Autor: Gorica Nikolin - gorica@021.rs

Novi Sad
06.12.2019.
14:45 > 16:15
Pojedine mere zaštite potpuno su izostale prilikom postavljanja "Ledene šume" u Dunavskom parku, a rešenja koja su izdata organizatoru ne odgovaraju stanju na terenu, smatraju udruženja okupljena u Ekološki front Novi Sad.
  • Zimi zima

    11.12.2019 17:33
    Nadležni organi
    Stručne ustanove poput gore navedenog Zavoda i slično, izdaju Rešenja u kojima je propisano šta jeste dozvoljeno sprovoditi od aktivnosti. A da li je podnosilac zahteva i postupio u skladu sa izdatim Rešenjem, utvrđuju nadležni organi za sprovođenje kontrole.
  • Nada

    07.12.2019 01:31
    Uzurpatori
    Parkovi su oduvek služili za uživanje u miru i tišini ali ovaj naš jadni i jedini u širem centru Grada, Dunavski park je toliko mali da se u njemu čuje svaki automobil koji prođe bulevarom, da ne spominjem Centar i postao je nažalost najobičniji VAŠAR. Sramota! Pitam se gde je granica neukusu, gramzivosti i destrukciji "ovih" sa "vrha"?
  • Za sve

    07.12.2019 01:04
    Ledena je na pogrešnom mestu, a kanisteri su stojali na stazama, pa se videlo šta je u njima, kako tri tone antifriza da se sakriju, ne može u džep. Setimo se samo priče, to je glikol koji se koristi u prehrambenoj industriji, napisali-slagali. a ono antifriz koji ako dođe do neke havarije ima da potruje pola parka. Zašto se niko od struke iz Zavoda ne oglašava? Zato što ih je sramota i zato što znaju koliko je neodgovorno održavati ovakvu manifestaciju u zaštićenom području.
    Bahatosti i gluposti nikad kraja. Tri kanistera su stojala na stazi, to je tri tone, a ko zna koliko ukupno toga ima, znamo svi kako izgleda travnjak posle Ledene, a živu ogradu su konačno iščupali totales. Nema više ni onog jada od prošle godine.
  • Saša T.

    06.12.2019 23:47
    Po nekim nazovi ekološkim organizacijama bi verovatno trebalo zabraniti bilo kakvu atrakciju u gradu, samo ako organizator nije iz njihovog "udruženja", da ne kažem njihove stranke. Hajde, dosta više. Dunavski park treba čuvati, ali on ipak nije sred Amazonske prašume nego je u centru Novog Sada i sva flora i fauna je potpuno naviknuta na gradsko okruženje, tako da je naviknuta i na Ledenu šumu.
  • D

    06.12.2019 21:21
    Sram bilo i političare i narod koji svojim prisustvom veliča i podržava narušavanje prirodnog ambijenta ovog parka.
  • Pićuka

    06.12.2019 21:07
    Ja koliko sam razumeo ovde nije pitanje da li je potrebno ili ne, da li je lepo ili ne već da li je lokacija adekvatna za tako nešto i kakve su posledice. Očigledno da to nikom nije bitno.
  • /

    06.12.2019 20:34
    /
    evo bezobraznim botovima.
    neka nadju koje je klizaliste smesteno po travnatoj povrsini u parku.
    https://www.praguemorning.cz/ice-skaitng-pague-2020/

    a sto se tice ukrasavanja neka surfuju malo po webu da wide barem kako ukrasavaju zagrepcani, oni koje ne mogu smisliti

    ponovicu, svako ko moze ovih dana pobegne van srbije barem jedan dan da vas ne gleda i barem taj dan da zaista uziva u praznicnoj atmosferi

  • Iva

    06.12.2019 20:17
    Lepo
    Lepa je Ledena Suma.
  • mjaukalo

    06.12.2019 20:04
    Mongoloidni idioti
    Rešenje: izričito se zabranjuje kačenje elektroinstalacije po drveću.
    Oblepili drvece elektroinstalacijama.

    Obrazlozenje: Ova rasveta je isključivo estetska i u službi scenografije.

    Oni se sa nama otvoreno sprdaju.
  • Lela

    06.12.2019 19:37
    Lela
    Evo sada smo došli iz ledene šume sa decom i bilo je prelepo oseća se praznična atmosvera grad je pun dece,omladine i starijih građana. Lepo izgleda ceo centar kao u inostranstvu zašto ste svi tako smrknuti baš je bezveze i ovako nam je sve crno. Dajte malo radosti.........?
  • Vatromet

    06.12.2019 19:10
    Opušteno
    Znači do ove godine opušteno vatromet iz parka, a od ove, pošto se digla frka i PZZP naravno nije mogao da da dozvolu (do sada se to prećutkivalo) vatromet sa Bulevara?
    Sa bulevara, pa da li u ovoj državi stanuje pamet?
  • Ledena tišina

    06.12.2019 19:08
    Ovo očigledno nije popularna tema, pa je i odgovor izostao, samo opšta mesta i vatromet sa Bulevara???? Ko je video da se vatromet ispaljuje sa bulevara?

    Ekološki front poziva “Ledenu šumu” da javnost obavesti i pokaže na uvid sledeće:

    1. Proizvođačko uverenje o kvalitetu fluida TEXOL (R) antufriz -25C
    2. Bezbednosni list za TEXOL (R) antifriz -25C
    3. Pismo garancije na memorandumu proizvođača o upotrebljivosti TEXOL (R) antifriza -25C u industriji hrane, mesa i lekova tj. prehrambenoj industriji
    4. Za ugrađene cevi i fitinge, koji će se koristiti za razvod ove hemikalije dokumente:
    - tip i proizvodjača cevi i fitinga
    - proizođačke ateste cevi i fitinga sa stručnim nalazom o izvršenom ispitivanju na maksimalni radni pritisak i radnu temperaturu, izdatog od strane serifikovane laboratorije.
    5. Za trenutno izvedenu instalaciju cevnog razvoda klizališta:
    - Zapisnik o ispitivanju pod pritiskom vodom ili vazduhom/inertnim gasom u kojem se nalazi potvrda odgovorne osobe firme izvodjaca i naručioca.
    - Broj projektno tehničke dokumentacije na osnovu koja je izvedeno klizalište. Dokumentacija mora da sadrži uslove za uzvodjenje, tehnički opis i uputstvo za upotrebu.
    - Broj statičkog proračuna čelične podkonstrukcije za nošenje klizališta, koja sadrži tehnički opis i tehnologiju izrade potpisana od strane odgovornog projektanta sa licencom.
    6. Za trenutne radove u parku:
    - Elaborat o uređenju gradilišta tokom montaže i demontaže klizališta.
    7.Polisu osiguranja odgovornosti za štetu
  • Mikloš

    06.12.2019 17:49
    Boz meg
    Volim tu ledenu šumu. Nije baš po nekim propisima. Ekolozi vole arčenje politike. Ne gnjavite. Recite da ste opozicija i sve u redu. Boz meg, čist račun.
  • MonteDushano

    06.12.2019 17:48
    Nek' to plate vojvođanski političari iz svog džepa kad vole Vošu i našu Vojvodinu!
  • Jovan

    06.12.2019 17:47
    Dajte bre, gde god da moze da se mraci se mraci, lepa ideja, sasvim korektno realizovano, jedan sadrzaj koji je fantastican za grad.
  • Komšija

    06.12.2019 17:44
    I automobili koji ulaze u park i ostaju parkirani su isto ekološki, a njihovo parkiranje po travnjacima u skladu sa zakonom. A sečenje grana koje smetaju za izgradnju klizališta i rampe za prelaz su zbog drveća jer će tako bolje rasti i izgledati. Blato koje se nanosi vozilima na onaj preostali slobodni trotoar je zbog građana da se osećaju kao u prirodi.
  • Prunus

    06.12.2019 17:20
    .
    Ko voli taj bozicni duh jeste lepo, narocito za turiste i iskljucivo nocu kada se upale ta svetla. Meni licno nije lepo, ne klizam a i da klizam imam Spens, jednom sam prosetala kroz park i vratila se u roku od odmah, blato na sve strane, guzva...
    A one konje po centru i smrad ne bih ni da komentarisem.
  • Gox

    06.12.2019 17:02
    Da li je moguce da si angazovan jer brines o zastiti i bezbednosti okoline,a da si neodgovoran toliko da skupljas neke poene vidljivosti na osnovu javno postavljenih pitanja? Ekoloski fronet, cini mi se da je vase angazovanje ipak u licnom smeru.
  • Dare

    06.12.2019 16:58
    Ekoloski front ima zanimljiv tajming za postavljanje pitanja...
  • Bogdan

    06.12.2019 16:57
    Ekoloski front prvo navodi da nema uvid u sva dokumenta i sve informacije,a onda navodno imaju uvid koja je hemikalija dostavljena.Ako je briga o prirodi zaista velika,onda se prevazidje sujeta i sedne za isti sto da se radi na najbolji nacin.Ovo javno prepucavanje nije odgovorno angazovanje.
  • Gile

    06.12.2019 16:52
    Politika
    Ekološki front, šta je ovo? Da li smo mi u ratu? Da li mora baš sve da se povezuje sa naprdnima? Da li ja mogu da razmišljam kako hoću? Vidim opoziciono preterivanje i to mi smeta.
  • Nikola

    06.12.2019 16:48
    Loše
    Znamo svi da priča nije sjajna. Manite se jeftine politike i preterivanja čisto da bi pljuvali vlast.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna