Autor: 021.rs

Novi Sad
14.11.2019.
07:46 > 07:58
Tri žene povređene su u udesima koji su se dogodili tokom jučerašnjeg dana u Novom Sadu.
  • Vlada

    15.11.2019 13:27
    "S druge strane, biciklisti su u jednom nesrazmerno veliko procentu bahati, i svaki vozac je vec stoput mogao nekog ubiti a da nije njegova krivica."

    Zakon jasno kaže - ako si svojim vozilom na pešačkom prelazu i krećeš se dovoljno brzo da možeš nekog da ubiješ, UVEK je tvoja krivica. To što ti to ne znaš samo pokazuje kakvi ste vi "savesni" vozači.
  • Mirko

    14.11.2019 22:25
    ...Zapravo...
    Svakog jutra idem na posao biciklom. I svakog jutra imam "zanimljive situacije" uvek na istim mestima. Zato već preventivno usporavam i puštam vozila (a nekad i pešake) jer je tako jednostavnije, manje stresno, i po nekad i (naj)brže.
    Neko je dole napisao da, kad bi se držao pravila... Tačno. Kad bih se uvek držao pravila, i ja bih nastradao, odavno. Na ulici vlada zakon jačeg, pa onda zakon sa papira.

    Kad sam pešak, na zeleno, uvek prvo pogledam levo (po zakonu). I da, u pravu ste, mali broj pešaka to radi. Ali ne možemo se voditi time da, ako je pešak "slabiji", mi možemo da ga iskuliramo i provučemo se pored njega uz već čuveno dizanje ruke u fazonu "hvala, izvini".
    Za*ebi hvala izvini - ispoštuj.
    Par puta sam (kao pešak na pešačkom) lupnuo nekima koji me umalo nisu pregazili po stopalima, i onda od jednom im se više ne žuri. Uspore, zaustave vozilo u raskrsnici, izađu iz njega, i nađu vremena da se svađaju. Ako sam mogao šakom da dohvatim deo auta, to je, razumete, preblizu, i nema šanse da me nije video :)
    A da su samo 5 sekundi odvojili na to da uspore ili stanu i puste me, ne bi bilo potrebe ni za kakvim drugim raspravama...
    Nisam za generalizaciju, nisu svi vozači loši - dosta njih kad vide da sam pošao, stanu, ređe neće da stanu ako još nisam stupio nogom na prelaz, a najređe gledaju ako mogu da dodaju gas i prođu iako su me videli na pešačkom. Kada se u takvim situacijama nađu dvoje nepažljivih, nastaje problem. Dok god jedan pazi, 99% će se izbeći problem.
  • @Mirko

    14.11.2019 16:50
    Zapravo to je velika neistina. Vozaca automobila ima izuzetno mnogo, i procenat prekrsilaca je uzasno mali, izmedju ostalog zna se i po tome koliko su strasni njihovi propusti. S druge strane, biciklisti su u jednom nesrazmerno veliko procentu bahati, i svaki vozac je vec stopu mogao nekog ubiti a da nije njegova krivica. Pesake necu da komentarisem, jer za hodanje po ulici zaista nema nikakvih zahteva i na njih svi moraju da paze (i da, i na tom polju vozaci poprilicno cuvaju i gledaju pesake, za razliku od biciklista, koji nekim cudom ne smatraju da imaju tu obavezu).
  • Smoki

    14.11.2019 15:36
    migavac
    Biciklisti, mogli bi da pokazete rukom kao sto su nekada uclili decu da kada skreces pokazes rukom gde si nameracio a ne da ti citam misli bilo da sam pesaka ili u autu.
  • Vlada

    14.11.2019 13:24
    @Mirko

    Zapravo, biciklista po stazi sme da se kreće do 35 km/h, što je daleko brže nego što većina može i želi da razvije. Zavoji koji na stazama postoje pre skoro svakog biciklističkog prelaza u gradučine da je nemoguće izleteti na prelaz brže od 20 km/h, ako i toliko.
  • Vlada

    14.11.2019 12:44
    Svako kome biciklisti 'preleću preko pešačkog kao munje' sa svojih zapanjujućih 20 km/h, treba da pocepa vozačku i šibne auto u oglase, jer za volanom nema šta da traži.
  • Mirko

    14.11.2019 12:07
    "slažem se sa prethodnim"
    Vozač bicikla sa slušalicama u ušima jeste pojava koja postoji, ali ne tako česta.
    Da si rekao "vozač bicikla bez svetla", i to postoji, možda češće.

    Ali vozač automobila koji USPORI - kao što u zakonu kaže, kad prilazi pešačkom prelazu NE ZATO ŠTO NEKOG IMA, nego ZATO ŠTO TAKO PIŠE U ZAKONU, e to je retkost.
    Zato što NE USPORI, zato ne može da sagleda "munjevitog biciklistu", kog nije video kad je bio na 20m od prelaza.
    Bicikl sme da ide 10 km/h po bici stazi, i istom tom brzinom da pređe prelaz ako ima zeleno svetlo. SAMO TAMO gde nema predviđen prelaz i za bicikl, on treba da siđe sa njega i pregura ga.
    Ima sveta među biciklistima koji nije obrazovan za uključenje u saobraćaj, ali ima i među vozačima.
  • Nataša

    14.11.2019 11:30
    @nnUNITED
    "Pogotovo su strasni biciklisti koji stave slusalice u usi i preko prelaza"
    Ne slažem se sa paušalnim stavom, jer osobe(spodobe) koje "stave slušalice" to isto rade i kad su pešaci na prelazu, a i kad su vozači bilo čega! Da se ta pojava kažnjava, brzo bi se odvikli od "potreba za muzikom"
  • Rale

    14.11.2019 11:23
    realno
    Nekada su biciklisti imali zvono, svetlo, mačije oči i vozili po bicikl.stazama polako.. Sada nemaju ništa od toga,, voze nenormalno brzo po kolovozu, pešačkim stazama, svuda gde ima mesta, često sa slušalicama u ušima..
  • nnUNITED

    14.11.2019 10:55
    ...
    Slazem se sa poslednjim komentarom. Pogotovo su strasni biciklisti koji stave slusalice u usi i preko prelaza prelecu kao munje, opsti primitivizam i ugrozavanje licne i tudje bezbednosti. O saobracajnim pravilima da ne govorim.
  • Vozač

    14.11.2019 10:29
    Još uvek živ
    Vozim automobil i bicikl. Takođe sam i pešak.
    Vozeći bicikl po gradu u proseku jednom dnevno bih poginuo da se oslanjam na pravila u saobraćaju. Jednostavno moram stalno proračunavati koju će bahatost ili nepromišljenost napraviti bilo koji drugi učesnik u saobraćaju.
    Najkritičnija su upravo mesta kao ovo spomenuto u tekstu, preko puta Prezidenta.
    Mnogi vozači automobila se jednostavno ne zaustavljaju na mestima gde se ukrštaju sa biciklističkom trakom koja je u ulici sa prvenstvom prolaza...
    Pre par dana je vozač automobila na raskrsnici kod Master centra, kod OTP banke, gde ima traku iz Rumenačke, za uključivanje u Braće Popović, uleteo, sigurno brzinom oko 40km/h. Ja sam, na biciklu, usporio i prikočio. On me je primetio tek kad je bilo kasno da ja nisam već stao. Napravio je trag kočenja od par metara...
    Jednostavno, odlažem da decu naučim da voze bicikl. Plašim se da ih pustim među divljake. Ovo više nije normalo! Pola nacije je bez kompasa u glavi, zaluđeno ko zna kakvim nebulozama ili su na Bensedinima...
    Uzdravlje!
  • :/

    14.11.2019 09:41
    -
    Prelaz kod vile Bate Pezoa je uzas. Kuca je skroz do samog trotoara i trenutak nepaznje sa obe strane je dovoljan da se ovakve stvari dese.
    Ljudi, pazite se. Racunajte da je sa druge strane isto covek, a ne robot.
  • Telep

    14.11.2019 09:26
    Futoški ulica i futoški put si postali užas za voziti bicikl biciklističkom stazom. Korenje ga je razrovalo, gradnjom novih objekata imate konstantnu bojazan od automobila koji se nelegalno parkiraju na biciklističku stazu i trotoar. Mene su par puta zamalo oborili na stazi jer se isparkiravaju sa trotoara negledajuci dal neko ide. Npr idite do ninamedia zgrade i malo niže i recite mi šta je tu trotoar a šta parking, i one zgrade pre nje. A tu gde su srušili sanitariju, vozači zbog mrtvog ugla imaju znak stop, sto znači stani, ali svi smo prolete, iako im je i sa leve i sa desne 100% mrtav ugao i ne mogu da vide dal se neko kreće glavnim putem
  • zgadjen

    14.11.2019 09:21
    zivot mi se zgadi kad treba da vozim kola po gradu
  • nik

    14.11.2019 08:16
    bržeboljejače
    Grad Novi Sad je grad primitivaca i divljaka.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna