Novi Sad
30.04.2011.
12:21 > 09:36
Objekat u Njegoševoj ulici broj 5, u kojem se nekad nalazila čuvena novosadska kafana "Bela lađa", propada godinama, od kako se iz te zgrade iselila inspekcija i za sada nema naznaka da će se to promeniti.  
  • Bravo Glasu Junače

    01.05.2011 18:09
    Vid' zeme, naučio sva slova! Bravo zemo, bar dva taka pametna nam trebaju, mora neko znati na ulici napisat' 'ćevapi' da znaju stranci di da uniđu!
  • @ indijanac

    01.05.2011 17:58
    Naravno da ti je trebao ceo dan da prepesacis relaciju Mileticev spomenik - Vladicanski dvor jer si bio besposlen kao i svi ti sa kojima si se sretao i razgovarao na ulici.
  • Dukelander

    01.05.2011 16:24
    Ahahaha... i Jaro i Simenda su ironično komentarisali, al' eto, ima ko da se popali. Nego, treba smisliti nešto što bi se moglo uraditi s' tom kućom. Neka temeljna rekonstrukcija i ponovno otvaranje kafane, a ostatak dati nekoj kulturnoj instituciji... kuća i nije nešto izgledom, ali njen značaj kanda nadilazi estetiku.
  • Glas Razuma

    01.05.2011 11:34
    Seljačine...
    Nisu Bosanci i Krajišnici krivi za to što je grad takav kakav jeste. Kriva je vlast, vaša tzv. vojvođanska i novosadska koja divljacima dopušta da rade to što rade, ali i vi koji je birate i koji znate samo da se busate ovde na komentarima. I upravo zbog te pasivnosti i šovinizma koji prosipate, vi ste deo te divljačke horde, te protiv koje se ovde navodno bunite.
  • indijanac

    30.04.2011 21:07
    u rezervatu
    eeeee, pre 20ak godina, kad prosetam centrom, nisam mogao odbrojati 20 koraka a da ne zastanem da se pozdravim sa poznatim likom, pa mi je trebalo citavo popodne da stignem od Miletica do Vladikinog dvora, a sad mi neki 'jaro' kaze:'jebote kasam doso unovi sad nemeres proc odovije mojie, sve moj do mojega'. Na zalost, osecam se kao stranac u ovom gradu koji je nekad bio Novi Sad. Ajmo ljudi, probudimo se ili ce nas 'jare' proterati u ilegalu
  • ns-lepi grad kroz vekove

    30.04.2011 20:13
    @Jaro
    Nedao Bog da "Jaro" ima vise istomisljenika,predlozili bi mozda rusenje Tvrdjave.
    Po njima,ona je stara,mirise na Austro-ugarsku monarhiju,na Turke,Francuze...
    Ima li doktora za takve bolesti?
    Sutra je Prvomajski uranak,dobro bi bilo da "Jaro" proseta po cistom vazduhu.
    Sto se tice rusenja, mozda da se vrati i da rusi svoju8 cacevinu.
  • Maki021

    30.04.2011 20:09
    @novosadac
    Kad si već toliko obrazovan da citiraš Andrića iz glave kako to da ne znaš šta znači ironija?!?!
  • novosadac

    30.04.2011 19:40
    @jaro
    Ja budale,mila moja majko.
    Jos vazi ona Andriceva:
    "Kad pritisne neki belaj, budala progovori,pametan zacuti a fukara se bogati".
  • TT

    30.04.2011 17:21
    hoćemo na tom mestu
    tržni centar, delta city
  • Simenda

    30.04.2011 15:46
    Nadovežaj na Jaru
    E Jaro svaka ti se pozlatila. Poslije naše potihe ilfitracije u ovaj varoš, sad je već vakat odlučnije poć u devetu ofenzivu. Potisnusmo uspješno iz novosadskijeh ulica i iz busova madžarski, slovački i rusinski govor, a treba bolan nekako privest kraju i ovaj otegnuti bajagi srpski. Treba viđet imal još koje vozačko i činovničko mjesto u GSP-u koje nijesmo zaposjeli, a pošljen i u svakom drugom javnom preduzeću i u tolikijem drugijem ustanovama i službama. Saće ljeto, pa će se većina našijeh paćenika s dvama državljanstvima otisnut u svoje negdanje kuće i zelene bašće u ucveljenom zavičaju, al kad se sjeseni povratimao valja što prije viđet imal ovđe jošte ponekijeh rukovodnih fotelja u kojima sjede mlitavi urođenici pa i toj štetnoj pojavi namah zaskočit zavrat.
  • cvrc

    30.04.2011 15:43
    Bila je i pod prismotrom žandarmerije od 1918. koja je pazila na to šta sviraju i pevaju gosti i tamburaši.
  • Georg

    30.04.2011 13:56
    Pedesetih godina prošlog veka ober (natkonobar) u "Beloj lađi" je bio Toša Šijak.
  • Jaro

    30.04.2011 13:52
    To bolan treba srušit. To je ekstra lokacija đe grad more uzet puno para od investitora koji bi tu nešta zidali. Zašto ne napravit lukcuzne stanove za one koji su ih spremni platit i to dobro. More se na kraju i neki hotel podić koji bi bio na ponos gradu. Izgleda da je samo jedan čoek u ovijem gradu sa vizijom a to je gospodin Matijević naš cijenjeni poslovni čoek koji i te kako umije nešta u ovome gradu napravit. Ne mora njemu, ima ovaj grad ljudi koji bi mogli od te ruševine u centru grada napraviti nešta ekstra. Nadam se da će grad i gradonačelnik pametno odlučit i dati da se ta šupa sruši. Samo podsjeća na vrijeme kad je ovaj grad bia neopevana selendra u austrougarskoj. Doklen ćemo se mi sa ovakijem šupama u centru grada stidjeti pred strancima, ka da su došli u kakvo radničko naselje a ne u grad.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna