Autor: Zoran Strika - strika@021.rs

Novi Sad
08.01.2020.
10:55 > 13:59
Studenti Univerziteta u Novom Sadu osvojili su prvo mesto na Međunarodnom takmičenju u dizajnu za budućnost edukacije u Pekingu.
  • Megi

    14.01.2020 03:46
    Svaka cast
    Bravo!
    Nazalost u ovoj drzavi posla u struci pogotovo pedagozi nece imati osim ako niste aktivni clan stranke. Znam to jer sam neko ko je pre 20-tak godina prvo zavrsio pedagogiju a onda i razliku ispita za psihologa. Odradila godinu kao volonter i godinu pripravnickog i to je to sto se struke tice jer NISAM I NITI CU BITI CLAN PA MAKAR I PASIVNI NEKE STRANKE posto sam se skolovala za pedagoga a ne politicara!
    Ne zalim se i ne kukam jer mi to nije u opisu licnosti. Ali deco veliki naklon za ideju i zelim vam da pronadjete istomisljenike i sprovedete u delo vasu inovaciju jer je genijalna. BRAVO!
  • Ponosni roditelj

    08.01.2020 19:24
    Bravo naša deco
    Bravo mladi ljudi! Znam koliko ste se pripremali za ovo takmičenje prvo u Srbiji, a onda i u Kini. Znam da svoje rivale poštujete i gledate ih ravnopravno. Znam da se na ovome nećete zaustaviti. Znam da možete više nego što bilo ko od vas i očekuje jer VI to želite. Znam da pored ovoga imate i obavezu učenja, pravljenja projekata i polaganja ispita i da sve to nekako postižete. Znam da nećete pokleknuti na preprekama i odustati od samih sebe. Znam da sam ponosan tata jedno od ove dece, a kao da su sva moja i hvala vam, jer ovo jeste VAŠ uspeh!
  • Simo

    08.01.2020 18:07
    Svaka cast, iskrene cestitke. Bezite iz sns drzave. Stranci ce to vrednovati i nagraditi. Srecno!
  • Tihi

    08.01.2020 17:58
    Potpisani
    "novosadjanka"
    Kada neko ko se predstavlja sa urbanim obelezjem "preporuci" bezanje iz zemlje, jednostavno, nije urban. U kulturi grada u kojoj je prva misao "vlast" upucuje na potpis provincijalizma i verovatno alibi za licni neuspeh u profesiji. Draga deco, ostajte ovde i menjajte svest, kulturu, vrednosti drustva. Vama pripada i ",glasnost" o vlasti, ali ne kao cilj nego kao sredstvo da se profesionalno potvrdite. Znam da ste se vec "potpisali" za bolju buducnost Srbije i pustite "otpisane" da svoje medjunarodne zelje preporuce - "sebi". Samo, lenji i aninimni nigde nisu dobro dosli!!!!
  • Ucim nemacki

    08.01.2020 17:18
    Dzaba sve kad nisu u stranci
    Ako su clanovi neke politicke partije i stranke imace neku buducnost u Srbiji.Ako nisu i ne zele da se uclane u neku stranku jos ce ih proglasiti i za strane spijune.

    Dzaba pamet u Srbiji kad ne zelis da se uclanis u stranku morona i kretena i debila.
  • BRAVO!!!

    08.01.2020 17:16
    Bravo deco!
    Bravo deco!!! Bravo roditelji ove super dece!!!
  • Elena

    08.01.2020 16:55
    Ponos UNSa
    Bravo za Tamaru, Jovanu, Oliveru, Ognjena i Aleksandra. Ova deca ne beže, ova deca stvaraju. Ova deca su ponos UNSa i svoje zemlje. Ova deca se raduju.
  • Mirjana

    08.01.2020 16:27
    Sve čestitke ovim divnim mladim ljudima.
    U kolektivnom ludilu koje nas je zadesilo, ovakve vesti deluju kao slamka spasa.
    Iskreno se nadam da će njihovo znanje, rad, trud i zalaganje neko prepoznati i nagraditi...na bilo kojoj geografskoj širini.
  • novosađanka

    08.01.2020 14:48
    Iskrene čestittke , devojkama i momcima. Toliko pametne dece o kojima vlast ne vodi brigu.
    Zato dragi studenti bežite iz ove zenlje i ponesite samo vaše znanje, ima ko će to znati da ceni.
  • Kasnimo

    08.01.2020 14:47
    Neka omoguće barem daljinsku nastavu sa običnim video lekcijama.
    Zašto da profesori ponavljaju svakome jedno te isto, a narod ne nože da čuje zbog obaveza?

    Naši fakukteti bi daljinskom nastavom na jezicima dobili strane studente koji bi ovde došli samo da polažu.
  • pera

    08.01.2020 14:37
    ..
    Cuvena rec egzo nastala kao skracenica od egzterno.
  • \

    08.01.2020 14:18
    IT
    A ovde zatezu omcu oko IT-ijevaca.
    I treba svi da beze i da inoviraju bilo gde samo ne ovde.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna