Autor: Žarko Bogosavljević - zarkob@021.rs

Novi Sad
22.01.2020.
13:35 > 14:08
Izložba "Stradanje pravoslavnih sveštenika tokom Šajkaško-novosadske racije" otvorena je danas, 22. januara u klubu "Tribina mladih" Kulturnog centra Novog Sada.
  • Saša

    09.02.2020 07:54
    Crkva
    Kako je ružno izdvajati jedne žrtve racije od drugih! To pokazuje suštinski manjak moralnih vrednosti u SPC. Kao pravoslavac i srbin bio bih ponosan da čujem kako je SPC sazidala ili donirala sredstva za bolnice, narodne kuhinje, sirotišta, medicinske aparate ili lekove za najugroženije gradjane ( što je normalno za neke druge verske zajednice). Na žalost naša crkva samo traži i uzima, prihodi su joj ogromni, imovina u zgradama i poljoprivrednom zemljištu enormna, a čak ni porez ne plaća na sve to! Gledam samo kako po novom sadu niču neke ružne crkve u orjentalnom ( kažu ovi vizantijskom ) stilu u koje niko ne ide, i koje se samo razmeću bogatstvom što predstavlja čistu suprotnost hrišćanskom duhu!
    Kako bi bilo napraviti izložbu za samo ubijene advokate u raciji, ili odvojiti samo jevreje, ili muškarce, možda rome.... Ovo je još jedna nakarada naše posrnule pravoslavne crkve! Sram vas bilo!
  • Сремац

    23.01.2020 09:51
    Hаttori Hanzo idiot
    Неки Ханзо побркао лончиће.Човече,није ми јасно да теби смета изложба о страдању Православних свештеника и њихових породица у Србији од стране Хортијевих фашиста?Па где ће Срби да праве изложбу својих страдања?Зар још увек треба да се стидимо својих жртава и извињавамо онима који су их побили?
  • Милош М.

    23.01.2020 00:19
    Изложба
    Важна изложба о страдању цркве и црквених достојанственика у мађарским погромима.
  • Jelena Zucajić

    22.01.2020 23:30
    Mislite li da je to slučajno ubijano sveštenstvo ,ili pak sa ciljem ubiti dušu?Ubiti obrazovane,napredne,mlade...To je cilj njihov bio.
  • dragan perković

    22.01.2020 16:12
    Ah
    A premijer Mađarske koji podržava raciju nikad nije položio venac a druži se sa AVom.
  • Hattori Hanzo

    22.01.2020 15:40
    SPC selekcija
    ..delite žrtve na sveštvenstvo i građane, kako vas nije sramota. Neću vam više nikada proći kroz portu, niti se prekrstiti i ignorisaću postojanje vaših zidina...
  • ...

    22.01.2020 14:28
    Zasto deliti zrtve?
    Svestenik ili ne - ima li razlike mozda?
    Izlozbu ako je bas moralo je trebalo da organizuje Eparhija backa. O svom trosku i u svojim prostorijama, od dvora pa do Besede. Ovako je bljutavo.
    Vernik sam SPC sa svojim misljenjem.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna