Autor: 021

Novi Sad
22.01.2020.
12:24 > 13:03
Kancelarija Udruženja studenata Republike Srpske otvorena je danas, 22. januara na Spensu.
  • Mile

    25.01.2020 09:29
    Ovo je stvarno iritantno. Zar je moguce da njih nekoliko hilada ne moze da zakupi prostor? Par desetina dinara mesecno. Zasto mora sve dzabe? Odnosno ne dzabe nego da njihove cehove placa neko drugi. Ovo je prilicno bedno. Nismo braca, ocigledno.
  • lepi Mile

    24.01.2020 00:08
    @kamen @mare
    Prvo niko nikome ne polaže račune o ličnim uspesima nego o matematici.
    Ne može stanovništvo da se bori protiv pljačke i kriminla akad nema institucija.

    Vojvodina je istorijsko-kulturna-višenacionalna regija, evropski priznata i koliko god je mnogi mrzeli i sramota ih da kažu da su Vojvođani, ne znam kako Radoša Bajiča nije sramota da prisvaja Vojvodinu u "Selo gori" kad je Dunavska banovina išla od Lapova do Osijeka... I kako Šumadince nije sramota da istuču poreklo ili Montenegrine, Hercegovce, Makedonce, Hrvate itd.
    Kad ste tako široke ruke što ne vratite nekim gestom ili benefitom za Vojvođane?
    Kome ste se zahvalili? Naprednoj štali koja će i vas da izmanipuliše kao i sve...

    Niko vas ne tera nigde, ovde su svi dobrodošli ako su normalni i velikog srca!
  • Kamen

    23.01.2020 21:27
    Za vas sve sto ste zapjenili o skolovanju Srba iz Republike Srpske u Srbiji isti zakon vazi i obrnuto za gradjane Srbije u Republici Srpskoj. Tako da vaze jednaka prava. Dalje za sve vas koji mislite da smo vam mi Srbi van Srbije krivi za vas neuspjeh u zivotu samo cu vam reci budite vrijedniji, ucite vise, radite vise na sebi pa ce vam bito bolje u zivotu. Nismo vam mi krivi sto ste nesposobni. Dalje kome biste iznajmljivali stanove od cega dosta vas zivi, od cega bi zivili fakulteti, prodavnice, kafane itd. I na kraju onog trenutka kad Nikolu Teslu budete smatrali Hrvatom onda smatrajte i nas Bosancima. Do tad radite malo na sebi pojede vas zavist...
  • Trt

    23.01.2020 18:38
    @Mare

    Pazi migranta što se razgoropadio, evo baš sam šokiran što vas ni kod kuće ne vole, delujete kao sasvim fini i kulturan svet.
  • Popara

    23.01.2020 10:01
    Komunalna koalicija
    Jel bio Aleksandar Kravić LSV na otvaranju? Možda Nenad Čanak?
  • Donatela

    23.01.2020 00:19
    Zašto
    Niti je rođen u Srbiji niti su mu otac, majka, babe i dede rođeni u Srbiji. Rođen u BIH (ne R.Srpska), upiše fakultet, dobije državljanstvo, kupi stan i vrate mu porez na prvu nekretninu. Živa istina, poznajem takvu osobu!!! Posle svega može da proda stan i ode u inostranstvo, ništa ga ne koči. Dakle roditelji mu plaćaju porez u BIH, a majka Srbija ga školuje besplatno. Pa dokle bre...
  • Mare

    23.01.2020 00:10
    Ne bas
    @trt
    Kao prvo, Bosanac nije narodnost nego geografski polozaj stanovnika, kao i vojvodjan. Ja sam Srbin... I ne bih se nikad hvalio da sam vojvodjan bljak....Ko vam išta nameće? Niko od nas ne bih dosao da nas nisu oterali...Jel ti mislis da se moze ziveti tamo gde je neko hteo bez razloga da te ubije? Nadam se da cu te sresti da ti to objasnim u cetiri oka....
  • Lule

    22.01.2020 21:56
    Sramota!!!
    SNS-SPS-POKS-LSV "komunalna" koalicija. "Bravo" za LSV što je dozvolila da dobiju kancelariju. Podržava Čanak i Vučića i Dodika, ovo je dokaz.
  • Trt

    22.01.2020 21:10
    @Mare

    Ne spori niko da Bosanci jesu tvoj narod, vidi ti se iz svakog slova, ali što nas ostale petljate u to? Imate svoju zemlju pa tamo sričite.
  • Đoka

    22.01.2020 21:01
    Dokle?!!!
    Ma dokle mi da srbujemo i da školujemo tuđine? Dosta nam je braće preko Drine jer oni s nama nemaju ništa zajedničko sem pogleda na našu imovinu. Oni ne da se ne uklapaju u ovo okruženje već agresivno naturaju svoju "kulturu" i gaze sve pred sobom. Tragedija vojvođana.
  • Mladen

    22.01.2020 17:32
    Ssss
    Ja nemam nista protiv srpskih studenata iz Republike Srpske i Crne Gore. Naravno mora se voditi racuna da studenti koji se skoluju na teret budzeta Srbije moraju biti dobri studenti koji idu godinu za godinom. A sto se tice nasih poreza, bice nama dobro samo da lopovluci stanu. Studenti nisu problem.
  • dokle?

    22.01.2020 17:01
    sisari sisaju
    Ceo javni sektor su okupirali, od poštanskih šaltera do upravnika javnih preduzeća i instutucija,
    koji će nam kural granica kad oni ovde pišaju po nama, rade gde i šta hoće, otvaraju kuće ćumura i restorane koji smrde i puštaju groznu muziku Baje i Maje...
    Pola Republike Srpske hrani Vojvodina, a šta je Republika Srpska dala Vojvodini?
    Sramota!
    Jeste čuli za reciprocitet?
  • LIMAN 2

    22.01.2020 16:38
    KADA SMO KOD OTVARANJA
    Gradonačelniće,kada otvaraš Promenadu?
  • Mare

    22.01.2020 16:35
    Uh
    @dokle i Student iz NS
    Kao prvo, narod sa one strane Drine je kulturaniji i pametnijih od ovdasnjih pakosnih mestana....vi ste ljubomorni na te ljude odande samo zato sto vas nisu molili i nisu hteli da vam budu roblje. Sta ste vi mislili? Da je narod odande glup i ne pismen...Teski ste sami sebi i za vase neuspehe njih krivite...fuj...I ja sam za to da strani studenti placaju punu cenu...ali oni su nas narod. Veruj mi Slovak, Madjar, Rusin prvo gleda svoje, pa posle mozda tudje.
  • Liman

    22.01.2020 15:49
    Bravo
    Podrška za braću preko Drine. Ovi negativci pišu o plaćanju školarine a nisu svesni da nam ti isti studenti mesečno ostavljaju po300 evra u našem gradu (minimum). Ne dajte se braćo Srbi u ova teška vremena moramo biti zajedno!
  • /

    22.01.2020 13:54
    /
    ovi ladno zamenise studente iz cg
  • Bojan

    22.01.2020 13:34
    Nobles stočar
    @Dokle
    Niti ti išta plaćaš, niti studenti iz RS glasaju u Srbiji, niti ti imaš ikakvu predstavu o čemu govoriš.
    Na NS univerzitetu je oduvek studirao veliki broj studenata iz inostranstva. To je univerzitetu donosilo novac, prestiž i kontakte. Ali iz duboke rupe u kojoj si ti se to verovatno ne vidi najbolje.
  • opa

    22.01.2020 13:26
    jos nesto na nas trosak
  • Trt

    22.01.2020 13:26
    Koliko je to u novcima kad ih nateramo da plaćaju školarinu kao strani studenti kao što i jesu?
  • Student iz Ns

    22.01.2020 13:15
    Ljudi , da li je realno da neko NIJE DRŽAVLJANIN SRBIJE ( ima i onih koji jesu , ali ne pričam o njima ) i da se školuje na BUDŽETU ?
    Sad će Neđo iz Bijeljine da kaže :" Čuš , tebi Vojvođaninu su draži Mađari i Slovaci nego tvoj narod preko Drine."
    Aman , nema kod mene drag ili ne drag. Ti Mađari i Slovaci su rođeni OVDE. Njihovi roditelji rade OVDE i plaćaju porez OVDE. Onda od tog poreza mi školujemo STRANE DRŽAVLJANE. Grad nam je pretrpan bahatim , nekulturnim i osiljenim svetom.

    Baš me briga za Kvinsliški sporazum o "MEĐUSOBNIM I PARALELNIM VEZAMA" - to je izdaja ovog naroda koji živi ovde i omogućavanje parazitima da imaju ista prava kao rođeni državljani ove države.

    REŠENJE : Ako hoćeš budžet moraš imati državljanstvo. Od 1.1.2021. ZNATNO POOŠTRITI KRITERIJUME za dobivanje istog.

    1. Da je osoba student i da je MINIMUM 3 godine u Srbiji ( naravno ne sme da napusti drzavu na vise od ukupno 90 dana godisnje )

    2. Da polozi ispit o poznavanju srpskog jezika i srpske istorije ( Pošto se busaju da su najveći SRBI , pa ajd da vidimo šta znaš ) . Naravno , za prolaz je neophodno 90%.

    3. Da ima boravište u Srbiji , a da u roku od 5 godina od dobijanja državljanstva ima i prebivalište u Srbiji.




  • Dokle

    22.01.2020 12:51
    Znaci o mom trosku placamo bosanske studente tj glasace SNS??? Koga si ti pitao da li Novi Sad hoce da placa Dodikovce sem sto si sam odlucio jer si morao tako?
    Ja nemam reci preplavili su nas Dodikovic zhvaljujuci Vučeviću
    e Miloše nece Novi Sad glasati za tebe ponovo
  • Milica

    22.01.2020 12:39
    budućnost je danas
    danas je 22. januar

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna