Autor: 021

Novi Sad
19.01.2020.
14:30 > 15:47
Dekan Fakulteta tehničkih nauka Rade Doroslovački, po nalogu potpredsednika Srpske napredne stranke i gradonačelnika Miloša Vučevića, pokušava da Marijani Dukić Mijatović obezbedi zvanje vanrednog profesora na predmetu privredno pravo, ukazao je pokrajinski odbor Demokratske stranke. Na to je novosadski odbor SNS reagovao pozivom demokratama da provere naučnike u svojim redovima.
  • Docent=Redovni

    23.01.2020 22:07
    Nacionalni savet
    Na sjatu nacionalnog saveta piše da je Dr Marijana Dukič Mijatović redovni profesor na Ekonomskom fakultetu!!!
  • Kolumnista

    23.01.2020 10:22
    Istina je iznad svega
    @ministar inovacija

    dobro je sto nam je prof. Stankovski otvorio oci, to smo ocekivali od prorektora Univerziteta i predsednika upravnog odbora Biosens Instituta.
  • Jelena

    22.01.2020 20:09
    Da sam ogranicena kao pojedini koji pisu da je zavrsila privatni pravni fakultet zabila bih glavu u pesak i ne bih je vadila.
  • Marko

    22.01.2020 14:47
    @Realista
    Ne samo da je formalnost, nego ja nikada nisam ni pomislio da treba da se nostrifikuje diploma FTN. Jednostavno mi je uvek i svuda bila priznata, posao sam kao inženjer sam našao za dve nedelje. Tako je isto bilo i mnogim drugim ljudima sa FTN koje lično poznajem... zapravo nisam nikada šuo da je neko morao uopšte da nostrifikuje diplomu FTN....
  • Realista

    22.01.2020 13:06
    Realnost
    Za nekoga je ono što sam napisao "šala mala"
    Nije šala, to je nekada bila stvarnost, ako su informacije koje su poticale od profesora sa FTN-a koji su bili asistenti i predavači na tim univerzitetima tačne.
    Ako nije tačno to što su nam profesori govorili onda su oni lagali, ali i dalje stoji činjenica da je nostrifikacija diplome FTN-a bila formalnost na zapadu. Znali su da mogu dobiti dobre inženjere.


  • Pera

    22.01.2020 12:32
    A vi jos o ovoj? Vidim da je diplomirala i magistrirala na drzavnom Pravnom i polozila pravosudni jos 2002,eno ga izvestaj na sajtu UNS.Glupaca ocigledno nije,dajte novu temu
  • Јое

    22.01.2020 10:54
    Рате
    Ко је завршио приватни факултет, нема шта да тражи на државном факултету или у државном предузећу. На приватним факултетима се не пита колико ти је још остало испита већ колико ти је још остало рата.
  • Bluberi

    22.01.2020 10:50
    Šala mala
    @Realista: "Privatni fakulteti na zapadu su podređeni profitu, tj prolaznosti studenata. Ako profesor bude strog, ili daje teže zadatke, džaba mu sve kvalifikacije, kvalitet, iskustva jer će u najboljem slućaju biti opomenut da spusti kriterijume, kako bi se zadržao nivo prolaznosti. Od toga im zavisi prihod, tj. da li će studenti (roditelji studenata) plaćati studiranje.
    Na FTN- u sam na pismenima dobijao zadatke koji bi bili misaona imenica na Harvardu ili Jejlu i to je bio jedan od razloga što je na FTN-u bila relativno niska prolaznost, ali su zato inženjeri sa FTN-a bili veoma cenjeni svuda.
    Nekad bilo"

    Ovo je svakako šala mala. Harvard i Jejl (btw, od kada su to ova dva univerziteta naročito poznata po tehničkim studijama???)spuštaju kriterijume da bi prolaznost bila veća?
    Svašta sam čitao,ali ovakvu neuku glupost-odavno nisam.
  • Realista

    22.01.2020 08:45
    Realnost
    Privatni fakulteti na zapadu su podređeni profitu, tj prolaznosti studenata. Ako profesor bude strog, ili daje teže zadatke, džaba mu sve kvalifikacije, kvalitet, iskustva jer će u najboljem slućaju biti opomenut da spusti kriterijume, kako bi se zadržao nivo prolaznosti. Od toga im zavisi prihod, tj. da li će studenti (roditelji studenata) plaćati studiranje.
    Na FTN- u sam na pismenima dobijao zadatke koji bi bili misaona imenica na Harvardu ili Jejlu i to je bio jedan od razloga što je na FTN-u bila relativno niska prolaznost, ali su zato inženjeri sa FTN-a bili veoma cenjeni svuda.
    Nekad bilo
  • Nekadasnji student

    21.01.2020 19:47
    Ko ga postavi
    Svaki komentar je suvisan kada za mene najgori profesor FTNa postane glavni i koliko cujem "otera" sa fakulteta stare dokazane profesore dok neguje one koji imaju privatne firme i poslove naslonjene na fakultet...
    Sve dok je ovakvih nece biti bolje u srbiji.
    Umesto da brinu o nauci primat su im licni i partijski interesi i kadrovi.
    Uzas i ludilo mozga kom se treba sto pre usprotiviti inace svi koji vrede odose!
  • WE'RE

    21.01.2020 16:44
    U međuvremenu, druga vest kaže Cirkus se vratio u grad. A od nas nije ni odlazio.
  • To To Voja

    21.01.2020 07:05
    mali3@2#
    Ne sprovodi se više nikakva provera, pošto je licenca za softver istekla.
  • NSadjanin

    20.01.2020 19:53
    FTN
    Ne prodje ni tri meseca a FTN opet dospe u javnost i to uvek po necemu losem... bravo Dorose ukopavas nas svakim danom sve vise... ko te dovede za dekana da mi je znati...

    Nisam procitao da se o jednom fakultetu ovoliko pise u losem kontekstu i to zahvaljujuci jednom coveku... idi bre covece da nam svane...
  • PMF

    20.01.2020 16:35
    Istine radi
    Izbor u zvanje se dobija na univerzitetu, a ovo nije ni prvi, ni jedini izbor na novosadskom univerzitetu nekog ko je doktorirao na privatnom fakultetu.

    Ko je uveo privatne fakultete? Čiji su se kadrovi prvi okitili diplomama i doktoratims s privatnih fakulteta?

    Može li sada neko diskriminisati nekoga ko je završio (posebna priča su oni koji nisu uopšte studirali, a dobili su diolome ili oni koji su plagirali radove) osnovne, master studije ili doktorirao na privatnom, akreditivanom fakultetu? Poverenje u državu? Njene institucije? Stečena prava? Pravna država?

    U vreme čije vlasti je Univerzitet koji se pominje akreditivan?

    Da li je neko od vas pigledao Karton naučnog radnika pomenute kandidatkinje?
  • To Voja

    20.01.2020 14:20
    E pa Vojo vidi se da ste neupuceni. Na UNS se izmedju ostalog sprovodi provera na plagijarizam iTenticate software. Na privatnim se nista ne proverava zato i doticna o kojoj je rec ima naslov za jednu oblast a bavi se nevezanom oblasti nauke u radu. Toliko o privatnim. Na njima moze da se doktorira i bez veze s vezom sa naslovom.
  • Voja

    20.01.2020 13:43
    Provera
    Neophodno je proveriti sve doktorate profesora na fakultetima, pogotovo državnim, pošto vlada mit o poštenju državnih fakulteta.Veoma je bitno da profesori izgube taj nezvanični imunitet kojim se kriju od svake provere.
  • Novosadjanka

    20.01.2020 11:54
    Svuda u svetu se cene privatni fakulteti i škole, ne bez razloga.

    Kod nas je obrnut slučaj zbog nemoralnih studenata i profesora, koji,, saradjuju,, po pitanju ispita i diploma. Zbog toga studenti, koji pošteno rade, a i profesori, su guraju pod istu kapu, što nije ispravno.
    A što se tiče državnih fakulteta, sve se to dešavalo i dešava i sad, kao i na privatnim fakultetima, samo se manje priča.
    Odavno sam studirala i bila sam svedok.,, privilegovanih,, studiranja, u gimnaziji takodje....
    Šta reći, neki su ulagali veliki trud, a neki su protrčavali kroz školovanje, posle ih čekalo dobro radno mesto, dobra plata, posle dobra. penzija., stan od firme dobili, a ostal patnja... toliko od mene..... istorija se ponavlja!
  • Lemi

    20.01.2020 11:47
    @Deno

    U pravu si, taj na koga mislim je bio predsednik DS za Vojvodinu, definitivno nije bio predsednik Izvršnog veća Vojvodine.
    Izvinjavam se, moja greška!!!
  • /

    20.01.2020 11:43
    /
    ftn je pokazao svoje lice jos 90-ih sa zelenovcem i brzim prugama srbije.
    od tada se udbaski kadrovi samo kaleme jedan na drugi
  • Deno

    20.01.2020 09:16
    @ Lemi
    Ti si nešto pobrkao Lemi, Bojan Pajtić nije bio konobar, i već je bio zaposlen na fakultetu kada je postao predsednik Izvršnog veća.
    Ovaj na koga misliš nije bio predsednik Izvršnog veća..
  • Lemi

    20.01.2020 08:53
    Marijane Dakić se sećam iz vremena dok je pohađala vrbasku gimnaziju.
    Bilo mi je veliko iznenađenje kad sam video da je član SNS, jer je ranije politika nije interesovala, ali je uzgleda ambicija uradila svoje.

    Naravno da ovo jeste političko prepucavanje i ovaj put jeste u pravu DS.
    Što ne znači da u prošlosti DS nije radio i mnogo gore stvari.
    Recimo, kada je izvesni konobar po dolasku na vlast ekspresno završio fakultet, pa posle postao i predsednik izvršnog veća Vojvodine.
  • Profa l sektor

    20.01.2020 08:48
    Ekonomski Subotica
    Pa Ekonomski Subotica je poznat kao resavska skola. I tamo ima plagiranih doktorata, samo svi cute. Ni jedan nije oduzet ponosnim vlasnicima.
  • Ogoljen FTN

    20.01.2020 08:19
    Dekan protivpravno i dalje na toj funkciji jer nije u stalnom radnom odnosu, u produzetku od 2 godine (pogledati zakon) danas otpusta vanrednog prof sa elektrotehnike koji je ukazivao na ovu neregularnost a sutra prima doticnu sa 100 funkcija kojekude o kompetenciji ne treba raspravljati samo reci da su ovi sa Ekonomskog sretni sto su je se resili. Sve jasno. Nit brige o kvalitetu studija, ni o regularnosti izbora uz skaradno krsenje zakona. E to je prava slika danasnjeg FTN.
  • Profesor FTN

    20.01.2020 07:52
    @Student FTN
    Kako to misliš da ne mislimo da neće biti negodovanja? Pa ni jedan put do sada kada je Rade po svom nahođenju radio šta hoće niko nije glasa pustio. Pa ne da se niko nije pobunio bilo koji put kada se derao na studente, već nikom nije smetalo ni kad se dere na NN veće. Ako se niko nije bunio kada je oterao šeficu katedre za informatiku, ako se niko nije bunio kada je oterao profesorku mehanike, ako se niko nije bunio kada je dao otkaz prof. Živanovu i ako se niko ne buni sada kada sprema otkaz prof. Lukoviću, ako se u niko, ali niko tada nije suprotstavio, a krene da se buni sada, biće jasno šta je u pitanju i zašto da mislimo da su takvi bolji od njega?
  • Student FTN

    20.01.2020 02:50
    Ftn
    Zeleo bih da svima koji ciraju ovaj komentar skrenem patnju na to da mi studenti na Frn-u vredno radimo i polazemo nase ispite, pogotovo garantujem za ljude sa elektrotehnike, smera na kom studiram. Profesori na nasoj katedri su vrhunski profesionalci i neka ne misle ostali da nece doci do negodovanja. Dekan je takodje smaovoljno i nasilno produzio mandat iako po starosnoj granici to nije bilo moguce u njegovom slucaju. Ovakvo ponasanje nekih ljudi iz vrha fakulteta samo baca senku na sav nas trud i rad. Nadam se da ce Ftn stati na noge i vratiti ugled kakav zasluzuje.
  • Drzavnik

    20.01.2020 02:17
    @Kiseli
    Mislis da bi time problem bio resen? Naprotiv, to bi bila diskriminacija diplomaca privatnih univerziteta jer ih je drzava akreditovala, odnosno dala dozvolu za rad (onima koji su akreditovani) isto kao i drzavnim univerzitetima, cime ih je izjednacila. Sud u Strazburu bi bio zatrpan tuzbama protiv drzave Srbije zbog diskriminacije koju zabranjuje i Ustav republike Srbije. Sa tim se vec pokusalo u obliku zabrane diplomcima sa privatnih pravnih fakulteta da polazu pravosudni ispit pa nije proslo sto je bilo i za ocekivati. Privatni sektor moze da bira koje diplome prihvata, a drzava mora da prihvati sve diplome univerziteta kojima je dala dozvolu za rad
  • Pera

    19.01.2020 23:25
    @Profesor FTN
    Treba pogledati minimalne uslove za izbor nastavnika u drustveno humanistickoj oblasti, koliko vidim kod tih izbora sci se i ne trazi za istoriju i pravo
  • Mate

    19.01.2020 22:54
    Da pojasnim
    Na sta se sveo FTN.. nekada odlican faks... Danas parada pijanstva i kica... Ma ovom fakuktetu ima preko 150 razni kvazi firmi... Svi nesto peru.. a nauka i nastava trpe..Sve biznismen do biznismena... Sve moj...
  • Izveštaj?

    19.01.2020 22:53
    Prigovor!
    Mogao bi neko poput profesora Ilije Tanackova da podnese prigovor ako je izveštaj šupalj...
    On izgleda uživa dekanu da diže pritisak.
  • Vidoviti Limanac

    19.01.2020 22:42
    @ Ex premijer
    Učlani se u Maticu pa prelistaj....


    https://plus.sr.cobiss.net/opac7/bib/bmsns/233372935
  • Svetlana

    19.01.2020 22:31
    @Jelena
    Ja sam ga postigla (i vise), pa zato i imam pravo da komentarisem. Pozdrav!
  • Profesor FTN

    19.01.2020 22:29
    @Pera Budimo Objektivni
    Dragi Pero, o cemu pricas? Pa rad M24 nije nista. M24 = kao medjunarodni casopis, ali nije na SCI listi. Pa ni donja polovina SCI liste (M23) mahom ne vredi nista. Radovi u domacim casopisima M51 kategorije da ne spominjem. Moze ih imati 100, a ne 19, 100 puta nista je nista. Sve u svemu, jedno veliko nista!
  • Ministar. inovacija

    19.01.2020 22:08
    Kadar - NO PASARAN
    Ako neko misli da je FTN slab i da će dozvoliti da neko sa doktoratom na privatnom fakultetu na njemu predaje, grdno se vara. Videćete da će se pojaviti profesori koji će se javno usprotiviti daljem besmislu na FTN. Posebno je tragično što prof. Bojan Lalić sprema da da otkaz jednom vanrednom profesru kako bi Marijana mogla da radi na depratamnu za Industrijski menadžment i preuzme njegove predmete. Ovo je je loše predtsavljeno kao sukob DS-SNS, Ovo je sukob unutar akademske zajednice, na jednoj su oni koji žele da budu van politike i da se gleda samo struka, i onih koji mislie da je politika svemoćna i da će nekom dati pamet (zvanje može). Usput, molim botove da ne hvale "kadar", je treba da znaju da ovaj put: NO PASARAN
  • Nana

    19.01.2020 21:57
    Prosvetlite me
    Šta će predmet Privredno pravo na FTN-u? Da li to znači da na Pravni treba uvesti matematiku i jos neki predmet vezan za prirodne i tehničke nauke? Lično sam se uverila u veliku rupu pravnika što se tiče osnovne matematike, pa da i oni malo ponove gradivo.
  • Kiseli

    19.01.2020 21:52
    Kada ovi odu sa vlasti samo doneti Uredbu po kojoj se sa privatnim fakultetom ne moze raditi u drzavnim institucijama/preduzecima, ili ako hoce da ostanu da rade, jednostavno duploma ne vazi. Da vidimo onda koliko ce ih raditi u privatnom sektoru i koliko ce ih biti na birou. Problem resen, hvala!
  • Pićuka

    19.01.2020 21:47
    Svako ko je u SNS-u ima moralnu falinku. Obrazovanje nema veze sa ljudskim kvalitetima. Poznajući veliki broj članova SNS-a to je opšta karakteristika. Svi su tu zbog ličnih interesa.
  • Svetlana

    19.01.2020 21:43
    Supljine
    1. Gde je prosecna ocena sa magistarskih studija?
    2. Zasto u Komisiji nema nikog sa Fakulteta na kojem se bira?
    3. Kakva je to osoba ciji je doktorat "Zastita poverilaca od stecaja", a objavljuje radove o uticaju zagadjenja na zdravlje ljudi, ocuvanju novih biljnih vrsta u Srbiji i sl.?
    4. Gde je ukupna citiranost radova?
    Ovaj referat ima mnogo supljina. Izgleda da je bitno samo clanstvo u stranci.
  • marija

    19.01.2020 21:41
    uzas
    Ne mogu da verujem sta je Ekonomski fakultet sebi dozvolio i sta je od sebe napravio. Nekad je bio institucija, isto kao i FTN, nije se dozvoljavao prelazak sa privatnih fakulteta na Ekonomski, a sad "zavrse" privatne fakultete i peru diplome tako sto upisu master na Ekonomskom.... uzas, uzas. Sramota za takav fakultet i za dekana Ekonomskog fakulteta. Tamo gde je zavrsila, neka tamo i predaje...
  • Bili Kid

    19.01.2020 21:14
    FTN je privatizovan od strane raznih politicara, privatnika i profesora koji sprovode na njemu nepotizam i kriminal. Sramota u sta se pretvorio!
  • Jelena

    19.01.2020 20:48
    Marijana
    Apsolutno mi nisu jasni ovi neuki i neobrazovani ljudi koji pisu negativne komentare o profesorki...
    Postignite vi uspeh ,,doticne” pa onda delite misljenja.Pozdrav!
  • Kosta

    19.01.2020 20:42
    Marijanaaa
    Stop lazima i spinovanim pricama!Dosadni ste!Dajte nesto novo!Marijana je primer pravog profesora!Stidite se!
  • Pera

    19.01.2020 20:39
    Budimo objektivni
    Vidim da ova ima i 4 rada M24 i cak 19 M51 u poslednjem izbornom periodu!!! A za izbor u oblasti istorije i prava treba joj 1 M24 i 3 M51! Ko je ovde lud??? Dosta vise, dajte prave probleme da raspravljamo o njima
  • Mile

    19.01.2020 20:37
    "... demokrate da provere svoje stručnjake," kaže SNS u saopštenju. Kad nemaš odgovor na pitanjer onda se braniš ovakvim floskulama.Veoma neinteligentno. Prvo odgovorite na pitanje a posle imate pravo da postavite smisleno pitanej. Ovako to pomalo liči na onu izreku "trla baba lan da je prođe dan.
  • Jovana

    19.01.2020 20:03
    Prvo i prvo, uvek se medju najpozvanijima da komentarisu nadju oni koji nista ne znaju o onome koga komentarisu. Imala sam priliku i cast da saradjujem sa profesoricom Marijanom i mogu reci da je obrazovana osoba, kulturna i pre svega veliki covek. Kamo srece da je vise takvih ljudi za profesorskom katedrom i na drugim pozicijama. Kada vec nekoga komentarisete, osvrnite se na njegova dela i njegov dugogodisnji rad.
  • Liman

    19.01.2020 19:59
    Profesorka svoj posao na Ekonomskom fakultetu radi dobro na zadovoljstvo studenata, o cemu svedoce i ocene studenata i broj diplomskih i master radova pod njenim mentorstvom. Ako ko smatra da nesto nije ok sa profesorkinim izvestajem, nek ulozi potpisani prigovor, sve po proceduri i zakonu!
  • Saša T.

    19.01.2020 19:39
    O akademskoj čestitosti mogu da raspravljaju samo oni koji imaju besprekornu akademsku karijeru. Đilasovi poltroni imaji i previše nedostataka u svojim naučnim zvanjima i stručnim priznanjima da bi dovodili u pitanje bilo čiju titulu ili izbor u zvanje.
  • Pro

    19.01.2020 19:11
    Profesor FTN
    @Analizator

    Odlicna analiza, i samo bi dodao: zamislite "naucnika" iz oblasti pravnih nauka koji u zadnjih 5 godina publikuje iskljucivo u casopisu koji se zove Oxidation Communications? Strasno... A FTN je prepun ovakvih naucnika, narocito ako odete u departmane za industrijski i bogtepita jos kojekakav menadzment.
  • Миллош

    19.01.2020 19:01
    Tesla, je'l moglo ovo malo jednostavnije?
  • Комисија

    19.01.2020 19:00
    Заслуге
    Именована је била на челу чувене "Комисије" у случају АТП Војводина.
  • Pera

    19.01.2020 18:58
    Budimo objektivni
    Vidim u Kobsonu ova ima 15 radova na sci,a Pajtic 1.Ko je ovde lud????
  • Zena

    19.01.2020 18:50
    O Rade ma sta ti zene rade
    Nije kriv Rade, ni Maja Marijana... Sto bi nas Djole rekao: krivi smo sto smo ih pustili. Gde je sada sva ta elita FTNa da brani cast i ugled naseg fakulteta i svojih zvanja?? Da li su sitni licni interesi i ovaj put nadvladali dostojanstvo univerzitetskih profesora. Fakultet se brani znanjem, a ne lepim vaspitanjem! Pa majku mu poljubim, guknite jednom mimo ovih foruma...dignite dva prsta na sednici i reci NE svim nadolazecim Doroslavackim i kojekakvim Marijanama, bar zbog nas koji se jos uvek ponosimo diplomom FTNa!
  • Paja

    19.01.2020 18:49
    Kraljica
    Najbolja profesorica u Srbiji i sire.....
  • Borko

    19.01.2020 18:40
    O Marijani . . .
    "Sasa"
    Sekretar Zoran Milosevic je covek koji ne viri ispod Milosevih skuta, poput Marijane - nije potrcko Doroslovackog i deo je "tvrde linije" Mirovica. Mislim da mu bas i nije stalo da prati liniju "podmladjivanja" SNS-a, ali bez njega tesko da ce UNS imati sagovornika u buducoj naprednjackoj Vladi. Voleo bih da gresim!
  • Navijaci

    19.01.2020 18:16
    Zoki je kralj
    @sasa

    On ce se vratiti na svoj fakultet i mirno cekati penziju, a vi cete boga moliti da se vrati za sekretara kad Marijana iskaze svoj 'autoritet' na toj funkciji. Hahahahaa....
  • Cale

    19.01.2020 17:44
    Srozavate jedan od najboljih fakulteta u zemlji, FTN, na nivo Megatrenda. Doroslovacki je odavno trebao da leti. Sramota je sto celo nastavno osoblje na FTN-u cuti i trpi vec godinama. Ako nece profesori, nek se pobune studenti!
  • Mile

    19.01.2020 17:43
    Jedini razlog izbora dotične u zvanje profesora na FTN je ojačavanje SNS struje na ovom fakultetu, devalvacija tehničkih studija i u konačnom odobravanje koruptivnih projekata uz pomoć besprizornih sklonih korupciji.
  • FTN

    19.01.2020 17:40
    Ko sve radi na FTN-u, on se nikako ne može nazvati prestižnom institucijom. I to nema nikakve veze sa time čiji je štićenik trenutni dekan, on je samo metastaza višedecenijskog oboljenja.
  • Analizator

    19.01.2020 17:22
    nema uslova
    Dotična u poslednjih 5 godina ima 6 radova u "Oxidation Communications", časopisu koji nema impakt faktor .... i ima samo jedan rad M22.
    Tehnički, ona nema uslove za regularan izbor po minimalnim kriterijumima.
    Treba joj zalepiti PRIGOVOR na javnom uvidu - pa da vidimo šta će onaj stećak od rektora da uradi na Senatu.
    Ali, pošto ima više radova na SCOPUSU od dekana Doroslovačkog, svašta je moguće


  • Saša

    19.01.2020 16:39
    Funkcija
    @Lola
    Šta će onda Zoran Milošević ako izgubi funkciju pokrajinskog sekretara?
  • ...

    19.01.2020 16:29
    ...
    Žena ne pravi razliku između institucije i spomenika kulture, a za zelene površine i parkove je rekla “šta će vam toliko parkova, imate Frušku goru na 15 minuta od Novog Sada”.
    Na Javnoj raspravi nacrta Strategije održivog razvoja 2016.-2021. Tada je bila direktorica Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj. Pričala je da je prečistač najbitniji, eto kako smo ga dobili...jako loš utisak ostavlja, prosto jedna neobrazovana žena, bez obzira na titule kojima se vrlo glasno pohvalila.
  • Lola iz Mola

    19.01.2020 16:20
    .
    To vam je buduca pokrajinska sekretarka za visoko obrazovanje i nauku
  • Ana

    19.01.2020 16:18
    Ekonomski
    Ako doticna gospodja predaje na Ekonomskom zasto onda dolazi na FTN? Logicno pitanje se postavlja da li nju onda Ekonomski vise nece? Profesori sa FTN a a i celog Univerziteta treba da se dobro zamisle da SNS sa svojim kadrovima ne dodje na FTN kao na beogradski FON, jer samo nam fali jos jedan Mali, a kolko cujem ima jedan Mali i na FTNu... zato dragi profesori vredi se izboriti...
  • Mile

    19.01.2020 16:04
    Rade
    Birana je na opstim disciplinama u tehnici sto je bas presedan, pogotovo sto na FTNu vec postoji profesor koji predaje privredno pravo a to je Sonja Buncic... zasto li je nisu birali na menadzmentu pitam se sad.
  • Inspektor Višekruna

    19.01.2020 16:00
    Sramota
    Ali treba reći da je i u vreme pre 2012 bilo navala na privatne fakultete, zaposlenih u javnom sektoru?
    Ali šta danas znači diploma državnog fakulteta? Koliko ljudi sa privatnog fakulteta je prijavilo master studije na državnom?
  • lovac na botove

    19.01.2020 15:56
    kurtamurtaši
    Kurtamurtaši na ovoj vesti:
    milicica
    neluda
    Kurtamurtaš je inače bot više kategorije. On ne piše obične "svaka-čast-Vučiću" komentare, nego glumi neutralnost i zgađenost politikom, i ponavlja kao papagaj "svi su isti" teorije u raznim varijacijama...
  • Tarzan

    19.01.2020 15:54
    Ko u ovo vreme nije prodo dupe za neku funkciju taj nije normalan.
  • Magistar parava

    19.01.2020 15:53
    Marijana je bila jedan od najboljih studenata generacije 1994/1999
    A zasto joj ovo treba e to niko ne zna ...
    Lici mi na g.dju Pajtic pre 5-6 godina
    Turnjimooo a kada sve prodje onda se okrenes i shvatis da si niko i nista i bez ikoga.
    U pamet se koleginice ...
    Jos od nagrade Misa Anatasijevic se pitam koja vas to nemam godini da to radite...
  • Tihi

    19.01.2020 15:45
    O Marijana, slatka mala Marija
    Za DS je "problematican" izbor Marijane, koja je u svojoj naucnoj oblasti birana za docenta na Ekonomskom fakultetu, a nije izbor za redovnog profesora na fitoterapiji (Medicinski fakultet) nekoga ko nije zavrsio medicinski fakultet. Toliko o doslednosti DS-a i "objektivnig" Krstonosica-Novakovica. Samo neka se sete dr Bojana Pajtica i dr Milosa Lucica i njihovih profesorskih zvanja iz fotelje gradskih i pokrajinskih funkcionera - Marijana je "klasa" za njih!!!!
  • John Smith

    19.01.2020 15:41
    Dragica 19.01.2020 • 15:12
    Korupcija
    Ta profesorica ispituje i na pravosudnom ispitu, radi na privatnom Pravnom, Ekonomskom u NS, savetnica je gradonačelnika, potpredsednica Nacionalnog saveta za visoko obrazovanje...

    Jednom rečju - sposobna!
  • John Smith

    19.01.2020 15:35
    Čiji? Čega?
  • Pera

    19.01.2020 15:34
    Rade
    A jel zna neko koja katedra je pokrenula izbor? Katedra je na FTNu kolko mi svi znamo..pustite vi te price kako je bira Univerzitet.
  • Neluda

    19.01.2020 15:33
    Licemeri
    Muka mi je od ovih fabrikovanih, izmišljenih, nebitnih afera.
    Ne zanimaju me.
    Zanima me ono što utiče na moj život.
    Zanima me kad dobijem veću platu, kad mi asfaltiraju ulicu, kad ne plaćam vrtić, kad ozelene grad.
    Toga nije bilo a sad ima.
    Glasaću za ove. Oni prošli ovakvim saopštenjima samo dokazuju da su dno.
  • Doktorat

    19.01.2020 15:32
    Zvanje nije znanje
    Svašta. Svaka budala danas moze da doktorira i postane profesor, nije bitno čega
  • Ex premijer

    19.01.2020 15:31
    Dr Pajtić
    A zašto NIKO nije proverio doktorat dr Pajtić Bojana, niti preispitao njegovu univerzitetsku karijeru, obzirom da je na fakultetu napredovao kao predsednik Vlade, iako je tamo status bio u mirovanju.
    Zasto se njegov doktorat ne moze nigde "videti"?
  • studentFTNa

    19.01.2020 15:29
    SNS - Dorboslovacki
    Dobro je poznato da je Dobroslovacki piujn SNS-a, i da politika ima veliki uticaj kako na fakultetu, tako i u na univerzitetu, pitanje je samo koliko ste spremi da se borite protiv toga?
  • milicica

    19.01.2020 15:25
    briga me
    Za diplome, prepucavanja bilo ga je uvek i bice ali me zanima zasto ti ljudi dobijaju sem moci i para tolika radna mesta i kako mogu u isto vreme biti na 3 razlicita mesta. To vam gospodo politicari znaci da ni na jednom niste dobri i doneti zakon nema placanja u upravnim odborima volontirajte pa da vidim koliko bi vas bilo. Nije to izum SNS i ranije je bilo tako i tome treba stati na kraj pa bi bilo radnih mesta i mladi ne bi odlazili u tolikom broju al sta briga za politicare za druge sem njih samih.
  • Kruti

    19.01.2020 15:22
    Zuti opet s lazima se javljaju. Kod njih sve redovno ako ne kradu onda lazu a cesto jedno s drugim to ide kod zute hobotnice.
  • *

    19.01.2020 15:19
    Bice me sramota sto sam zavrsio UNS,
    hvala Doroslovacki.
  • Matrix

    19.01.2020 15:18
    U sta se FTN pretvorio?
    Ako je izaberu, odmah da podignemo spomenik preminulom FTN-u.
  • Dragica

    19.01.2020 15:12
    Korupcija
    Ta profesorica ispituje i na pravosudnom ispitu, radi na privatnom Pravnom, Ekonomskom u NS, savetnica je gradonačelnika, potpredsednica Nacionalnog saveta za visoko obrazovanje...
  • Prolaznik

    19.01.2020 15:09
    Ekonomski fakultet
    Ne čudi me ova vest, ona je već redovan profesor na Ekonomskom fakultetu u Subotici. Sportski pozdrav!
  • Pera

    19.01.2020 15:05
    Hahaha
    Joj Rade, Rade. Sta radis crni Rade?
  • Djenkinim stopama

    19.01.2020 14:57
    A u Švedskoj..
    nemiri...
    Stranka Nestalih Snimaka nastavlja sa degradiranjem svega i svačega u zemlji Stradiji. Na kraju ce u zemlji ostati samo penzioneri, verni clanovi i pakistanci, avganistanci koji se po nalogu Dzordza IV uvoze u Evropu i Srbistan brzinom svetlosti.
    U to ime....zdraaaaaaavo
  • Rade

    19.01.2020 14:49
    Ovo je kraj...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna