Autor: Gorica Nikolin - gorica@021.rs

Novi Sad
15.01.2020.
12:23 > 19:47
Izgradnja nove zgrade novosadskih sudova, dugo najavljivana Palata pravde koja treba da bude na uglu Maksima Gorkog i Stražilovske ulice, trenutno je na čekanju, a nakon što su se građani pobunili zbog planirane seče velikog broja stabala za potrebe podzemne garaže.
  • Valter

    23.02.2020 19:06
    Kome je pripala površina prvobitno predviđena za sud? Ne ovo ne čeka zbog stanara,ovo stoji zbog nečije šape na lokaciji u Radničkoj 2. Nemaju hrabrosti da kažu istinu.
  • Neko iz mase

    16.01.2020 16:05
    Slede izbori.
    Organizujte se na lokalu i predupredite sve ovo
    To sto na portalu pljujemo i negodujemo je jedno.
    Nazalost velikoj vecini odgovara svaka vlads pa i ova.
    Smeta nam ovaj politicar pa onaj. Pa onaj pre njega je bio sta je bio.
    To nije opravdanje ni za vas ni za mene.
    Lokal je prica sama ua sebe pa hajdete ljudi
  • MonteDushano

    16.01.2020 10:43
    Posečete li stabla, smog na vas.
  • planovi

    16.01.2020 08:54
    Sećam se kada su na ovom mestu urbanisti objašnjavali građanima kako je neophodno poštovati stare planove, kada je to njima odgovaralo. A šta sad? Sada se planovi očas mogu prepraviti i zgradu suda je izmeštena na neuslovno mesto u Stražilovsku ulicu.
  • dragan perković

    16.01.2020 08:33
    Ah
    Zašti se proširuje ?Pa tamo se retko kome sudi.Dugovi ne idu na sud već idu kod izvršitelja,lopovluk skriven.Ja sam da se sud iseli jer je nepotreban.Da samo vidite koliko lezilebovića u toj zgradi radi.Koliko ih ima ni vrhovni sud SAD i Kine nema.Ajd da povećaju posao,ubrzaju postupke.Slepci u EU arče novac u državu koja je protiv njih.
  • Posmatrač

    16.01.2020 06:55
    Bilmezi
    Nemojte zgradu suda na raskrsnici M.Gorkog i Stražilovske. Neodrživo je, nema vazduha ni sada, to je najzagušenija raskrsnica u gradu. Uništicete sve, jer elementarni prostor oko zgrade ne postoji za pešake, parking za stranke i za zaposlene. Srušite ono ruglo u Radničkoj br.2 i sagradite savremenu i prostranu zgradu suda sa velikim podzemno-nadzidnim parkingom, sa toplom vezom sa sadašnjim sudom. Tako bi to radio Zmaj Jova Dejanović.
  • Salamander

    15.01.2020 23:28
    use nase i podase
    grabežljivci
  • Marko

    15.01.2020 22:23
    Radnička !!!!!
    Nejasno je kako niko ne želi da pogleda staro urbanističko rešenje za objekat suda. Naime, pre desetak godina, planskim dokumentima je predviđeno da se zgrada suda proširi na objekat gradske uprave u Radničkoj ulici. Urađeno je i idejno rešenje koje je podrazumevalo toplu vezu pasarelom sa postojećim objektom u ulici Sutjeska. Znači ne preseca se ulica Radnička već se na nivou prvog sprata pravi most-topla veza sa novim objektom. Ovakvo rešenje je funkcionalno, zgrada suda je jedinstvena i nema nepotrebnog trošenja vremena na prelazak sa jedne lokacije na drugu. Umeđuvremeno je neko iz grada shvatio da bi se na lokaciji nekadašnje gradske uprave mogao napraviti stambenjak i dobro zaraditi. Upravo iz tih razloga je uprava iseljena u Školsku ulicu i sada predstoji realizacija tog megalomanskog projekta pored SPENS-a. Krenulo se od prizemlja i 3 sprata a sada već planovima figurira kula sa 8 do 10 spratova. Za one neupućene to je bila lokacija namenjena novoj zgradi suda.
  • Seka Persa

    15.01.2020 22:13
    Razmišljam o svim tim mnogim advokatskim kancelarijama načičkanim oko suda i u Radničkoj.

    Šanse da se pomere sa svojim privatlucima i lobijem negde drugde u grad je nula.

    Rezultat je da sud ostaje tu gde jeste. U bilo kom izdanju.

    Na zalost.
  • Mile

    15.01.2020 21:54
    Parking
    Da li ce biti palata pravde ili nesto slično, ali u N.S nije napravljeno ni jedno novo parking mesto od 80-tih. 14 stabala i ona sprdnja od tobogana su bitni a maskr fruske gore nas ne zanima?
  • Neinformisan

    15.01.2020 21:52
    Catlover
    Ako je išta jače u Srbiji od vladajuće stranke, crnorizaca i mafije, to je kerovodački klan
  • ФИРМА 1989

    15.01.2020 21:46
    Та зграда суда може само на локацији Радничка број 2. Тамо јој је и место које је сасвим логично. Поред већ постојећег суда. Ту локацију сте дали некоме зграду да изгради. У оно мало простора у Стражиловској планирате да је набијете. Тотално ту улицу да уништите као и све чега сте се дотакли. Надам се да та изградња неће ни почети до смене власти већ некако. Опсовао бих да сме у коментару. Олоши град сте уништили.
  • NS

    15.01.2020 21:43
    Komentar
    Urbanizam!!!!!! Pa to je leglo pacova koji samo gledaju koliko ce da stave u dzep. Oni su konsultovali poljoprivredni fakultet, malo sutra. Izgradice zelenu povrsinu . Jeste kao na promenadi. Od toliko poslovnih prostora eto bas na tom cosku im treba sud. Pravi urbanisti nema sta. Dali su dozvolu da krimosi razbiju temelj zgrade, provale ljudima u podrumske prostorije radi otvaranja kulturnog kutka. Mi cemo se udaviti u ovom smogu i prljavstini. Grad je nevidjeno ruglo ali eto bice prestonica kulture sa mnogim kulturnim kutovima bez zelenila i sa dva jadna parka u kojima se baskare pacovi kao i u urbanizmu.
  • Bata

    15.01.2020 21:37
    Ko je ovde lud!!!
    Dali su panti i veselinovicu da grade zgradu u radnickoj 2 gde je nekad bio kataster ili sra vec uglavnom preko puta suda a na uglu o kome se prica grade sud udaljen 500m od trenutne zgrade suda!!!!Pa zar nije ligicno da se u Radnickoj 2 napravi nova zgrada suda i nekim vazdusnom mostom spoji sa postojecom a ova dva bilmeza neka grade na placu u Strazilovskoj?Ne zvonko sa kosova je jaci od drzave i on ce da pravi zgradu gde njemu odgovara ili na engleskom "kriminalac je jaci od drzave"
  • Citizen

    15.01.2020 21:31
    Grad nije u stanju drvo da zasadi, znaci sadnica- lopata.. misaona imenica

    Dok setate ulicama grada obratite paznju koliko stabala fali samo izmedju parkinga, i tako godinama stoji prazno mesto namenjeno za drvo. Primera radi, samo preko puta bioskopa Arena fali 10+ stabala...A TO JE SAMO DELIC KOJI PUNO ZNACI
  • coja

    15.01.2020 20:56
    smrdi
    Ionako je pregužva i grozno zagađenje u Stražilovskoj i Maksima Gorkog, pa još i sud bi ubio sve zelene oaze i urbane džepove.
    To je jedini deo u celoj mesnoj zajednici koji ima malo parka i zelenila, a ova zgradurina bi uništila sve. Što ne zidaju u zgradi Radničkog, onako propada...
    Tu nam treba parking na spratove koji je obogaćen vertikalnim farmingom i zelenim krovom i cvećem, parkić za decu i porodicu, skejt park za mlade, klupe, teretana na otvorenom i borovi, a ne zgrade!!! DAVIMO SE!

  • Riki

    15.01.2020 20:44
    Graktanje
    Toliko se bunimo oko par stabala, setam Futoskim parkom! Predivno! Za sat vremena 10 ljudi! Gde ste u šetnji!
  • Nervozni glasač

    15.01.2020 20:12
    Nikad mi neće biti jasno zašto moraju da uglavljuju zgradu pored toliko mesta na bulevaru Evrope.
    Ne sumnjam da će nastaviti sa tom praksom.
  • Tunel Jeftinoće

    15.01.2020 20:02
    Ko što će Promenada da bude ozelenjena, jel?
    Samo da se oni dohvate zemljišta, izgradiće oni sebi i hramove, i restorane, i kafiće,
    i poslovne prostore, i garaže, i veće i starije. A kad su već tu, daj još neki mini tržni
    centar i stospratncu ili dve...
  • Istina...

    15.01.2020 19:14
    ...
    Diktatura nema granice.
  • Ovo je

    15.01.2020 19:07
    Uzas
    Ima li vise kraja unistavanju grada....udisemo svasta a vi i to malo stabala hocete da posecete...zinulo vam dupe da naplatite parking

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna