano niti sadržinu predmeta. Nisu u stanju da odole pritisku da upišu "nečiju" decu pa srozavaju i ono malo kvaliteta što je preostalo. Žalosno je u šta se pretvorila moja gimnazija: U servis partije na vlasti. Lepo je što ima kvalitetan hor ali da vas podsetim to je prirodnjačka gimnazija i trebala bi da ima uspešnu sekciju za matematiku, fiziku, robotiku i sl
  • Marijana

    25.10.2019 06:34
    Losa imitacija ove vlasti!Nekada Titovi pionirski horovi sa crvenim maramama je bila cast i ponos.Tito je o deci brinuo,i njihovom mirnom i bezbriznom,detinjstvu.Ovo sto radi,vucic je njegova zelja da bude Tito,ali nikad nece to uspeti,Tito je,bio jedan i nikad ,niko vise nece biti kao ON!Ovaj sto nudi deci,rakiju,posecuje na onkologiji uz sav rizik,potura decu seselju u kriminalno krilo i zagrljaj na!sajmu knjiga,sramotno!Uvlaci,deciji hor u sns od malena i pravi svoje podanike naravno one,koji ostanu u zemlji kad porastu.Najkrivlji,roditelji,potcinjeni,cute.
  • milicica

    25.10.2019 00:31
    paor,kac
    Zato si ti paor sa zavrsenih pet razreda a ti si Kac bila bot Ds a ja vrlo uzbudjena i razocarana i svoja i za ostale ekonomista a zareze i dalje necu koristiti
  • Gorki

    24.10.2019 23:50
    Bez repa
    Ta deca su naša nada.
    Kad porastu, uzimaće, što reče Sergej, 150 evra, k'o Olivera Jovićević.
    To od njih pravimo.
    Baš smo gamad.
  • Učenik

    24.10.2019 21:37
    Ovi komentari su još jedan dokaz da dokon pop i jariće krsti...
  • Novica

    24.10.2019 20:27
    Megatrend gimnazija! Jos da pocnu da prodaju ocene i diplome pa ce postati prava SNS skola!
  • /

    24.10.2019 18:06
    /
    Majka
    pa ruzno je i rusima da pevaju
    celu skolu su ubraonili a ucenici im nastavljaju na zapadu
  • Mile

    24.10.2019 17:56
    @milicica
    Bilo bi dobro da se u Gimnaziji održi partijski sastanak SNS roditelja koji bi izglasali aklamacijom u ime svoje dece da im njihova deca nastupaju na parijskoj predstavi SNS. Onda bi to sve bilo po propisima. Nije neophodno baš svaki put kršiti ustav i prava deteta.
  • Mile na kvadrat

    24.10.2019 17:04
    ...a vi ste muzičari?
    Dok budu pevali na bis "Pogledaj dom svoj Andjele", niz obraz spomenika Zmaj Jove skliznuće suze. Ovo je otišlo predaleko.
  • Trt

    24.10.2019 12:19
    Kome god je normalno da hor gimnazije peva na političkim skupovima nema mozak ni za stručnu trogodišnju, pa svakako nije kvalifikovan za temu.
  • Gorana

    24.10.2019 11:59
    Šta nas snađe
    Ovo je velika sramota. Niko nema prava da Vam maloletno dete potura da peva za političare. Ni jedna stranka toga nije vredna.
    Mladost je jedna. Kad ćeš izraziti bunt ako ne u srednjoj skoli.
    Jel ima neko u ovoj državi kičmu? Bili su ljudi i siromašniji, i gladniji i bolesniji pa su imali obraz.
    Pa zar su meni preci ginuli ovde iz zajebancije, bili zarobljeni logorima, pa ih komunisti zajebavali imovinu oduzimali, da svoje dete poturam Dačiću, Vučiću, Đilasu, Pajtiću, Boškiću, Veselinoviću, Gašiću, raznim smradovima... da je bitno da se slika, da ga političar po glavi mazi. Znači povraća mi se.
    Šta ih učite, da sutra pevaju okupatorima kao u II sv ratu, pa posle kad se promeni struja da ih osuđuju, tuku, maltertiraju, katranom polivaju.
    Aloooo, nije došlo do glave na ramenima. Odbite da nastupate. Znači uđeš kod dirketora u kancelariju i kažeš da si još toliki i da još 30 godina budeš direktor moje dete neće pevati ni jednom političaru, dok o tome ja mogu da odlučim.
    Pare se potroše, slike i sećanja ostaju, kao i gorčina.
    Političare mi plaćamo iz budžeta, da rade svoj posao, a ne da nam decu ucenjuju, nema pevanja nema novca za skolu.
    Koji su ovo roditelji? Pa nije samo direktor viskoko obrazovan u školi, valjda su i roditelji završili neku školu. Kako se grad ne seti da hor peva za novu godini, mesto da nastupa žena ratnog zlikovca.
    Kakav Radivoj, kakvi Bakarači.
    Sutra će reći daj dete na ratiše.
    Treba da kažete sve uzimte, mladost NE DAM!!!
  • Октобарска од СНС

    24.10.2019 11:46
    Ко држи до себе, из руку СНС-а, ништа неће да прими.

    СНС је својим деловањем све девалвирао, па и Октобарску награду Новог Сада.
  • Не могу да верујем!

    24.10.2019 10:06
    Да ли је могуће?
    Хор најстарије новосадске гимназије бави се певањем у виду заната па може и за паре!? Да је директор Директор, рекао би:"Не, господо... Ми нисмо певаљке па да нам турате 'иљадарке у знојав њедра... Ми смо просветна институција". Било који ђачки хор не треба да пева на било чијем партијском скупу! Ово је велика срамота! На овај начин и партија и школа саме себи праве незамислив штету и крње властите, већ добрано окрене, ауторитете... Просто речено: глупо је што ови зову, а још глупље што се ови одазивају... Гледано са стране:(о) тужно и скандалозно!



  • @V

    24.10.2019 09:43
    nema leka
    sta kazes, minuseve?
  • Simon

    24.10.2019 09:28
    To je ok
    To je ok. Evo moja ćerka redovno i peva sa horom i svira na raznim dogadjajima i godišnjicama socijaldemokratske partije Austrije. Pred izbore oni izkeširaju i dovedu i Žiku sa njegovom Šarenicom kako bi profitirali sa glasovima srpske dijaspore. U čemu je problem što je nastup uslovljen finansijskom potpisom? I zar nije važnije da deca stiču iskustvo što je moguće više na bilo kom jeste i bilo kojim povodom. Samo da je više nastupa treba da bude komentar a ne ostrašćenosti. Eto ko pravi ujdurmu. Mržnja, ostrašćenost a na račun dečije potrebe da nastupaju. Grozni su ljudi. Postaju groznici od političara. A i političari su nastali od onih koji su pljuvali i sve u krug
  • Majka

    24.10.2019 09:09
    možda i objavite
    Hor je pevao gde god su bili pozvani.
    Pevali su na raznim gradskim i univerzitetskim proslavama, u francuskoj ambasadi, nemcima... Nedavno su trebali pevati predstavnicima ministarstva prosvete Rusije, ali nisu jer je poseta odložena zbog boilesti jednog gosta.
    Pevali su juče oslobodiocima Novog Sada. Hoćete li ih i zbog ovog na stub srama? (partizani -četnici)
    Pevaju na velikim godišnjim koncertima u Sinagogi i ulaz je slobodan. Posetioci mogu da umesto ulaznice ostave dobrovoljni prilog za neko bolesno dete, momka ili devojku.
    Organizuju humanitarne koncerte čiji novac ide za nabavku opreme Dečijoj bolnici -ovaj tekst od 22.03.2018. je imao samo jedan komentar - E TU JE NAŠ PROBLEM!
    Pevaju Mokranjčeve rukoveti već sa 16 godina, naježi se svako ko čuje!
    To su naša deca, ponos i dika!
    To radi Jovan Travica sa svojim divovima!
    Živite neopterećeno i pevajte mi smo uz vas!
  • Kac

    24.10.2019 08:41
    Milicica
    Joj Milicice, ala si ti nepismena. Da li si barem nekada prosla pored neke gimnazije? Zaista bi trebala da se uzdrsavas od pisanja. Ima i drugih, jednostavnijih, stvari kojima mozes da se bavis i budes korisna svojoj stranci.
  • RR

    24.10.2019 08:39
    Direktor skole izjavio da ce im SNS platiti.
    To je laz SNS_ovci su im naredili. Kome oni sta placaju? Da dodjes na njihov miting dobijes naredjenje i plus platis svakog meseca 8% od plate, nema kod njih nista dzabe.
  • Gorki

    24.10.2019 07:29
    Stari zanati
    Direktor je rekao da je to dobrovoljno "i da će naprednjaci to platiti".
    Znači, legalizuje se. Samo sam to čekao!
  • Roditelj

    24.10.2019 07:28
    Istina
    Direktor Gimnazije treba da se pozove na Zakon o javnom informisanju i medijima, Član 83 i Član 84!
    Nije ovde problem nastup hora, ovde je problem nešto drugo. Što bi rekao Ćosić u Korenima „Šta će nama Turci pored nas samih?!“
  • pk

    24.10.2019 07:15
    da razumes!
    kad se setim koliko su nas maltrerirali zato sto je nas sin zalupio vrata...
    preki sud, za mrvu da ga izbace iz skole
    a sad?
  • V

    24.10.2019 06:10
    šokantno
    odjednom gomila "komentatora" kojima kao ne smeta što hor državne škole, sačinjen od maloletnika (verovatno različitih budućih političkih pogleda) mora da peva na manifestaciji partije, tj. partija (nekim "čudom" sve nacionalističke partije).

    Ovom horu nije mesto na manifestaciji ove ili bilo koje druge partije. Ovo nije privatni hor ultranacionalistički nastrojenog direktora, nego hor državne škole koju pohađaju deca iz porodica različitih afiniteta (ili možda ovu školu pohađaju samo deca nacionalista?).

    Ovi "komentatori" nisu redovni posetioci portala 021, nego botovi ili samo 1 bot koji po partijskoj dužnosti, za sendvič, ovde dolazi, "komentariše" i falsifikuje broj pluseva i minuseva, pa se to mora uzeti sa rezervom.
  • Evica

    24.10.2019 05:56
    .
    Preterali su.
    Deca ne bi trebalo da služe za promociju verske, nacionalističke ili političke sfere.
    Naravno, neki ne vide da išta postoji van toga.
  • Eeheej

    24.10.2019 01:41
    Punoletni će odlučiti sami
    Da li pojedini roditelji imaju pravo da pljuju po punoletnim građanima koji pevaju u nekom horu i koji mogu da odluče da li će pevati negde ili neće?

    Koga blatite vi anonimni roditelji i sa kojim pravom?

    Upišite decu u Parove i Zadrugu ako vam se ne sviđa hor.
  • @ milicica

    24.10.2019 01:39
    milicica
    23.10.2019 • 21:40
    sramota me je
    Kad citam sve te ostrascene komentare i kolicinom mrznje koju pojedinsci odnosno po minusima vecina misli i pise a tek kakva ce i,m deca biti. Razumem da je ovaj portal opozicioni a zasto i ne alui objavljuje i druge komentare i to je demokratski ali kad niste realni kao komentatori i to je ok pa stranacki ste opredeljeni kao i roditelji koji su sve ovo i pokrenuli ali takav izliv mrznje i pokvarenosti samo govori o vama a najmanje o horu i toj nasoj deci oni su zaborvljeni. Pevali su i za druge stranke i to vam je bilo ok cini mi se i za DS a niko nije dokazao ni pritisak ni ucene ni u ovom slucaju zar ne . Pusti se buva i inda istresite fekalije. Sramotno i zato ce me radovati minusi svako dobro nasoj deci zelim a vi ste nebitni.

    I treba da te je sramota, sto ni za zarez nisi cula, a pises o Jovinoj gimnaziji.
  • Nikola

    24.10.2019 00:37
    Lepo ja kazem Komunizam is back, tu su pioniri, a tu je i TITO tj Aleksandar Broz Vucic...
  • Bili Kid

    24.10.2019 00:35
    Da pogadjam nastavnici muzickog su CECA i DACIC? Ili Fahreta tj Lepa Brena?
  • Nemanja

    24.10.2019 00:33
    @LFC
    Kad ukapiras da je skola mesto "uzimanja" i deljenja NAUKE, mesto gde se uci i prisvaja ZNANJE a ne pevanje Brozu, Milosevicu ili Vucicu tada ce ovo biti drzava... Do tad OBOR iliti SVINJAC!!!
  • Paor

    24.10.2019 00:20
    @milicica
    Da li je moguće da neko sa 4+ razreda škole napiše toliko nečitak komentar?
  • Paor

    24.10.2019 00:17
    @LFC
    Odakle vlasti pare pa da ih ona daje za takmičenja. To su pare koje se od plata za školovanje dece daju i nisu vlasništvo nijedne vlasti.
  • NIS

    23.10.2019 23:37
    Direktore ajde neka ti plate SNS nove kompijutere ovi stari svi raspadnuti sramota
  • Vi sebi birajte

    23.10.2019 22:47
    Hor ili Baja mali Knindža?
    Sreća pa je Novi Sad mali i zna se ko je voleo i uživao da bude na visokim funkcijama u gradu, da drpa budžetski novac, i sa DS i sa Ligom i sa SPSom. Smeta vam sada da jedan hor, hor koji lepo peva, čiji članovi, pevači su uzorna deca i pristojni ljudi, peva negde himnu? Onda neka na slavlju Lige, DSa i SPSa pevaju Ceca, Brunclik, Karleuša, Seka ili Baja mali Knindža ako vam je tako draže. Niko vam neće zameriti.
  • mucni malo

    23.10.2019 22:44
    Najveca vrednost skolovanja je kad naucis da mislis svojom glavom
  • Sale NS

    23.10.2019 22:44
    Pa šta!?
    Da li to znači da konobar ne treba da posluži nekog malo omiljenog lika ili da grobar neće da sahrani neku lopinu ili... Hor je dobar, peva gde peva i tačka. I još nešto, volim horove i NISAM BOT!
  • tatamata

    23.10.2019 22:37
    Izgleda da dolazi vreme da roditelji nerodjenom detetu obezbede skolu i posao u inostranstvu.Dokle smo stigli.Samo kad pomislim na tapsace iz prvih redova.
  • ex jovinas

    23.10.2019 22:31
    stvarno me je sramota
    Direktor od 90tih,strasno.Pa zar je to privatna skola,jel on vlasnik ili niko drugi ne ume?Roditelji, zasto mu dozvoljavate da vasu decu tera na prinudni rad nedeljom zarad stranackih poena.Ekspolatacija dece u politicke svrhe,da posluze kao dekor na sceni bahatim i polupismenim stranackim prvacima, koji se hvale instant skolovanjem,plagiraju doktorate i sve sto vredi upropaste i devalviraju.
  • LFC

    23.10.2019 22:02
    A kad ta ista vlast da na prolece pare da se ide na horska takmicenja po evropi, tad vam vlast smeta. A ovi sto pisu nece se moja deca ovde skolovati, pa jel mozete nesto smesnije da smislite. 99% vas sto su to pisali em im nikad dece nece imati bodova za Jovinu, em i da upisu nece ici na hor, ali ste se vi nasli pogodjeni ovakvom odlukom. Samo iditite, ni ne trebate nam.
  • milicica

    23.10.2019 21:40
    sramota me je
    Kad citam sve te ostrascene komentare i kolicinom mrznje koju pojedinsci odnosno po minusima vecina misli i pise a tek kakva ce i,m deca biti. Razumem da je ovaj portal opozicioni a zasto i ne alui objavljuje i druge komentare i to je demokratski ali kad niste realni kao komentatori i to je ok pa stranacki ste opredeljeni kao i roditelji koji su sve ovo i pokrenuli ali takav izliv mrznje i pokvarenosti samo govori o vama a najmanje o horu i toj nasoj deci oni su zaborvljeni. Pevali su i za druge stranke i to vam je bilo ok cini mi se i za DS a niko nije dokazao ni pritisak ni ucene ni u ovom slucaju zar ne . Pusti se buva i inda istresite fekalije. Sramotno i zato ce me radovati minusi svako dobro nasoj deci zelim a vi ste nebitni.
  • ?

    23.10.2019 21:23
    Koji tačno hor peva?
    Postoji školski hor i hor bivših đaka. Koji tačno hor treba da peva?
  • Paor

    23.10.2019 21:15
    Profesionalcima i sličnim
    Svako ko misli da je učestvovanje hora na političkim događajima u redu treba da poseti psihologa a možda i psihijatra. Problem je jedino što ako se ovo već dešavalo teško je prestati jer na kome se slome kola ima da viče da je oštećen. Bio bi red da se posle ovog nastupa ograde od učestvovanja na sličnim događajima pa makar bila i 3x dnevnica...
  • Novisadka

    23.10.2019 20:14
    Proslo je vreme kada je "Jovina" podrazumevala kvalitet nastavnog kadra i ucenika. Zato je direktoru NORMALNO da gimnazijski hor peva po partijskim okupljanjima. Za novce.
    Srecom "Karlovacka" se jos uvek drzi. Posle one sramote, snimanja muzickog spota neke pevacice, i halabuke koja se digla, nije se desilo nista slicno.
  • Rotkvarija

    23.10.2019 20:10
    Poskupela
    Čorba...riblja.
  • Oktobarska od SNS

    23.10.2019 19:54
    A Mumin primio od SNS nagradu
    Da li je trebalo da Milan Mumin odbije Oktobarsku nagradu koju mu je svečano uručio SNS gradonačelnik Vučević?
    Naravno da ne.
  • Puk. Ratko Peškaš

    23.10.2019 19:52
    ...
    Još od prve realke pa na ovamo, Jovini zmajići su pevali kako je režim zapovedao.
  • @Marko

    23.10.2019 19:42
    Dok sam ja išao u školu...
    ...horovi su pevali na svečanostima i niko nije preslišavao dirigente i pevače zašto pevaju ovde ili onde. Ovo je postalo sve bolesno.
    Po čijem kriterijumu je dobro pevati negde ili nije dobro? Ko je taj svetac čije mišljenje bi bilo svima po meri? I da sada dobiju poziv od lige da li treba da odbiju? Ili da odbiju da pevaju kod Đilasa? Ili da odbiju Dačića? Zašto da odbiju?
  • @XoRo

    23.10.2019 19:23
    Niko ne mora da peva nigde
    Dete iz hora može da se ne pojavi iz sto razloga. Kao i uvek. I nije dužno da daje pisano obaveštenje o razlozima.
    Poenta je da hor nastupa na manifestacijama koje nisu nezakonite.

    Prethodna vlast je dovela sadašnju i to je to. Prosto. Jednostavno. Neko je srećan, neko nije. Biće prilike da se i to promeni. I neka deca pevaju.

  • !!!

    23.10.2019 19:12
    Ne žigošite decu!
    Ko je tužan što nije na vlasti ima pravo da se ljuti. Ljute se i birači koje su DS i liga posr.ali i izdali ulaskom u koaliciju sa SPS i SNS ..pa to nije razlog da njigova ili bilo koja deca budu žigosana.
    Sada najglasniji protivnici SNS su itekako sedeli za istim stolom sa SPS. Bolje ćutite i slušajte muziku.
  • ?

    23.10.2019 18:57
    Znači ni ligi da ne pevaju?
    Kakva je razlika da li pevaju SNSu, DSu, Ligi, Tadićevoj ili nekoj drugoj? Nikakva.
  • Pevajte svima

    23.10.2019 18:45
    Pevajte deco i SNSu i DSu
    Kamo sreće da svaki dan pevaju svima i na svim proslavama i manifestacijama.
    Ko počne da označava umetnike, muzičare taj je sigurno za lečenje.
  • Novica

    23.10.2019 18:40
    @Dule
    Druze vidis da je narod hipnotisan, vidis da je ogromna masa ljudi izmanipulisana, vidis da 90% naroda nema svoje JA, svoj PONOS, svoje SAMOPOSTOVANJE... Dugo se radilo na tome...
  • Piš živi

    23.10.2019 18:39
    Opozicija je koalicija
    Nekada je Zorana bila DS a sada je SNS. To je život..Nekada je Dačić bio opozicija sada nije. Nekada je LSV bila opozicija sad je koalicija sa SNS.. I? Ne bunite se?
  • Guy Fawkes

    23.10.2019 18:35
    Hoćeš da pevaš?
    E neću.
    Nećeš da pevaš?
    Ma hoću ,hoću
    Pa pevaj.
    Pa neću.
    Nećeš da pevaš?
    ........
  • Svi ste bre isti

    23.10.2019 18:33
    A preletači šta kažu?
    Ko se to sad protivi? Ostrvili se beskičmenjaci, preletači na školu i decu? Pa pola DSa i LIGE i drugih stranaka prešlo u SNS. Ništa, vi onda ispišite decu iz svih horova i orkestara, folklora... pa nećete valjda dozvoliti da sviraju i pevaju i igraju nekome iz SNS, LSV, DS, SPS, PSG,...pa sve su to stranke u našem društvu i svi su isti. Da li od sad pre svih nastupa muzičari i umetnici i izvođači treba da udalje svakoga ko je član da bi nastupali samo za nestranačku publiku ili ovu ili onu publiku?
    Hor postoji da peva, folklor postoji da igra i orkestar postoji da svira.
  • Bili Kid

    23.10.2019 18:31
    @Bivsi ucenik
    Pitanje za tebe: Da li uopste ovoj vlasti su potrebni ljudi sa znanjem iz prorodnih nauka ili retardirane ovce sa IQ 80 za sisanje?
    Kada hoces da unistis jednu zemlju i narod pocnes od unistavanja obrazovanja, zaglupljivanja ljudi preko medija: rijaliti, skandali, Maricevo velicanje kriminalaca 90ih, pljackasa, robijasa; podsmevanja obrazovanih (npr izraz "streber"), srozavanjem profesora. Nemoj da mislis da uvodjenje Megatrenda i unistavanja npr Jovine gimnazije neko slucajno radi. Zasto su Amerika i Rusija jake sile, ne samo zbog vojske vec zbog jake NAUKE, PATENATA, UNIVERZITETA, SKOLA i OBRAZOVANJA.
  • Ne dajte obraz

    23.10.2019 18:30
    Nije nego
    @Bolje pevajte
    Kako nevesta zamena teza. Niko ne brani SNSovcima da dođu na koncert ove dece, cak je poželjno, ali se naravno nikad neće desiti jer taj sloj ljudi ne posećuje kukturne manifestacije. A ako hoćeš poređenje sa slikarom onda je trebalo da kažeš: Zamislite da su na proslavu godišnjice stranke ucenama doveli slikara da organizuje izložbu.
  • Paor

    23.10.2019 18:25
    Šta znam
    Verovatno bi bio veći problem da su odbili, opet bi bili politički ofarbani, ako su stvarno i ranije nastupali na političkim događajima. Jedino neka se dokaže da je dobijena lova.... Bolje njima nego palmi....
  • XoRo

    23.10.2019 18:19
    Ne mora da se peva ko nece
    Iz prve ruke i to moje, ne prenosim tudje informacije:
    "Moje dete neće pevati ... Nikakav problem glasio je odgovor, samo ko hoće!"
    Nema emocija, nema ljutiš ... Politika i deca ne idu zajedno : ni za pare za putovanja, ni za opremanje škole ... Nek ima peva Omladina SNS, videla sam snimaju lepe spotove :)
    Isto je bilo i u vreme Pajtića, isto će biti i za XZY

    Direktoru samo jedno pitanje bih postavila : ako pevanje nije političko angažovanje i nije obavezno, da li je odbijanje pevanja političko...Poenta je da ako se dete ne pojavi, da li se time nepotrebno i možda spontano politički izjašnjava???
  • Nebojša

    23.10.2019 18:17
    Profesionalci
    Deca se ovakvim nastupom uce profesionalizmu. Pevaj i uzmi pare, uradi svoj posao profesionalno.
    Nije kriminal, nije pljacka, nije nista kriminalno.
    Hajde prestanite sa laznim moralisanjem, pa svi vi ovde koji kao kukate i bunite seotrcali biste na prvi poziv samo da hoce da vas zovu.
    I treba da idu da pevaju i boljeda pevaju nego da kukaju kao ovi ovde s komentarima jersu neostvareni, neobrazovani, lenji preko svake mere i granice, aiza sebe svako od njih ima barem 100 necasnih i nemoralnih postupaka u zivotu i pogledajte se u ogledalo pre nego napisete komentar.
  • La Reine Margot

    23.10.2019 18:06
    Nechesh pevati Lily Marlen,-Podzi s nama! Eto zato pevaju.
  • Dule

    23.10.2019 18:05
    Neka neka..Jos malo cemo morati i organe da im damo ako im trebaju..I vikace pola zemlje tako i treba..Samo gazi..Interesuje me dokle moze i jel postoji prag kada mi kao narod kazemo kraj..
  • MNS

    23.10.2019 17:31
    Mati
    „Budite mudri kao zmije, a bezazleni kao golubovi!“
  • Rusofilija bolest

    23.10.2019 17:30
    Najmilija
    Pa odbijte. Neka roditelji organizuju sastanak i odluče zajedno da decu ne puste na takav događaj. Pokažite kičmu jednom.
  • Lily

    23.10.2019 17:22
    Sramno je koristiti decu.
    Zasto ne plate muziku za svoj miting? Puni su ko brod. Neka im pevaju lexington, bane krstic i ostala ekipa. A decu neka ostave na miru. Mislim stvarno je ponizavajuce da nasa vrhunska deca pevaju na ppolitickpm skupu. Zao mi je ali moram da napisem da vecina clanstva bolje poznaje parove, zadruge i pink izvodjace.
  • lecce

    23.10.2019 17:14
    ZAKONO OSNOVAMA SISTEMA OBRAZOVANJA I VASPITANJA

    Član 113

    U ustanovi je zabranjeno stranačko organizovanje i delovanje i korišćenje prostora ustanove u te svrhe.


    Ali ćemo zato uvesti džuboks pevanje - ne obazirući se na eventualnou zloupotrebu dece u političke svrhe. "Ne pevaju u školi za stranke, tako da praktično ne kršimo zakon".
  • Pera

    23.10.2019 16:54
    Toliko o Jovinoj...

    Nekada poznata po cudljivim protestima, pa po generacijama koje nisu imali normalnu nastavu zbog strajka. Nekada je to bila pristojna skola.
  • Kole

    23.10.2019 16:48
    Ima ko oće
    Ma roditrllja koji hoce..I sta in moźete s e m da pod prozor pljunete I puknete id jeda
  • Dreamer

    23.10.2019 16:41
    Politicke stranke su cinilac demokratije u jednoj zemlji. Cak ih finansiramo iz budzeta. Nije nikakva sramota pevati takvim ciniocima. Izdignimo se malo iznad naseg palanackog mentaliteta.
  • Pojedini

    23.10.2019 16:40
    Pojedinih 99% roditelja nije zadovoljno ovom odlukom.
  • Bivsi ucenik

    23.10.2019 16:14
    Hor ili nauke?
    Ah taj cuveni hor Jovine gimnazije. Nemojte me krivo shvatiti, izuzetno postujem i cenim trud profesora muzickog (nekada legendarne Jasmine a sada Jovana), ali ovo nije muzicka skola, vec skola sa akcentom na prirodno-matematicke predmete. Jos u moje vreme pre 10ak godina u taj hor se previse ulagalo na ustrb ostalih sekcija i dodatnih nastava koje su sada nepostojece skoro. Sada je situacija jos gora. Rezultati sve govore. Pre desetak godina na drzavna takmicenja isli su uvek puni autobusi ucenika iz Jovine. Sada, s vremena na vreme kako dodje prolece pogledam rezultate drzavnih tamicenja i ne mogu da se ne razocaram. Pogotovo u prirodnom smeru, na drzavnom maksimalno ucestvuje jedno ili dvoje ucenika po generaciji, a nas je bilo po 10ak minimalno. Specijalaca isto manje, a i oni koji osvoje nesto to urade iskljucivo zbog svog licnog truda i zalaganja, a ne zbog skole niti sistema rada.

    Ali nema veze sto skola propada na poljima prirodnih nauka, sto propada na takmicenjima, sto novi nesposobni profesori dolaze da rade sa najtalentovanijom decom (koja neretko znaju bolje od njih), nek je samo leba i igara. Neka se samo peva SNSovcima sa osnovnom skolom na proslavi, dolazi zlatno doba Srbije i Jovine gimnazije. O direktoru perfidnom liscu izniklom iz sinjela DSSa, a sada perjanicom SNSa je suvisno bilo sta pricati. Taj ce na tom direktorskom mestu nadziveti sve nas ovde sto komentarisemo kako je krenulo.
  • Percepcija

    23.10.2019 15:50
    Zamislite
    Vest 2008. godine."Hor gimnazije J.J.Zmaj peva na godišnjoj skupštini DS-a." Meni ništa ne smeta. Parlamentarna stranka No1. Da neće možda kod Boška?
  • Danka

    23.10.2019 15:18
    Wow kakav su cas deci odrzali
  • Ja

    23.10.2019 15:17
    WTF
    Jeste stvarno tako glupi pa ne kapirate da je mnogo veći problem od toga gde hor peva činjenica da je škola ucenjena i neće dobiti sredstva koja su joj potrebna - između ostalog i za odlaske tog hora na takmičenja, da to ne bi roditelji plaćali, jer nisu svi u mogućnosti - ako ne peva? Ili se samo pravite?
  • DS+SPS+JUL=SNS

    23.10.2019 15:07
    Pozdravila vas Zorica Brunclik
    Pravala vam i bila ministarka Zorica Brunclik..za Slobu i Miru, sa kojim se preko Dačića DS pomirio pa niste onda kukali jer vam je to bio interes. A sposobni ste da prozivate školski hor?
    Pa sadašnja kvazi opozicija je i dovela ove na vlast..svojom megalomanijom, lopovlukom i nezajažljivošću.
  • Saša T.

    23.10.2019 15:03
    Dvostruki standardi
    Nema ništa nemoralno u tome da horovi kao i bilo koji drugi izvođači nastupaju na bilo kom skupu organizacije čiji rad nije u suprotnosti sa zakonom i ako su učesnici saglasni ili njihovi roditelji u slučaju da su učesnici maloletni. Na kraju krajeva, zato su i formirani da bi nastupali. To što je Aniko Muškinja vikala "zloupotreba dece" nema veze s razumom, jer joj ne bi smetalo da horovi pevaju za njenu stranku. Jeremić i Đilas bi doduše zahtevali da hor peva besplatno ili za tuđe pare. To je jedina razlika.
  • Jovo

    23.10.2019 14:53
    Ne grdite hor nego partiju. Oni su krivi, oni demonstriraju silu i pokazuju da njima svako mora da se klanja. Juče dekan danas direktor, sutra vaša deca. U stvari čekaj.. već danas vaša deca!
  • ex chapman

    23.10.2019 14:47
    direktor
    sve to dolazi od direktora. on se prodao SNSu. zauzvrat je Gimnazija makar okrecena i ima sve prozore - za razliku od vremena kad sam ja isao i kad je zgrada i sve u njoj bilo u ocajnom stanju. ali i tad su nasi djaci bili medju najboljima u zemlji na svakom takmicenju iz bilo cega, ukljucujuci i hor! sada su materijalni uslovi ocito mnogo bolji.
    ali zato mora hor da peva SNSu - i to nije prvi put! medjutim da je Jasmina tu oterala bi ih sve u... sa direktorom zajedno :D
  • Bogdan

    23.10.2019 14:44
    @bombon
    “Prokleti da ste...” -kazete. Ako ste Vi elitni deo koji smatra da je ugrozen,onda mora da je stanje u drzavi na visem nivou,konacno.
  • Mladen

    23.10.2019 14:40
    @gandra
    “Jesu li” je ispravno...Vidim islo se vise oko skole nego u skolu...A ti nasao da prozivas za sendvice?
  • Mirin

    23.10.2019 14:22
    Mirin
    Pevace zato sto ste vi roditelji najveci uvlakaci. Ali cinite lose svojoj dec zbog vasih ambicija. Pa pevala su deca i kada se postavljao spomenik kralju petru prvom pa niko se nije oglasio. Bice da su vam rekli sada ko nepeva prosek bice slabiji. Roditelji su krivi ne deca,skola ili pomenuta stranka.
  • Mirin

    23.10.2019 14:21
    Mirin
    Pevace zato sto ste vi roditelji najveci uvlakaci. Ali cinite lose svojoj dec zbog vasih ambicija. Pa pevala su deca i kada se postavljao spomenik kralju petru prvom pa niko se nije oglasio. Bice da su vam rekli sada ko nepeva prosek bice slabiji. Roditelji su krivi ne deca,skola ili pomenuta stranka.
  • zmajic

    23.10.2019 14:18
    ekskurzija
    Bilo bi Vam pametnije direktore da nas vodite na matursku ekskurziju jer ovo je treca generacija bez maturske ekskurzije, nego sto se podcinjavate SNS-u.
    Vreme Vam je za smenu.
  • gari

    23.10.2019 14:10
    @Margot
    a da pitas dete mozda, ili su bitnije neke druge stvari...zalosno
  • Milan

    23.10.2019 14:10
    @Lazićeva
    Znas zasto pravi razdor? Zato sto ta deca, i roditelji te dece, ovu, nasu drzavu unistavaju na svakom mogucem frontu svakog dana. Da ne ulazim u nacine, svima su nam veoma poznati.
  • Sitna pakost

    23.10.2019 14:01
    Ja sam išla u Laaaazinu
  • Topuz

    23.10.2019 14:00
    Topuz
    Ma sva deca ima da pevaju videćete. Svi se boje za ocene. Svako koje imao čast da upozna vođu mora damu otpeva nešto. Pevajte sa roditeljima kao jedan.
  • mirko

    23.10.2019 13:54
    Pa
    sta ako je komercijalno? Da je Hitler ziv i pozvao ih da mu pevaju komercijalno, isto nista ne bi bio sporno?
  • Vicky

    23.10.2019 13:53
    NE
    Nije sve na prodaju ! Imajte dostojanstvo i obraz.
  • Стефан

    23.10.2019 13:51
    Да ли ово личи на земљу или на приватно предузеће СНС-а?
  • pera

    23.10.2019 13:48
    ..
    Pevace 'Ooon je Vucic Aleksandar' ili neku tako svecanu pesmu.
  • Bolje pevajte

    23.10.2019 13:37
    Da li ste vi ljudi normalni?
    Mrzitelji svega i svakoga, pogledajte se u ogledalo. Koliko tih što neće da im deca pevaju zna da čite note? Koliko njih svira neki instrument?
    Znači slikari na svojoj izložbi na ulazu ne treba da puste nekoga ko je iz neogovarajuće stranke? Ili da glumci na ulazu u pozorište anketiraju publiku ko je iz koje stranke pa da razmisle da li će igrati predstavu???? Pa vi ste ljudi potpuno polupani. Mrzite sebe do podne a od podne mrzite ceo svet. Pevajte malo..svirajte, lepši će vam biti život.
  • Rade

    23.10.2019 13:29
    Direktor
    Radivoje-svakoj stranivi blizak. Loš čovek.
  • Eto

    23.10.2019 13:25
    Znaci, opet ce biti 1500 spontano okupljenih autobusa iz raznih krajeva...
  • NS

    23.10.2019 13:23
    Roditelji bi trebali da traže ostavku direktora jer je ovo zloupotreba dece u političke svrhe. Svesno ili ne svejedno je.
  • Darko

    23.10.2019 13:21
    Vec su pevali na mitingu na SPENSu pre par godina
  • Marko

    23.10.2019 13:19
    Dok sam ja išao u Jovinu Gimnaziju, da probaju tako nešto napravili bismo ceo haos mis sami učenici. Deco, vi imate moć! Ne dajte se! Idite tamo i otpevajte recimo, od RATM - F**k you I won't do what you tell me! ili napravti već neki skandal!
  • Novosađanka

    23.10.2019 13:16
    Ta nemojte kasti
    Evo ja nemam novca da školujem dete u inostranstvu, ali da je članica ovakvog hora i da je ucenjena da peva za bilo koju političku partiju, ne samo što bih je momentalno ispisala s hora nego bih otišla kod direktora da mi to lično objasni, a ako treba i promenila školu. Sve je stvar izbora. Svoje dete učim da ne bude ničiji rob, kao što nisu ni njeni roditelji. Vi koji mislite da je ovo u redu nemojte sutra da kukate ni na šta što će vas trefiti jer konstantno povijate kičmu za sitnu ćar, a tako, vidim, vaspitavate i svoju decu.
    To uvek nosi određene konsekvence. Srećno s tim.
  • Umetnost ne dirajte!

    23.10.2019 13:15
    Nema boljeg školskog hora!
    Hor je hor i škola je škola. Ne peva hor zato što je politička stranka u pitanju nego zato što su najbolji školski hor. Da stranka ima bolji školski hor da pozove, pozvali bi.
    Ne osuđujte umetnike i muzičare. Pevali su i ranije, i DS-u i Ligi koja je sada sa SNS i drugima i daj Bože pevaće još puno puta.
    Koliko vas, koji sada pljujete što će hor negde pevati, sedi na poslu i ima direktora ili šefa iz stranke koja vam se ne dopada? Zašto ne date otkaz lepo pa nađete sutradan drugi posao kod direktora koji vam se sviđa, nego idete na posao da biste zaradili svoju platu??? Zašto? Ostavite na miru školu i umetnost! Ne budite diskriminatori! Šta sad hoćete da obeležite decu i školu? Znate ko je to radio? Sram vas bilo! Ko ne želi da mu dete peva u ovom ili onom horu, neka ga ispiše. Ima još drugih horova u gradu.
  • marko

    23.10.2019 13:14
    Srednja škola postoji sa ciljem vaspitanja i obrazovanja dece.

    Školski hor postoji da deca - koja to žele - nauče da pevaju, da rade kao tim, i da nauče osnove scenskog nastupa.

    Apsolutno ne postoji razlog da ŠKOLSKI hor peva za pare bilo kome, niti da se takmiči bilo gde ako za to nema para u školskom budžetu (ili ako roditelji ne mogu da finansiraju). Ciljevi postojanja školskog hora se mogu ostvariti i bez pevanja za pare i bez skupih takmičenja.

    Apsolutno ne postoji razlog da škola - vaspitna i obrazovna institucija - naplaćuje dobrovoljni rad svojih učenika, štaviše siguran sam da je to ilegalno po više osnova. Ako nije ilegalno trebalo bi biti.

    Ako direktor (koji je ponosan što je uslužuje stranke već 30 godina) želi da bude menadžer muzičke grupe, nek slobodno da ostavku na javnu funkciju i osnuje komercijalni sastav, potom zaposli punoletne pevače iz školskog hora i nek pevaju za pare kome im drago.
  • botovi

    23.10.2019 13:10
    jel pevate?
    vladavina ucenama .
    ja hocu tebe ako ti neces mene ja cu te unistiti.
    terror na veliko.

    u celoj sns stranci 90% ni ne zna sta je hor.
  • Dule

    23.10.2019 13:05
    Nije moralo braoncima da se ide na nastup čak ni pre 5 godina kad sam ja bio. Jednostavno odbiješ, ne može direktor Raša tu ništa da uradi, niti će pokušati da te uslovi nečime. I uslov je da budeš punoletan. Ja nisam otišao, ništa se nije desilo.

    A šokirani roditelji i bivši đaci Jovine bi mogli već jednom da pokrenu alumni grupu i da počnu da ulažu u vannastavne aktivnosti gimnazijalaca, i da prekinu da se oslanjaju na državu i grad, imaju alumni klub Matematičke gimnazije u Beogradu, pa nek vide kako se to radi. Većina prostorija gimnazije su obnovljene privatnim donacijama bivših učenika, a i među horistima ima danas izuzetno imućnih ljudi. Rado ću vam se priključiti kad počnem da zarađujem, pošto sam trenutno na master studijama u inostranstvu zahvaljujući obrazovanju i okolini koju sam imao u gimnaziji.
  • Margot

    23.10.2019 12:54
    Moje dete nece pevati i kad bolje razmislim ne mora ni u tu skolu da ide. Premestice se.
  • Salamander

    23.10.2019 12:48
    Ucena je to !
    Hajde da mi njih ucenimo ovako:
    Priznajte kradje i falsifikate i idite na robiju, inače vam ne damo više ni dinara !

  • Lazićeva

    23.10.2019 12:46
    za @Marko NS
    Zašto deliš decu na onu koja su deca naprednjaka i deca nekih drugih? To je ono protiv čega se treba boriti, a to što će deca pevati na nekoj proslavi je totalno nebitno. Samo tražite razlog da napravite neki razdor među ljudima. Okanite se više mržnje prema onima koji ne misle kao vi i koji nisu dobri, samo zato što podržavaju trenutnu vlast. Vlast je promenljiva kategorija, a ljudske vrednosti treba da su trajne. Hvala na razumevanju!
  • Ludak

    23.10.2019 12:41
    /
    @ambasadoru
    23.10.2019 • 11:22
    Pa sto si onda stvarao dete u prokletoj drzavi ?
    Sto ga nisi stvorio i rodio, tj tvoja zena rodila negde na Havajima i slicno?

    Zato što je bio lud kao i ja, i verovao da će ovde biti bolje. Realnost nas je demantovala. Ovi mladi danas, 50 hiljada koji svake godine odlaze su na sreću pametniji i stvaraće decu u drugim državama.
  • Uncle John Dragon

    23.10.2019 12:38
    We do need no education...
  • Slavoljub

    23.10.2019 12:36
    Decu vam nećemo oprostiti
    "..da ko želi može da odbije da ide i niko neće imati problem zbog toga, niko nije uslovljen".
    Da, kako da ne.
  • Nenapredan

    23.10.2019 12:35
    Kad "doktori" naručuju muziku
    Zbog slične stvari ja ispisao ćerku iz OŠ Kosta Trifković. Za "sportski dan" dan su odvedeni da botuju na Spens jer je Vučević otvarao neke sportske igre mladih za koje niko nikad nije čuo, a da nisu dovukli na prevaru decu, verovatno niko ne bi ni gledao. Pet sati su sedeli na čuvenim drvenim stolicama Spensa, od kojih je neudobniji jedino gvozdeni presto u GoT. Umesto sendviča im bacali kesice sa ovsenim pahuljicama. Kada sam priupitao razrednu šta to bi, počela nevešto da se pravda kako ni nastavnici nisu znali gde idu i kuda vode decu, a uostalom potpisao sam da dete može da ide na sportski dan. Još su poneli patike i sportsku opremu. Čuj, sport, obrazovanje - ludilo!
  • high ISO

    23.10.2019 12:34
    Komercijalni? Pa kome SNS placa? Neka im pevaju njihov Tadic i Ceca, taj su nivo. A ta gimnazija je odavno proruski orijentisana bez obzira sto im ucenike zapad dalje skoluje. Ne prepozna talente vasa Rusija.
  • Komifo

    23.10.2019 12:30
    @pa sad

    Naravno da nije teško zaključiti, čim je protiv proslave SNS znači da ima mozak, pa je verovatno njime i zaradio pare.
  • Mare

    23.10.2019 12:21
    Samo neka odluce da ne idu! Bojkot!
  • Ludilo u stali

    23.10.2019 12:17
    Znaci od najpesperktivnijih jednim korakom sunovrat u vucicjugend zabavljace/cice. Pa ko im obraz i zeli da ga sacuva taj dan ostaje kuci
  • deda

    23.10.2019 12:14
    @Ambasador Vojvodine
    nije drzava ni vucic ni tadic ni onaj sutra sto ce biti, zato nemoj da kunes jer je pogresno i bolesno a po snimcima iz skupstine i radikalno
  • Pionir sam

    23.10.2019 12:14
    Tim se dičim
    Ja sam držao zastavicu pored puta kad je prolazio Tito, stajao u stavu mirno kad je Tito umro, pevao u SUBNOR-u kao član školskog hora. Sve po naređenju. I šta mi je to značilo? Ništa, osim što sam se lepo družio sa drugim horistima. Tako da ako mora partiji da se iznajmljuje hor, neka im. Deca će pevati i na svojoj koži naučiti šta je poltronstvo pa će kasnije lakše da se odluče kako će živeti. Neki u inostranstvu a neki će u partiju. Direktora mi ne dirajte, on još i dobro balansira.
  • Kokakole

    23.10.2019 12:11
    Kada se naši sugrađani iz okoline Leskovca budu našljemali rakije, pa kada krenu da naručuju pesme. Jel znate onu od Baje... Kapiram da će dovući tri puta više ljudi (uslovno ljudi), nego što može da stane na Spens, pa će biti neki naslov tipa da nije bilo mesta za sve zainteresovane koji su želeli da prisustvuju. Neki su i padali u nesvest, ali ih je ruka jednog čoveka vraćala u život. Video.
  • gandra

    23.10.2019 12:07
    Jel' su deciji sendvici manji?
  • NS Sale

    23.10.2019 12:00
    "Nije šija nego vrat"
    Ah šta reći...."deci nije naloženo da idu...",ne zamerite ako nisam dobro citirao gosn. Direktora!!!Ako je i tako ko je doneo odluku da hor učestvuje na ovoj "prigodnoj manifestaciji"???
    Razumem da su finansije pokretač mnogih stvari....,Ali da li su politički skupovi NE BITNO ČIJI....pravo mesto za HORSKI NASTUP DECE tj učestvovanje bilo kojih aktivnosti osnovaca srednjoškolaca????...."ee moji-naši" prosvetari....
    S R A M O T A
  • Leo

    23.10.2019 11:59
    Hor tezgari po SNS štajgama, nečuveno!
  • Bivši Zmajić

    23.10.2019 11:52
    Nije škola kriva
    Nažalost, živimo u državi u kojoj se sve institucije, pa i obrazovne ucenjuju (fun fact: Uzbunjivač dobio otkaz jer je radio svoj posao ?!). Ono što znam kao najbliži rod nekoga ko peva u ovom horu jeste:
    - Niko nije ucenjen da peva
    - Maloletni đaci neće pevati
    - i Radivoje i Jovan uvek rade, radili su i radiće za dobrobit škole i đaka.
    To što je nažalost potrebno da se učestvuje na ovakvim manifestacijama da bi se školi obezbedili što bolji uslovi za rad to je jedna skroz druga tema i problem...
  • Nikola

    23.10.2019 11:49
    Biće plaćeno
    Horu će biti plaćeno za nastup, ko iz hora neće da peva za ovu priliku, ne mora. Nema ničeg spornog.
  • roditelj

    23.10.2019 11:49
    ...
    Moje dete peva u tom horu i meni tu nema ništa sporno. Ti koji se bune, ne bune se kad im deca idu o tuđem trošku na putovanja i slično, onda neka sami finansiraju troškove kad su tako poleteli da osuđuju ovaj događaj. Stvarno ima toliko licemera, da je to neverovatno.
  • Аки

    23.10.2019 11:45
    Питања за родитеље
    Зашто дозвољавате деци да певају у недељу? Лепо је да ваша деца учествују на разним такмичењима и смотрама хорова, али ако нема новца неће ићи на смотру (такмичење). Уосталом децу сте послали у школу да науче математику, физику, језике, музичку уметност, ... Певати у хору могу на пример у КУД ”Соња Маринковић”.
    На крају питање за родитеље чија деца тек треба да упишу средњу школу. Да ли сте сигурни да желите да вам деца иду у школу где морају да наступају на прославама било које политичке странке?
  • Mladen

    23.10.2019 11:40
    A da je angazovan neki profi hor rekli bi kako se pare bacaju, umesto da se podrze mladi talenti.Dogovorite se sami sa sobom.
  • Петровград

    23.10.2019 11:40
    Партократска црвена пошаст нема граница у бахаћењу и срозавању свега око њих.
  • Magdalena

    23.10.2019 11:39
    Nemojte gusiti decu vasim frustracijama.Pustite ih da razvijaju svoj talenat,naplacuju,putuju i zive zivot!
  • Niko bitan

    23.10.2019 11:37
    /
    Rece lepo komentar na fb objavi, da ne treba zaboraviti da je direktor ove skole bio poznati simpatizer DSSa u proslosti, sad SNSa. Na ulazu u skolu koji gleda na pijacu je natpis "Srpska pravoslavna velika gimnazija".....
  • MarkoNS

    23.10.2019 11:37
    Jovina napredna gimnazija
    Da li vi znate koliko je teško upisati Jovinu Gimnaziju i da li znate koliko dece naprednjaka ide u istu.

    Sad saberite 1+1.

    Elem, baš njih briga što nam omladina beži iz ove napredne Srbije, baš gimnazijalce iz hora briga što na svakom koraku se vide oglasi za posao ( konobara, komercijaliste, prodavci...) jer svako ko može je otišao, baš njih briga što nam decu leče penzioneri jer svaki medicinar sa osnovnim znanjem nemačkog beži odavde.....

    Samo neka oni pevaju himnu sa ponosom, legne neka kinta pa neka se malo i putuje.

    Ostaće slike kome su pevali.

    Srbija, narod, deca....ma koga briga.

    ps, Nije sve u novcu, oni su HOR nisu Đani, Jeca, Seka, Ceca da rade isključivo za evriće.
  • pera

    23.10.2019 11:32
    mozda ljudi slave ?!
  • Pera Kojot

    23.10.2019 11:32
    Nečuveno
    Direktoru tužba za zloupotrebu dece u političke svrhe. Sve po zakonu.
  • Rasa sa salasa

    23.10.2019 11:30
    Deca treba da se organizuju, i da bojkotuju. Stvar je ovde vrlo jednostavna.
  • Marijana

    23.10.2019 11:29
    Direktor da odluci da li će decu da vuče po stranačkim nastupima ili ne. Jedno je pevati na nastupima državnih praznika i sl. u organizaciji Grada-pa koja god stranka da upravlja, a drugo je pevati na stranačkim nastupima. Opravdanje da je komercijalnog tipa je s...e kroz granje. A i on je verovatno ucenjen, plus ta konstantna mantija ja po gimnaziji. Sramota. Ovo je zloupotreba dece, ukoliko nekome nije jasno.
  • Anja

    23.10.2019 11:29
    Sta nije jasno?
    Hor ima komercijne nastupe i kako se i u samom tekstu vidi,nije ovo prvi politicki skup na kom pecaju.Dakle neko je prepoznao kvalitet u toj deci i angazovao ih.Nema potrebe da pojedinci svoja licna misljenja iznose javno zloupotrebljavajuci hor.
  • Kac

    23.10.2019 11:29
    Nesumnjiva zloupotreba dece u politicke svrhe. Deco ne dozvolite da manipulisu vama, ne mogu vam nista. Neka im peva Dacic, to i jeste njihov nivo.
  • Pera Kojot

    23.10.2019 11:29
    nema zabune
    A ti roditelji koji se bune su verovatno opoziciono orjentisani, jer prilika je bilo milion da budu nezadovoljni i ranije što im deca pevaju u horu na proslavama, pa nisu.
  • ikonija

    23.10.2019 11:27
    ovo nije kap koja je prelila casu u odluci nas kao roditelja da nam dete ne ide u jovinu gimnaziju.

    casa je puna poodavno, direktor i njegovo postupanje su nas opredelili za tu odluku.
  • Nemanja

    23.10.2019 11:26
    'Direktor sam od devedesetih i za sve ove godine hor je pevao raznim strankama, i socijalistima i Novoj Srbiji i naprednjacima i drugima, gde god su nas zvali.'

    Šta ti više treba.
  • Anonimus

    23.10.2019 11:26
    Kome da pevaju ? Nesvetu kome su folkerke glavni domet u zivotu , botovima , nepismenjacima
  • @Ambasador Vojvodine

    23.10.2019 11:25
    pa sad
    Lako vam je kad imate novac za školovanje svoga deteta u inostranstvu, pitanje je samo odakle vam? Mada nije teško zaključiti, čim ste protiv proslave SNS.
  • Voja

    23.10.2019 11:24
    Tako to biva
    Kada ulicama grada patroliraju Kinezi ništa čudno nije...To je model gde sve ide ka novim sletovima u ime vođe...
  • Bombon

    23.10.2019 11:24
    Pa vi sad školujte decu u Srbiji. Povaća mi se od beskičmenjaka u ovoj zemlji. Da niko nema m..da da kaže NE, DOSTA. I treba svi da odu koji su normalni pa da ostane samo bratija i ovi što nemaju 3 razreda osnovne da im tapšu. Da mi je dete u tom horu momentalno bih ga ispisao i iz hora i iz škole. Prokleti da ste čija god je ovo ideja.
  • J.L.

    23.10.2019 11:22
    ništa čudno
    Od svega se pravi spektakularna priča i fabrikuje se nekakva zloupotreba dece. Ako škola naplaćuje svoje usluge za horsko pevanje, onda valjda te usluge treba i da pruži.
  • @ambasadoru

    23.10.2019 11:22
    Pa sto si onda stvarao dete u prokletoj drzavi ?
    Sto ga nisi stvorio i rodio, tj tvoja zena rodila negde na Havajima i slicno?
  • Ambasador Vojvodine

    23.10.2019 11:08
    hvala što ste mi pomogli da...
    ...najzad odlučim da moje dete neće ići u školu u ovoj prokletoj državi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna